珍多美 📍土瓜灣土瓜灣道283號地舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━布甸包越嚟越多創新 但係唔係個個都好味 今次試嘅開心果布甸包幾創新 味道都唔錯!━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━開心果布甸包 $26▶︎ 先講包體 呢個係凍食 不過法包體比嘉多利仲煙韌😮 煙韌到有少少有點難咬 不過我自己就幾鐘意呢種咀嚼感🫢▶︎ 開心果內餡順滑 介於固體同液態之間 入口就化 甜度適中😋 而開心果味道唔太濃 個人覺得balance得唔錯但可以再濃少少😙 上面嘅開心果碎仲幾脆身 加分▶︎ 整體唔會好甜好漏 唔喜甜品應該都接受到 擺落雪櫃凍一陣會更加清爽啲 不過都有啲半個唔夠 一個太多嘅feel 🤏🏻好味指數:●●●●○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━到訪日期: 7月尾 (下晝)快樂指數😋: ⑧⑦/①⓪⓪ 性價比: 🌕🌕🌖🌑🌑環境: N/A服務分: N/A再訪意願: ❤️❤️❤️❤️🤍━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
珍多美
開心果布甸包 $26
好味指數:●●●●○
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 7月尾 (下晝)
快樂指數😋: ⑧⑦/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌖🌑🌑
環境: N/A
服務分: N/A
再訪意願: ❤️❤️❤️❤️🤍
2022-12-24 350 瀏覽
之前試過他們的開心果蛋糕,一是就不能停下來。已經回購過無數次。聽他們的職員說師傅可以訂做其他款式的蛋糕,剛剛我朋友想要Charlotte cake,我展示了網上一些圖片給師傅,師傅便訂做了這個蛋糕給我們!朱古力的甜到剛剛!重點是價錢非常合理,適合大眾朋友!
2022-11-28 319 瀏覽
話說上星期試左佐敦嘅🍮布甸麵包,比預期中好食~就想試下呢間嘅🍊柚子布甸麵包😂咁o岩今日過開來紅磡食野,就順便過埋來睇下買唔買到了~去到麵包舖係七點半左右,本身以為應該會收左舖,好彩未收😍諗住D布甸麵包會放近門口凍櫃,行過唔見有,諗住走……好彩朋友見到入面凍櫃有,截住左我🤦‍♀️收銀姐姐幾善談,買包個陣都傾左幾句計~見雪櫃仲有🍮原味布甸麵包、🟢開心果布甸麵包同🍊柚子布甸麵包~今次第一次試,見柚子味比較少見,所以只係買左🍊柚子布甸麵包~🍊高知縣柚子布甸 ($26)由買完攞住個袋聞,已經覺得好香,好想快D食😍食落第一啖,覺得麵包同佐敦果間比,麵包冇咁淋,呢度好食D😂🍮布甸方面,柚子味幾出,清新得來唔會膩,真正可以一個人食晒成個😍不過呢個布甸似乎o岩凍食多D😎$26俾得非常值,真心覺得可以再幫襯😂見佢凍櫃都有個🥭芒果拿破崙 ($18),好似都唔錯咁~下次再去時要試埋先得😂
話說上星期試左佐敦嘅🍮布甸麵包,比預期中好食~
就想試下呢間嘅🍊柚子布甸麵包😂
咁o岩今日過開來紅磡食野,就順便過埋來睇下買唔買到了~

去到麵包舖係七點半左右,本身以為應該會收左舖,好彩未收😍
諗住D布甸麵包會放近門口凍櫃,行過唔見有,諗住走……
好彩朋友見到入面凍櫃有,截住左我🤦‍♀️
收銀姐姐幾善談,買包個陣都傾左幾句計~
🍊高知縣柚子布甸 ($26)
由買完攞住個袋聞,已經覺得好香,好想快D食😍
食落第一啖,覺得麵包同佐敦果間比,麵包冇咁淋,呢度好食D😂
不過呢個布甸似乎o岩凍食多D😎
$26俾得非常值,真心覺得可以再幫襯😂
高知縣柚子布甸
見佢凍櫃都有個🥭芒果拿破崙 ($18),好似都唔錯咁~
下次再去時要試埋先得😂
2022-11-27
$26 (其他)
高知縣柚子布甸
2022-11-28 208 瀏覽
I seldom come around this district but I was going to have dinner at OMG(in my other review) but since the booking time was 8pm, I decided to come here for a snack first.Instead of pudding bread, they call it Italian Pudding.The bread itself was slightly tougher than I liked(maybe it was around 7pm) but the pistachio filling definitely compensated it all. It was rich and aromatic without being too sweet. It was also quite big as well so if your appetite is not big, do NOT have this before dinner

