2023-11-10 24 瀏覽
想不到市區中也可露營,說的是「營中四季」,以露營風為主題裝修,別具特色。清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅($138)在這道薄餅中,柚子被用來調味,為整個菜品帶來明亮的風味。而煙燻三文魚擁有濃郁的煙燻香氣和豐富的鮮味。配上洋蔥,增加菜品的層次和口感。巨型豬扒配薯條($198)選用高品質的厚切的豬肉扒,帶有豐富的肉汁和口感。豬扒可能經過特殊的調味處理或醃漬,增添風味。薯條外酥內軟,金黃酥脆。這道菜提供大份量的豬扒和薯條,適合和朋友分享。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕($108)這款蛋糕以阿華田脆脆奶蓋為特色,提拉米蘇雪糕的風味與濃郁的咖啡、香甜的香草和濃醇的可可相結合,給蛋糕帶來額外的口感和香氣。戀愛預告($58)果然如戀愛般甜蜜。阿婆的秘密($48)蘋果味濃,十分香甜。營足四季 (觀塘)觀塘鴻圖道86號中富中心地舖

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅($138)

巨型豬扒配薯條($198)

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕($108)

戀愛預告($58)
果然如戀愛般甜蜜。

阿婆的秘密($48)
蘋果味濃,十分香甜。

營足四季 (觀塘)
觀塘鴻圖道86號中富中心地舖
🏕️ 營足四季 • 我們一起去露營吧 !🏕️ 一起出走吧 ! 在市區也可以享受到露營的樂趣,重點是不用親自攜帶沉重的裝備就可出發。今天要介紹大家認識小編最近十分喜歡的露營餐廳,位於觀塘的「營足四季」以露營作主題,餐廳一桌一椅都經過悉心安排,加上露營燈和植物,處處都充滿露營風格。🚌 餐廳中央還有一輛露營車,預早訂座就可以在寫意悠閒的空間用餐了。每逢週末,餐廳都會安排live band和小遊戲與食客互動,這次小編特意為好姊妹們一同慶祝萬聖節呢 !🐔 泰式糯米釀雞翼(4隻)$88啖啖肉的好滋味,外表炸得香脆飽滿的雞翼內裡釀滿香糯的糯米,蘸上甜辣細寧舍惹味。🥩 安格斯斧頭牛肋骨配薯條沙律大拼盤 $498超巨型的牛肋骨,連牛骨上桌。牛肋肉肉味濃郁,配以番茄、煙肉卷、金黃香脆的炸薯條和瓜類,份量十足,真的有點在原野的感覺吧!🍝 白酒牛油大蜆意粉 $138大蜆粒粒飽滿,肥美鮮甜。意粉有濃郁的牛油和酒香味,配上彈牙的意粉,滿足。🌹伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 $108📸打卡的朋友要準備好!超打卡able的甜品來襲!拉起奶油忌廉蛋糕外圍的膠片,粉紅色的玫瑰奶蓋像瀑布般流下,微甜幼滑的蛋糕,餐人每一口都充滿
🏕️ 營足四季 • 我們一起去露營吧 !

🐔 泰式糯米釀雞翼(4隻)$88

🥩 安格斯斧頭牛肋骨配薯條沙律大拼盤 $498

🍝 白酒牛油大蜆意粉 $138

🌹伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕 $108
📸打卡的朋友要準備好!超打卡able的甜品來襲!拉起奶油忌廉蛋糕外圍的膠片,粉紅色的玫瑰奶蓋像瀑布般流下,微甜幼滑的蛋糕,餐人每一口都充滿幸福感。

