招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
月薪
I like this brand as most of it restaurants are rooted in a sense of cultural richness, creating a space where stories, people, and flavors intertwine. Importantly the prices are reasonable given the high-quality offerings, making it worth visiting again and again.  Salt Koji Grilled Halibut with Roasted Australian Broccoli and RatatouilleThe halibut is delicately seasoned with salt koji, resulting in a juicy, umami-rich bite. Perfect balance with roasted Australian broccoli and the vibrant flav

The halibut is delicately seasoned with salt koji, resulting in a juicy, umami-rich bite. Perfect balance with roasted Australian broccoli and the vibrant flavors of Provencal ratatouille.

Grilled Chicken Steak with Perilla, Garlic, and Green Onion Sauce
Like the aromatic blend of perilla and garlic, accented by a light and flavorful green onion sauce making chicken steak a delicious source of protein.

Pan-Seared U.S. Beef Cubes with Teriyaki Sauce and Crispy Garlic
The beef cubes are seared to perfection, with a caramelized teriyaki glaze that complements the robust, savory flavor of the meat. The crispy garlic adds an extra layer of texture to every bite.

Hojicha Lava Cake with Häagen-Dazs Caramel Biscuit Ice Cream
Luscious molten center checked, the roasted tea flavor in the lava cake is rich, earthy and not too sweet !  Beautiful.

White Peach Oolong Tea
Do not miss a cup of refreshing palate cleanser pair correctly with both sweet and savory.

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🍽️: 牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期)
📍:偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

• 焙茶心太軟蛋糕配雪糕
˗ˏˋ 牧羊少年咖啡館 ˎˊ˗今次嚟到牧羊少年於九龍灣德福商場嘅分店✨個人一直都欣賞牧羊少年餐廳ssssd嘅設計🥹依間分店用海市蜃樓為cncept🏜️入邊嘅環境同出邊人來人往嘅通道形成強烈對比🥹彷彿提供咗一個休息嘅地方🤍最近推出一個二人餐 價格$428 再另收加一🫢可以喺主菜單內任選一份意粉、一份主菜、兩杯飲品等✨而且可以選擇嘅菜式好多 (((絕對唔係平時嗰啲每一款要再另外加錢lol 所以依一點真係抵讚🙂‍↕️ 整體嘅質素高 嚟緊一定會encore🤤🍤小食: 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦每一隻蝦都沾滿咗金沙蛋黃 食落去鹹鹹甜甜 蝦仁爽口又大粒 每一份差唔多有10隻蝦同平時嘅鹹蛋黃小食唔同 呢款食落唔會好漏 成個份量啱啱好🙂‍↕️不過食到最後就有啲油膩嘅感覺!意粉: 冬陰功海鮮長通粉首先海鮮份量好足🥹蝦有墨魚同埋大蝦等味道酸酸辣辣 調味好足但啱啱好每一條通粉都掛滿咗醬汁!質地比較乾身 所以啱啱好中和咗小食嘅少許油膩感主菜: 慢煮BBQ醬美國豬肋骨配番薯條個人要推薦呢款豬肋骨🙂‍↕️首先一切落去就知道佢煮得非常之嫩滑兩三下手勢就切開咗🫢一咬落去都好容易骨肉分離 整體份量好多 兩個人食基本上都好滿足😋飲品: 黑
˗ˏˋ 牧羊少年咖啡館 ˎˊ˗

🍤小食: 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦
每一隻蝦都沾滿咗金沙蛋黃 食落去鹹鹹甜甜
蝦仁爽口又大粒 每一份差唔多有10隻蝦
同平時嘅鹹蛋黃小食唔同 呢款食落唔會好漏
成個份量啱啱好🙂‍↕️不過食到最後就有啲油膩嘅感覺!

