2022-01-04 106 瀏覽
降溫後的11月 意外遇到這間台式火鍋店 晚餐時間店內不擁擠 用餐環境是很好坐的卡座 二人海鮮餐包括 一份海鮮拼盤 新鮮足料 有蝦跟吐沙很乾淨的帶子另有蔬菜 女生吃蔬菜拼盤就會飽飽的豆腐 好吃!烏龍麵超大杯水果茶 裡面有很多新鮮切塊水果有我超愛的西瓜跟士多啤梨也是喝半杯就飽飽的小食送了夜市常吃的椒鹽炸豆腐 豆腐很小顆吃多也不會覺得油膩鍋底方面選擇了美人雞湯鍋 落食物之前可以先飲一碗雞湯 不會過鹹 反而有家裡面功夫湯的味道有花膠的緣故 湯的表面有點點起膠 真材實料呢
降溫後的11月 意外遇到這間台式火鍋

落食物之前可以先飲一碗雞湯
不會過鹹 反而有家裡面功夫湯的味道
有花膠的緣故 湯的表面有點點起膠 真材實料呢
2022-01-03 566 瀏覽
🌸尖沙咀美食🌸麻神麻辣火鍋 🍲今天相約好友到了尖沙咀一間主打高質食材的火鍋餐廳-「麻神麻辣火鍋」品嚐是日晚餐❗餐廳鋪面寬敞,裝修簡約,座位寬敞舒適❗店員們也相當殷勤有禮,會不時替客人添加湯底及收拾碗碟。餐廳提供多款火鍋配料,有上盛牛肉、豬肉、時令海鮮、蔬菜等多款配料選擇。餐廳掃描二維碼自助點餐,方便快捷。我們一行2人惠顧了麻神火鍋二人餐 $888二人餐包括以下餐點:1️⃣🌟湯底 雙拼另加 $70🌶麻神麻辣鍋今次選擇了雙拼湯底,麻神麻辣湯底是火鍋店自家秘製的麻辣湯底❗️湯底充滿香濃麻辣味,還有招牌果凍鴨血配料❗️辣度適中,辣而不燥,相當惹味❗🐓花膠雞鍋花膠雞鍋清新香甜,有軟淋入味花膠,還有香濃雞湯味,十分滋養。美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️2️⃣🌟海鮮拼盤海鮮拼飯擺盤精美,有多款時令新鮮海鮮,有生猛海蝦、肥美鮑魚、鮮味刀貝及滋味大蜆,每款海鮮也相當鮮味,肉質鮮嫩,十分惹味❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕️⭕️⭕️3️⃣🌟迷你牛肉盛就你牛肉盛有多款嚴選上盛牛肉及豬肉,牛肉油腹分佈均勻,肉質鮮嫩,而豬用也相當肥美有肉味❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️4️⃣🌟韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸
🌸尖沙咀美食🌸麻神麻辣火鍋 🍲

2️⃣🌟海鮮拼盤
賣相指數:⭕⭕⭕️⭕️⭕️
3️⃣🌟迷你牛肉盛
4️⃣🌟韭菜餃、魚皮餃拼牛肉丸及豬肉丸
韭菜餃皮薄餡多,魚皮餃彈牙鮮味,牛肉丸及豬肉丸質感彈牙,口感豐盛,十分滋味。
5️⃣🌟翠綠時蔬拼盤
翠綠圼時蔬拼盤有多款蔬菜,包括爽口冰菜、娃娃菜、皇帝菜、香甜及蕃茄等,拼盤擺盤精緻,而且蔬菜鮮嫩❗️

6️⃣🌟烏龍麵
烏龍麵經淥煮後相當爽口彈牙,質感Q彈,非常適合作火鍋配料❗️

7️⃣🌟椒鹽豆腐粒
椒鹽豆腐粒外皮香脆,內裏豆腐鬆軟,帶惹味屬椒鹽味、鹹度適中,十分惹味❗️
賣相指數:⭕⭕⭕️⭕️
8️⃣🌟水果茶2杯
水果茶份量十足,以多款水果如藍莓、士多啤梨、火龍果、西瓜、龍眼粒及菠蘿等新鮮水果調製而成,味道清新香甜❗️
美味指數:⭕⭕⭕⭕️😂
賣相指數:⭕⭕⭕️⭕️
水果茶
👉🏻餐廳有多種火鍋醬料(生蒜、芫茜、香蔥、椒粒等)❗
火鍋醬料
🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此火鍋店食物質素高,食材非常新鮮❗️餐廳鄰近尖沙咀站,交通方便,絕對是尖沙咀一帶的高質火鍋之選!