🍓好雙乳的草莓 $48
草莓乳酪沙冰酸酸甜甜,十分開胃,打卡一流。

🍫 熱朱古力
🎃👻 實在超有誠意,熱朱古力的拉花配合萬聖節的主題,南瓜和鬼鬼造型的拉花增添節日氣氛。

🍻露啤
臨近Halloween 場內職員會跟客人互動,司儀帶領小恐龍裝扮的店員和每檯客人玩小遊戲,勝出的可獲贈本地生產手工啤酒一杯。

2023-11-10 25 瀏覽
這家餐廳的室內佈置是以露營為主題,有露營車、露營枱、露營椅及露營燈等。星期五六日晚有liveband show和有小遊戲供客人玩樂,氣氛很好。戀愛預告58元,是一杯特飲mocktail,內有雪糕、玫瑰花、荔枝肉和梳打水,賣相美麗,口感清涼,味道甜,荔枝肉美味。煙鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醬108元,煙鴨肉是熱的,有煙薰味,口感軟嫩,忌廉芝士大大粒,蕃茄鮮甜,蔬菜新鮮,柚子醬酸酸甜甜,很開胃。巨型豬扒配薯菜188元,豬扒大大件,外層被煎香了,有少少濃邊,豬扒多汁,肉質不柴,蕃茄、茄子和青瓜均新鮮,薯條外脆內軟,黑椒醬汁濃味。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米108元,奶蓋蛋糕有透明膠片包圍起來,客人自行拉起透明膠片,奶蓋便流出四散,仿如瀑布,奶味香濃,提拉米有咖啡味和甜味,伴碟還有阿華田脆脆和雪糕,口感層次豐富。熱檸茶28元,味道正常。

band show和有小遊戲供客人玩樂,氣氛很好。
熱檸茶28元,味道正常。
2023-11-05
秋天本來係露營嘅好時機,但依家日日最高30度,唔想熱的話一於去位於觀塘嘅營足四季,嘆住冷氣感受下露營⛺️ 店內環境設計到好似一個營地,枱櫈都係露營專用,仲有好大架露營車,入面可以同時俾十幾人用餐😆食物同飲品都好高質,介紹下食咗咩先!! 溫泉蛋卡邦尼意粉 $138每條意粉都掛滿卡邦尼汁,煙肉炒得好香,絕對令卡邦尼意粉昇華咗唔少!! 配上海量洋蔥、菇,十分足料🤤 口感好creamy撈埋流心蛋一齊食更感幼滑!! 黑松露雜菌意大利飯 $148依個Risotto整得好出色,飯粒軟硬適中,口感好creamy😋 而且忌廉汁煮得好輕身,一啲都唔溜!! 每啖都食到香濃嘅黑松露味,鐘意食黑松露嘅朋友仔一定不能錯過👍夏威夷菠蘿沙拉美腸薄餅 $108即叫即整嘅pizza夠曬熱辣辣,必食有🍍嘅pizza🤣同Salami真係絕配!! 牛油果蟹肉他他脆餅 $98小食拼盤 $128芝士肉醬田螺焗酥盒 $68營足四季有酒類飲品,當然唔少得送酒小食🍻小食拼盤包括Nachos、唐揚炸雞、洋蔥圈、燒菠蘿,啱晒一大班朋友share!! 牛油果蟹肉他他脆餅都好有驚喜,每啖都係滿滿嘅蟹肉,正!! 仲有芝士肉醬田螺焗酥盒,每件都有2-

溫泉蛋卡邦尼意粉 $138

黑松露雜菌意大利飯 $148

夏威夷菠蘿沙拉美腸薄餅 $108

牛油果蟹肉他他脆餅 $98
小食拼盤 $128
芝士肉醬田螺焗酥盒 $68
營足四季有酒類飲品,當然唔少得送酒小食🍻小食拼盤包括Nachos、唐揚炸雞、洋蔥圈、燒菠蘿,啱晒一大班朋友share!! 牛油果蟹肉他他脆餅都好有驚喜,每啖都係滿滿嘅蟹肉,正!! 仲有芝士肉醬田螺焗酥盒,每件都有2-3粒肥美嘅田螺,好新鮮👍

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 $108
又到開動甜品胃嘅時間,估唔到去camping都有得食奶蓋瀑布蛋糕😎 鬆軟嘅戚風蛋糕,配上香濃幼滑嘅阿華田奶蓋忌廉,仲有我至愛嘅美祿脆脆!! 覺得甜度適中,Tiramisu 雪糕仲超級香濃,一試難忘😋

除咗酒精飲品,營足四季 嘅signature mocktail🍹都十分出色!!
好雙乳的莓莓 $48
阿婆的秘密 $48
分別係🫐🍓同🍎沙冰,兩杯都各有特色,最緊要係不太甜👍30度嘅秋天梗係要消消暑!!
叢林的秘密 $48
原來係水果茶,茶底都幾濃,除咗西柚同檸檬做點綴,杯內仲有大量切粒生果例如藍莓、蜜桃、蘋果,一啜就輕鬆吸到入口,夠曬貼心😇

