2023-12-16
觀塘超抵食✨牛站(駅)麻辣火鍋放題🍲ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝⸝♡最近天氣凍就想打邊爐 暖笠笠(。>ㅿ<。)❤️🔥晚市可以食足2️⃣個鐘 無限任飲任食 真係超滿足🫶🏻✨SRF美國極黑和牛片套餐$288✨打邊爐最重要揀返個靚湯底❤️▪️牛站秘製麻辣鍋▫️滋潤豬筒骨煲▪️香濃蕃茄豬骨鍋▫️冬瓜瑤柱豬骨鍋▪️胡椒豬肚鍋▫️清甜椰子雞鍋▪️藥膳牛骨鍋▫️香辣沙嗲鍋▪️龍蝦頭鍋▫️枝竹羊腩鍋哇 湯底都有勁多款唔同嘅選擇( °꒳° ).ᐟ.ᐟ今次我就揀咗清甜椰子雞鍋 有椰子清香味道🥥飲落非常之清甜 仲加咗啲紅棗、杞子落去~都算幾養生又唔會覺得重口味嘅湯底 唔錯👍🏻如果想要多個湯底都可以加錢變做鴛鴦鍋✨肉類選擇❤️主打推介一定係食佢哋套餐嘅▪️SRF美國極黑和牛▫️美國肩胛肉▪️美國安格斯牛板腱🐮!SRF美國極黑和牛脂肪較少 但牛肉味超濃郁~安格斯牛板腱 肉質就比較鬆軟!油花最豐富嘅一定就係美國肩胛肉🥩如果牛肉唔啱食都可以再order西班牙豬五花片🐷海鮮選擇❤️海蝦、帆立貝、無骨魚片、青口、魷魚等等都有!自助區❤️選擇都非常之多✨各款丸類、麵食都有!蔬
最近天氣凍就想打邊爐 暖笠笠(。>ㅿ<。)❤️🔥
晚市可以食足2️⃣個鐘 無限任飲任食 真係超滿足🫶🏻
✨SRF美國極黑和牛片套餐$288✨
打邊爐最重要揀返個靚湯底❤️
▪️牛站秘製麻辣鍋▫️滋潤豬筒骨煲▪️香濃蕃茄豬骨鍋
▫️冬瓜瑤柱豬骨鍋▪️胡椒豬肚鍋▫️清甜椰子雞鍋
▪️藥膳牛骨鍋▫️香辣沙嗲鍋▪️龍蝦頭鍋▫️枝竹羊腩鍋
哇 湯底都有勁多款唔同嘅選擇( °꒳° ).ᐟ.ᐟ
今次我就揀咗清甜椰子雞鍋 有椰子清香味道🥥
飲落非常之清甜 仲加咗啲紅棗、杞子落去~
都算幾養生又唔會覺得重口味嘅湯底 唔錯👍🏻
如果想要多個湯底都可以加錢變做鴛鴦鍋✨
肉類選擇❤️
SRF美國極黑和牛脂肪較少 但牛肉味超濃郁~
安格斯牛板腱 肉質就比較鬆軟!
油花最豐富嘅一定就係美國肩胛肉🥩
如果牛肉唔啱食都可以再order西班牙豬五花片🐷
海鮮選擇❤️
海蝦、帆立貝、無骨魚片、青口、魷魚等等都有!
自助區❤️
選擇都非常之多✨各款丸類、麵食都有!
蔬菜方面都有勁多種類 全部都好新鮮🌽
小食都有唔同嘅炸物~熟食仲會有糯米飯或者麻辣小龍蝦🦞
最估佢唔到嘅就係連燒乳鴿都有!
仲有好多唔同嘅飲料🥤
除咗紙包飲品、自家製冷泡茶、仲會有啤酒、清酒🍶同埋珍珠奶茶🧋!
甜品🍧有好多唔同嘅布甸仔、小泡芙、芋圓!
當然唔少得我最鍾意食嘅雪糕啦🍦!
就連Häagen-Dazs雪糕都係任食 我都食咗兩杯✨
不過其實打完邊爐都已經好飽(˶ฅωฅ˵)
⸝⸝⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題(觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