The bread itself was slightly tougher than I liked(maybe it was around 7pm) but the pistachio filling definitely compensated it all. It was rich and aromatic without being too sweet. It was also quite big as well so if your appetite is not big, do NOT have this before dinner.
Pistachio Italian Pudding
2022-11-24
Pistachio Italian Pudding
2022-11-16 284 瀏覽
布甸包係麵包界盛行咗一段時間🍞每間店都排隊排到傻咗…今次依間店唔!洗!排!隊!😆除咗原味 仲有開心果同埋最近新推出嘅柚子💓.① 意大利開心果布甸包💚 ($26)布甸包有一個手掌咁大✋🏻比想像中大開心果顏色睇落幾綠 而且聞落幾香✨包體外邊帶微脆 中間煙煙韌中間布甸口感𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲滑溜😚開心果味濃郁!雖然內餡唔似布甸質感 但流心爆漿都幾好食而且整體唔會好甜 覺得值得再買!ʕ •ᴥ• ʔ𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌕🌘.🍞珍多美 (土瓜灣)土瓜灣土瓜灣道283號地舖#aiiifoodie_tokwawan #aiiifoodie_土瓜灣
布甸包係麵包界盛行咗一段時間🍞
每間店都排隊排到傻咗…
今次依間店唔!洗!排!隊!😆
除咗原味 仲有開心果同埋最近新推出嘅柚子💓
① 意大利開心果布甸包💚 ($26)
布甸包有一個手掌咁大✋🏻比想像中大
開心果顏色睇落幾綠 而且聞落幾香✨
包體外邊帶微脆 中間煙煙韌
中間布甸口感𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲滑溜😚開心果味濃郁!
雖然內餡唔似布甸質感 但流心爆漿都幾好食
而且整體唔會好甜 覺得值得再買!ʕ •ᴥ• ʔ
𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
意大利開心果布甸包

🍞珍多美 (土瓜灣)
土瓜灣土瓜灣道283號地舖

• 開心果布甸包
⚠️流心布甸包新口味❤️‍🔥 必試開心果、柚子 💚🧡 🔊 開聲聽超脆法包 去片 !🎬🐭 米奇老豬Vol. 276 🐷[珍多美]呢間珍多美前身係職人魂之前Vol. 162有介紹過佢地嘅花生糯米糍 🥜今次去見到花生糯米糍都係一樣樣唔知係咪都係同一班師傅呢? 😯不過今次到訪主要係為左買布甸包係平日下晝5點左右去完全唔洗排隊 而且眼見都有20個喺展示櫃(不過老豬之前試過weekend 6點去就已經賣曬😳).🐖🐖《葡撻》🐖🐖 🛑 8.2/10 🛑 💰$7💰老豬本身鍾意曲奇撻皮嘅蛋撻多d但果日咁啱撞正師傅捧住一大盤葡撻出來果然 新鮮出爐嘅 係🈚️🉐️輸嘅 蛋漿同酥皮比例大概係2:1圍邊嘅酥皮係脆到聽到聲👂🏾蛋漿軟滑鮮嫩 🥚 不過螞蟻人覺得可以再甜d🫢@bakehousehk果個嘅焦糖香略勝一籌~🐖🐖《布甸包》🐖🐖 💰$26💰用焗爐翻熱1⃣️5⃣️分鐘後 大家睇片聽聲都知個法包有幾脆😍😍😍而且係有空氣感嘅法包!就算配上超流心、爆曬漿嘅布甸都唔會覺得飽滯 👍🏻兩款口味嘅布甸都勁軟滑係似流心吉士醬咁 🤤試過焗5⃣️分鐘頂層布甸都會微軟 小小動L中下層部分就會挺身d 甜度都會減低左同法包冰火交融 🧊🔥不過法包就會無咁脆~1⃣️
⚠️流心布甸包新口味❤️‍🔥 必試開心果、柚子 💚🧡
🔊 開聲聽超脆法包 去片 !🎬
唔知係咪都係同一班師傅呢? 😯
不過今次到訪主要係為左買布甸包
係平日下晝5點左右去
完全唔洗排隊 而且眼見都有20個喺展示櫃
(不過老豬之前試過weekend 6點去就已經賣曬😳)
🐖🐖《葡撻》🐖🐖
蛋漿同酥皮比例大概係2:1
圍邊嘅酥皮係脆到聽到聲👂🏾
蛋漿軟滑鮮嫩 🥚
不過螞蟻人覺得可以再甜d🫢
@bakehousehk果個嘅焦糖香略勝一籌~