2022-01-02
5 分鐘 (堂食)
果凍鴨血
水果茶
火鍋醬料
  • 翠綠時蔬拼盤
  • 鴨血
2022-01-01 32 瀏覽
以前三不五時去台北,就會同台灣朋友瘋狂打邊爐,北中南都有不同的愛店,而台北的麻神亦是我的再訪店,以及著名麻辣火鍋店,記得當初以刀叉吃鴨血,又滑又入味。旅行腳約去食飯就揀這間火鍋店,扮去咗旅行,叫咗麻神火鍋二人餐(68折後$888),加$70就有鴛鴦湯底。特別想稱讚店員服務貼心,主動加湯、收盤之餘,對答都好有禮貌,加分加分!◽ 響螺花膠湯鍋店員特別交代可以先嘗幾口,然後再加湯打邊爐,味道濃厚又鮮甜,雞肉不會煮得太老,還有花膠畀大家滋潤一下。◽ 招牌麻神麻辣鍋叫得招牌當然絕不失禮,湯頭麻辣有層次,不會死鹹,食材煮一煮就沾上麻辣香,惹味度滿分!◽ 迷你牛肉盛有不同部位的牛肉,一口牛味濃;牛小排及牛筋脊,油脂平均又有肉香;松板豬不能錯過,而且份量多多,絕不迷你。◽ 海鮮拼盤有紐西蘭刀貝、番薯蜆、南非6-8頭孔雀鮑魚及蝦,款款新鮮,特別是蝦味超濃郁,刀貝和蜆都好爽彈!◽ 韭菜餃、魚皮餃、牛肉丸、豬肉丸四款餃和丸都各有特色,兩款丸都好彈牙,餃類都大大粒◽ 椒鹽豆腐粒炸至金黃色的豆腐粒,size的骰·忍不住一口接一口。◽ 翠綠時蔬拼盤 有菜、粟米、番茄、南瓜、菇等等,為這一餐增加少少健康,想講粟米超

◽ 響螺花膠湯鍋
◽ 招牌麻神麻辣鍋

◽ 迷你牛肉盛

◽ 海鮮拼盤

◽ 韭菜餃、魚皮餃、牛肉丸、豬肉丸
四款餃和丸都各有特色,兩款丸都好彈牙,餃類都大大粒

◽ 椒鹽豆腐粒
炸至金黃色的豆腐粒,size的骰·忍不住一口接一口。

◽ 翠綠時蔬拼盤
有菜、粟米、番茄、南瓜、菇等等,為這一餐增加少少健康,想講粟米超甜!

◽ 烏龍麵
想飽肚就要食埋烏龍麵,無論花膠湯或麻辣湯都好好食,吸咗湯底精華後依然煙韌。

▪️ 水果茶 2杯
大大杯水果茶,不太甜又解渴,而且有各款水果粒粒,令賣相更吸引。
2021-12-31 41 瀏覽
天氣突然轉涼,梗係要食火鍋暖暖身♨️今次同朋友去左位於尖沙咀既麻神麻辣火鍋,兩個人唔知叫咩好🤣見有個麻神火鍋二人餐,已包哂湯底,前菜、海鮮,丸類、蔬菜、肉類同飲品咁多野先$888好抵食啊👍🏻👍🏻由於食唔到辣,所以就叫左花膠雞湯,入面有充滿骨膠原既花膠,而且湯底好濃郁👐🏻忍唔住係打邊爐前飲左碗🤤🤤鮮甜得黎濃郁🤩椒鹽豆腐粒外脆內軟,外皮炸到炸卜卜,充滿椒鹽鹹香,食到停唔到口😋😋迷你牛肉盛&松阪豬完全唔迷你,足夠2個人食,牛肉分別有一口牛、牛小排及牛筋脊,牛肉粉嫩,油花好均勻,入口滑順超重牛味😙松阪豬油脂豐富,肉香濃郁 ❤️海鮮拼盤海鮮好新鮮,有番薯蜆、紐西蘭刀貝、南非鮑魚同海蝦,蜆同刀貝好鮮甜又冇沙🤤鮑魚同海蝦都好爽口彈牙,整體唔錯👍🏻餃類丸類拼盤有韭菜餃丶魚皮餃丶牛肉丸丶豬肉丸,4款都好食☺️最鍾意係牛丸,牛味十足又彈牙,而魚皮餃就鮮味十足🥳🥳翠綠時蔬拼盤有娃娃菜、皇帝菜、蕃茄、南瓜、粟米、冰菜等好多款式🤩蔬菜新鮮得黎好鮮甜😆😆吸哂湯底既精華超好味😋極上冷凍烏龍麵麵條好爽滑😚索哂湯既精華,入味得黎仲唔會咸,好滿足啊🥰🥰當然唔少得水果茶,水果十分足料,又唔會太甜,中和到肥膩感☺️☺️

