2008-10-02
星期六晚同5個老死食生日飯,其中有人提議去食串燒或燒肉,生日嗰果老死話知道附近有間新開叫牛一,咪胆粗粗去試下攞!我地一出就有個靚妹妹仔棟係道問有冇訂位,我地答冇之後佢就好好笑容咁話:麻煩先生你下次先打電話嚟訂位,呢張係咭片!(無厘頭一)好似送客咁!咁我問有冇6位吖??佢先至肯帶我地入去!!估唔度佢呢度d裝修同間格又幾有心思,一格格有d feel,坐低之後有個經理之類嘅人招呼我哋,問佢有乜好介紹,佢問番我地想唔想食好嘢?我當堂呆左然後問番佢乜你地有唔好嘢咩?佢話冇,不過就有d比好嘢更好嘢嘅好嘢!!(無厘頭ニ)好肚餓唔想再同佢糾纏落去,我哋叫左荔枝味、咖哩味嘅牛,朱腩肉、原隻魷魚、牛舌、大虾沙律、3件羊扒食住先。 最正係牛舌,好juicy,荔枝味嘅和牛味道好得意,d和牛亦唔算太差,但係我要提一下個沙律,個汁好好味,辣辣地。朱腩不過不失,魷魚都ok新鮮,羊扒都ok嫩同大件。食食下大約9點鐘,無端端擺左6杯啤酒上枱,我同個待應講我冇嗌噃,佢話係公司送嘅,原來呢度每晚7and9點都送1 round 啤酒,哈哈後嚟我地再加左客日本和牛,雞肉同石頭飯。基本上都ok嘅,只不過個爐慢d同要比d耐性囉!
後嚟我地再加左客日本和牛,雞肉同石頭飯。基本上都ok嘅,只不過個爐慢d同要比d耐性囉!不過以呢個價錢同只不過開左半個月左右嘅餐廳嚟睇算ok啦!