招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
月薪
每次行過牧羊少年嘅分店都見到一大堆人排隊一直都想試吓呢日終於有機會啦🤣.星期六中午時間黎到旺角分店㩒飛拎位要等20張係周圍行吓先行左一陣返黎 前面number啲人好多都走晒😂好快就到我哋最後都係等左20分鐘左右就入到比想像中快👍🏻.餐廳係scan qr code落單嘅👧🏻叫左 白咖哩豬扒藜麥香米飯配炒鬼佬雜菜 $108👦🏻叫左 厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配酸忌廉蕃薯條 $118全部都係單點 唔跟野飲🙈🐷 白咖哩豬扒藜麥香米飯配炒鬼佬雜菜 $108上碟嘅份量 大到有啲嚇親😂啲豬扒堆到成座小山咁咖哩汁係另外用個兜仔裝住另外就有啲雜菜伴碟咁豬扒都幾香幾好食不過係有幾舊會有啲肥膏有啲韌 咬唔爛咁咖哩汁好香 辣辣哋好開胃😆😆雜菜就係一啲普通嘅瓜瓜菜菜應該只係普通白烚左 冇乜味🙈🍔 厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配酸忌廉蕃薯條 $118上菜嘅時候店員已經會比埋茄汁正正常常 冇乜特別🤣有啲唔慣食蕃薯條🙈甜甜地再點醬有少少怪個人都係鍾意食返普通薯條多啲😆本身仲想叫甜品見到隔離枱叫左窩夫份量好大但因為我哋2個人驚食唔落就無叫🥹下次有機會再試!.整體黎講都算係中上嘅西餐🤤如果經過唔洗點等位都會再食🤣
每次行過牧羊少年嘅分店

厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配酸忌廉蕃薯條

本身仲想叫甜品
見到隔離枱叫左窩夫份量好大
但因為我哋2個人驚食唔落就無叫🥹
下次有機會再試!
整體黎講都算係中上嘅西餐🤤
如果經過唔洗點等位都會再食🤣

白咖哩豬扒藜麥香米飯配炒鬼佬雜菜
厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配酸忌廉蕃薯條
2022-06-23 92 瀏覽
旺角牧羊少年食物水準不錯,地方夠闊落,一行三人被安排坐卡坐,食物選擇都多。🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐐🐐🐐🐑🐑🐑有朋友生日,廳職員配合安排甜品,有得寫番句祝福,十分體貼。經過會再食,環境食物不錯。可以推薦以下兩款,黃金雞翅膀和牛油果pizza幾好食👍👍

🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐐🐐🐐🐑🐑🐑

有朋友生日,廳職員配合安排甜品,有得寫番句祝福,十分體貼。

經過會再食,環境食物不錯。

可以推薦以下兩款,黃金雞翅膀和牛油果pizza
幾好食👍👍

2022-06-16
慶祝紀念
生日
2022-06-12 209 瀏覽
有陣時同朋友或者屋企人行行吓街見攰都會想搵個地方食個下午茶,今次就見到間咖啡館。依家咖啡館已經唔係第一次見之前已經想去試一試,今次終於有機會。 款式嚟講佢都唔少又有burger 又有甜品,店內嘅環境佈置同埋座位嘅距離都唔錯。 店內侍應嘅服務態度都唔差,因為本身我坐嘅位置喺風口位,吹住我屋企人,所以我要求轉位置,佢都即刻幫我辦妥。食物方面上枱嘅時候都係熱辣辣,另外嘅就係佢有番薯薯條🍟,相信鍾意食番薯嘅朋友仔都會好鍾意食呢一樣嘢。 所以大家下次有機會下行行下街見攰又見到間咖啡館嘅可以一試。