椒鹽豆腐粒
外脆內軟,外皮炸到炸卜卜,充滿椒鹽鹹香,食到停唔到口😋😋

迷你牛肉盛&松阪豬

餃類丸類拼盤

翠綠時蔬拼盤

極上冷凍烏龍麵
麵條好爽滑😚索哂湯既精華,入味得黎仲唔會咸,好滿足啊🥰🥰

2021-12-29
  • 迷你牛肉盛
2021-12-30 33 瀏覽
天氣甘涷就梗係打邊爐,食反個台式麻辣火鍋,個人即時暖笠笠🌟麻神火鍋二人餐 兩大皇牌湯底任揀~麻神麻辣鍋/ 響螺花膠雞鍋,貪心嘅我+$70食鴛鴦鍋,試哂2款😆趁未落料呷一口湯,麻辣鍋辣得嚟有藥材甘昧超養生,入面仲有大大舊Q彈鴨血;金黃色雞鍋香濃鮮甜超好味,有花膠同雞肉係入面✨椒鹽豆腐粒鬆化好涮嘴✨海鮮拼盤-2隻南非6-8頭孔雀鮑魚-4隻番薯蜆-4隻紐西蘭刀貝-4隻蝦新鮮好味🤩鮑魚仲大隻過匙羹添✨迷你牛肉盛比想像中大份,牛肉油花好均勻,好高質✨椰菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸一口食一個嘅size,丸好食,一咬爆肉汁✨烏龍麵Q軟有咬口,較索湯所以好入味✨翠綠時蔬拼盤有我最愛嘅爽脆冰菜!仲有南瓜片、粟米、蕃茄、娃娃菜同冬菇,塞超滿✨水果茶大大杯有好多水果,有西瓜粒、鳳梨粒、藍莓、火龍果粒等,好飲總結🌸值得一讚無收醬料費,湯頭夠濃,食材夠高質唔蘸醬都好食

