餐廳: 牛涮鍋
資訊:

2023-12-26 756 瀏覽
用餐日期:2023/12/20可用餐時段:定量火鍋午餐,60分鐘用餐費用(每人):$86餐廳環境:環境整潔乾淨 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律:有1款沙律菜約3款配料3款日式冷食前菜 沙律菜冷食前菜味道正常 推薦 如沙律菜多些選擇更好熱食:有關東煮 內有3款食物 食物都煮得入味不過咸味道不錯 推薦主菜:選了午餐定量火鍋60分鐘$86 可選豬/牛/雞 2款 我們不好雞豬 選了 美國牛胸腹*2 牛味道好 牛胸腹有點偏肥 如可瘦些更好 湯底:選了蕃茄湯 味道正常不過咸 自助區有湯/水可取火鍋配料:選擇不錯 試了多款菜 香菇貢丸 牛丸味道好 推薦 醬汁:選擇很多 值得讚的是有柚子醋汁 對不好咸鼓油醬汁的是一大喜訊 推薦甜品:有約3款 大福味道好 推薦雪糕:有軟雪糕飲品:有果汁 茶 咖啡 咖啡有的最喜愛的Latte選擇 Latte奶泡夠厚味道好 推薦總結:這家午餐環境舒適 定食價錢合理 有60分鐘時間 附近住戶/職員有9折價惠 湯底選擇多 可選1人1鍋或共用一大鍋 肉類可選2款同款的肉類 定量火鍋已包沙律 熱食 飲品 甜品 雪糕 值得推薦
用餐日期:2023/12/20

湯底:選了蕃茄湯 味道正常不過咸 自助區有湯/水可取
火鍋配料:選擇不錯 試了多款菜 香菇貢丸 牛丸味道好 推薦

甜品:有約3款 大福味道好 推薦

雪糕:有軟雪糕

總結:這家午餐環境舒適 定食價錢合理 有60分鐘時間 附近住戶/職員有9折價惠 湯底選擇多 可選1人1鍋或共用一大鍋 肉類可選2款同款的肉類 定量火鍋已包沙律 熱食 飲品 甜品 雪糕 值得推薦 如牛胸腹可小肥些 熱食甜品雪糕可多些選擇會更吸引
缺點:這家火鍋只有60分鐘 進食時間有點趕 如可提供75分鐘會更好

2023-12-20
2024-06-07 0 瀏覽
同同事慶祝下,中午黎打個快邊。叫咗個$148嘅餐,有牛、豬、雞肉。一人一鍋,就掂咗個牛骨湯底,飲左幾啖都幾濃厚。雖然係$148 ,但係都唔會俾啲肥膏牛。反而我覺得佢啲雞肉幾好食。配菜都幾多選擇。其實個人喜好就好鍾意食咖喱嘅,琳美嘅話見到佢有個豚肉可以撈咖喱汁,就不咗一世碗飯同埋一啲豚肉嚟食。不過個咖喱汁就稀咗少少,有啲似水多過汁。試完個咖喱汁有啲伏。甜品就冇試晒,不過就試咗個青森蘋果雪糕,似雪葩食落去所以蘋果蓉,建議留肚食呢個。
2024-04-16 98 瀏覽
Lv3 美國封門柳+日本九州豚肉($298)湯底揀咗鴛鴦鍋,要咗鰹魚昆布湯及豚骨濃湯。主打食呢幾款・美國PRIME牛肩脊,肉質一般,肉味都一般,脂肪稍多。・殼飼牛封門柳,肉質軟腍,少少肉味,脂肪比較少。・牛舌,唔韌,爽口。・日本九州產白豚肉,肉嫩爽口彈牙,無豬臭味,幾好食。軟雪糕有 3.5牛乳雪糕 + 比利時朱古力雪糕,牛乳香滑,朱古力濃厚。自助 scan QR code 落單,食物出得快,又出得足,抵讚。
Lv3 美國封門柳+日本九州豚肉($298)

