餐廳: 牛涮鍋 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

餐廳: 牛涮鍋 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

週末去旺角區食飯,真係要一早去食,否則真係有排等。所以我地6點15分左右就排隊等依間一直等到15分析就可以入座。佢同牛大人一樣,都係scan QR code點野食,我地叫左個士林放題餐,鴛鴦鍋。一上檯就主動黎左美國牛頸脊,睇個樣都好似唔差。之後又自動黎左六小碟拼盤,有滷大腸、滷牛肚、滷豆腐、麻辣雞翼尖、麻辣川耳、麻辣鴨血。當我老公食麻辣鴨血嘅時候,見到有隻小強(鴨血旁),真係乜胃口都冇。同侍應講,佢地都係同我地講聲抱歉,仲話拎過碟新嘅六小碟,我地話唔駛了。之後唔敢再食熟鴨血,只order生鴨血再去個鍋度浸熟佢。之後叫下打邊爐料同熟食啦,依個係鹽水雞,但味道好怪,雞肉好嚡,唔好食。鐵蛋算正常(好明顯係出面買包裝個D)我覺得全部最好食係王子麵黑糖芋圓,難食到一啖就放棄。真係冇乜心機影下D打邊爐料,所以淨係scan cap左有D咩食,總括黎講,野食種類少過牛大人,又唔好食,靚個D又要加錢食。為左記得自己下次唔好中伏都係紀錄一下。真金白銀俾錢,食到小強都冇向佢地R著數嫁。(眼淚在心里淌)出面自助種類都比較少選擇,同埋檯同檯之間都幾迫。出面拎野食左一忽,右一忽,唔集中,所以唔推薦。

一上檯就主動黎左美國牛頸脊,睇個樣都好似唔差。

當我老公食麻辣鴨血嘅時候,見到有隻小強(鴨血旁)

鐵蛋算正常(好明顯係出面買包裝個D)

我覺得全部最好食係王子麵

黑糖芋圓,難食到一啖就放棄。

1903 瀏覽
真金白銀俾錢,食到小強都冇向佢地R著數嫁。(眼淚在心里淌)

2021-05-28
2021-08-24 1511 瀏覽
一時興起,又好想食打邊爐放題!今日去咗呢間牛刷鍋!好抵食呀,平均一個都係$200唔使,就可以食到美國上級牛空腹放題!!❤️❤️❤️呢度嘅肉雖然係任食,不過都非常高質,油脂分泌好好!同埋呢度配料非常之多,除咗食藥之外都可以食下唔同嘅嘢!好推介呀,仲要有雪糕食❤️食完打邊爐食到杯雪糕簡直係冇得輸!
本身今日去moko睇完event,超級肚餓所以就去牛刷鍋食。大約4:20拎飛,下張二人檯就到。拎完飛之後重複confirm咗幾次午市最後入座時間係幾點,女店員都係答4:30。等到4:28,我地就問女店員宜家有位未,女店員答無。去到4:39分佢終於叫飛,等我地揀曬餐,女店員先同我地講已經係晚市價錢。而喺4:28分至4:30分之間係無客人行出黎。我地因為太肚餓,又已經落曬單,就照入座。點知入到餐廳先見明明有好多位,但係佢都唔叫飛,係要拖到4:30過咗午市時間先比入。係呀咁樣做營業額您地成功多咗$12x,但係我地永遠都唔會再黎依間分店食。有種被欺騙既感覺

2021-07-31
2021-07-29 1278 瀏覽
今次嚟到旺角分店打邊爐,晚上都好多人等位。入到去有得揀2種湯底同揀級數牛,而且價錢係任食任飲!冇記錯係揀咗中間個級別,而且牛肉質質都靚!我同朋友都食咗好多盤!最開心係有甜品食,係牛乳雪糕同伯爵茶雪糕,伯爵茶味道好甘香,不過個人喜歡牛乳雪糕,但咁啱當日得番好少,所以唯有下次去食。
今次嚟到旺角分店打邊爐,晚上都好多人等位。
入到去有得揀2種湯底同揀級數牛,而且價錢係任食任飲!
2021-05-15 2780 瀏覽
收工約左家姐行陣街,本身話求其食。點知來左個即興打邊爐,仲做埋會員。做左會員,我諗我會成日都食🤣🤣。簡左個中間價位,雖然啲牛切到好薄,但唔影響個味道同質感。中間價位嘅牛都已經好食。不過個雪糕就麻麻地
2021-05-14 1866 瀏覽
兩個人埋單600+,性價比好低放題牛肉正正常常,海鮮真係好難頂。魚好腥,咬一啖已經頂唔順。一開始比既六樣餐前小食冇水準,用既食材好差,完全冇「台灣」味道。甜品係黑糖芋圓,啲黑糖一舊舊賣相好差。除左肉係正常,其他冇一樣好食。奉勸大家都係叫正常既餐,唔好去試佢地新推呢個淡水放題,好伏。
兩個人埋單600+,性價比好低
2021-04-21 2169 瀏覽
Mou Mou Club 價錢便宜,食物種類亦十分多選擇給客人任選。當中有菜、丸、粉麵、肉、海鮮、配料、醬料、甜點、雪糕、飲料、汽水。基本上這裡不會找不到你想吃的東西。我超過喜愛加很多蔥在我的湯底中,如果餐廳能提供芫荽那就更上一層樓了!而它的肉不會太鞋太乾身,配上濃郁的壽喜燒湯底,完全調出肉的鮮甜味。很讚呢!Moko這間分店坐位坐得寛鬆,不會很逼坐得很辛苦。而且餐廳很細心的會給客人一個籃,可以擺放袋子在當中。這個行動十分窩心呢
Mou Mou Club 價錢便宜,
食物種類亦十分多選擇給客人任選。