天氣甘涷就梗係打邊爐,食反個台式麻辣火鍋,個人即時暖笠笠

🌟麻神火鍋二人餐

-4隻紐西蘭刀貝
-4隻蝦

新鮮好味🤩鮑魚仲大隻過匙羹添

✨迷你牛肉盛
比想像中大份,牛肉油花好均勻,好高質

✨椰菜餃、魚皮餃拼牛肉丸、豬肉丸
一口食一個嘅size,丸好食,一咬爆肉汁

✨烏龍麵
Q軟有咬口,較索湯所以好入味

✨翠綠時蔬拼盤

✨水果茶
大大杯有好多水果,有西瓜粒、鳳梨粒、藍莓、火龍果粒等,好飲

總結🌸值得一讚無收醬料費,湯頭夠濃,食材夠高質唔蘸醬都好食
2021-12-24 32 瀏覽
餐廳一周年推出晚市優惠,麻神火鍋二人餐 $888,鴛鴦鍋+$70,兩個人食超飽,牛嘅質素又相對地好🤤·✨招牌麻神麻辣鍋入面有兩舊鴨血,建議盡快食,唔係會好鹹之後加嘅都會係麻辣湯,但成煲湯會愈煲愈鹹😵另外只有一種辣度,又唔算辣嘅,但真係好鹹😂·✨響螺花膠雞鍋店員話頭一轉湯係濃啲叫我地就咁飲嚟試味先,之後加嘅就會淡啲嘅雞湯,又真係幾正嘅😋淥完海鮮會再鮮味添🤤🤤呢個湯底正好多😍·✨海鮮拼盤紐西蘭蟶子皇、南非6-8頭鮑魚、番薯蜆、紐西蘭刀貝全部都好新鮮😻鮑魚預先界開哂,淥得入味啲易熟啲,袋落又唔韌👍🏻蟶子皇淥一陣就食得,唔係會過韌架😚啲蜆鮮甜😬冇一粒係壞嘅👍🏻·✨迷你牛肉盛想講一啲都唔迷你😂牛小排同牛頸脊好重牛味,又嫩滑真係都好好食😋一口牛就比較多筋,仲有好粉嫩嘅松板豬,又幾唔錯喎😜·✨椒鹽豆腐粒我哋食咗一陣先上到豆腐粒,其實我已經唔記得咗哈哈熱辣辣食咗幾粒過吓口癮都OK,但凍咗就唔好食,咬落好油嘅感覺🙈·✨韭菜餃、魚皮餃、牛肉丸、豬肉丸韭菜餃淥完幾大舊,皮偏厚、餡好多仲有蝦肉,本身冇咩期望但又OK喎😜而其他都食落正正常常嘅😌·✨翠綠時蔬拼盤冰菜、生菜、娃娃菜、南瓜、粟米、蕃茄、冬菇等等食咁多
✨招牌麻神麻辣鍋
入面有兩舊鴨血,建議盡快食,唔係會好鹹
之後加嘅都會係麻辣湯,但成煲湯會愈煲愈鹹😵
另外只有一種辣度,又唔算辣嘅,但真係好鹹😂
✨響螺花膠雞鍋
✨海鮮拼盤
紐西蘭蟶子皇、南非6-8頭鮑魚、番薯蜆、紐西蘭刀貝
蟶子皇淥一陣就食得,唔係會過韌架😚
啲蜆鮮甜😬冇一粒係壞嘅👍🏻
✨迷你牛肉盛
✨椒鹽豆腐粒
我哋食咗一陣先上到豆腐粒,其實我已經唔記得咗哈哈
✨韭菜餃、魚皮餃、牛肉丸、豬肉丸
✨翠綠時蔬拼盤
冰菜、生菜、娃娃菜、南瓜、粟米、蕃茄、冬菇等等
食咁多肉都要食返啲菜平衡下嘅🥳
✨烏龍麵
即係烏冬,呢個時候已經飽到食唔落啦🤰🏻
🌟湯底只推薦花膠湯底,麻辣就唔建議,牛肉質素幾好嘅,價錢唔算平一人$500左右,但我哋慢慢食咗三個鐘,店員又唔會趕人走,如果貪有個地方可以傾好耐計,呢度都係唔錯選擇🙂
2021-12-24 21 瀏覽
海鮮二人餐 $888 (68折優惠) +10%服務費全部食材超級新鮮, 一開始會有兩碟小食: 涼拌雲耳同檸檬酸蘿白*鴛鴦鍋底 +$70 (招牌麻神麻辣鍋& 響螺花膠雞鍋)雞湯呈金黃色,好重花膠同雞味, 雞肉仲係好嫩滑麻辣湯底辣味出奇地好順口,而且帶有藥材味,最重要係無蓋過每款食料既鮮甜*小食椒鹽豆腐粒炸到金黄酥脆, 而且唔會油笠笠*海鮮拼盤2隻南非六至八頭鮑魚、2隻紐西蘭蟶子皇、4隻紐西蘭刀貝、6隻蕃薯蜆、南非鮑魚每款海鮮好大隻食落好新鮮,好鮮甜 *迷你牛肉盛包括美國頂級牛小排、手切特選牛筋脊、雪花一口牛同松阪豬牛小排同牛筋脊佈滿雪花紋,肉味濃郁之中帶油脂香味, 一口牛就比較多筋*翠綠時蔬拼盤有冰菜、皇帝菜、番茄、娃娃菜、南瓜、粟米、冬菇全部都好新鮮、好清甜,淥完仍然保持翠綠顏色第一之次食冰菜,口感好滑嫩好特別*果凍鴨血🦆鴨血好滑彈*手打牛肉、豬肉丸口感彈牙,肉汁飽滿*韭菜餃、魚皮餃大大粒好飽滿,但皮厚少少*極上冷凍烏龍麵口感煙韌*水果茶大大杯,裹面全部新鮮生果,有火龍果、西瓜、草莓、菠蘿、籃莓、龍眼👍呢d家仲做緊推廣,只要LIKE 餐廳社交平台 送清酒500ml 或小食一份🥳
海鮮二人餐 $888 (68折優惠) +10%服務費

*鴛鴦鍋底 +$70 (招牌麻神麻辣鍋& 響螺花膠雞鍋)