PS 營足四季逢星期五六日晚上仲有live band表演,超級有氣氛😍 下次再嚟一定要夾啱有live band,好好享受有歌聽有美食嘅露營體驗🙌🏻

2023-11-04
5 分鐘 (堂食)
  • 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕
  • 溫泉蛋卡邦尼意粉
  • 叢林的秘密
  • 好雙乳的莓莓
2023-11-10 280 瀏覽
好友從外地回港,闊別兩年,即刻約食飯,順道慶祝10月之星生日🎂🥳 朋友揀咗露營主題餐廳🏕 我地獲安排坐露營車特色座位,第一次喺露營車食飯,感覺好新鮮🤣 當晚有現場樂隊表演🎶 氣氛非常歡樂又熱鬧,仲可以點唱生日歌,好適合週末同朋友嚟食飯輕鬆一下😆餐廳係寵物友善餐廳,餐廳內有毛孩🐶 亦有恐龍🦖 晚飯去到一半,店員帶住恐龍同食客玩遊戲,贏到店員就有獎品🤩 不過我地派出嘅三位代表都不敵店員🙊 只係得到粒糖🍬 大家去到不妨挑戰一下🤓 🍋法式香草檸檬牛油蜆配酸種包($158) 係店員推薦嘅菜式🌟 蜆肉肥美又無沙,牛油味香濃,可以用麵包點汁食,好味到連汁都撈埋,非常出色,必食!👍🏽🐟鹽燒新鮮白鱔($58),魚肉肥美又爽口,亦可選擇醬燒🥑牛油果蟹肉他他脆餅($98),表面牛油果蟹肉他他鋪上三文魚籽,味道香濃,底部薄脆餅非常香脆,好味道😋🐥唐揚炸雞(8件/$78) 即炸熱辣辣,雞肉滑嫩🥗煙鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醋($108) 份量好多,柚子醋令整體味道清新又開胃,煙鴨肉肉質滑嫩,為沙律添上鹹香味,加上香軟忌廉芝士,令沙律嘅味道同口感更豐富😋🐷巨型豬扒配薯菜($188) 一上枱見到塊豬扒好大塊,大家都
阿婆的秘密

唐揚炸雞

🐟鹽燒新鮮白鱔($58),魚肉肥美又爽口,亦可選擇醬燒

🐥唐揚炸雞(8件/$78) 即炸熱辣辣,雞肉滑嫩

煙鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醋

鹽燒新鮮白鱔

🐷巨型豬扒配薯菜($188) 一上枱見到塊豬扒好大塊,大家都有少少擔心會唔會好乾身,點知肉質係嫩滑又多汁,脂肉均勻,伴碟🥓粟米仔蘆荀煙肉串好軟嫩,食得好滋味,有驚喜!😋 幼薯條香脆,燒蕃茄鮮甜
龍蝦汁海鮮意大利飯

🦞龍蝦汁海鮮意大利飯,內裏有蝦和蜆,龍蝦汁味濃,意大利飯軟硬適中,唔會過份濕潤
伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕

🍕清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅($138) 批底係薄脆批,十分脆口,而清新柚子味減低薄餅膩感
好雙乳的莓莓

睇食評見好多人推介甜品🌹伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕($108),拉起膠片後,玫瑰奶蓋忌廉隨即傾瀉而下,打咭一流😍 伯爵茶蛋糕口感非常香軟,雪糕帶淡淡伯爵茶味,旁邊仲有啫喱,好好味😋
清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅

飲品點咗㊙️阿婆的秘密($48),其實係蘋果沙冰,仲會飲到蘋果蓉🍎
巨型豬扒配薯菜
另一杯係名稱十分誘人嘅🫐🍓好雙乳的莓莓($48),係藍莓同士多啤梨乳酪沙冰
唐揚炸雞
巨型豬扒配薯菜
  • 牛油果蟹肉他他脆餅
  • 巨型豬扒配薯條扒菜
2023-11-09 13 瀏覽
Happy Friday梗係要約下朋友聚舊水,要搵一間食物水準好又適合share、價錢相宜,而且環境有feel又可以坐得耐,今次就發掘到觀塘呢間營足四季⛺️餐廳以露營為主題,中央放咗一架露營車🚍其他位置都有露營風位置,仲有室外座位,就連廁所corner都係打卡位,勁有feel🤩星期五六日晚有live band,可以點歌、唱埋生日歌,聽住歌食飯好似特別好食😝Live band break嘅時候,店員會暖場,好hyper咁滿場飛,去勻每一枱同食客玩遊戲,贏咗有獎品🎁超級有氣氛好開心😍😍真係辛苦晒着住恐龍吹氣衫嘅店員妹妹👏🏻呢日人均食咗三百幾蚊,飽到上心口🤰🏻而且對食物質素都一致讚好,加上好似去咗party玩咁嘅氣氛,值得encore👍🏻👍🏻泰式糯米釀雞翼(辣)店員提醒會辣,食落真係好香辣刺激🤪🤪好惹味,雞翼包住糯米,餡料滿滿啖啖肉嘅滋味😋龍蝦汁海鮮意大利飯朋友都大讚足料好食👍🏻有魷魚、蜆等,醬汁creamy帶龍蝦湯香味🦞份量十足。墨西哥雜菌辣雞薄餅個樣睇落平平無奇但出乎意料地幾好食😋😋薄脆嘅pizza鋪上好多菇菌粒🍄口感豐富,微微香辣味令味道更好😆可能係觀塘最好味嘅牛扒配薯菜有兩塊牛肩胛🥩五

泰式糯米釀雞翼(辣)

墨西哥雜菌辣雞薄餅

可能係觀塘最好味嘅牛扒配薯菜
有兩塊牛肩胛🥩五成熟粉嫩度剛好,幾juicy,可以點香濃嘅港式黑椒汁😙一塊就幾軟腍,不過另一塊就比較多筋,有少少難咬。配菜唔少,薯條香脆,仲有原隻焗蒜頭🧄

阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕
打卡一流嘅甜品📸店員教我哋要按摩下個膠邊先拎起🤣澎湃嘅效果賞心悅目。蛋糕非常鬆軟,唔會太甜,側邊嘅雪糕有啲脆脆幾好食😚

阿婆的秘密、好雙乳的莓莓
分別係蘋果以及雜莓沙冰🍹個名好搞笑😂😂賣相吸引,飲落refreshing。

露啤
玩遊戲贏得一杯招牌啤酒😎😎個杯印有餐廳logo,有心思,仲係露營杯😍小麥味突出,飲落幾清爽。

人均消費:$320
推介指數(10分為滿分):8.5分

2023-11-03
10 分鐘 (堂食)
Weekend 同朋友去咗位於觀塘區呢間行camping 🏕️風嘅餐廳,可以帶埋主子嚟盡興,逢星期五六日夜晚7-9點仲有liveBand睇同埋有小遊戲玩,當日仲有客人慶祝生日,有生日歌聽,好有feel ღ清香柚子煙燻三文魚薄餅 $138薄餅薄脆好香口,面頭鋪滿煙燻三文魚同洋蔥🧅加上清香嘅柚子汁,好清新ღ巨型豬扒配薯菜 $188好巨型呀!豬扒真係好大塊,肉質軟嫩帶豐富肉汁,好juicyღ阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 $108將圍住蛋糕邊嘅膠片拉起,阿華田奶蓋好似瀑布咁流落嚟,好有視覺效果😎蛋糕口感軟綿,仲有阿華田脆脆同Tiramisu雪糕,層次感豐富😍ღ戀愛預告 $58Rose and Lychee Soda荔枝味幾出,飲落唔太甜,仲有球雪糕食,爽!ღ口水多過浪花 $58Splash呢杯有青檸、荔枝同新鮮嘅薄荷葉,入口好fresh

ღ清香柚子煙燻三文魚薄餅 $138

ღ巨型豬扒配薯菜 $188
好巨型呀!豬扒真係好大塊,肉質軟嫩帶豐富肉汁,好juicy

ღ阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 $108

ღ戀愛預告 $58
Rose and Lychee Soda
荔枝味幾出,飲落唔太甜,仲有球雪糕食,爽!