湯底揀咗鴛鴦鍋,要咗鰹魚昆布湯及豚骨濃湯。

主打食呢幾款
・美國PRIME牛肩脊,肉質一般,肉味都一般,脂肪稍多。
・殼飼牛封門柳,肉質軟腍,少少肉味,脂肪比較少。
・牛舌,唔韌,爽口。
・日本九州產白豚肉,肉嫩爽口彈牙,無豬臭味,幾好食。

鴛鴦鍋(鰹魚昆布湯及豚骨濃湯)
美國PRIME牛肩脊
殼飼牛封門柳
牛舌
日本九州產白豚肉
軟雪糕
$327.8 (晚餐)
2024-03-24 109 瀏覽
今日突然之間好想食壽喜燒,開咗附近奧海城二期食牛涮鍋,入場睇落唔算多人,(星期六夜晚都唔多人都有啲奇怪🤣)我哋叫咗個鴛鴦湯底,壽喜燒同沙嗲味湯底,壽喜燒湯底不過不失,沙嗲湯底比較重味精,沙嗲味唔算突出!牛肩肉出新鮮,肥瘦相間,真係肉眼有花,肉質軟滑得嚟又多汁,嗰種肉香與湯汁交融後嘅滋味!估唔到日本雞肉亦有驚喜,肉質大眼有少少雞味,唔似平時啲雪藏雞咁!其他丸類種類,略嫌要少咗D,飲品種類都尚算多!食完之後仲可以食甜品有3.5牛乳同比利時濃朱古力雪糕🍦不過侍應人數亦都唔多成場好似冷清清咁

不過侍應人數亦都唔多成場好似冷清清咁
2024-01-27 223 瀏覽
在忙碌的工作中,能有豐富的食物有提升工作情緒。同事都話想多菜少肉走澱粉,牛涮鍋就剛剛好了一齊選了不同鍋物,有牛有豬有雞。當然最開心係一人一鍋,自己選自己心儀鍋底,要番茄,要醬酒,要咩有咩。蔬菜區超多選擇,有菇類深綠色蔬菜粟米番茄,真的十分健康雜丸亦超吸引魚片頭,貢丸,牛丸多選擇。當然冷熱綠茶汽水任飲。甜品亦是另類開心之選。#一班人可以任選已開心#又要暖昱昱#一次過滿足所有慾望#叫近公司可以開心享受

蔬菜區超多選擇,有菇類深綠色蔬菜粟米番茄,真的十分健康

甜品亦是另類開心之選。

#一班人可以任選已開心
#又要暖昱昱
#一次過滿足所有慾望
#叫近公司可以開心享受
2023-10-02 660 瀏覽
全家人都喜歡這家好吃不貴的牛涮鍋。點最便宜的套餐,肉質也是不錯的。一家四口可以一口氣吃掉16-7盤牛肉,就是對餐廳最好的評價。吃飽後還有甜品,小孩子最愛去自製冰淇淋,我則比較喜歡大福!性價比好的餐廳👍
2023-07-02 919 瀏覽
一直以來都好鍾意食壽喜燒(日語:鋤焼き/すきやき)我講緊嘅係正宗嗰款,即係用少量醬汁烹煮食材的火鍋,而唔係一大煲湯嗰啲😅。通常食正宗嗰啲都係得幾片牛肉,當然你可以追加,不過遇上我哋呢啲肉食愛好者,真係唔夠喉。有日閒聊既時候,講起火鍋、燒烤都有任食,點解正宗嘅壽喜燒會無?原來大角咀奧海城「牛涮鍋」有,當日即刻走去試,結果係⋯⋯唔推薦!千祈唔好試!如果要食都建議食返正常火鍋。唔推介食正宗壽喜燒嘅原因:牛肉 - 我揀嘅係日本鹿兒島極上黑毛和牛肩脊肉,首先佢切嘅牛肉薄過紙,如果係打邊爐嚟講可能會冇事,但係要煎的話就唔多掂,因為太薄嘅關係好容易變咗肉碎,同埋根本食正宗壽喜燒就唔應該配咁薄嘅牛肉,佢根本冇將打邊爐同壽喜燒嘅肉分開切,薄得超誇張。另外因為黑毛和牛比較多脂肪,其實就等於我哋打邊爐,打咗一段時間嘅時候喺湯嘅上面會有一層厚厚嘅油,而壽喜燒因為冇咗湯,係個pan上面會有一層厚厚嘅油,所以你會由煎肉變咗炸肉🤣,所以真係唔推介!調味 - 佢嘅壽喜燒汁非常淡,而且佢會另外俾一樽糖你,佢會叫你落糖一齊煎啲肉令到啲肉可以造成焦糖化,但係當你煎咗兩、三次之後,因為糖嘅關係就開始多咗一陣燶味,極度唔好味。