所以大家下次有機會下行行下街見攰又見到間咖啡館嘅可以一試。
2022-06-07
2022-06-11 174 瀏覽
餐廳內裝修偏向淺色系,淺綠加白色令人感到舒服,座位亦較寬闊😌。#🍚 大大份豬扒 切成一件件較易入口,外面煎得乾身但鎖住肉汁,白咖喱另外裝開唔會破壞左個藜麥飯,飯好乾身,只係我地唔太咖喱汁嘅味道但整體係好味🤤。#🍝 份量真係好足夠👍🏻雞肉食落都幾嫩幾爽口,蘆筍煎得爽脆勁有咬口,青口醬汁好惹味,食完成碟都唔會油膩。😍。#🧇 日落巴黎窩夫有四塊,厚身得來又外脆內軟,加上#🍌 熟成度非常好,佢地嘅🍨有加埋朱古力碎,而朱古力醬更係分開裝起,方便食客因應自己喜愛度加多減少,真心👍🏻。呢餐真心好味,座位又相對舒適,裝修設計都令人有種舒服可以冷靜的感覺😂👍🏻

#🍚

#🍝

#🧇 日落巴黎

2022-06-11
2022-05-29 303 瀏覽
我們於28/5(六)快約中午十二時到達餐廳,內裏客人不少,枱較小及窄,但餐廳勝在有格調,客人是要網上下單的。上食物的速度也還好我們叫了伊雲士雞肉藜麥香米飯配炒鬼佬雜菜($108)及英式早午餐($118)。伊雲士雞肉藜麥香米飯配炒鬼佬雜菜是holiday menu 但飲品要另計😑,雞肉也有挺多塊,汁好惹味,雜菜也不少。看到不少人order英式早午餐,我們也叫了一個,非常豐富,色彩鮮艷🌈服務態度良好,埋單要加一。
上食物的速度也還好
服務態度良好,埋單要加一。
伊雲士雞肉藜麥香米飯配炒鬼佬雜菜
2022-05-28
8 分鐘 (堂食)
2022-05-21 203 瀏覽
咖啡唔係難飲,又唔係好好飲🤣不過不失!不過個甜品有驚喜喎竟然。。。。提拉米蘇唔係傳統個種有咖啡味個隻,而係將咖啡味溶入啲忌廉度,當中既餅都唔係手指飲,係啲餅屑加朱古力粒,佢係完全無死甜,唔食甜品既你都有可能會中意
咖啡唔係難飲,又唔係好好飲🤣不過不失!
不過個甜品有驚喜喎竟然。。。。
2022-05-17 329 瀏覽
一陣又光顧太子老店,現在的牧羊少年非常成功,但卻失去了原有的親和力!記得光顧老店的時候,燈光柔和,環境氣氛很好。還會有一些旅遊書籍給客人閱讀。現在的牧羊少年裝修千篇一律的冰冷,記得那天我10:30左右到雅蘭商場的分店。帶位的侍應跟我說用餐時間只有1小時。用餐時間1小時,好像有違他們享受旅遊,人與人之間溝通的說法。而我眼見,當時整間餐廳只有一兩台客人。點餐到送餐時間大概用了15分鐘。剩下只有45分鐘時間可以用☺️很快把東西吃完,就走而食物味道方面也沒什麼特別!煎好的東西加上黑椒和鹽。是時候和冰冷的牧羊少年割蓆。

現在的牧羊少年裝修千篇一律的冰冷,
記得那天我10:30左右到雅蘭商場的分店。
帶位的侍應跟我說用餐時間只有1小時。
而我眼見,當時整間餐廳只有一兩台客人。
點餐到送餐時間大概用了15分鐘。
剩下只有45分鐘時間可以用☺️
很快把東西吃完,就走

繼上次可以4個人一張枱後😚😚,今晚又同另一班半年冇見嘅FD ,6個人一張枱食飯,真開心🥳🥳各人選擇左自己嘅餐,我同🤴🏻就叫左~~~俄式牛仔柳意大利粉🍝~~~席間有三個人都叫咗呢個餐😅😅,🤴🏻話以呢個價錢($118)意粉較硬,醬汁唔夠Creamy!牛柳就OK😁😁~~~法式芥末雞肉薄餅🍕~~~比我想像中大份及普通左D,餅皮底薄身但唔夠脆(批邊係脆嘅😆😆),雞肉粒、蘑菇粒及芝士都蠻多,可惜食唔到芥末味(醬不算太多)😂😂,整體都OK😚😚~~~午夜~~~內有香蕉🍌、紅菜頭、藍莓🫐成份,全杯都係紅色,冇乜香蕉同藍莓味,勁重紅菜頭嘅菜青味,但味道剛剛好恰到好處驚喜驚喜,再多啲就會變菜腥味🤗🤗(全晚MVP)~~~糖蓮子牛奶咖啡~~~(凍)表層鋪滿柔嫩絲滑的Cream,而Cream上鋪有好微細橙皮增添香氣,糖蓮子甜香跟咖啡帶有強烈對比,整杯咖啡十分有層次感!☺️☺️
各人選擇左自己嘅餐,我同🤴🏻就叫左
~~~俄式牛仔柳意大利粉🍝~~~