ღ口水多過浪花 $58
Splash
呢杯有青檸、荔枝同新鮮嘅薄荷葉
,入口好fresh
之前已經嚟到過呢間露營主題🏕️cafe一次了,真係好鐘意呢間cafe嘅環境,地方夠大又夠晒寬敞,又有露營車座位可以選擇,有大量嘅露營枱櫈坐位,仲有椰樹🌴做裝飾!! 真係好有去咗camping嘅感覺,weekend想同朋友嚟relax下真係一個好好既選擇😊今次同朋友專登嚟食呢度新出嘅☘️Tea Set Combo☘️ $258/2位⭐Tea Set由7款小食組合而成,每款賣相都非常精緻,望到已經夠曬開心🩷!!7款小食分别有:✨夕煙三文魚✨芝士肉醬田螺焗酥盒✨巴馬火腿忌廉芝士包✨三文魚籽牛油果蟹肉杯✨🍓士多啤梨乳酪✨🥐牛角包窩夫✨🍮日式焦糖雞蛋布甸有鹹點又有甜點,真係一次過滿足哂兩個要求😍好正呀!再配合埋兩杯又靚又色彩繽紛,個名又夠攪鬼嘅飲品🍹阿婆的秒秘密 $48- 原來係🍎沙冰🤣,清甜又夠凍~正!🍹三口水多過浪花 $58 - 個名已經夠特別,飲落先知原來係荔枝加青檸梳打同薄荷葉溝埋一齊,感覺甜甜地,好清新😙飲下食下,一個weekend就好愉快甘過左lu🤗

今次同朋友專登嚟食呢度新出嘅

✨三文魚籽牛油果蟹肉杯
✨🍓士多啤梨乳酪
✨🥐牛角包窩夫
✨🍮日式焦糖雞蛋布甸
有鹹點又有甜點,真係一次過滿足哂兩個要求😍好正呀!