錢 - 食正宗壽喜燒係比食普通火鍋貴,實質價錢我唔記得咗,好似係貴百零蚊。其實佢哋都知道呢個缺點,所以可以喺之後換返做湯鍋嚟都打邊爐,但係如果最後會轉返湯鍋嚟都打邊爐,咁我點解唔一早用湯鍋打邊爐,而且可以平啲,唔通我想比多百幾蚊就係想食燶味嘅肉碎壽喜燒?

6月15號前做緊個快閃優惠,午市放題最低只係$107.5!咁吸引梗係即刻去!😻餐廳都幾闊落,好多一家大細去食每2個人就有鴛鴦鍋底,仲高達六種口味😽因為優惠價所以肉類選擇只有四款分別係:愛爾蘭究極牛胸腹,美洲牛胸腹,丹麥皇冠豚梅肉,美洲特選雞腿肉每款都合格,最正係可以任食😍至於外面都有高達50款自助美食飲品除左汽水都有道地茶類同果汁!不過略嫌甜品選擇比較少🥹但呢個價錢已經唔會挑剔了😂💰人均: $155

餐廳都幾闊落,好多一家大細去食
每2個人就有鴛鴦鍋底,仲高達六種口味😽

因為優惠價所以肉類選擇只有四款
每款都合格,最正係可以任食😍

至於外面都有高達50款自助美食
飲品除左汽水都有道地茶類同果汁!
不過略嫌甜品選擇比較少🥹
但呢個價錢已經唔會挑剔了😂

💰人均: $155
2023-06-15
2023-01-06 1286 瀏覽
呢個係2022年7月份嘅時候去食嘅牛涮鍋而家先至補寫返個食評嗰期突然之間好想食四川嘢,咁啱牛涮鍋推出咗呢款四吋湯底,所以急不及待同屋企人去食。說真的有一點失望,因為佢啲配菜味道好一般,加上沒有太大四川特色,所以沒有太大的驚喜,同平時去食牛涮鍋的感覺差不多。不得不提,位於奧海城的牛涮鍋分店的裝修是很不錯,空間感非常之大,座位闊落,加上好容易就搵到位置,係非常之方便的好去處。如果揸車嘅朋友,拍去奧海城一期,泊車優惠會比較吸引,不妨留意一下。
呢個係2022年7月份嘅時候去食嘅牛涮鍋
而家先至補寫返個食評

