2023-06-29 53 瀏覽
平時食燒肉都係成班人去食,有時想食又未必約到人去,知道近年興起一人燒肉,但又好似好毒。行過呢間響女人街既燒肉Don Don,真係一個人燒都可以盡興,最平$48有交易!雖然唔係任食,但都可以止下癮。今次我係同朋友去,見到場內都有幾枱客係一個人自私燒(自己燒~)① 三部曲套餐150g $78呢個套餐有豬五花,豬頸肉,雞腿肉,日本珍珠米飯,和風湯及泡菜。手機落單比埋錢之後,食物好快送上,見到每款肉有4-6件,150g份量都算幾多,而肉的質量都唔差。枱邊有五隻醬料,鹽及胡椒供自行調味,除了常見的燒肉汁及胡麻醬,還有韓式辣醬,蘿蔔蓉牛扒醬,以及鹽味醬,我覺得蘿蔔蓉牛扒醬加燒肉醬最好味。至於碗飯係紫菜蛋飯,好似牛角飯咁!雖然隻蛋無咁流心,蛋黃比較杰身,但無減美味值,我成碗飯食晒~
三部曲套餐  150g

① 三部曲套餐150g $78

午餐
三部曲套餐  150g
2023-06-28 67 瀏覽
係餐廳 叫左個算係咁多款 而係小份量入面 比較貴個款$128 美國頂級西冷其他都係$78 $88 $98以為會正常啦👀🤥食物一到 冰都未解凍 1/3位置仲係結冰既冇雪花 我已經冇所謂 因為唔係貴野但肉質一睇 已經感覺係雪多過3日 深色既肉唔靚🤦🏻‍♀️我舉手向員工反映 “肉仲未解凍”佢哋話換過比我點知 換返尼既…係同一碟肉 只係換個位置擺放😡完全冇解決到問題最後要再換過另一款肉不過都係有少量未解凍 同埋唔好食拿拿聲求其食完走算食到好嬲~😡
係餐廳 叫左個算係咁多款 而係小份量入面
比較貴個款$128 美國頂級西冷
其他都係$78 $88 $98
以為會正常啦👀
🤥食物一到 冰都未解凍 1/3位置仲係結冰既
冇雪花 我已經冇所謂 因為唔係貴野
但肉質一睇 已經感覺係雪多過3日
深色既肉唔靚🤦🏻‍♀️
我舉手向員工反映 “肉仲未解凍”
佢哋話換過比我
點知 換返尼既…
係同一碟肉 只係換個位置擺放😡
完全冇解決到問題
最後要再換過另一款肉
不過都係有少量未解凍 同埋唔好食
拿拿聲求其食完走算

食到好嬲~😡

2023-06-28
2023-06-27 46 瀏覽
一個人獨自燒肉都無問題!如果想過下燒肉癮 呢到夠晒平$48都已經可以解決一個午餐同晚餐🤩 視乎自己食量再揀肉嘅分量,咁就唔怕食唔落!【牛五花套餐100g】$48套餐包括昆布湯同泡菜,而日本珍珠米飯就轉紫菜溫泉蛋飯!有紫菜同蛋撈飯真係可以輕鬆食晒成碗飯😌 100g嘅牛五花有4大塊肉!唔係太肥又唔太瘦,對於呢個價錢嘅燒肉真係性價比好高!醬汁就有5隻:胡麻醬,韓式辣醬,蘿葡蓉,燒肉汁,鹽味!覺得蘿蔔蓉鹽味同燒肉汁就最夾燒肉。另外隔離仲有鹽同黑椒,可以幫牛肉調味!不過覺得最可惜係店舖抽風系統真係麻麻地,太大油煙🥲🤤Rating: 8/10📍燒肉 DON DON旺角通菜街35號地舖

【牛五花套餐100g】$48

不過覺得最可惜係店舖抽風系統真係麻麻地,太大油煙🥲

🤤Rating: 8/10
📍燒肉 DON DON
旺角通菜街35號地舖
1K
2023-06-24 40 瀏覽
旺角開左幾間一人燒肉店,今次就黎試呢間「燒肉DON DON」~~餐廳主打多款燒肉套餐🍱,最平$48就有交易!就算得自己一個人食都唔怕尷尬🤣🤣-🐮牛五花套餐(100g) $48✨餐廳採用qr code落單📲,落完單後好快就上菜~~套餐包括有牛肉、白飯、和風湯、泡菜/迷你沙律,份量啱啱好!!牛五花大大片,肉質軟腍juicy!輕輕一燒就食得,啖啖油脂香🤤🤤而且牛肉已經事先醃過,所以唔洗蘸醬料都好夠味~~再配上紫菜蛋飯🍚同泡菜🌶一齊食,好快就清哂成碗飯❤️❤️
🐮牛五花套餐(100g) $48✨