意粉: 冬陰功海鮮長通粉
首先海鮮份量好足🥹蝦有墨魚同埋大蝦等
味道酸酸辣辣 調味好足但啱啱好
每一條通粉都掛滿咗醬汁!
質地比較乾身 所以啱啱好中和咗小食嘅少許油膩感

主菜: 慢煮BBQ醬美國豬肋骨配番薯條
個人要推薦呢款豬肋骨🙂‍↕️
首先一切落去就知道佢煮得非常之嫩滑
兩三下手勢就切開咗🫢
一咬落去都好容易骨肉分離
整體份量好多 兩個人食基本上都好滿足😋

飲品: 黑糖牛奶咖啡(Hot) & 芒果茉莉茶忌廉芝士奶蓋(Cold) 兩杯都正常但要特別提一提佢芒果嘅甜度亦都唔會搶咗茉莉茶嘅香氣 再配上頂部鹹鹹甜甜嘅芝士奶蓋🥹

甜品: Haagen-Dazs 雪糕杯 & 焙茶心太軟蛋糕配焦糖脆餅雪糕 (+$58)
Mamiiii🥹依個真心好surprise!
冇諗過甜品會有haagen dazs雪糕 (要強調平時出邊d二人餐係唔會有甜品 就算有都係啲hea嘅甜品)
另一款我哋加咗錢要焙茶心太軟xd 同樣都好出色
流心效果好似瀑布一樣 中間嘅焙茶醬唔算甜
再配上出邊嘅心太軟蛋糕 啱啱好中和咗✨
而且隔離嘅雪糕仲有得揀焦糖脆餅定係提子冧酒xd

‎✎ܚ𝗡𝗼𝗻-𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗶𝗯𝗹𝗲/ 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 ᝰ✍︎꙳⋆
Recommendation: 9/10 | Environment 9/10 | Services: 8/10 | Tasty: 9/10 | Cp Value: 9/10

⸝⋆ 九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
  • 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦
  • Häagen-Dazs雪糕杯
  • 焙茶心太軟蛋糕配雪糕
4天前 0 瀏覽
嗰日同同事happy Friday諗住慶祝吓,就揀咗呢間餐廳食個lunch,一早用電話攞咗飛,唔使點樣等就入咗枱,坐得幾舒服環境幾寬敞,店員服務都ok避風塘蟹肉炒意粉呢個避風塘蟹肉炒意粉味道都幾惹味,好多香料所以辣度都唔算少,蟹肉就比較少啦,份量正常,一個成年女仔都食得飽,不過食到後尾就有少少覺得太油膩。炸雞肉漢堡配番薯薯條雞肉炸得好Juicy,配埋最signature嘅番薯薯條真係冇得輸,番薯薯條再點黑松露沙律醬又別有一番風味,薯條炸得好香口,有保留到番薯嘅甜味,一條一條咁樣好快就食晒,一定會encore!!

避風塘蟹肉炒意粉

炸雞肉漢堡配番薯薯條
2025-05-09
2025-05-08 0 瀏覽
已經好多年冇食過,原來九龍灣分店裝修得咁靚,有幾個書架喺入面佢哋二人套餐幾抵食,$428包含主菜、意粉/飯、小食、飲品兩杯、häagen-dazs雪糕兩杯揀左避風塘炒蟹肉意大利粉,味道又真係幾似嗰種香辣嘅層次度,每條意粉好入味咖啡羊架伴露絲瑪利燒汁,嗰汁帶到肉味出嚟真係好加乘,而且外層烤得焦脆,帶出微微羊騷味見佢地創意咖啡寫到好犀利咁重得過獎,今次試嘅「歡樂葡萄」裏面加咗爆炸糖、一層咖啡泡,聞起已經好重啡香,入口薄身帶有水果酸甜,餘韻啖啖回甘,係幾驚喜

2025-05-08 0 瀏覽
一直好鍾意有文青氣息的餐廳位於德福廣場呢間恕試好耐了一入店環境裝修都好鍾意有大大書櫃的角落好有 feel念雖然係假日比較full但枱與枱之間唔算太迫坐得好舒服超鍾意食牛油果、芒果既我就比「千島香芒牛油果雞肉薄餅」吸引左超好食,味道好夾加埋千島汁好開胃。「松露蜜糖香烤雞中翼」呢款松露雞翼味道好特別,松露味好突出,好正。「龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉」每條意粉都沾滿濃郁嘅龍蝦汁,配埋大大隻蝦,非常濃厚嘅味道。 「避風塘炒蟹肉意大利粉」比較少有既烹調方式好惹味「焙茶心太軟流心蛋糕 配Haagen-Dazs 雪糕」最後不少得甜品時間,焙茶心太軟比較少有我又係好鍾意食茶類既野一啖蛋糕一啖雪糕又熱又凍超好食。天氣咁凍,當然唔少得叫返杯熱飲啦「白桃烏龍茶(熱)」「冰水果茶(凍)」以下呢兩杯就配甜品時飲熱綠茶 配 焙茶心太軟好夾「牛奶咖啡(熱)」「靜岡玄米綠茶(熱)」

