2025-05-18
Yakiniku 801(荃灣) 燒肉界出晒名既燒肉801😋原來荃灣已經有分店!喺荃灣行街嘅時候俾我留意到,午餐一於食佢唔使念,高質既牛肉,親民既價錢!😍而且午餐時段唔算多人,可以好好享受一番!叫咗兩set牛板腱肉,已經有齊飯,面豉湯😋同埋一個801盛!有齊3款熱門高質牛肉,牛肩胛,腹前牛小排同埋雞腿肉!牛板腱肉 Beef Top Blade牛板腱肉質比較緊實,油花均勻,口感係彈嫩略帶嚼勁😋肉香濃郁,用黎煎超正!煎緊既時候已經香味撲鼻👍801盛大判燒!黑毛和牛肩胛肉,超靚既黑毛和牛,口感一流,油花絢爛似大理石,脂香四溢,牛肉多汁,超正!Wagyu Beef Shoulder with Egg腹前牛小排,肉同脂肪既比例剛好,炙烤滋滋冒油,嫩中帶筋,肉汁甜潤😋Premium Beef Short Rib蔥鹽味雞腿肉,呢個雞腿肉真係要讚,唔係講笑,雞肉好滑嫩!係好滑嫩!配上蔥鹽味係超讚!有種驚喜感Salt Chive Chicken Thigh
牛板腱肉
Beef Top Blade