雞湯呈金黃色,好重花膠同雞味, 雞肉仲係好嫩滑

*小食椒鹽豆腐粒

炸到金黄酥脆, 而且唔會油笠笠

*海鮮拼盤

每款海鮮好大隻食落好新鮮,好鮮甜

*迷你牛肉盛

包括美國頂級牛小排、手切特選牛筋脊、雪花一口牛同松阪豬

*翠綠時蔬拼盤
有冰菜、皇帝菜、番茄、娃娃菜、南瓜、粟米、冬菇

全部都好新鮮、好清甜,淥完仍然保持翠綠顏色
第一之次食冰菜,口感好滑嫩好特別

*果凍鴨血🦆
鴨血好滑彈

*手打牛肉、豬肉丸
口感彈牙,肉汁飽滿

*韭菜餃、魚皮餃
大大粒好飽滿,但皮厚少少

*極上冷凍烏龍麵

• 手打牛肉
  • 手打豬肉丸
  • 翠綠時蔬拼盤
  • 海鮮拼盤
收藏咗好耐,見到佢有68折緊係要食啦🤪餐廳好寬敞,空氣流通💨成個套餐都好高質素,份量絕對足夠呀✨🧡椒鹽豆腐粒🧡餐前小食就有炸頭腐粒,外脆內軟嘅口感加埋椒鹽味道,確實令人食慾大增🤤💛響螺花膠雞鍋💛可以揀麻辣鍋或響螺花膠雞鍋,花膠滑嘟嘟,又係時候補充下骨膠原啦🤩🤍海鮮拼盤(蟶子,扇貝,蜆)🤍海鮮好新鮮,特別係扇貝😳大過手掌㗎!口感都係實實在在,而且嫩滑多汁😏❤️迷你牛肉盛❤️唔知「迷你」係點定義😂其實份量係足夠嘅,油花比例恰當,而且牛肉味好香🐮🤎韭菜餃、魚皮餃拼 牛肉丸•豬肉丸🤎全部都係佢哋自家製㗎,特別欣賞餃類,內餡滿滿而且豐富😛好過癮!💚翠綠時蔬拼盤💚味道唔使介紹啦🤣不過種類都幾多,有南瓜🎃冬菇🍄粟米🌽菜菜🥬🤍烏冬🤍打完邊爐,食返個烏冬就滿足晒😋🧡水果茶🧡每位一杯大大杯嘅水果茶🍹清新嘅味道可以解膩呀💕📍麻神麻辣火鍋 📍尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
麻神火鍋二人餐

🧡椒鹽豆腐粒🧡
響螺花膠雞鍋

💛響螺花膠雞鍋💛
海鮮拼盤

🤍海鮮拼盤(蟶子,扇貝,蜆)🤍

❤️迷你牛肉盛❤️
韭菜餃、魚皮餃拼 牛肉丸•豬肉丸

🤎韭菜餃、魚皮餃拼 牛肉丸•豬肉丸🤎

💚翠綠時蔬拼盤💚
味道唔使介紹啦🤣不過種類都幾多,有南瓜🎃冬菇🍄粟米🌽菜菜🥬

🤍烏冬🤍
打完邊爐,食返個烏冬就滿足晒😋

🧡水果茶🧡
每位一杯大大杯嘅水果茶🍹清新嘅味道可以解膩呀💕

📍麻神麻辣火鍋
📍尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓
麻神火鍋二人餐
響螺花膠雞鍋
2021-12-23 21 瀏覽
#888抵食二人餐呢兩日凍返又諗起要門邊爐心思思點搞啊早排食過麻神lunch 一人火鍋約埋朋友再黎滾滾下見到2人餐同4人餐好多人揀即刻食返個2人餐 呢到既麻辣湯底愈滾愈辣非常過癮,下次食清少少湯底因為啲配料都好正落多幾粒辣椒🌶️都夠味蔬菜🥬都算多同新鮮特別啲肉,牛味算重2人餐係好足夠了如果兩個男士真係可以點個4人如果驚唔夠😂水果茶咁大杯唔係無原因朋友都終於明點解麻神既麻辣火鍋名不虛傳架🤣好快就清一杯建議椒鹽豆腐浸火鍋食口感非常正,推介食法 好過就咁食!

