2008-04-01 26 瀏覽
講真睇開食評已知牛陣口碑不佳,但成日聞到門口陣香味又忍唔住一試~唉...........結果係-失望!要左$150貨式,第一碟都幾好,但之後一碟鞋過一碟,兩個人3百蚊食幾碟鞋牛,唔抵!
唉...........結果係-失望!
2008-03-31 20 瀏覽
1 night in a few weeks ago. Around 10:30 pm - The staff told me last order is 11:30 pm and closed at 00:00. So I and my gf got in. 11:00 pm - the servers started tidying up the empty tables next to us. 11:10 pm - 1 of the servers started and kept asking us if we needed this or that on our table (in black face). 11:15 pm - the server in black face told us it was time of last order. Actually we were already full. But was it a bit early!!!!!!11:20 pm - the one who seemed like supervisor came with t

11:20 pm - the one who seemed like supervisor came with the bill. Ok I paid it.

11:30 pm - the server in black face started ignoring our requests like water refill, napkin etc.....

11:40 pm - we left and swore that we will not be there again anymore in our rest of life. Hope you join us.
2008-03-28 7 瀏覽
二百多三百大元來一局放題和牛"沙煲沙煲", 基本上已把要求放到最低. 可是換來的是自討苦吃.1. 湯底味道大濃, 要求加水, 叫到自覺煩悶..服務員才有所行動. 2. 初叫牛肉普通但尚可接受, 追加牛肉奇差奇慢, 所謂放題, 只是巧立名目, 問過原因, 答覆同其他食友得到一樣, 切需時, 肉來自不同部位, 給人家當白痴感覺真不好受.3. 環境比大排檔好, 但在此商場之食市出現不敢相信.4. 服務員態度一絕, 他們可列入倒米壽星戰隊之中, 如小弟還是血氣方剛..定必開拖..算罷, 最差感覺莫過於入場即計時..未幾即趕..趕完再趕..尢以面色最難看, 莫非食市主題為監倉放飯局, 感覺不快但算是見識見識.要給引顧客有很多方法, 希偏顧客也有很多方法, 牛陣兩樣都做得很出色! 值得一贊!人生要見識過, 才知何謂好與壞, 小弟有幸嘗過苦頭, 就此生應無緣再會. 各位食友有興趣可以一試, 畢竟, 吃得苦中苦, 方為人上人!

3. 環境比大排檔好, 但在此商場之食市出現不敢相信.

2008-03-26
同男友兩個人叫左$140一位的牛肉,先黎第一碟已經完全唔覺得特別好食,只係切得好薄但係無肉味,不過呢碟仍是食得落口,好普通之後再叫左兩次牛肉,一碟比一碟衰!係呀...係絕對可以用衰黎形容!牛肉好鞋好多渣,真係寧願去大快活/吉野家食打邊爐既牛肉都無咁嬲最離譜係話食個半鐘,但係一個鐘就拎張單埋黎話last order同要埋單一蚊貼士都無比,於是換來一句多謝都無,呵唔會再幫襯,今個月食野最後悔今次!

一蚊貼士都無比,於是換來一句多謝都無,呵
唔會再幫襯,今個月食野最後悔今次!
2008-03-24 7 瀏覽
簡單講就係將日本間「牧場」火鍋店概念搬過黎香港搞,不過稍為混亂,$100~160 澳洲牛肉,$220~370 日本和牛,總共有十幾個價錢,唔同價錢唔同級數(即係任佢嗡),價錢已經包湯底,有日式甜汁湯底(Sukiyaki)同清湯(Sabui Sabui),另外仲有鐵觀音湯底等等不知名湯底,甜汁湯底唔太甜,頗適合香港人口味,亦唔需要點芝麻醬或者豉油已經夠味道,不過切記甜湯淥菜會變韌,冇得解,祇係經驗之談。我點左$150 澳洲牛肉放題,大概等左十五分先上牛肉,侍應生話即切牛肉所以要略為等等,除左牛肉佔大部分之外,仲有豬肉同豬腩肉,牛肉比掌心略大,切到紙咁薄,門口個侍應生似機械人,木口木面,講野又細聲,唔多知佢想點,反而入面個大嬸仲有禮貌解釋個任點任食規則,當第一碟差不多食完又會主動問下駛唔駛追加牛肉, 不過一碟都飽到上心口。有大量自助菜蔬,生果有木瓜,甜品有雪糕,咁嘅價錢尚算抵食。