~~~法式芥末雞肉薄餅🍕~~~

~~~午夜~~~

~~~糖蓮子牛奶咖啡~~~(凍)

2022-05-09
20 分鐘 (堂食)
話說今天諗住去同部手機換電池,但經專業人員詳細解說之後,我部手機係唔洗換電池,慳返d錢💰。跟著去牧羊少年搵嘢食😋,差唔多12點去到,唔洗等位。入到去安排坐低,目測餐廳已有7成人,店員俾咗個QR code我落單,嘩, 太多選擇喇,我d選擇困難症又發作,因為太多嘢想食。經過一輪內心嘅糾結之後,終於揀咗俄式牛仔柳意大利粉同凍朱古力牛奶咖啡。俄式牛仔柳意大利粉,好多牛仔柳,d牛仔柳,整得好淋,唔會好乾同柴皮。意粉好好味,尤其係d source 掛滿喺意粉上面,簡直一流👍🏻凍朱古力牛奶咖啡,好多cream ,同埋好似食緊奶昔咁👍🏻

凍朱古力牛奶咖啡,好多cream ,同埋好似食緊奶昔咁👍🏻
俄式牛仔柳意大利粉
朱古力牛奶咖啡(凍)
2022-05-09
午餐
俄式牛仔柳意大利粉
朱古力牛奶咖啡(凍)
2022-04-29 222 瀏覽
間中都會去牧羊少年食野,以前得太子先有,依家好似擴大左咁,好多地方都有,變得連鎖。 不過都方便左大家。今日去左旺角依間,最近食太多煎炸野,所以食左個沙律!其實都算大份,同埋佢d雞都大大件,可以唔一定飽,但一定唔會餓親,簡簡單單,目測d菜都新鮮,唔會溶溶爛爛咁,芒果有d酸,都正常,唔岩季節,雞扒大件,切埋,方便食! 牛油果唔會黑色!另外叫左杯野飲:水果茶,普普通通。環境方面,好舒服,有足夠時間食野,比1:45小時食野,都算係咁,有窗邊位坐,坐位都寬闊。nice meal!
另外叫左杯野飲:水果茶,普普通通。
nice meal!
牧羊少年喺好多文化集中地都有分店 之前都有去過😎見雅蘭中心最近新開左 環境好靚仲有落地玻璃 即刻去試吓💛.📌英式早午餐 $118原本睇個樣好似輕食咁 估唔到都幾有份量 而且價錢仲唔貴‼️最鍾意一定係佢個Greek yogurt 健康高蛋白質又飽肚😚怕佢陣酸味 撈埋面頭脆脆granola就啱啱好🙌🏻應該係加左蜜糖 食落甜甜地🍯好期待佢個合桃杏脯sourdough expect會係硬脆口感🥺不過可能加左個炒滑蛋喺面 索晒啲油 搞到成塊包濕晒淋晒 得番啲邊邊位係脆嘅😮‍💨有少少唔開胃🤏🏻因為包入面仲加左啲合桃同杏脯乾 多左啲果仁香同果甜味 如果個包係乾身嘅一定比滿分💯挪威煙三文魚口感偏淋 味道有啲鹹 黑松露豬肉腸就同平時豬肉腸冇分別 食唔出有黑松露味☹️旁邊仲有啲炒法邊豆,雜菌同蕃茄 成份ADB營養豐富 係cafe唔錯嘅選擇👍🏻.📌厚切芝士豬扒蕃茄沙律菜漢堡包 配酸忌廉番薯條 $118豬扒唔算厚切 但確實好大塊🥩不過質地就差啲….好乾好鞋🤯另外芝士就係普通車打芝士片🧀成個漢堡最好食係個包🍔上下都烘到脆卜卜 牛油味仲好香 仲甜甜地 有啲似brioche🧈旁邊個番薯條好清甜🍠不過就覺得炸得唔夠脆 感