有大大書櫃的角落好有 feel念雖然係假日比較full
但枱與枱之間唔算太迫坐得好舒服

超鍾意食牛油果、芒果既我就比
「千島香芒牛油果雞肉薄餅」吸引左超好食,味道好夾
加埋千島汁好開胃。

「松露蜜糖香烤雞中翼」
呢款松露雞翼味道好特別,松露味好突出,好正。

「龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉」
每條意粉都沾滿濃郁嘅龍蝦汁,配埋大大隻蝦,
非常濃厚嘅味道。

「避風塘炒蟹肉意大利粉」
比較少有既烹調方式
好惹味

「焙茶心太軟流心蛋糕 配Haagen-Dazs 雪糕」
最後不少得甜品時間,

天氣咁凍,當然唔少得叫返杯熱飲啦
「白桃烏龍茶(熱)」「冰水果茶(凍)」
以下呢兩杯就配甜品時飲

熱綠茶 配 焙茶心太軟好夾

「牛奶咖啡(熱)」「靜岡玄米綠茶(熱)」
2025-05-07 0 瀏覽
食過幾次牧羊都冇為意有2人餐 原來咁抵食😋唔知係咪某啲分店先有???💖與你分享2人套餐 $428我同老公食量都唔細😂我諗3個女仔嗌呢個餐加杯飲品乜都夠哂😂呢個餐有1個小食+2個主菜+2杯飲品同甜品~✨照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒 $88✨冬蔭功海鮮長通粉 $128✨咖啡羊架 伴 露絲瑪利燒汁.烤澳洲西蘭花.日本南瓜 $198冇諗過小食係咁大碟😂牛柳粒少少咬口但幾juicy 性價比高😆冬蔭功長通粉好掛汁 食到老公都覺得辣😂後尾太辣加左少少水都好好味🫢😂最鐘意係個咖啡羊架 3件都好大件 烤得好香 有淡淡既咖啡香氣 羊肉唔會太羶又唔會太肥😋伴碟都好味~✨髒髒咖啡 (凍) $40✨抹茶可可朱古力 (凍)(少冰) $48之前飲過朱古力記得係不錯的 呢個set抹茶朱古力都唔洗加錢 正😝 淨係創意咖啡同手工啤酒先半價~✨Häagen-Dazs 雪糕杯 ✨特濃半熟芝士撻(跟餐+$48) $78除咗芝士撻上面有生果伴碟 原來呢個流心撻都帶有檸檬味 酸酸甜甜 個撻皮偏薄身 焗到脆脆地~

💖與你分享2人套餐 $428

✨照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒 $88
✨冬蔭功海鮮長通粉 $128

✨髒髒咖啡 (凍) $40
✨抹茶可可朱古力 (凍)(少冰) $48

✨Häagen-Dazs 雪糕杯
✨特濃半熟芝士撻(跟餐+$48) $78
📍#牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️✨#與你分享2人套餐 $428#照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒 牛柳粒煎得剛好,外脆內腍,照燒汁香甜,食落去每一口都係齒頰留香~#避風塘炒蟹肉意大利粉 意大利粉吸收到蟹肉的鮮味,仲帶少少辣味,既開胃又唔會太過辣。#咖啡羊架 伴 露絲瑪利燒汁•烤澳洲西蘭花•日本南瓜 羊架燒得啱啱好,肉質腍滑,完全無膻味,配上露絲瑪利燒汁,味道唔錯,南瓜亦鮮甜。#黑糖牛奶咖啡 黑糖味同奶味比例剛好,唔會太甜。#抹茶可可朱古力 抹茶同朱古力嘅結合幾match,口感濃厚,抹茶嘅香氣同朱古力嘅甘香完美融合,飲落好有層次感#Haagen-Dazs雪糕杯 2人套餐仲有2杯Haagen-Dazs雪糕杯 ,係完美嘅結尾~
📍#牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
✨#與你分享2人套餐 $428

