2007-04-30 14 瀏覽
星期六晚與家人晚飯, 無須好似平日返工咁趕, 可以慢慢品嚐. 可是重緊張過返工和考試.食得好緊張! 好緊張! 兩位穿著黑色西裝的部長, 好似穿花烏蠅咁好緊張. 令人也食得好緊張! 令你那那林食完快的走人咁. 下次都咪攪我來!辛苦搵來自在食, 食得咁緊張為什麼?
可是重緊張過返工和考試.
食得好緊張! 好緊張!
兩位穿著黑色西裝的部長, 好似穿花烏蠅咁好緊張.
令人也食得好緊張! 令你那那林食完快的走人咁.
下次都咪攪我來!
辛苦搵來自在食, 食得咁緊張為什麼?

2007-03-02 13 瀏覽
我與友人叫了2個餐,一款是60幾元,另一款50幾左右,埋單時發現張單有問題,變左2款都係60幾元la, 問問個waiter,佢就俾d餐牌我,指著一款與我叫的差不多名,都有牛肉和蝦既飯,說無錯,係60幾元, 但我找不到我點的膠既餐牌,我說明給waiter知還欠一張餐牌,他才給我那個餐牌,似有意拿起了此餐牌。故此奉勸各位最好check單,免被呃$$

故此奉勸各位最好check單,免被呃$$
2007-02-22 3 瀏覽
1. 向waitress 示意想落order時,叫左3、4次, 都係 答你: "等等....等等...."2. 見個名改得咁好聽, 便order 海鮮類的食品啦! 叫左"龍蝦丸and 炸蝦餅湯面", 擺明係用雪藏的材 料,都唔駛有冰凍及"硬崩崩" 的口感"假"!!!!! 而d 面亦係"硬掘掘",淡而無味!!! 至於所謂的"湯底"? 純粹"滾水" 是也!!! 自己在家煮"公仔面" 仲香濃得多! 見議: 改名為"雪藏珊瑚堡" 更貼切!3. 自問對食物要求一向不高,望住剩下大半碗面 (食左細半碗是因為肚餓,要醫肚) 之際, 行動迅速的waitress 一隻手伸埋黎, 問: 唔要"囖可?!" "幫你收左去啦!" %^$&#%)_+^)!^&#_+
答你: "等等....等等...."

2. 見個名改得咁好聽, 便order 海鮮類的食品啦!

叫左"龍蝦丸and 炸蝦餅湯面", 擺明係用雪藏的材
料,都唔駛有冰凍及"硬崩崩" 的口感"假"!!!!!

而d 面亦係"硬掘掘",淡而無味!!!
至於所謂的"湯底"? 純粹"滾水" 是也!!!
自己在家煮"公仔面" 仲香濃得多!

見議: 改名為"雪藏珊瑚堡" 更貼切!

3. 自問對食物要求一向不高,望住剩下大半碗面
(食左細半碗是因為肚餓,要醫肚) 之際,
行動迅速的waitress 一隻手伸埋黎,
問: 唔要"囖可?!" "幫你收左去啦!"

%^$&#%)_+^)!^&#_+

2007-02-18 3 瀏覽
之前個atmosphere好似好high,其實唔多掂!!而且裝修都開始殘,唔再話好high-clz!!野食就不嬲唔多得,d牛扒冇肉味,適逢節日,好多人,好慢= =,伙記好似趕住收工咁!!野食又唔係話平囉!!不過有次送禮物包,幾有心思~
野食又唔係話平囉!!不過有次送禮物包,幾有心思~
2006-11-14 3 瀏覽
1) 入面好煙2) 少服務員3) 餐具唔乾淨4) 凍檸茶, 原來冇落糖水, 之後問佢番杯糖水, 點知到, 糖水入面有一點點黑色的東西, 又有白色一片片的東西... 後來, 唯有自己落砂糖~5) 後來問仕應o左一杯冰, 但後來發覺用剩的冰水, 並不是透明, 而是啡啡地色的呢... 唉~該店真係好污穢啊~~
1) 入面好煙
2) 少服務員
3) 餐具唔乾淨

該店真係好污穢啊~~
2006-10-01 3 瀏覽
地方骯髒,服務差,d侍應叫極都冇反應,d餐具亂放,差過茶餐廳!
2006-10-01 7 瀏覽
未食過咁差既餐廳牛(月利)燴意,牛(月利)淡而無味,牛扒餐,牛扒落鬆肉粉勁多,一路食緊都唔知自己食緊乜野(根本唔知自己食緊肉類)。
未食過咁差既餐廳

牛(月利)燴意,牛(月利)淡而無味,
2006-08-22 10 瀏覽
唔知點解成日好多人! 唔通大埔中心無o野食?食物有"是旦求其"o既感覺。o的人做o野又唔用心,好似講極都唔明,一係就應完你就算!印象最深係有烏蠅不停咁飛,好騷擾! 坐最後o既卡位,可以見到座位後面放晒貨,感覺好唔整潔!差!
唔知點解成日好多人! 唔通大埔中心無o野食?