📌英式早午餐 $118

📌厚切芝士豬扒蕃茄沙律菜漢堡包 配酸忌廉番薯條 $118
豬扒唔算厚切 但確實好大塊🥩不過質地就差啲….好乾好鞋🤯另外芝士就係普通車打芝士片🧀成個漢堡最好食係個包🍔上下都烘到脆卜卜 牛油味仲好香 仲甜甜地 有啲似brioche🧈旁邊個番薯條好清甜🍠不過就覺得炸得唔夠脆 感覺似烘多啲🤔幾鍾意佢配左Greek yogurt加埋一齊食好開胃😎
厚切芝士豬扒蕃茄沙律菜漢堡包 配酸忌廉番薯條
厚切芝士豬扒蕃茄沙律菜漢堡包

📌龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉 $118
個意粉口感幾正 夠煙韌彈牙🍝仲有啲菇一齊炒 幾香口🥰但係個龍蝦汁就唔夠鮮甜 味道唔太出🦞蝦夠爽口 不過都係冇乜鮮味🦐

📌炙燒荷蘭汁豬肉排 $78
賣相睇落真係幾吸引😎面頭啲荷蘭醬好似熱溶芝士😈份量都幾大份 唔似係小食🐷原本諗緊荷蘭醬同豬扒會唔會唔夾🤣不過個汁都唔係平時Benedict egg嗰啲味 佢似係白咖哩再加啲酸瓜醬咁 酸酸地 仲有啲似黃芥末味🧐個人認為 佢係一個攝取優質蛋白質嘅途徑😆皆因真係好瘦 同個漢堡包塊豬扒一樣 都係好乾好鞋🙈純粹想滿足食肉嘅心/健人可以一試😌
炙燒荷蘭汁豬肉排
厚切芝士豬扒蕃茄沙律菜漢堡包 配酸忌廉番薯條
厚切芝士豬扒蕃茄沙律菜漢堡包
龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉
牧羊少年咖啡館最新店介紹 - 旺角店人氣Cafe牧羊少年咖啡館以旅遊為主題,店內更有漂書及未來明信片服務,係太子、沙田、屯門等地區都有分店。而牧羊少年咖啡館亦岩岩係旺角開左舖,成香港第8間分店!Cafe以意粉及All Day Breakfast做到街知巷聞,加上位置開係文化集中地,自然吸引唔少文青及藝文客人,難怪每間分店都大排長龍,場場爆滿!餐廳不設訂位,平日夜晚去都好彩唔洗等太耐,15-20分鐘就有位了。入去前都見到20-30人係出面等緊,好誇張呢間餐廳環境壯觀,簡潔清新,靚 ! 不過隔音有待改善啦,唔好彩撞正隔離枱客人講野聲量好大,都會好嘈好煩擾,如果唔係就食得更加開心。食物方面,則有供應全日早餐、薄餅、意粉、小食、甜品等,如千島香芒牛油果雞肉薄餅、香草蒜茸牛油焗春雞、香煎日本帆立貝等,當中香煎加拿大保濕豬鞍,以獨有的保濕技術製作,烹調時能保持肉汁,食落juicy。甜品也少不了其激厚窩夫和Tiramisu,款款吸引。咁我就重點推介幾樣野食啦 :紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律配蜜糖芥末醬,酸酸既配搭超清新,乍看以為蔬菜好少,但其實底層仲有D菜,營養均衡!田園欖油乾茄意大利粉,蕃茄酸酸甜甜,加
牧羊少年咖啡館最新店介紹 - 旺角店

咁我就重點推介幾樣野食啦 :

田園欖油乾茄意大利粉,蕃茄酸酸甜甜,加上乾辣椒碎和香草,超級惹味又健康 !

黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉,苦瓜含多種營養素,當中既維他命C更加係冠絕瓜果類。苦瓜當中既氨基酸能增強人體免疫力,再加上苦瓜獨有既苦瓜鹼等,兩者都能抑制腫瘤生長,疫情期間更加要食多D啦 !