🐖🐖《布甸包》🐖🐖
💰$26💰
用焗爐翻熱1⃣️5⃣️分鐘後
大家睇片聽聲都知個法包有幾脆😍😍😍
而且係有空氣感嘅法包!
就算配上超流心、爆曬漿嘅布甸
都唔會覺得飽滯 👍🏻
兩款口味嘅布甸都勁軟滑
係似流心吉士醬咁 🤤

試過焗5⃣️分鐘
頂層布甸都會微軟 小小動L
中下層部分就會挺身d 甜度都會減低左
同法包冰火交融 🧊🔥
不過法包就會無咁脆~

1⃣️ 意大利開心果 🛑 8.5/10 🛑

#米奇老豬_九龍城區
#米奇老豬_開心果
#米奇老豬_糕點
#米奇老豬_包

#珍多美 #土瓜灣美食 #九龍城美食 #布甸包 #開心果布甸包 #柚子布甸包 #柚子醬 #柚子蛋糕 #柚子 #吉士 #開心果 #開心果醬 #布甸燒 #布丁燒 #香港麵包 #香港麵包店 #布甸 #焦糖布丁 #法包 #葡撻 #蛋撻 #酥皮蛋撻 #嘉多娜麵包西餅 #煒成 #紅豆烘焙 #bakehousehk
2022-10-24 509 瀏覽
土瓜灣道一條街裏面有很多食店,突然多了這間麵包店。這樣一間麵包舖有三個中文字在上邊,不知這間珍多美是不是參考佐敦的嘉多娜,因為它的店內亦都是標榜有布丁包的。買了個綠茶紅豆,綠茶味道普通,不過紅豆餡料挺多的,不至於太過淡味,紅豆吃來令你覺得有點甜香,質地也相當不錯的。還有個巴馬臣芝士,佢嘅麵包都算有誠意,例如這個是巴馬臣芝士,味道夠濃香,從雪櫃拿出來叮亦都有少許芝士香,內裏餡料也不太少,不至於太乾。下次可試試肉鬆
土瓜灣道一條街裏面有很多食店,突然多了這間麵包店。

買了個
還有個

下次可試試肉鬆
早餐
除咗專程去試個個都讚不絕口嘅巨型菠蘿包 其他款嘅新派麵包西餅都好吸睛!! 。。。🦔👉巨型芝士菠蘿包 $15呢個話貴唔貴 話好抵又唔係 但勝在大過我手掌 差唔多有嗰托盤嘅直徑咁長 大得黎舖面嘅菠蘿皮依然做得咁酥脆咁精緻 不過入口無我想像中咁驚喜 芝士味雖有但未同菠蘿包味相等相容 乾咗嘅質感令我少惆悵🥺個窿就好似我個心咁
。。。🦔

👉巨型芝士菠蘿包 $15
外賣自取
🔮開心果布甸包  $26個買相綠綠🟢地好靚,睇落感覺好似好健康好清新咁!當日去到時剛剛拎咁新一盤出來,所以好fresh. 酸種法包外面脆身,雖然睇落好似好硬,但條用刀切開兩時,內層麵包超軟熟又有彈性,包身發酵得好好呀!開心果布甸似慕絲咁既質地,動L咁囉!食落好creamy,有淡淡的開心果味,(開頭仲以為會好濃果仁味)不太甜,上面都有好多開心果仁碎,都係咁而提升咗開心果嘅味道,味道很不錯呀!拎咁半邊去輕輕叮熱佢(15秒),味道更出,暖暖地,更好味呀! 🔮法式原味布甸包   $16雞蛋🥚布甸好流心,個餡滿到就來瀉出來!切開布甸真係會流出來,都係用匙羹🥄畢來食最穩陣.味道有D似雪凍咗既蛋撻咁,布甸餡好滑好creamy,都幾好食㗎!用來做下午茶配番杯coffee☕就最夾喇! 🔮特大🧀芝士菠蘿包🍍  $15其實我一心衝咗入舖頭買布甸包,店員幫我pack緊既時候,俾我見到呢個巨大菠蘿🍍包出爐,真係好大個呀!有我手脾咁長,夠哂一家人做早餐!麵包唔只鬆軟,原來入面有好大舊芝士 ,我仲以為得芝士味,再番熱來食,芝士溶溶地再加埋上面既菠蘿脆皮,真係好正喎!仲要價錢咁實惠,平時求期買一個空心菠蘿包都要$8蚊
🔮開心果布甸包  $26