餐廳採用qr code落單📲,落完單後好快就上菜~~

而且牛肉已經事先醃過,所以唔洗蘸醬料都好夠味~~
再配上紫菜蛋飯🍚同泡菜🌶一齊食,好快就清哂成碗飯❤️❤️
2023-06-19 44 瀏覽
有時一個人都想食下燒肉🥓 上網搵一搵就搵到通菜街有間一人燒肉店 入面都坐得舒服 最緊要冇油煙味😶‍🌫️ 餐廳主打一人前燒肉套餐 牛 豬 雞任君選擇 驚唔夠食仲可以單點同追加 自選份量🫡牛五花套餐 $48/100g一個套餐包括左一份肉 一碗飯 和風湯 泡菜或迷你沙律🥗 100g有5大片牛五花 牛肉薄切 肥瘦分布均勻 放到爐燒一陣就油香四溢 牛味重 肉質唔錯😋 薄切燒一燒好快熟 仲有幾款調味料選擇 個人最中意鹽味醬汁 日式燒肉汁 岩鹽+黑椒碎 令味道更昇華🥩一個女仔食完都有7-8成飽😋 $48就可以食到燒肉真係好難搵 平價又味道唔錯 有機會再嚟過燒肉 DON DON📍旺角通菜街35號地舖

牛五花套餐 $48/100g

燒肉 DON DON
📍旺角通菜街35號地舖
話說去完轉日本 發現真係會慣咗一人伙食模式🤣收工後趁夜晚上堂前又黎試試呢間女人街嘅一人燒肉!一坐底店員就會比份menu你睇 開埋嗰爐頭 幾鍾意佢抽氣功能唔錯 食完唔會成身味😉雖然近排開咗唔少類同嘅燒肉店 但每間總有點賣點😎我就鍾意呢間有多款調味料隨意發揮 由蒜蓉牛扒、鹽味醬、韓式辣醬 到經典惹味燒肉汁都有🤤肉類有齊牛五花、牛肩肉、牛舌、牛胸腹等 甚至自由配搭試齊多款又得~。。。🦔👉三部曲套餐(豬五花、豬頸肉、雞腿肉) $78/150g所有燒肉餐包: 🍚、和風湯、泡菜或迷你沙律無錯😎最抵其實可以100蚊都唔洗 就食到150g!300g其實都係百幾🥴🥩豬五花比我想像中好食😀煎得薄脆金黃時加點鹽味醬或燒肉醬 再撈飯食真係好鬼正 少膩時食啖泡菜又得!雞腿肉都幾滑 大推蘸蒜蓉牛扒汁!! 真係有種fresh啲牛香🤤反而加韓式辣醬唔太match🥴大家配搭下就會有新發現🍚白飯相當大份😂頗有嚼感 肯定夠你燒肉伴飯食仲有突🥣碗湯唔係普通味噌湯🥴打開係超滾的濃郁嘅牛肉湯 伴有蘿蔔甜香 即使唔係揀燒牛 依然可以食到滿滿的碎牛

。。。🦔

👉三部曲套餐(豬五花、豬頸肉、雞腿肉) $78/150g
所有燒肉餐包: 🍚、和風湯、泡菜或迷你沙律

🥩

🍚
白飯相當大份😂頗有嚼感 肯定夠你燒肉伴飯食仲有突

🥣

🔥三部曲套餐(豬五花,豬頸肉,雞腿肉) 150g $78🔥牛五花 100g $32🔥牛舌 100g $68🔸近年開始多咗呢類一人前燒肉店開喺香港,滿足返自己一個想快快趣但又食好啲嘅需求👍🏻今次推介呢間嘅名物係$48有100g牛五花連飯,湯,泡菜/沙律,CP值100分😘今時今日$48茶記都埋唔到單🤣🔸我今次兩個人食嘅Approach係叫一個餐再散叫其他肉,可以話係飽到痴筋但只係$178埋單,真係十分抵玩👍🏻牛五花同豬五花選材都高質,肥瘦均勻,唔會脂肪佔七成🤓牛舌係薄切,牛味香濃而口感彈牙,水準一樣係高~雞肉同豬頸肉都係唔錯,肉味好足而且唔會有雪味😎🔸另外佢地個爐發熱幾均勻,算好易燒
🔥三部曲套餐(豬五花,豬頸肉,雞腿肉) 150g $78
🔥牛五花 100g $32
🔥牛舌 100g $68