2022-08-17 1740 瀏覽
好耐冇同成班friend一起去食放題,咁岩大家都想食牛,就黎食呢間牛涮鍋。環境幾好,光線充足又唔會好刺眼;衛生都算OK,除左個牛肉碟有少少油,其他無咩大問題。選擇真係幾多,雖然我地都係食牛肉居多。首先湯底都有幾種,仲有鴛鴦鍋。火鍋配料各式各樣都有,腸仔同各類肉丸,基本牛丸龍蝦丸墨魚丸都有;蔬菜都應有盡有,但係睇落大家都係鍾意食肉所以冇乜人去夾菜,如果要填飽肚仲有公仔麵。仲有雪糕可以食,味道都正常。可以話做到一個正常放題應有既水準,一般般。
可以話做到一個正常放題應有既水準,一般般。
2022-07-17
2022-08-11 964 瀏覽
男朋友係牛魔王,最鍾意打邊爐先下唔同嘅牛牛,今次就試吓呢間和牛肩脊放題。第一次食有少少驚喜,啲牛對得住呢個價錢,而且仲有鮮蝦,飲品嘅種類亦都好多,會再去多幾次。
2022-07-15 852 瀏覽
🚨Offer alert for hotpot lovers 🥘Most people I know enjoy all-you-can-eat hotpot at  once in a while. But did you know there’s a special offer now? 90-mins 🐮USDA Prime Beef Chuck Flap Tail all you can eat (美國Prime 牛頸脊90分鐘放題)Price: $308pp (original) ➡️ 45% off for lunch / 22% off dinner! Super value for money 💸⏰Available now until further notice. Offered in all 10 locations across the City! 👌😋Pan Pan’s experience: loved their Sakura Shrimp Satay Soup (special!) & pork bone soup with black garlic oi

😋Pan Pan’s experience: loved their Sakura Shrimp Satay Soup (special!) & pork bone soup with black garlic oil, perfect for those who ❤️strong flavours . Great match with the prime beef chuck flap - tender & very beefy, with fair distribution between meat & fat.
天氣開始轉冷就會想吃火鍋了,剛好想到這間 MouMouClub 牛涮鍋 ,而且可以用App預先拿籌就方便不用呆等。有點想吐糟,可能是因為疫情的關係,座位安排真的好微妙 ...我們坐的不是正常四人桌吧,爐都側一邊晚餐放題可以選擇的都頗多,除了肉類之外,也可以加錢升級做海鮮放題另外湯底亦都有幾款可選 我們選的是C.愛爾蘭究極牛胸腹 ($208/位)湯底是 櫻花蝦沙爹湯 & 番茄湯 前者的沙嗲加上櫻花蝦乾,增加口感之餘更提升了味道,配牛肉很讚!後者我會建議自己再去拿番茄煮會更濃郁火鍋配料就是有各式各樣的丸吧!有芝士的款式都好吃,墨丸也不錯的喔菜的選擇不是很多,另外還有沙律。甜品有一口Size的蛋糕,不過朋友說不好吃的。所以最後只是吃了杯雪糕
天氣開始轉冷就會想吃火鍋了,
剛好想到這間 MouMouClub 牛涮鍋
而且可以用App預先拿籌就方便不用呆等。
有點想吐糟,可能是因為疫情的關係,
座位安排真的好微妙 ...
我們坐的不是正常四人桌吧,爐都側一邊
晚餐放題可以選擇的都頗多,
除了肉類之外,也可以加錢升級做海鮮放題
另外湯底亦都有幾款可選
我們選的是C.愛爾蘭究極牛胸腹 ($208/位)
湯底是 櫻花蝦沙爹湯 & 番茄湯
後者我會建議自己再去拿番茄煮會更濃郁
火鍋配料就是有各式各樣的丸吧!
有芝士的款式都好吃,墨丸也不錯的喔
菜的選擇不是很多,另外還有沙律。
甜品有一口Size的蛋糕,不過朋友說不好吃的。
所以最後只是吃了杯雪糕
2021-10-23
$228.8 (晚餐)
2021-10-07 1157 瀏覽
一早中午12:25分人齊已經到達,同門口男侍應一講,想要求每人一煱四人枱,因為有2位朋友唔食牛,另外本人想牛,最終被逼坐四人檯鴛鴦煱(因為啲湯會流到隔離湯底,有牛味),其實入面冇乜人食,食到最後差不多到二點鐘,最終見到好多張四人檯到(一人一煱)係吉檯,明明根本所講book枱,根本都唔知留起重咩,所謂咁樣服務安排真是差👎🏻👎🏻👎🏻,都唔為客人著想,唔怪之得好多客人轉埸啦,真係冇下次😠😠😠
2021-05-27 1949 瀏覽
“遊台北:120分鐘 淡水放題”($348/1位)已經好耐好耐冇去台灣玩啦😭因為太掛住台灣嘢食🥺見到呢排牛涮鍋出咗個「遊台北」系列😍即刻忍唔住去試試🤤呢個系列有分90分鐘士林放題/120分鐘淡水放題想食多啲食物種類又食得舒服啲所以揀咗淡水😛湯底方面有藥膳麻辣鴨血湯🦆同椰子雞湯🐔麻辣鴨血湯用上青花椒,花椒,辣椒乾,枸杞,孜然粉等製作當然唔少得滑嫩q彈嘅鴨血😍(鴨血之後仲可以任添😍)呢道個台式麻辣湯絕對唔會比其他地方食到嘅差😍花椒味勁香,夠麻夠辣🤤另一款椰子雞湯用上豬骨,雞殼,蟲草花,椰子肉等🥥飲落非常清甜順喉☺強烈建議淥嘢食之前飲返碗先🤣除咗台式湯底,呢個餐仲包咗各款台式小食🤩落完單先會送上頭盤6小碟包括麻辣雞翼尖,麻辣川耳,麻辣鴨血,滷大腸,滷牛肚同滷豆腐😍另外仲有台式腸,鹽酥雞,鹽水雞😛連王子麵,刀削麵都有得叫😝飲品仲有泠泡茶添😆肉類方面淡水餐包咗澳洲M7和牛肩脊🐮荃灣同奧海城分店更加會升級成M9和牛肩脊😳真係超級抵呀😍叫咗幾款牛/豬/雞肉質都好唔錯🤤啲雪花紋幾靚,肥瘦均勻☺而且肉味香濃配埋個麻辣湯真心正😋打完邊爐當然要食甜品啦☺除咗牛涮鍋一向都有提供嘅軟雪糕同甜點呢個遊台北餐仲有提
“遊台北:120分鐘 淡水放題”($348/1位)