🔮法式原味布甸包   $16

🔮特大🧀芝士菠蘿包🍍  $15
麵包唔只鬆軟,原來入面有好大舊芝士 ,我仲以為得芝士味,再番熱來食,芝士溶溶地再加埋上面既菠蘿脆皮,真係好正喎!仲要價錢咁實惠,平時求期買一個空心菠蘿包都要$8蚊啦!真心覺得抵呀!

🔮芒果班戟    $15
我老豆好鐘意食,去開見到買埋啦!老豆話味道幾好,個皮好有蛋香,入面有一片蛋糕而且芒果都好大件,十幾蚊都幾抵呀!
特大芝士菠蘿包
特大🧀芝士菠蘿包
芒果班戟
芒果班戟
特大芝士菠蘿包
特大🧀芝士菠蘿包
2022-09-30 329 瀏覽
✨✨開心果布甸包($26)價錢同較其他布丁包貴,但都算幾大份嘅~凍食嘅話,包體有啲難咬,布甸餡口感順滑,開心果味亦幾夠,加上上面嘅開心果碎幾正。熱食嘅話,包體外脆內軟,好食啲~✨法式原味布甸包($16)同我食過嘅布丁包差唔多,布甸餡比開心果味更流心,但有少少甜🤏✨大芝士菠蘿包一個大芝士菠蘿包=2.5 個菠蘿包一入去就見到呢個超巨芝士菠蘿包,用夾夾都有啲難度😂😂第二朝番熱食都仲keep 到酥脆菠蘿皮,包體鬆軟,內餡有啲芝士,都幾好食嘅👍🏼👍🏼推介:開心果布甸包下次想試埋開心果mousse cake ☺️☺️環境:N/A 食物:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭度:⭐️⭐️⭐️⭐️📍 珍多美 (土瓜灣)土瓜灣土瓜灣道283號地舖

✨✨開心果布甸包($26)

✨法式原味布甸包($16)

✨大芝士菠蘿包

食物:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭度:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍 珍多美 (土瓜灣)
土瓜灣土瓜灣道283號地舖
  • 開心果布丁包
身為土瓜灣友一份子,係時間介紹下哩個地方有咩正野😈舊區真係唔少民間隱世小店嫁!今次要介紹哩排好興既布甸包🥯❤️位於土瓜灣既珍多美打破傳統麵包店,播啲貓係佢哋近期新作🤩一於試試佢!先帶出結論,我比較鍾意開心果口味☺️開心果味出奇濃郁同香甜!甜到十分舒服,完全冇甜到假嘅感覺,仲帶有開心果nutty既味道😍麵包上面仲有少許開心果碎裝飾,所以食落口感都唔錯!至於原味相對平穩,同樣要讚嘅係甜度拿捏得好好,只係味道冇太大驚喜😉至於布甸質感,出奇地開心果比起原味更加creamy同流心,前者比較似好濃稠嘅醬,後者就似返布甸半凝固既質感😋至於麵包質感都要expect比較硬身,一開始會覺得好硬,但係食落配上濃味既布甸又幾唔錯😉👍🏻|意大利開心果布甸包$26|原味法式布甸包$26