再配合埋兩杯又靚又色彩繽紛,個名又夠攪鬼嘅飲品
🍹阿婆的秒秘密 $48
- 原來係🍎沙冰🤣,清甜又夠凍~正!
🍹三口水多過浪花 $58

飲下食下,一個weekend就好愉快甘過左lu🤗

2023-10-29
  • TeaSetCombo
2023-11-07 523 瀏覽
假期weekend同閨蜜好友呢度食好西chill下,以露營為主題,裡面既裝飾都係Camping風,仲有架露營車添! weekend仲會有Live Band,氣氛一流! 見到原來仲有戶外位,可以帶埋寵物來玩! 我地既3人晚餐就點左:.🥑牛油果蟹肉他他脆餅大量既牛油果蓉同蟹肉撈埋一齊,味道好香好夾! 脆餅薄而脆,連醬食好有口感!.🍢荔枝蘆筍煙肉串呢個組合幾有新鮮感! 大大片煙肉卷住荔枝同蘆筍,好有口感,味道有層次,鹹香與甜的交融,爽脆的口感,好特別!.🐟燒雞泡魚乾燒雞泡魚乾食落好似肉乾咁,好juicy好香,而且幾脆下,好適合佐酒!! .🍕清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅雖然我唔想食Pizza驚好漏,但呢款Pizza真心有驚喜,必食! 呢款係薄批,好脆,而且加左柚子,成個味道真係昇華左,酸酸甜甜,加埋煙燻三文魚同洋蔥,真係好好食!!.🍖巨型豬扒配薯菜豬扒真係超巨型🤣 仲大過一個手掌咁,咁大塊,好難得仲要保持到成塊豬扒係熟得均勻之餘,肉質嫩滑,而且鎖住左肉汁,好juicy! 呢碟真係3個人share來食都得! 旁伴有薯條同沙律,唔錯!.🦞龍蝦汁海鮮意大利飯龍蝦汁好濃郁,意大利飯吸收哂醬汁好香好有口感
🥑牛油果蟹肉他他脆餅
🍢荔枝蘆筍煙肉串
🐟燒雞泡魚乾
🍕清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅
🍖巨型豬扒配薯菜
🦞龍蝦汁海鮮意大利飯
龍蝦汁好濃郁,意大利飯吸收哂醬汁好香好有口感,海鮮都幾多,有蝦、蜆肉同魷魚等,好豐富!
🥞伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕
賣相真係幾靚,仲有得玩! 本身會有膠片圍住蛋糕同玫瑰奶蓋,然後一拎起,粉紅色的玫瑰奶蓋就徐徐流下,覆蓋整個蛋糕,畫面好治瘉!!💕 蛋糕質地好鬆軟,玫瑰奶蓋充滿住玫瑰香,伯爵茶雪糕好濃郁,將三樣野撈埋一齊食,好正!
🍓好雙乳的莓莓
即係雜莓沙冰,超好味,莓味好濃郁,沙冰好幼滑!!
🍊紅都面哂
其實就係粉紅西柚梳打,賣相幾靚架,紅粉緋緋,仲插住支傘仔,味道好fresh,呢杯好解渴!!
🍋口水多過浪花
睇個名都笑左,呢杯係綠色既特飲,加左檸檬同薄荷好清涼,好適合講到口乾既閨蜜
食到咁上下,原來餐廳既staff仲會有玩遊戲既環節,女staff著住恐龍裝🤣 然後就由男staff做主持,帶領住恐龍仔同每枱客人玩包剪揼,好熱鬧🤣 而且當晚仲有客人生日,Live Band都即時彈奏生日歌,好有氣氛🤩 最後我地都算有嬴左粒糖同一杯手工啤🍺🤪 當晚真係好開心呢,無論係家人朋友情侶,都好適合來呢度!! 而且呢度仲有得包場!
2023-10-22
  • 伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕
  • 清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅
  • 好雙乳的莓莓
2023-11-07 62 瀏覽
近排興露營風😂🏕️咁岩同班狗狗去開茶果嶺公園,就順便食埋個晚飯🚶🏻‍♂️.餐廳會安排帶有寵物既客人行後巷,坐餐廳舖位外後面既位置👍🏻都好有feel架,地下仲舖滿石仔,坐埋露營椅用露營枱😆可惜我地人多,要搬晒d枱凳坐再出面既地下🌃.✨清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 ($138)✨呢個係薄批黎🍕一個人絕對食得晒👌🏻最特別係個柚子醬汁幾夾個pizza, 帶少少甜味,真係幾清新🌱✨龍蝦汁海鮮意大利飯 ($158)✨呢個意大利飯煮到岩岩好熟(好怕食到生米)😐龍蝦汁唔會好咸🦞係偏向溫和既口味,海鮮方面都算有d誠意既,有魷魚、蝦、蜆、魚咁樣,樣樣少少啦🤭✨檸檬梳打($32)、青春小蜜桃($48)✨檸檬梳打係無糖既,就係檸檬+梳打水😅而青春小蜜桃賣相就靚,但竟然係落左薄荷味糖漿😩我唔中意任何薄荷味既野,如果餐牌有寫清楚有咩成份會好d…可以避左唔叫✨整體黎講食物質素唔算差,但位於觀塘,個收費都幾進取🙊同尖沙咀果d cafe一樣價,可能再貴少少🥹
✨清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 ($138)

✨龍蝦汁海鮮意大利飯 ($158)

✨檸檬梳打($32)、青春小蜜桃($48)

收工經過見到餐廳門口擺左露營枱櫈應,即刻俾佢吸引左目光✨入面的裝飾同餐具都圍繞住露營風格。今日同朋友決定入去試試,即使夏天都可以涼住冷氣好歎咁露營。啱曬鍾意露營,但夏天太熱暫時唔出動的我,一嚐露營滋味。餐廳有高枱/矮枱/包廂房,唔同類型的坐位。枱就有露營拉車款、豪華露營木枱、輕便高枱,大家可以揀自己鍾意的位置。立即去左豪華Glamping咁😆。餐廳設計好適合同朋友👫慢慢坐傾計,或者飲番杯酒放鬆吧~大家不妨黎歎一歎,享受露營樂趣🏕️,我哋試左幾款菜式~🥖法式香草檸檬牛油蜆配酸種包 $158肥仔之選,大量香草牛油🧈煮蜆變成湯,配麵包食味道一流,吸曬啲牛油湯😋🍕巴馬火腿火箭菜薄餅 $108薄餅卜卜脆,採用薄身的餅底,配上火箭菜、巴馬火腿,味道清新🍟黑松露薯條 $68鮮炸幼薯條,混合黑松露,配有茄汁同黑松露醬熱飲:伯爵茶|檸檬水✨餐廳有其他特飲同酒類飲品🍸