有大量自助菜蔬,生果有木瓜,甜品有雪糕,咁嘅價錢尚算抵食。
2008-03-15 6 瀏覽
今晚黎左呢度打邊爐....book左7點半去到見個門口好多人等位入到去叫左日本和牛....賣相真係好靚...肥得好均勻...同澳州肥牛差好遠...d烏冬好滑!service好好~~湯底好特別食左90分鐘!環境都唔差
今晚黎左呢度打邊爐....book左7點半
去到見個門口好多人等位
同澳州肥牛差好遠...d烏冬好滑!
service好好~~湯底好特別
食左90分鐘!環境都唔差
2008-03-12 22 瀏覽
今日同男朋友去左牛陣食晚飯~之前其實都睇過d食評, 話服務態度唔好,上菜時間慢同埋牛肉質素參差! 今日試過.....都唔係咁差0者我地7點左右去到, 門口個位小姐既冇咩表情, 不過都唔係冇禮貌, 之後我都見佢介紹d餐俾行過既人知, 我地走個陣都有講多謝至於食物方面, 我地要左sukiyaki湯底+上級澳洲牛肉.第一碟有晒三款肉, 除左中間個隻(好似係豬肩)比較"鞋", 另外個兩隻(牛同豬腩肉)都好好味!配埋個湯抵, 好好味!! re_fill時間都唔係好耐, 太約5分鐘左右, 而且我地覺得其實第二碟同第一碟質素差不多(其實第二碟既牛肉仲滑d添) 另外菜同菇等等既配菜都可以自己去夾, 都幾好!!可能天氣回暖, 唔係太多人, 加上係平日, 所以我地去到都唔駛等位, 可以一試!
2008-03-09 12 瀏覽
上星期又去牛陣打邊爐, 可能天氣開始熱, 所以少左d人去食, 唔駛上次咁等咁耐; 門口個姐姐態度又好似好左d...我地三個人, order左兩個$50蚊牛同一個豚肉, 但係個豚肉好似咋左d, 同埋份量... 好似"形"住係少左咁...不過, 都仲算係抵食!

不過, 都仲算係抵食!
(非會員)
朋友們話牛陣d 牛好好食,上星期同女友去試試,行經門口問一問夜晚套餐點樣,點知門口果位姐姐一路剪野, 一路眼尾都唔望你好悔氣咁話..." 我地呢度係食火煱架喎, 有唔同價錢, 自己睇啦~"我心諗...知都唔駛問你啦..不過d 牛都真係幾好食既,我淨係試左100 蚊果隻都已經好ok 啦,入邊d 男侍應個個都好有禮貌,收碟又快, 倒水又快, 都唔明點解門口果個又咁差...
朋友們話牛陣d 牛好好食,
上星期同女友去試試,
行經門口問一問夜晚套餐點樣,
" 我地呢度係食火煱架喎, 有唔同價錢, 自己睇啦~"
我心諗...知都唔駛問你啦..

不過d 牛都真係幾好食既,
我淨係試左100 蚊果隻都已經好ok 啦,
入邊d 男侍應個個都好有禮貌,
收碟又快, 倒水又快, 都唔明點解門口果個又咁差...
2008-02-24 2 瀏覽
同事請我食飯, 首試這間牛肉火鍋店, 發覺幾抵食!叫了$50牛肉片, 有150g, 大約20片, 配料則任吃, 有紹菜, 菠菜, 白蘿蔔片, 冬菇, 本菇, 金茹, 芋片, 牛丸, 豬肉丸, 豆腐, 粉絲和烏冬等, 非常豐富飽肚. 主角牛肉則不夠嫩滑味濃, 配菜以煙韌烏冬最正.雪糕有Vanilla and strawberry兩款味, Vanilla味比較好, 因strawberry味較假.多謝晒!!
同事請我食飯, 首試這間牛肉火鍋店, 發覺幾抵食!