#照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒

#避風塘炒蟹肉意大利粉

#咖啡羊架 伴 露絲瑪利燒汁•烤澳洲西蘭花•日本南瓜

#黑糖牛奶咖啡
黑糖味同奶味比例剛好,唔會太甜。

#抹茶可可朱古力

#Haagen-Dazs雪糕杯
2025-05-06 0 瀏覽
餐廳好大,坐位都尚算寬敞,燈光比較柔和點左個龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉,龍蝦汁好濃,啲蝦肉都好爽好彈牙,份量足夠。慢煮BBQ醬美國豬肋骨,伴薯條同燉菜,豬肋骨好軟好稔,面頭既蕃茄醬亦不太酸,配埋個豬肋骨,好好味。啲薯條新鮮炸起出黎,熱辣辣,之後上埋個甜品,日落巴黎,即係窩夫g配兩個雪糕球,揀左焦糖脆餅同冧酒提子味,窩夫好香好軟熟,碟中間仲有兜朱古力醬點,仲配埋香蕉,呢個甜品,掂!#牧羊少年咖啡館#九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
餐廳好大,坐位都尚算寬敞,燈光比較柔和

#牧羊少年咖啡館
#九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
2025-05-06 0 瀏覽
講起香港文青Cafe始祖,牧羊少年真係無得輸!食過10次以上都仲keep到水準,仲要好食過唔少連鎖咖啡店~今次去九龍灣分店,空間感超正,成間cafe好似書店咁,仲有大量打卡位,同對象嚟約會真係一流!🍖 咖啡羊架伴露絲瑪利燒汁一上枱就聞到超香咖啡味!羊架肉質嫩到離譜,拍得住高級西餐廳~平時食羊架怕羶?呢度嘅咖啡醬巧妙中和羶味,火候控制亦完美,切開係粉嫩玫瑰色,juicy到爆!配菜日本南瓜烤到糖心狀態,西蘭花仲沾滿蒜蓉牛油香,真心高質!🍝 避風塘炒蟹肉意大利粉避風塘炒意粉?呢個組合夠晒新奇!意粉吸滿蒜香同辣味,蟹肉鮮甜得嚟帶微辣,層次感爆燈~食落仲有大排檔鑊氣,意粉又彈牙,真心推介!🥩 照燒牛柳粒 用咗美國Prime級牛柳,可惜切粒後煮得稍為過熟,照燒汁偏甜,要搭炸蒜片先平衡到~亮點係旁邊嘅焦糖洋蔥,慢炒到琥珀色仲帶微微酒香,好惹味!🍫 心太軟甜品必點!一切開朱古力漿多到湧出嚟,濃郁得嚟甜苦度剛好,配埋冰凍雲呢拿雪糕,冰火口感超正~🍹飲品木瓜杞子牛奶:養生之選,木瓜味超濃又唔甜膩!蘋果肉桂香檸冰茶:一飲似成杯香水落肚!前調肉桂香、中調蘋果甜、後調檸茶酸後記: 當日我同婆婆去,見到隔離枱有對

🍖 咖啡羊架伴露絲瑪利燒汁

🍝 避風塘炒蟹肉意大利粉

🥩 照燒牛柳粒

🍫 心太軟

🍹飲品
木瓜杞子牛奶:養生之選,木瓜味超濃又唔甜膩!
後記: 當日我同婆婆去,見到隔離枱有對老夫婦食緊嘢👵🏼👴🏼,原來係慶祝生日,慢慢切住件羊架傾偈,個畫面真係好warm啊!❤️好平淡但系好幸福,當下我覺得原來仲可以同自己愛嘅人坐低食飯係咁幸福~
2025-05-06 0 瀏覽
以前喺葵芳附近返工,lunch嘅時候食得最多就係牧羊少年。仲好記得每一次都要加返個蛋糕做結尾。最近知道佢哋喺九龍灣開咗分店,聽講依間分店嘅設計仲攞過獎,咁就真係值得一試。紅酒燴牛面頰紅酒嘅酸性最適合用嚟煮牛面頰,所以佢哋嘅肉質會特別軟腍,而且食落去勁多汁。蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉用咗大量嘅蒜頭炒香,再加入松露醬係調味,所以整體感覺比較濃郁。配搭牛肉碎埋雜菌做主調,香濃嘅味道互相融合,係挑戰味蕾嘅一種選擇。煙辣腸蜜糖南瓜忌廉長通粉綿密又香甜嘅南瓜,配搭鹹中帶辣嘅香腸,層次感好豐富。甜品方面就可以配搭朱古力心太軟,切開入邊仲係流心,配埋冰凍嘅雪糕就好邪惡。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就系我嘅動力!記得點贊❤️