已經好耐好耐冇去台灣玩啦😭
因為太掛住台灣嘢食🥺
見到呢排牛涮鍋出咗個「遊台北」系列😍
即刻忍唔住去試試🤤
呢個系列有分90分鐘士林放題/120分鐘淡水放題
想食多啲食物種類又食得舒服啲所以揀咗淡水😛

湯底方面有藥膳麻辣鴨血湯🦆同椰子雞湯🐔
麻辣鴨血湯用上青花椒,花椒,辣椒乾,枸杞,孜然粉等製作
當然唔少得滑嫩q彈嘅鴨血😍
(鴨血之後仲可以任添😍)
呢道個台式麻辣湯絕對唔會比其他地方食到嘅差😍
花椒味勁香,夠麻夠辣🤤
另一款椰子雞湯用上豬骨,雞殼,蟲草花,椰子肉等🥥
飲落非常清甜順喉☺
強烈建議淥嘢食之前飲返碗先🤣

除咗台式湯底,呢個餐仲包咗各款台式小食🤩
落完單先會送上頭盤6小碟
包括麻辣雞翼尖,麻辣川耳,麻辣鴨血,
滷大腸,滷牛肚同滷豆腐😍
另外仲有台式腸,鹽酥雞,鹽水雞😛
連王子麵,刀削麵都有得叫😝
飲品仲有泠泡茶添😆

肉類方面淡水餐包咗澳洲M7和牛肩脊🐮
荃灣同奧海城分店更加會升級成M9和牛肩脊😳
真係超級抵呀😍
叫咗幾款牛/豬/雞肉質都好唔錯🤤
啲雪花紋幾靚,肥瘦均勻☺而且肉味香濃
配埋個麻辣湯真心正😋

打完邊爐當然要食甜品啦☺