基本上這裡不會找不到你想吃的東西。

我超過喜愛加很多蔥在我的湯底中,
如果餐廳能提供芫荽那就更上一層樓了!

Moko這間分店坐位坐得寛鬆,不會很逼坐得很辛苦。

2021-04-21 758 瀏覽
常常與朋友聚餐,也會選擇打邊爐 Hot Pot.因為大家也可以吃自己喜愛的食物,又可以吃得飽、吃得開心。不知不覺打邊爐已成了香港不可或缺的文化。Mou Mou Club是我和朋友經常來惠顧的邊爐餐廳。一來是因為我們有會員卡,有折購真的很抵吃。二來是它的價錢十分實惠,食物款式和數量也有很多。而且它還有大蔥的選擇,這是我個人覺得打邊爐不可以沒有的食材!
常常與朋友聚餐,也會選擇打邊爐 Hot Pot.
因為大家也可以吃自己喜愛的食物,
又可以吃得飽、吃得開心。
不知不覺打邊爐已成了香港不可或缺的文化。

Mou Mou Club是我和朋友經常來惠顧的邊爐餐廳。
一來是因為我們有會員卡,有折購真的很抵吃。
二來是它的價錢十分實惠,
食物款式和數量也有很多。

2021-04-04 2213 瀏覽
今朝淨係飲咗smoothie 就去做運動,忍唔住要食返任食火鍋獎勵自己🤣 可能大家都去晒拜山,星期日1pm 竟然唔使等位😳 今次食lv 3 ~Moumouclub 嘅丹麥豚梅肉賣相幾靚,見到都流口水🤤不過打邊爐嚟講都係牛肉先係重點😏 lv 3 雖然只係中等級別,但係肉質都值回票價👍飲品就冇影相,好鍾意moumouclub有果汁揀🥰 不過見到有食客竟然喺咖啡機洗杯倒水😒 建議可以貼告示提醒唔好倒喺度最後梗係食雪糕🍦加美祿粉原來好好食🥳埋單用金會員折扣,每人都係大概$150😜

Moumouclub 嘅丹麥豚梅肉賣相幾靚,見到都流口水🤤

最後梗係食雪糕🍦加美祿粉原來好好食🥳

埋單用金會員折扣,每人都係大概$150😜
2021-04-04
2021-01-06 3243 瀏覽
自從成為會員之後就成日打binlo 🤣🤣 善用拎飛同訂位功能(非會員都可以用)襯最後一日禁晚市堂食前 嚟牛涮鍋食左個lv5嘅放題🐄 圖中可見 左邊係lv 4 美國SRF和牛(綠色牌)右邊係lv5 美國特選和牛肩(藍色牌)明顯見到油花係多啲,顏色較鮮紅;食落lv4嘅🐄牛相對韌啲,要嚼耐啲,Lv5嘅🐄入口較重牛味,沾醬好食😋😋自助區方面,好多選擇,蔬菜超過20種,甜品都有包裝好,配料都有蓋蓋好,衛生👍🏻但整體牛涮鍋個湯底較淡,宜沾醬食,會好食好多🤤🤤
但整體牛涮鍋個湯底較淡,宜沾醬食,會好食好多🤤🤤
2021-01-03 1480 瀏覽
外賣🥡牛肉火鍋🍲,天寒地凍🥶,又禁咗堂食,就唯有返屋企食啦,但又想方便。最岩就係叫外賣😎。我哋叫咗二人餐,三個人食,勁多嘢食囉,🤤$799,連埋個粉紅色日本電滋煱,幾抵食。海鮮好普通,不過跟餐就無所謂,自己叫就千祈唔好叫,唔夠新鮮。蔬菜🥬份量好多😽🤗,丸丸都每款有三粒👍🏼,牛肉喺和牛嚟㗎🤤🤤🤤好味,高質素😍。夠薄😌夠滑,嫩口😋😍豬肉就普通一般啦,似中真係牛最好味😋最高質,所以唔係浪得虛明,冇改錯名㗎🐮🐮,呢個二人餐呢,連埋個煲,又好睇,又好味喺屋企開party啱晒,推介👍🏼❤️