#888抵食二人餐
呢兩日凍返又諗起要門邊爐心思思點搞啊
早排食過麻神lunch 一人火鍋
約埋朋友再黎滾滾下

見到2人餐同4人餐好多人揀
即刻食返個2人餐
呢到既麻辣湯底愈滾愈辣
非常過癮,下次食清少少湯底
因為啲配料都好正落多幾粒辣椒🌶️都夠味

朋友都終於明點解
麻神既麻辣火鍋名不虛傳架🤣
好快就清一杯
建議椒鹽豆腐浸火鍋
口感非常正,推介食法 好過就咁食!
2021-12-22 319 瀏覽
天氣凍凍地🥳最啱食下麻辣火鍋暖暖身!依次去咗台灣著名麻辣火鍋店「麻神 」,喺尖沙咀分店位置超方便,入面裝修雅緻,晚市仲有高質火鍋套餐~◾️麻神火鍋二人餐◾️🔶椒鹽豆腐粒豆腐炸得外面酥脆,裏面嫩滑👍🏼充滿椒鹽鹹香!食到停唔到🥳🔶湯底:招牌馬神麻辣鍋/響螺花膠雞窩加$70可轉鴛鴦鍋,嘆晒2款招牌湯底。響螺花膠雞窩好足料🥳 未開始涮,我就飲咗2碗,鮮甜濃郁又滋補👍🏼另一邊麻辣鍋底,不會太辣,入口很鮮香溫潤~都好唔錯。🔶招牌果凍鴨血已經一早放咗落個麻辣湯底度🥳入口後滑嫩Q彈,真的有果凍滑嘟嘟的質感。🔶迷你牛肉盛+ 松阪豬其實都唔算迷你~足夠2人份👍🏼有4款肉。牛肉粉嫩,油花均勻,入口滑順有牛香。松阪豬油脂豐富肉香濃郁。🔶海鮮拼盤有紐西蘭蟶子皇2隻丶番薯蜆丶紐西蘭刀貝各4隻。另外套餐本來還有南非鮑魚2隻,不過當天剛巧鮑魚賣光了,所以換上了海蝦。整體都好新鮮🥳特別鍾意蟶子皇,大大隻肉質彈牙鮮甜。🔶餃類丸類拼盤有韭菜餃丶魚皮餃丶牛肉丸丶豬肉丸,4款都好食💗特別鍾意牛丸,質地紮實有牛香,而魚皮餃餃皮煙韌,鮮味滿滿。🔶翠綠時蔬拼盤有娃娃菜丶皇帝菜丶蕃茄丶南瓜丶冬菇丶粟米丶冰菜⋯每樣少少但係夾埋就好多🥳全部都

◾️麻神火鍋二人餐◾️

🔶椒鹽豆腐粒
豆腐炸得外面酥脆,裏面嫩滑👍🏼充滿椒鹽鹹香!食到停唔到🥳

🔶湯底:招牌馬神麻辣鍋/響螺花膠雞窩

另一邊麻辣鍋底,不會太辣,入口很鮮香溫潤~都好唔錯。

🔶招牌果凍鴨血

🔶迷你牛肉盛+ 松阪豬

🔶海鮮拼盤

整體都好新鮮🥳特別鍾意蟶子皇,大大隻肉質彈牙鮮甜。

🔶餃類丸類拼盤

🔶翠綠時蔬拼盤
有娃娃菜丶皇帝菜丶蕃茄丶南瓜丶冬菇丶粟米丶冰菜⋯每樣少少但係夾埋就好多🥳全部都好新鮮!

🔶極上冷凍烏龍麵
我哋留返最後食~麵條入口好滑溜👍🏼食完真係超飽,好滿足!

🔶水果蜜桃茶
超大一杯🥳入口清甜有果香,而且仲有好多水果粒~我好like喎👍🏼解渴一流。

最近 🎉麻神 🎉慶祝開業1周年,晚市火鍋套餐有68折呀🥳 我哋依個好豐富嘅「麻神火鍋二人餐」~折咗之後$888👍🏼高質抵食。

2021-12-22 23 瀏覽
涼涼地做啲咩好?緊係打邊爐最好啦🤪邊爐控嘅小控又出動搵邊爐打啦😝今次就係尖沙咀搵黎呢間「麻神麻辣火鍋」!上網仲見到佢地做緊優惠價$888 抵食二人餐添😬即刻要去試一試啦😋$888 海鮮二人餐麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋+$70二人餐包括有:迷你牛肉盛迷你松阪豬南非6-8頭孔雀鮑魚(兩隻)蟶子皇(兩隻)精選魚皮餃手打牛丸蝦丸及鯪魚球翠綠時蔬拼盤極上冷凍烏龍麵椒鹽豆腐粒凍水果蜜桃茶x2 有咁多嘢食都只係$888🤤真係好抵!性價比好高😋最值得一提嘅係個鴛鴦湯底!花膠雞湯底,非常濃郁!好正!黎得麻神當然緊係要食埋佢地嘅麻辣湯底 同 鴨血啦😋正到冇法形容🤤

$888 海鮮二人餐
麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋+$70
二人餐包括有:

