2024-10-26
今時今日咁嘅經濟環境,知唔知咩叫做經濟實惠~就係仲可以廿零30蚊食到個晚飯,仲要係食牛?!真係諗都冇諗過~~今日響旺角一出地鐵,近旺中附近見到大大隻牛字,自不然行過去八下~見樓下就有售賣機,非常可愛!!佢主打蓋飯,有牛、有雞、有鰻魚~最平嘅$29就有交易!!即刻打畀老細一齊上去試下~🥩牛魔王飯(M):件牛漢堡都幾厚,燒到外脆內嫩,好香口,配上一啲薑片同埋秘製醬汁~好送得飯,又惹味~牛味香濃!!🍗咖哩雞扒飯(M):日式咖哩汁幾香,有啲蘿蔔粒,雞扒都煎得好juicy~好香脆~仲可以加唔同嘅配菜:公魚仔、青菜、蝦餅同炸雞翼~~飲品大大杯,可以揀冰紅茶、味噌湯、可樂~我要咗白桃汁~🍹🎊店員問我有冇學生證🪪~吓!!😱幾廿歲喎~點會有學生證?!😮💨佢話而家做緊活動,你夠薑攞張陳年學生證出嚟,佢就平五蚊~果然有噱頭!!🤣🤭👍🏻