牧羊少年咖啡館 (雅蘭中心)
地址 : 旺角彌敦道639號雅蘭商場1樓103號舖
電話 : 2779 0268
營業時間 : 星期一至日 11:00 - 22: 00
2021-12-23
15 分鐘 (堂食)
2022-04-21 281 瀏覽
6點左右黎到唔使等位,坐低之後會俾張QR code scan自己落單,店內燈光比較昏暗,好有情調😄—————————————————•牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬🥑🥗$118🐥雞扒份量好多,唔會太鞋🥑牛油果夠晒淋,好香👍🏻🥭芒果有啲爽口,唔會酸🥗沙律菜好多仲有啲車厘茄🍅•番薯條配酸忌廉🍠🍟$68番薯條甜甜哋炸到脆卜卜👍🏻點茄汁好似食緊薯條咁⭐️龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉🦐🍝$118 淡淡龍蝦汁味👍🏻蝦夠大隻,爽口彈牙,意粉有少少硬啱啱好,仲有啲菇同洋蔥增加口感👍🏻•素雜菜薄餅🥦🍕$108有西蘭花,翠玉瓜,蘑菇,蕃茄,西蘭花同翠玉瓜都好爽口,唔會淋晒👍🏻 餅底卜卜脆
—————————————————
•牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬🥑🥗$118
🐥雞扒份量好多,唔會太鞋
🥑牛油果夠晒淋,好香👍🏻
🥭芒果有啲爽口,唔會酸
🥗沙律菜好多仲有啲車厘茄🍅

•素雜菜薄餅🥦🍕$108
素雜菜薄餅
牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬
2022-04-20 120 瀏覽
成日排長龍今日咁啱閒日一家四口喺午飯時段早段到達唔使等位有ikea bb highchair 地方乾淨企理Lunch menu樣樣都有粉麵飯包沙律素食都齊我地叫咗三個lunch set 跟橙汁1)龍蝦汁鳳尾蟹意大利粉龍蝦汁都好好味好入味,不過前幾日食完Beans,好似Beans好食啲,隻蝦相對冇乜味。2)芝士厚切豬扒蕃茄沙律菜漢堡包+番薯條配sour cream香薯條好香脆好甜👍🏻👍🏻👍🏻厚切豬扒好實 麻麻地3) English Brunch啲菇冇味要叫自很落調味先入得口腸仔正常黑松露滑蛋好滑好食Yogurt 同cereal toppings 好食😋焗番茄正常 但個番茄本身啲肉有啲白 唔多靚
成日排長龍

腸仔正常
黑松露滑蛋好滑好食
Yogurt 同cereal toppings 好食😋
焗番茄正常 但個番茄本身啲肉有啲白 唔多靚

有時行過成日見到呢間牧羊少年咖啡館坐滿人 雖然一直都知呢間慢慢發展成連鎖式既cafe 都略有名氣 好耐無食過了 但已經大不如前 #中伏了 ----* 牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬$𝟭𝟭𝟴⭐️𝟴/𝟭𝟬🥗份量十足 沙律菜新鮮 牛油果熟透 唯芒果較啖口 烤雞也沒調味 不過沙律一向材料新鮮都好難唔好食既 ( *•ᵌ•)----*日式大阪燒風味煙三文魚薄餅$𝟭𝟯𝟴⭐️𝟴/𝟭𝟬🎏食呢個pizza 如同食緊大阪燒一樣 咸甜咸甜的燒汁和蛋黃醬 和木魚絲 pizza 底鋪滿芝士 餅身烤得薄脆 味道好食既 但煙三文魚就有點過咸 食多兩件會有小小膩呢----* 照燒汁煎乾蒜牛柳粒$𝟳𝟴⭐️𝟱/𝟭𝟬🐮燒汁好惹味 最鐘意食蒜粒 但d牛柳粒真係太有咬口( ・᷄-・᷅ )一粒都要咬勁耐 唔推薦 ❌感覺名過於實 大不如前 ( ・᷄-・᷅ )雅蘭中心店的職員亦很沒精神 想要杯水的時候 也是不情不願的 不會再回訪了

----* 牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬$𝟭𝟭𝟴⭐️𝟴/𝟭𝟬

----*日式大阪燒風味煙三文魚薄餅$𝟭𝟯𝟴⭐️𝟴/𝟭𝟬