紅酒燴牛面頰

蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉

煙辣腸蜜糖南瓜忌廉長通粉
綿密又香甜嘅南瓜,配搭鹹中帶辣嘅香腸,層次感好豐富。

你嘅支持就系我嘅動力!記得點贊❤️
試食活動
今日去咗九龍灣🚇呢間人氣爆燈嘅「牧羊少年咖啡館」🍴,差唔多全埸滿坐真係名不虛傳!餐廳嘅環境好有文青feel😎,仲有好多書本同埋植物擺設,🪴最特別嘅係佢哋有個圖書館裝修📚嘅角落,可以一邊食嘢一邊睇書📙,好適合鍾意靜靜地享受時光嘅人。抹茶牛奶🤩有拉花好靚,抹茶🍵味好濃郁,牛奶🥛嘅甜度啱啱好,飲落好順滑,仲有🤏少少回甘,好適合鍾意🍵抹茶嘅朋友。是拉差醬雞翼外皮🔥炸得香脆,配上辣辣哋🌶️嘅是拉差蛋黃醬,🤤味道好惹味,好食到停唔到口👍!松露蜜糖香烤🐓雞中翼,喺九龍灣分店限定😍菜式,松露🍄味好突出,蜜糖🍯嘅甜味同松露嘅香氣完美結合👏,食落好有層次感。慢煮BBQ醬美國🐖豬肋骨伴蕃薯條配普羅旺斯🥒嫩菜份量十足,豬肋骨🔥煮得超級淋滑,BBQ醬好入味,🍟蕃薯條外脆內軟,普羅旺斯嫩菜🥬清新解膩,整體配搭好平衡。意大利🇮🇹風乾火腿蜜糖柚子薄餅🍕,好有驚喜,風乾火腿鹹香十足,🍯蜜糖柚子醬帶少少酸甜,食落好開胃😋!是日蛋糕🍰係紅絲絨蛋糕,蛋糕質地好😘鬆軟,忌廉芝士🧀嘅味道好濃郁,加上甜度適中👍,作為甜品係完美嘅收尾。

2025-05-04 0 瀏覽
喺九龍灣揾食🔍最後去咗好有格調嘅「牧羊少年咖啡館」🐏.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.慢煮BBQ 醬美國豬肋骨伴蕃薯條、普羅旺斯燉菜🍖單點$198💰豬肋骨燒到外焦內嫩🔥骨肉分離,十分厚肉🤤配上惹味BBQ醬,勁正💯伴上蕃薯條🍠🍟普羅旺斯燉菜🥒🍆.千島海鮮薄餅🍕單點$148💰薄批好脆😝表面滿滿千島醬同芝士🫕有墨魚、蝦🦐蟹柳🦀十分滿足😋.燒汁焗八爪魚丸🐙單點$58💰八爪魚丸焗到外脆內軟 😗再加上燒汁,又幾好味👍🏻.特濃半熟芝士撻🥧單點$78💰芝士香濃軟滑🧀配上酥脆撻皮😆提子🍇無花果、燈籠果😍酸甜又帶鹹香😛.蘋果蜜桃鮮打紅茶🍹單點$48💰
喺九龍灣揾食🔍最後去咗好有格調嘅「牧羊少年咖啡館」🐏
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
蘋果蜜桃鮮打紅茶🍹單點$48💰
試食活動
  • 慢煮BBQ 醬美國豬肋骨伴蕃薯條、普羅旺斯燉菜
2025-05-02 0 瀏覽
想搵個環境舒適嘅餐廳約會食飯九龍灣呢間餐廳嘅二人套餐真係超高質小食x1+主菜x1+意粉x1+飲品x2+甜品x2絕對係夠哂豐富同好抵食嚟到呢度一定要試佢嘅金沙咸蛋黃鳳尾蝦鹹香惹味嘅咸蛋黃醬完美包裹住鮮甜嘅蝦肉真係一啖接一啖停唔到口主菜方面咖啡羊架真係令人驚艷羊肉以咖啡入饌 配上特製燒汁 香而不腻仲有新鮮澳洲西蘭花同埋日本南瓜作配菜賣相同味道都係一流冬蔭功海鮮長通粉就真係香辣惹味泰式海鮮湯底香氣十足 意粉煮到彈牙有嚼勁另外俄式牛仔柳意粉 牛肉嫩滑 意粉醬汁夠香濃最後仲有絕對唔可以錯過既兩款甜品特濃半熟芝士撻一啖咬落去 即刻感受到個芝士撻外皮酥脆嘅質感最重要係個撻心完全係流心狀態特濃芝士香濃得黎又唔會太甜 質地綿密順滑真係食完會想再嗌多份焙茶心太軟配冧酒提子雪糕呢個組合真係極度吸引焙茶心太軟係日式口味 外脆內流心 香濃溫潤最特別係佢嘅配搭 - 冧酒提子雪糕成個雪糕帶有微微酒香 配搭焙茶心太軟真係絕配
想搵個環境舒適嘅餐廳約會食飯