|意大利開心果布甸包$26
|原味法式布甸包$26
  • 開心果布甸包
土瓜灣平價街坊切餅店 一出Story勁多朋友仔問 即刻出文紀錄左先🙏🏻土瓜灣開心果布甸麵包 開心果控召集好鐘意行街坊餅店因為間中就會發現平價驚喜是旦路過土瓜灣比佢門口排得整齊靚靚切餅吸引😻入到去仲發現有賣獨特口味開心果布甸麵包即刻要買個黎試試🥸.⭐️意大利開心果布甸麵包 $26👍🏻凍食布甸口感夠creamy 未去到好流心🥲食到小小開心果味但唔算勁出 👍🏻食落唔會過甜 都唔會有甜膩感😋以獨特口味黎講路過可以一試!!$26一個唔算平 但開心果成本高可以理解.⭐️多款口味切餅 $26比起布甸麵包我覺得切餅更性價比更高忍唔住買咗4款試試👍🏻意大利開心果慕絲 Pistachio Italian Mousse👍🏻朱古力松露 Chocolate Truffle👍🏻栗子忌廉 Chestnut Cream👍🏻芒果慕斯 Mango Mousse4件我都覺得性價比高首推會係👍🏻開心果慕絲 因為口味特別唔多地方有雖然同布甸麵包一樣開心果味唔算超濃郁🫠😋但慕絲軟滑 同蛋糕比例好好 食落唔會覺得漏👍🏻.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_土瓜灣.#珍多美 (土瓜灣)地址:土瓜灣土

土瓜灣開心果布甸麵包 開心果控召集
⭐️意大利開心果布甸麵包 $26
👍🏻凍食布甸口感夠creamy 未去到好流心
🥲食到小小開心果味但唔算勁出
👍🏻食落唔會過甜 都唔會有甜膩感
😋以獨特口味黎講路過可以一試!!
$26一個唔算平 但開心果成本高可以理解
雖然同布甸麵包一樣開心果味唔算超濃郁🫠
😋但慕絲軟滑 同蛋糕比例好好 食落唔會覺得漏👍🏻
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_土瓜灣
#珍多美 (土瓜灣)
地址:土瓜灣土瓜灣道283號地舖
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #土瓜灣美食 #布甸包 #切餅 #蛋糕 #傳統餅店 #麵包
2022-08-28 436 瀏覽
好開心 多左好多麵包舖出麵包布甸呢間都係唔使排長龍☺️見到有開心果味 好特別特登同開心果控朋友去潮聖佢係凍食既香濃開心果味 而且好滑 軟心 雖然小編不太喜歡法包(個人喜好)但佢係真。開心果味咁又👍唔伏 可以再買.💚意大利開心果布甸$26.📍珍多美 (土瓜灣)📌土瓜灣土瓜灣道283號地舖
好開心 多左好多麵包舖出麵包布甸
呢間都係唔使排長龍☺️
見到有開心果味 好特別
特登同開心果控朋友去潮聖
佢係凍食既
香濃開心果味 而且好滑 軟心
雖然小編不太喜歡法包(個人喜好)
但佢係真。開心果味咁又👍
唔伏 可以再買
💚意大利開心果布甸$26

📍珍多美 (土瓜灣)
📌土瓜灣土瓜灣道283號地舖
外賣自取
呢排好興法式布甸包 今次喺土瓜灣 經過珍多美就試吓😍 有原味同開心果味) 去到唔駛排隊 佢直接喺雪櫃拎出嚟~ -🍞原味法式布甸包 $16都幾大個同creamy 原味無咩特別 布甸嚟講唔算太甜 which我覺得幾好 可惜我雪咗個包一陣先食 唔知佢有冇流心🥲 個麵包皮偏硬 唔係幾脆 扣咗少少分👀-🍞開心果味法式布甸包 $26佢個布甸唔甜 有少少鹹嘅開心果味 當然可以濃啲但已經不錯👍🏽 勝在個味夠特別 另外上面鋪咗啲開心果碎🙈-呢個布甸加麵包嘅食法幾特別 有層次過就咁食布甸 所以未試過嘅朋友可以一試👍🏽 期待下次再試其他出名嘅麵包店
) 去到唔駛排隊 佢直接喺雪櫃拎出嚟~
原味法式布甸包

2022-08-27
下午茶
開心果味法式布甸包
2022-08-16 336 瀏覽
🍯蜂蜜岩燒蛋糕表面應該係搽咗一層醬我估係牛油同蜂蜜混合而成食落就係咸中帶甜但唔會覺得好奇怪/有衝突🤔🤔蛋糕部份就類似🍯蛋糕咁但冇食開嘅咁濃味蜜糖味黎得淡淡然口感都保持鬆軟 唔會好似牛油蛋糕咁油膩同埋呢個輕身啲咁大磚都夠哂一家人做早餐
🍯蜂蜜岩燒蛋糕

表面應該係搽咗一層醬