🥖法式香草檸檬牛油蜆配酸種包 $158

🍕巴馬火腿火箭菜薄餅 $108
薄餅卜卜脆,採用薄身的餅底,配上火箭菜、巴馬火腿,味道清新
巴馬火腿火箭菜薄餅

🍟黑松露薯條 $68
鮮炸幼薯條,混合黑松露,配有茄汁同黑松露醬
黑松露薯條

巴馬火腿火箭菜薄餅
黑松露薯條
伯爵茶|檸檬水
2023-11-03 16 瀏覽
成日經過觀塘有一間露營風的西餐廳終於今日同朋友一齊去。這處環境佈置好似置身於露營地方,最特別就係架露營車,而且車內中擺放座位,只要有六個人就可以揀選車內用餐。除咗室內座位,室外仲可以帶狗狗一齊開餐,感受下露營風。今晚我揀選signature 菜式巨型豬扒配薯菜 ,豬扒仲大過塊面, 又大又厚,而且肉質非常鬆軟,又juicy, 原來廚師用生果醃製超過20小時, 所以味道特別鮮甜。泰式燒牛肉沙律🥗 新鮮蔬菜配上燒牛肉,泰式汁帶點酸辣,非常開胃刺激味蕾。阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配Tiramisu 雪糕,新構思用童年時的阿華田味道,創作了這個又睇得又食得甜品。飲品Mocktail 🍹青春小蜜桃 🍑清新果味,顏色又靚。叢林的秘密水果茶用上不同的生果杯上茶底,好飲。另外星期五六日晚有 live band show更有小遊戲供客人玩樂。

除咗室內座位,室外仲可以帶狗狗一齊開餐,感受下露營風。

飲品Mocktail 🍹
青春小蜜桃 🍑清新果味,顏色又靚。

叢林的秘密水果茶用上不同的生果杯上茶底,好飲。

疫情嘅時候因為社交距離嘅限制,多左人選擇去戶外空間享受生活。而家雖然疫情已經過去,但係依股露營風潮亦都延續到餐飲一邊。一入到餐廳入邊就見到好大架露營車,同埋一整排露營椅。而餐廳更加邀請咗liveband唱歌盡興,一班朋友聽住歌飲番杯都幾開心。欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉 $138墨魚粒加入欖油蒜片、辣椒和蟹肉爆炒,香辣又重蒜香,墨魚又爽口彈牙。煙鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醋 $108煙熏味十足嘅鴨肉配搭比較清爽嘅芝士雜菜沙律,加埋柚子醋就清新開胃好多。泰式糯米釀雞翼 $88巨型豬扒配薯菜 $188真係名副其實超巨型,切開一片片多肉汁又唔會乾身,口感厚實又重肉味。伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶蛋糕 $108佢哋嘅瀑布蛋糕好出名。先ready好相機,然後拉開膠膜,見到瀑布一樣嘅伯爵茶忌廉如瀑布一樣,視覺效果一流。而味道充滿伯爵茶香又唔甜膩。至於飲品名都好得意,例如阿婆的秘密 $48和好雙乳的莓莓 $48,十分搞鬼。營足四季 (觀塘)觀塘鴻圖道86號中富中心地舖

欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉 $138

煙鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醋 $108

泰式糯米釀雞翼 $88

巨型豬扒配薯菜 $188

伯爵茶玫瑰瀑布蛋糕配伯爵茶蛋糕 $108

營足四季 (觀塘)
觀塘鴻圖道86號中富中心地舖
之前見過好多人來呢到打卡,今晚終於到我啦,以露營風主題設計嘅餐廳,店主連枱櫈同餐具都係用真嘅露營用具😁行入少少重有架露營車😯目測可以容納最多10-12人,好岩大班人聚會,有特式之餘又有私隱度👍🏻餐廳逢星期五至日7點至9點重有現場live band🤩我今晚星期五去親身體驗完,真係好有氣氛,之後職員重會化身恐龍同大家玩遊戲,人人有份架😀適逢嚟緊萬聖節,餐廳重佈置住滿滿嘅萬聖節🎃裝飾,而且呢到性價比好高,超推薦觀塘呢間❤︎︎營足四季❤︎︎比大家。❤︎︎藜麥蟹籽蟹棒雜菜沙律❤︎︎$88大大碟沙律菜😍加埋蟹籽五顏綠色好開胃,菜好新鮮無苦味,藜麥高纖維營養價值高👍🏻點埋佢嘅酸汁來食,做前菜一流。❤︎︎巨型豬扒配薯菜❤︎︎$188超推介🤩必叫之選👍🏻豬扒真係超巨型,成塊面噤大重要超厚身😁肉質鬆軟勁juicy😋配菜有大蕃茄,意大利青瓜,煙肉粟米芯露筍卷,廚師真係用心製作,薯條重要用幼薯,即刻炸起,勁香口。❤︎︎阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕❤︎︎$108蛋糕有塊膠片圍住,將膠片拉起阿華田就好似瀑布噤流出來😍畫面好治癒,蛋糕好綿滑,加埋脆脆同雪糕,呢個做飯後甜品超滿足。❤︎︎熱朱古力❤︎︎$38用露營杯上,重有貓仔樣拉花,超可愛☺️朱古力