🔸另外佢地個爐發熱幾均勻,算好易燒
2023-06-08 67 瀏覽
⚠️⚠️大家想試之前一定要睇曬近期的負評😩內容⚠️⚠️唔知點解一打開係先睇到D好評⚠️⚠️咁大間舖,又光猛望落去爐頭又幾乾淨停留係門口考慮時收銀姐姐熱情介紹原本打算試下但真係超級後悔😩😩😩😩好少嬲到要即刻寫負評😡😡早收工打算一人燒肉輕鬆享受一下點知花錢買難受~食完一肚氣😤試完終於明白點解每次平日下午經過間舖都係無人😫😫😫👎🏻非常差的烤肉體驗👎🏻1️⃣下單100g豬頸肉,上台一刻發現份量異常少,便問下係咪100g,原來俾錯得50g,只有1台客都可以咁唔小心🙄🙄2️⃣豬頸肉餿架,唔新鮮,職員開頭話可能係調味料的味道,之後我特登唔沾醬食,都係怪味,職員話我未燒熟🤷🏻‍♀️咁我燒到金黃色再食都係怪味,係唔新鮮的味。🤢🤢3️⃣碟豬頸肉換左牛五花,職員話加多幾片給我,但明顯比第一碟的偏肥,難食。😵4️⃣抽氣系統明顯不足,而且全間舖只開一部冷氣,我座位前的冷氣無開,越燒越熱,而且好大油煙味😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️今次貪平幾蚊食間A貨店,得不償失😢😢😩😩大家路過一定要避過💨💨💨
咁大間舖,又光猛
輕鬆享受一下
點知花錢買難受~食完一肚氣😤
試完終於明白點解每次平日下午經過間舖都係無人😫😫😫
👎🏻非常差的烤肉體驗👎🏻

今次貪平幾蚊食間A貨店,得不償失😢😢😩😩
大家路過一定要避過💨💨💨
牛五花
2023-06-06 27 瀏覽
我去咗一間餐廳叫燒肉-don-don食晚飯。佢地有好多唔同菜式可以揀,不過我揀咗佢地嘅三部曲套餐。三部曲套餐包括燒肉、小菜同飯。我先食咗燒肉,佢哋係用炭火將肉燒至金黃色同多汁。肉質好嫩好香,一啖落肚就覺得好滿足。佢地有唔同種類嘅燒肉可以揀,我試咗幾款,每一款都有獨特嘅風味。除咗燒肉,套餐仲有小菜。小菜有涼拌青瓜、醃薑同埋韓式泡菜等等。味道鮮美,同燒肉搭配得好啱。我特別鍾意佢哋嘅醃薑,酸酸甜甜嘅味道好開胃。最後,飯令我一次過飽足。煮得剛剛好嘅米飯,伴隨住燒肉同小菜一齊食,味道更加突出。飯粒飽滿,口感好好。食完之後,真係覺得肚子滿足極咗。

2023-06-04
我返啲工通常都係一個人食飯,從來都冇諗過一個人食飯可以食燒肉嘅選擇😂直至喺旺角見到有1人前燒肉套餐🤤即刻心動💗同行動😋初體驗一下!餐廳喺女人街(通菜街)巷裡面,採用工業風設計,燒烤爐偏向小型,一次過大約可以燒到4塊牛五花,每枱適合1-2人用餐🍽️,近門口位置都有1人枱連燒烤爐!呢到可以用枱面嘅QR code 手機落單,亦都可以直接電子支付,方便快捷!燒肉套餐有食牛、豬或雞嘅選擇,主要都以牛為主,牛有唔同部位可以選擇,除咗套餐仲可以單點或追加,想輕食或飽肚都得,呢到可自選份量同唔同配搭,好啱一個人食👍🏻簡單午餐,點咗一個100g牛五花套餐!🥩牛五花套餐 100g $48套餐包:紫菜溫泉蛋飯、和風湯、泡菜或迷你沙律😋食後感:-牛五花肥瘦恰當,有咬口又有少少溶嘅口感😋正👍🏻點埋醬味道更昇華🤩呢度有多種醬料選擇,個人覺得點鹽味醬同燒肉醬係最夾🙌-100g一共有8塊牛五花,女仔應該夠食🙆🏻‍♀️因為套餐仲有紫菜溫泉蛋飯、和風湯同迷你沙律,女仔嚟講我算大食🤭食完成個套餐覺得有7-8成飽-紫菜溫泉蛋飯揉合咗日韓風,撈埋一齊都幾好食😋👍🏻-和風湯就係比較濃味嘅麵豉湯,同粟米沙律一齊同飯食就更豐富🍚🥗🍲成個

簡單午餐,點咗一個100g牛五花套餐!

