2021-05-22 1476 瀏覽
我第一次去食,朋友介紹。今次我哋叫咗火鍋同一個餐。另外再叫小食。火鍋叫了一份2人餐,好多款肉揀👍🏻每款都各有口感😋牛肉會分開切好,有一張紙介紹係邊一個部位,又建議煮幾耐,當然可以自己再決定。我叫左個胡椒蜆湯,同胡椒豬肚湯好唔同,好夾牛肉。 又叫在花板丸,超級彈牙,粟米亦甜!我又試咗烏冬,好有口感,應該係日本真打烏冬,吸收左湯之後好美味!小食叫左咸蛋蝦卷,咸度適中,送啤酒一流!串燒都係咁好味!朋友話一定要試呢間嘅自製響鈴,鬆脆美味。套餐叫左一份油甘魚鮫,魚鮫非常多肉,食極都仲有。配合藜麥飯,感覺健康!店員話遅啲有鯖魚和比目魚,下次一定要試吓。不過飲品比較細杯,唔夠飲😅
小食叫左咸蛋蝦卷,咸度適中,送啤酒一流!串燒都係咁好味!
朋友話一定要試呢間嘅自製響鈴,鬆脆美味。
不過飲品比較細杯,唔夠飲😅
2021-05-16
2021-05-22 1067 瀏覽
夜晚同朋友行過k11,見到專食牛就試一試。店員話夜晚主要食打邊爐同串燒,中午就食烤肉飯。點左個牛拼盤,有八款肉,可以唔同部位都試到,唔錯唔錯。牛肉好新鮮,肉味亦好夠,食得出係優質牛肉,有d部位會爽口d,有d部位腍身d,我自己就最中意食牛肩脊邊同牛白肉,勁爽!另外仲收左牛筋丸,肉汁好濃,好爽好彈牙,我覺得比牛更有驚喜,同平時食開果d有好大分別。至於串燒,只係試左雞翼,食得出清酒味,而且燒得香口。因為胃口細,已經冇位再試,下次可以試下其他串燒!唔算好平,但值嘅!
夜晚同朋友行過k11,見到專食牛就試一試。
店員話夜晚主要食打邊爐同串燒,中午就食烤肉飯。

唔算好平,但值嘅!
2021-05-18