焙茶心太軟係日式口味 外脆內流心 香濃溫潤
最特別係佢嘅配搭 - 冧酒提子雪糕
成個雪糕帶有微微酒香 配搭焙茶心太軟真係絕配

2025-05-01 0 瀏覽
今日放假,同老公同仔仔去咗一間好舒服嘅餐廳食lunch,環境又靚又乾淨,坐得舒服,大人細路都食得好開心! 首先講吓個BBQ醬手撕豬肉菠蘿奶油漢堡,真係好正!手撕豬肉夠晒入味,BBQ醬甜甜哋,加埋菠蘿嘅清新同奶油嘅香滑,個包又鬆軟,食落juicy得嚟又唔膩。配埋脆卜卜嘅薯條,仔仔食到舔舔脷,仲搶住食我哋嗰份! 老公叫咗個英式早午餐,份量十足!有炒蛋、煙肉、香腸、烤蕃茄同多士,樣樣都煮得啱啱好,炒蛋滑溜,煙肉香脆,老公大讚夠晒經典,食得好滿足。 我自己就揀咗個牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬,健康得嚟又好味!烤雞嫩滑,牛油果同芒果夠晒fresh,加埋爽脆嘅沙律菜同香濃嘅胡麻醬,開胃又唔會太heavy,啱晒想食得輕盈啲嘅我。 飲品方面,老公嘅熱奶泡咖啡香濃順滑,我就試咗杯**冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋**,個名已經好吸引!飲落有淡淡嘅白桃同烏龍茶香,芝士奶蓋濃郁但唔會太膩,仲有少少梨同無花果嘅清甜,好有層次,大推! 總括嚟講,今餐真係食得好滿足,食物質素高,環境又舒服,服務都唔錯。仔仔話下次仲要再嚟食漢堡,老公就睇中咗其他主菜想試,睇嚟好快會再encore!

2025-03-15
午餐
2025-05-01 0 瀏覽
德福廣場呢間有大大的書櫃,木色主調,綠植,拿一本書喝著咖啡☕️享受慢活時光的氛圍前菜金沙鹹蛋黃鳳尾蝦🦐🍤咸蛋黃炒什麼東西都好吃❤️主菜-新推出精緻的融合料理1️⃣蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉🍝2️⃣ 🍖層次豐富的咖啡羊架伴露絲瑪利燒汁烤澳洲西蘭花日本南瓜🎃飲品🫘 朱古力牛奶咖啡和杞子木瓜牛奶(熱)聽說是某位咖啡師大賽🏆🥇獨家創作的創意咖啡系列,很多種不同食材風與咖啡融合,讓你感受咖啡的無限可能性甜品是哈根達斯雪糕🍧杯

前菜
金沙鹹蛋黃鳳尾蝦🦐🍤咸蛋黃炒什麼東西都好吃❤️
主菜-新推出精緻的融合料理
1️⃣蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉🍝

飲品
🫘 朱古力牛奶咖啡和杞子木瓜牛奶(熱)

甜品是哈根達斯雪糕🍧杯