❤︎︎藜麥蟹籽蟹棒雜菜沙律❤︎︎$88

❤︎︎巨型豬扒配薯菜❤︎︎$188

❤︎︎阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕❤︎︎$108

❤︎︎熱朱古力❤︎︎$38
用露營杯上,重有貓仔樣拉花,超可愛☺️朱古力味道唔會太甜。

❤︎︎啊婆的秘密❤︎︎$48
聽到個名都覺得好有創意😆成份係檸檬汁同茶,蘋果沙冰底,另有蘋果片同藍莓做裝飾,酸酸甜甜好解渴。
  • 巨型豬扒配薯條扒菜
  • 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕
2023-11-01 26 瀏覽
呢間cafe行露營風好啱打卡,室內位置仲有架露營車!佢哋仲有不定時嘅live band同遊戲玩。星期五、六、日嚟會多啲機會遇到。贏到遊戲仲可以得到一杯佢哋嘅自家IPA👿露啤👿。✨墨西哥雜菌辣雞薄餅(辣) $98未入口已經聞到墨西哥辣椒🌶️嘅味道🤭。食落去果然辣得刺激過癮。雞肉焗完都好軟熟,配菇菌香都好夾㗎。✨小食拼盤 $128Nachos, 唐揚炸雞4件,洋蔥圈3件,燒菠蘿2件睇餐牌以為唔會好大份,仲一嚟到就覺得份量多到誇張。洋蔥圈好大個,麵衣炸到脆卜卜,裏面嘅洋蔥好清甜。 唐揚炸雞又嫩又多汁。Nachos好啱過口癮。燒菠蘿酸酸哋好解膩。✨黑松露薯條 $68外脆內軟嘅炸薯,新鮮炸起熱辣辣,幾多都食得晒。✨欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉(辣) $138橄欖油香氣十足,充滿大蒜香氣,仲浸住唔少鮮甜嘅蟹肉。辣度唔高,但係幾惹味。墨魚肉爽脆有口感。✨黑松露雜菌意大利飯 $128意大利飯口感軟綿而且特別cheesy。黑松露香味好重,仲有唔少爽脆嘅菇粒。✨朱古力牛角包窩夫配提拉米蘇雪糕 $108croffle酥脆金黃而且重牛油香。Tiramisu雪糕主要係mascarpone cheese嘅味道,咖啡味道唔

✨墨西哥雜菌辣雞薄餅(辣) $98

✨小食拼盤 $128
Nachos, 唐揚炸雞4件,洋蔥圈3件,燒菠蘿2件

✨黑松露薯條 $68
外脆內軟嘅炸薯,新鮮炸起熱辣辣,幾多都食得晒。

✨欖油蒜片蟹肉墨魚扁意粉(辣) $138

✨黑松露雜菌意大利飯 $128

✨朱古力牛角包窩夫配提拉米蘇雪糕 $108
croffle酥脆金黃而且重牛油香。Tiramisu雪糕主要係mascarpone cheese嘅味道,咖啡味道唔算好濃。

✨阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 $108
充滿儀式感嘅蛋糕!海綿蛋糕口感鬆軟,加埋阿華田醬有種濕潤綿密嘅口感。

✨紅都面晒 $48
✨阿婆的秘密 $48
✨好雙乳的莓莓 $48
佢哋有唔少cocktail, mocktail同smoothie!❤️紅都面晒❤️係紅西柚梳打,酸酸哋幾解膩。👩🏻‍🦳阿婆的秘密👩🏻‍🦳同埋🍓好雙乳的莓莓🍓就係果味重又唔太甜嘅smoothie。