2020-12-25
聖誕節
2020-12-24 1197 瀏覽
用food panda多,開始懂得精打細算的竅門:原來每間餐廳的送貨費是不同的,大部分也是20元,有些15元,但當中竟然只有5元的。始創的「牛涮鍋」是其中一間。食物選擇也很豐富,我選了牛肉咖喱飯、鰻魚飯、日式义燒飯,咖啡飯少汁,其餘兩個都走汁。價錢相宜,味道好,只嫌沒有完全走汁及少汁,明白咖哩未必能完全走汁,但义燒飯竟然發現有千島醬。飲品方面,雖然沒有奶茶咖啡,但有「健康工房」的茅根竹蔗汁及「道地」纖解茶,有點心思,不是只有無益的有糖可樂。包裝方面,用了紙盒,亦有走餐具,值得一讚。

包裝方面,用了紙盒,亦有走餐具,值得一讚。

外賣送餐
2020-11-25 1723 瀏覽
兩點八九左右到咗新世紀呢間邊爐舖一黎到個服務員就強調四點一定要走,實際時間應該係四點十一分🙂兩個人係食$178嘅套餐坐低就開始急急忙忙咁食🙂因為三點半會截單,咩都無曬🙂配菜種類其實幾少,得白蘿蔔比較推薦永遠都係第一盤嘅肉最好味,其他肉類真心一言難盡雞肉係絕對唔推薦,咩味都無🙂後面嘅肉竟然發黑,新鮮程度令人堪憂🥲完全體會到咩叫一分錢 一分貨值得驚喜嘅係雪糕,比較多口味同配料🉑️可能都淨係會黎呢一次,畢竟專門過黎旺角食唔算抵,淨係可以話以失望告終🙂
兩點八九左右到咗新世紀呢間邊爐舖
兩個人係食$178嘅套餐
坐低就開始急急忙忙咁食🙂
因為三點半會截單,咩都無曬🙂
配菜種類其實幾少,得白蘿蔔比較推薦
永遠都係第一盤嘅肉最好味,其他肉類真心一言難盡
雞肉係絕對唔推薦,咩味都無🙂
後面嘅肉竟然發黑,新鮮程度令人堪憂🥲
完全體會到咩叫一分錢 一分貨
值得驚喜嘅係雪糕,比較多口味同配料🉑️

2020-11-25
2020-11-11 1435 瀏覽
最鍾意喺呢間食肥牛放題,嗌咗最貴嘅牛,但之後追加嘅時候比啲牛嘅質素唔掂,以後都係唔好嗌最貴嘅。配菜豐富多樣化,鍾意呢度嘅雪糕同埋配料,但雪糕機都幾經常壞。因為疫情而執咗好幾間真係可惜。
2020-10-29 1245 瀏覽
今日隻假期突然想食火鍋, 於是黎到moko 食牛涮鍋, 好彩行快兩步唔使等位, 估唔到lunch time 都幾多人, 入座之前要簡set同埋湯底先, 用餐時間90分鐘, 有少少趕, 計埋加一, 兩個人埋單 $340左右, 肉類可以scan QR code 無限refill, 出面都可以自己攞其他食物同飲品, 但款式就好少, 主要得丸、菜、菇, 有d芝士丸都幾好食, 當然仲有麵, 烏冬, 雪糕機 (冇牌子), 但係食放題 當然食肉先抵。肉類: 我地簡左level 2 有牛豬雞, 雞同豬都一般, 雞肉有幾舊, 但諧諧地, 豬肉係一片片, 比較 薄身, 牛就幾好食, 當然冇雪花牛個d咁高質, 佢係似肥牛個隻, 所以都refill左好多碟, 好彩碟碟 質素都差唔多。湯底: 我地簡左蕃茄同埋咖哩, 蕃茄一般, 雖然有幾舊蕃茄肉係到, 但一d蕃茄味都冇, 到之後加 湯就更加冇味, 咖哩湯就比較好食, 唔太濃但好香, d牛吸左d咖哩幾好食。整體黎講: 性價比高, 會再幫襯

整體黎講: 性價比高, 會再幫襯
  • 芝士丸