差!
2006-06-19 5 瀏覽
個次我同哥哥去食~個陣夜晚7點幾~都ok 多人~wa~8點幾d 人仲等~慘...服務又唔好~~叫d 人~叫n 多次先理你~真係有冇搞錯........叫"排"食~5成佢俾7成我~真係有冇搞錯~~d 汁又唔好食~唉~~唔惦><
個次我同哥哥去食~個陣夜晚7點幾~
都ok 多人~wa~8點幾d 人仲等~慘...
服務又唔好~~
叫d 人~叫n 多次先理你~
真係有冇搞錯........

叫"排"食~
5成佢俾7成我~
真係有冇搞錯~~
d 汁又唔好食~
唉~~
唔惦><
2006-06-17 6 瀏覽
食lunch時間, 大部份o既waiters都好趕, 好亂咁…有乜理由食食下個main course先上餐湯??
有乜理由食食下個main course先上餐湯??
2006-06-16 2 瀏覽
6.11(六)夜晚同屋企人黎食,叫左3個牛柳鵝肝餐,另加1個茄汁煮青口配法包個餐既牛柳要5成黎左10成,熟到爆,無肉味,完全唔覺食緊牛,鵝肝更難食,當然百蚊1個餐唔會expect quality好好,但都唔駛苦嫁嘛~極度極度難食,我食左兩啖就停左手,成餐最好味究竟係個法包badlist!!!!!!!!!!!!!!!免費請我食都no way~
6.11(六)

badlist!!!!!!!!!!!!!!!

免費請我食都no way~
2006-04-16 3 瀏覽
又貴又迫又嘈又難食的一間餐廳,唔明點解假日門口還有這麼多人排隊做羊牯。希望餐廳快些"接埋",開過一間好d好過。

希望餐廳快些"接埋",開過一間好d好過。
2006-03-30 11 瀏覽
服務欠,有天有一真實事(3月28日)本人在12時40分到,指令一杯涷奶茶,及一杯涷檸檬茶。奇怪事出現,12時50分,有一侍應要求我們結數,他說要先結數,我們真是莫名其妙,為什麼叫兩杯飲品,坐不足十分鐘便要我們結數,??????????????????????,但是當時是中午第二,二杯飲品竟然高達68元???????????為什麼一間餐廳設有這麼怪的習慣,有限制人客時間(只10分鐘),但費用超過60元,為什麼對客人的態度這麼差
服務欠,有天有一真實事(3月28日)
本人在12時40分到,指令一杯涷奶茶,及一杯涷檸檬茶。
是中午
第二,二杯飲品竟然高達68元???????????
2006-03-29 2 瀏覽
我進入此餐廳,不知道我本來想坐,但給侍應阻止,本人問為何不可以╴他立即態度非常差,且很多十問不應真不知道為什麼今時今日,還有這麼差劣的服務
我進入此餐廳,不知道我本來想坐,但給侍應阻止,
本人問為何不可以╴他立即態度非常差,且很多十問不應
真不知道為什麼今時今日,還有這麼差劣的服務
2005-12-10 9 瀏覽
食事狗係由大埔超級城某精品檔'領養', 呢次回歸佢既出生地別具意義. 去親大埔呢d 地區多數係周末/假日關係, 所以呢次珊瑚堡晚餐都幾爆下, 但其實亦都已經提及過, 香港人近年對於餐廳都幾鐘情, 或者佢地覺得茶餐廳較為地踎, 如想食一餐假日晚餐高級少少, 坐下卡位鋪張枱布鋸下扒, 小朋友都會開心d, 昏暗少少既燈光下有點情調, 情侶談心都甜d, that's why 近年真係開左好多呢類既餐廳. 但唔係每一間都做得好, 即使連鎖店都係咁話. 睇樓要趁落雨天, 睇下窗邊天花漏唔漏水, 同樣想睇下一間餐廳有幾好, '考牌時間'必然就係趁周末/假期既表現就知.呢間店在peak hour叫伙計service都頗困難下, 而且枱與枱之間幾迫, 半搭枱情況下仲係全店無分禁煙區, 想呼吸好空氣絕無保證. 因為太忙既關係, 呢次伙計set枱時set漏張墊枱紙或漏左隻叉, 以上種種, 表現如何? 笑喊樣數目就係答案. 食物可以, d野又咪都係stereo typed同其他同行差不多. 食過幾間珊瑚堡, 都係黃埔至好.

食過幾間珊瑚堡, 都係黃埔至好.