多謝晒!!
2008-02-22 4 瀏覽
果次和好朋友去牛陣食飯..等左陣入到座...要叫佢\拎水先識拎黎~服務生態度又差~唔識自動加湯加水!!自助拎菜果到都好小款式!!我地叫了150元的那種喔!!!!豬肉比較好味過牛肉!
果次和好朋友去牛陣食飯..等左陣
入到座...要叫佢\拎水先識拎黎~服務生態度又差~
唔識自動加湯加水!!自助拎菜果到都好小款式!!
我地叫了150元的那種喔!!!!豬肉比較好味過牛肉!
2008-02-22 31 瀏覽
“牛陣”- 係一間日式shabu shabu 食店。去過日本旅行都應該知什麼是shabu shabu係一間食日式牛肉火鍋店。係香港…我印象中, 除了以前既一間(我連名都唔記得了) 現在都己經closed 晒了,真係好少地方有日式shabu shabu食! 牛陣同日本既shabu shabu 既食物同價錢差不多。同樣係任食牛肉, 不過蔬菜係自助形式。牛肉都好好食, 碟頭夠大! 蔬菜夠新鮮! 除左牛, 仲有豬既! 每件肉都切到好薄…係咁而灼灼都已經食得了。野食真係不錯呢。不過, 彈既係….你唔好以為食得快就可以食多幾碟。我地任食90分鐘, 當岩岩坐低既頭一,兩次都上菜好快!! 但當你繼續再order 牛肉時…已經開始放慢上牛肉, 我地甚至要等成15分鐘都來唔到一碟。講明係任食, 但用上菜既時間控制客人既食量, 那任食時間有少少搵笨既感覺。值唔值得…真係見人見致! 我地餐\食左每人$140 + 10% , 包任食90分鐘及蔬菜甜品呢。

每件肉都切到好薄…係咁而灼灼都已經食得了。野食真係不錯呢。

2008-02-18 10 瀏覽
嘩~ lunch幾廿蚊一個sebu sebu, 仲想點呀?? 大家樂都要成五十幾蚊個喇~ 仲係自助餐, 任你食, 算唔錯喇~~ 你自己去街市買包金菇都要成三蚊包, 食多佢幾包都係返度^^不過, 企門口果位小姐態度就真係嘛嘛... 事緣我果次只係order左個牛肉鍋, 咁但係一碟牛肉同埋任食菜/甘菇/雪糕... 都已經好夠~

不過, 企門口果位小姐態度就真係嘛嘛...

2008-02-17 8 瀏覽
今晚同埋男朋友一齊去試下, 因為佢鍾意食牛肉, 我地點左個$160既澳洲和牛set, 士油湯低, 90分鐘時間, 但係第一碟牛肉成30分鐘先攞比我地, 的確好好味, 但係第二碟就要再等30分鍾, 而且質數已經係差好遠, 我覺得咁樣做生意唔老實, 唔會再去!
2008-02-15 15 瀏覽
第一次食lunch, 每位$80.00, 時間一個鐘, 擇了清湯底。第一碟的肉包括牛肉及豬肉, 豬肉有兩種, 一共三款肉, 但牛肉好正, 好滑…到第二碟明顯差左, 不過都唔算太差。自助的包括, 菜–小唐菜/旺菜/金菇/冬菇, 粉麵飯類–炒飯/烏冬/粉絲, 甜品是雪糕第二次食Dinner, 擇了日式湯底, 每位$160.00, 時間個半鐘其實同Lunch差不多, 自助的都是一樣, 不過牛肉質地好似較好, 第一碟依然係三種肉, 不過第二碟開始可以叫淨牛肉, 我地兩條友叫了二次, 即是一共三碟, 不過依然係第一碟的質數較第二碟好, 但係第三碟又好番啲。總括而言, 佰零蚊算唔錯, 其實食一個鐘已經飽飽地, 如果食量大的人, 一定會好滿足咁走。
到第二碟明顯差左, 不過都唔算太差。