🥩牛五花套餐 100g $48
套餐包:紫菜溫泉蛋飯、和風湯、泡菜或迷你沙律
😋食後感:
-紫菜溫泉蛋飯揉合咗日韓風,撈埋一齊都幾好食😋👍🏻

成個餐好抵食🤩$48 有得食牛五花仲可以飽肚添👏🏻

一個人原來都可以盡興…地食燒肉🤤🍖
以後返工一個人食飯想食燒肉就可以隨時食喇🤣
2023-06-01
  • 牛五花套餐
2023-06-01 31 瀏覽
今日去左旺角買野,一個人食飯原本都可以有選擇,剛剛經過(女人街)見到呢間打正旗號一人前,餐廳環境唔錯幾大夠闊落。叫左個一人前燒肉套餐!牛五花套餐 100g 個套餐有大約六片牛肉、白飯仲可以追加紫菜同溫泉蛋、配麵豉湯、還有小食有粟米粒蟹籽沙律(另都可以選擇泡菜)整體來講一人前燒肉餐幾得意香港少見,有時真係一個人行過都可以入去試試,價錢大眾化可以因應番自己食量去點肉。燒肉 DON DON旺角通菜街35號地舖#旺角美食 #一人 #燒肉

牛五花套餐 100g

燒肉 DON DON
旺角通菜街35號地舖

#旺角美食 #一人 #燒肉
2023-05-27 53 瀏覽
呢間餐廳主打韓式一人燒肉,有好多款燒肉可以揀,真係令人目不暇接。🌼 牛五花套餐100g $48🌼 三部曲套餐(豬五花,豬頸肉,雞腿肉) 150g $78兩個套餐都配上紫菜蛋飯、和風湯同泡菜。價錢都算合理,份量啱啱好。首先,我哋嚟講下牛五花。牛五花燒得啱啱好,肥瘦分布均勻,夾埋泡菜食,真係好有口感。佢個肉質好嫩滑,肉味濃郁,而且唔會太肥膩。紫菜蛋飯又香又綿,絕對係一絕。再嚟講下三部曲套餐,豬五花、豬頸肉同雞腿肉都燒得好香,每樣肉都有佢獨特嘅口感。豬五花肥瘦適中,豬頸肉有彈性同口感,雞腿肉則帶有天然嘅雞肉香。我覺得豬頸肉最好食,肉質緊實又多汁,好過癮。📍 旺角通菜街35號地舖
牛五花套餐100g

🌼 牛五花套餐100g $48

🌼 三部曲套餐(豬五花,豬頸肉,雞腿肉) 150g $78

兩個套餐都配上紫菜蛋飯、和風湯同泡菜。
價錢都算合理,份量啱啱好。

📍 旺角通菜街35號地舖
牛五花套餐100g
2023-05-27 28 瀏覽
首先,我揀咗一份牛五花套餐,100克只需48蚊,價錢真係好合理。燒肉質素一流,肉質鮮美多汁,口感真係一流。仲有,燒肉嘅厚度啱啱好,唔會太薄或者太厚,啱啱啱燒烤嘅時間。第二,我仲揀咗一份三部曲套餐,三部曲套餐包括豬五花、豬頸肉同埋雞腿肉,150克只需78蚊。唔同種類嘅燒肉都有佢獨特嘅口感同風味,而且每款燒肉都燒得啱啱好,真係好好味。配菜嘅方面有紫菜蛋飯、和風湯同埋泡菜。紫菜蛋飯好好味,米飯軟糯,蛋同紫菜嘅搭配都好協調,味道濃郁。和風湯清新開胃,泡菜就帶微微嘅酸味,好開胃。

2023-05-26 47 瀏覽
新開了幾個月的燒肉DonDon今天佛誕,本來想吃素的,因為工作關係去了通菜街一轉,約經過見到這個新開張的燒肉店本想下次試,但服務員見我在在門口張望,便找來餐單介紹一下,因為我本身不吃牛,便介紹我吃雞和腩肉...就今天試一下吧!一個人點了(三部曲套餐),有豬頸肉雞腩肉,有飯有湯..$108套餐,份量足夠一個女仔吃有餘.除了自己動手燒,配菜和湯都好味。再加上五款汁醬任點,唯獨沒有辣汁...成個套餐.勁好味。推薦推薦
新開了幾個月的燒肉DonDon
2023-05-14 33 瀏覽
# 燒肉Don Don #週末出旺角辦事,遇到落雨濕濕,中午街上好多舖頭都未開,咁就見到呢間燒肉Don Don已經開咗,環境望落去都幾寬敞舒適,就入嚟解決嗰lunch先。有QR code自助落單,好方便。我就揀咗🥓牛五花&豬五花,又不想食的太飽,所以最後揀咗最細嘅set,$50都唔使。肉全部都係解凍好嘅,唔會有雪櫃味🤣🤣唔好以為少啊,雀仔胃嘅我,好快就食飽,仲剩咗啲飯🍚呢間啱嗮一人食,想簡簡單單食餐飯嘅朋友仔可以try try,完全唔會覺得尷尬。
# 燒肉Don Don #

肉全部都係解凍好嘅,唔會有雪櫃味🤣🤣
唔好以為少啊,雀仔胃嘅我,好快就食飽,仲剩咗啲飯🍚

2023-05-14