迷你松阪豬
南非6-8頭孔雀鮑魚(兩隻)
蟶子皇(兩隻)
精選魚皮餃
手打牛丸
蝦丸及鯪魚球
翠綠時蔬拼盤
凍水果蜜桃茶x2

有咁多嘢食都只係$888🤤真係好抵!性價比好高😋

最值得一提嘅係個鴛鴦湯底!花膠雞湯底,非常濃郁!好正!
2021-12-21 34 瀏覽
冬天,天氣凍,又是時侯食火爐。今日去尖沙咀isquare買聖誕裝飾,見到對面就是麻神火鍋,地理優勢方便。.裝修很高檔,一打開lift就見到玻璃吊燈,環境暗暗地很有氣氛,一看就知道是很有實力的火鍋店。叫了麻神火鍋二人餐,有海鮮有牛肉又有花膠雞,亦有蔬菜拼盤小食及水果茶等等,十分豐富。.熟食先上椒鹽豆腐粒,香脆熟辣辣。.麻神麻辣鍋拼花膠雞鍋 - 鴛鴦湯底正,一邊是火紅紅的麻辣湯,一邊是金黃色的花膠雞湯。我們先飲頭啖雞湯,很暖身感覺十分滋潤,有雞髀及花膠,足料。我們也淺嘗了麻辣湯底,因為加入鴨血的緣故,感覺很補身。迷你牛肉盛 - 打邊爐當然少不了牛肉,雖然這裏寫是迷你,但這個用詞太謙虛,有一大碟牛肉不可看小!肥牛有很明顯的雪花紋,也有濃郁的牛肉味,高質的享受!海鮮拼盤一個,材料全部都很新鮮,有紐西蘭蟶子皇、南非六至八頭鮑魚、番薯蜆、紐西南刀貝。最矜貴的當然是南非鮑魚,我們把它放在麻辣湯內,煮熟之後顏色很吸引,就好似吃高級的鮑汁燉鮑魚。.而且也有自家製的肉丸及餃子,韭菜餃、魚皮餃、牛肉丸、豬肉丸,非常有誠意的出品。.翠綠時蔬拼盤也不馬虎,有罕見的雪菜。加上極上冷凍烏龍麵,食到超飽呢!.凍水果蜜

熟食先上椒鹽豆腐粒,香脆熟辣辣。

凍水果蜜桃茶也很有驚喜,內有多款不同的水果,也有蜜桃茶的淡淡清香。一面看着isquare的聖誕燈飾,一邊打邊爐,真的十分寫意。
鐘意食台式麻辣火煱嘅朋友,我相信都會聽過「麻神」依間餐廳。又再去到尖沙咀店,今次我地點了海鮮二人餐 $888。今次一樣咁有水準。麻辣湯底吾會好辣嗆口,帶有淡淡藥材味。依度其中一個賣點係湯底都可以飲,湯底吾油膩,味道一流。🥰小食椒鹽豆腐粒炸到金黄色又香脆。我仲用黎沾辣湯食,幾過癮。海鮮拼盤內有2隻南非六至八頭鮑魚、2隻紐西蘭蟶子皇、4隻紐西蘭刀貝、6隻蕃薯蜆,鮑魚、蟶子皇都好大隻,每款海鮮食落都好新鮮,味道鮮甜。😋迷你牛肉盛🐂包括美國頂級牛小排、手切特選牛筋脊、雪花一口牛同松阪豬。雖然話係迷你但係我都覺得好足料,每一款牛肉味道都好有牛味。👍🏻翠綠時蔬拼盤🥬🌽包括有冰菜、皇帝菜、番茄、娃娃菜、南瓜、粟米、冬菇,籃底仲塞滿娃娃菜。冰菜好爽脆,又吸湯汁,真係好好食。🕺🏻招牌果凍鴨血🦆吃麻辣火煱點少得食鴨血🤤將好野留到最後先食,鴨血吸收晒湯汁,彈牙得黎又有辣湯味。餃子拼盤韭菜餃,魚皮餃拼牛肉丸,豬肉丸,大大粒好食但真係好飽。極上冷凍烏龍麵口感煙韌,太豐富食吾晒。水果茶 🍉🍓🍇🫐新鮮生果切粒,生果好豐富, 有火龍果,西瓜,草莓,菠蘿,籃莓,大大杯味道清甜。👍餐廳座位舒適,職員服務很好,食材新鮮又大
鐘意食台式麻辣火煱嘅朋友,我相信都會聽過「麻神」依間餐廳。

小食椒鹽豆腐粒
炸到金黄色又香脆。我仲用黎沾辣湯食,幾過癮。

迷你牛肉盛🐂

翠綠時蔬拼盤🥬🌽

招牌果凍鴨血🦆

餃子拼盤
韭菜餃,魚皮餃拼牛肉丸,豬肉丸,大大粒好食但真係好飽。

極上冷凍烏龍麵
口感煙韌,太豐富食吾晒。

水果茶 🍉🍓🍇🫐

餐廳座位舒適,職員服務很好,食材新鮮又大份,冷氣亦足夠😬😬。

味道5/5
價錢4/5
環境3.5/5
衝生4/5
服務4/5
2021-12-20 46 瀏覽
麻神麻辣火鍋(尖沙咀)🥰幾高質火鍋🥢🥢🥢🥢麻神麻辣火鍋二人餐, $888,就包曬下面👇🏻甘多嘢啦,超級豐富啊(鴛鴦湯底要額外+$70💸💸💸)☺️椒鹽豆腐粒☺️炸到金黃色,沾滿椒鹽 味道岩岩好 唔會太鹹,香脆可口😙😙☺️鴛鴦鍋底(招牌麻神麻辣鍋 & 響螺花膠雞鍋) ☺️麻神麻辣鍋,入面就有2件大大件嘅招牌果凍鴨血,好滑,完全唔冇蘇未 仲有少少酒香味 即使唔中意鴨血嘅朋友 我都推薦試下 話唔定 一試就愛上,呢個招牌果凍鴨血 一啖係食唔曬嘅,要食好幾啖,好滿足☺️☺️而 響攞花膠雞鍋,入面有花膠,杞子,龍眼肉,大大只嘅雞脾,係個湯底度,我打邊爐之前試左啖湯 好鮮甜,都幾足料😘😘🦐海鮮拼盤🦐紐西蘭蟶子皇,南非鮑魚,番薯蜆,紐西蘭刀貝海鮮當然係我嘅最愛啦 呢度d海鮮好新鮮 好乾淨🙃🙃🙃🥩迷你牛肉盛 🥩幾款牛肉嘅油脂分布都好平均,肉質好鮮嫩,啖啖肉,食到停唔到口😆😆😆 死啦~今晚要減肥🥟韭菜餃,魚皮餃 拼 牛肉丸,豬肉丸🥟餃子個皮薄 熟左之後係透明皮 見到曬裡面嘅靚餡靚,漲漲地,賣相超吸引 🥰🥰🥰手打丸 好多汁 好彈牙👍🏻👍🏻👍🏻🥬翠綠時菜拼盤🥬除左海鮮拼盤係我嘅最愛 呢個都係我比較中意嘅一樣裡面有雪菜,唐
麻神麻辣火鍋(尖沙咀)
🥰幾高質火鍋🥢🥢🥢🥢

(鴛鴦湯底要額外+$70💸💸💸)

☺️椒鹽豆腐粒☺️
炸到金黃色,沾滿椒鹽 味道岩岩好 唔會太鹹,香脆可口😙😙

☺️鴛鴦鍋底(招牌麻神麻辣鍋 & 響螺花膠雞鍋) ☺️

🦐海鮮拼盤🦐
紐西蘭蟶子皇,南非鮑魚,番薯蜆,紐西蘭刀貝
海鮮當然係我嘅最愛啦 呢度d海鮮好新鮮 好乾淨🙃🙃🙃

🥩迷你牛肉盛 🥩

🥟韭菜餃,魚皮餃 拼 牛肉丸,豬肉丸🥟
手打丸 好多汁 好彈牙👍🏻👍🏻👍🏻

🥬翠綠時菜拼盤🥬
除左海鮮拼盤係我嘅最愛 呢個都係我比較中意嘅一樣
裡面有雪菜,唐生菜,娃娃菜,大菇,南瓜,蕃茄,粟米
🌽🥕🍅🌽🥕🍅🌽🥕🍅🌽🥕🍅🌽🥕🍅🌽🥕🍅
我比較中意原因係 款式多,分量夠 同埋 新鮮🥬

🍜烏龍麵🍜
麵質好煙韌,煮耐咗都唔會好淋,

🥤水果茶🥤
勁大杯,夠曬邊打邊爐 邊飲,入面仲有好多水果,好新鮮,好解渴解膩

📍尖沙咀北京道71-77號誠信大廈2樓📍

@spicyspirit.tst

#尖沙咀
#尖沙咀美食
#尖沙咀火鍋
2021-12-17 21 瀏覽
呢間以前係銅鑼灣金朝陽2期,疫情期間執左。之後我同個Friend就無再搵到間火鍋個麻辣湯底,鴨血同豆腐一樣咁好食既店。前排我個friend話係尖沙咀見到,我仲以為佢眼花,或者同名。黎左後,果然同以前一樣,搞到我地連住兩個禮拜六黎食。重開後,已經黎左四次,下個禮拜會去第五次。雖然間嘢既環境無以前咁grand,個drink list既options都少左好多(以前有個麻神特飲,次次都係每人兩杯),但係as long as 個麻辣湯底,鴨血,同豆腐保持水準,we will keep coming nack. 有時真係有得食就好食,環境唔好,間餐廳無左,就喊都無謂。