2021-09-30
想食烤魚,你會諗到邊間?最近紅磡開咗一間新店,聽說食烤魚還有串燒。小店10點后仍然經營,收工後嚟食都唔會怕趕唔切。食埋宵夜都仲得。門口招牌菜係香辣可口的烤魚。必須一試。除咗烤魚仲有串燒都好出色。今日都會一試。涼拌麻辣海帶絲$38餐前小食方面,除咗手帕青瓜之外,凉伴海帶絲係我嘅至愛。海帶絲有特有嘅海鮮水味加埋麻辣味,層次丰富,口感爽脆,而且很開胃。燒草鯇魚小邊$168小邊已經夠晒二人份量,魚肉滑嫩。吸收左辣湯及配料的精華,很入味香口。配菜有蓮藕及薯仔片,加熱煮一陣就己經很淋很入味。簡直係絕配。鴨血$48厚切嘅鴨血,看上去紅紅嫩嫩的。放入爐內煮熱之後,吸收左烤魚湯嘅精華,好嫩好滑,而且辣辣地,開胃得黎,口感一流。鮮牛肉$45鮮牛肉已經切好經過處理,芫荽伴碟增加色彩,放入烤魚湯裏面淥熟之後,香香辣辣的牛肉好滑,香嫩易入口。田園蔬菜拼盤$40一碟蔬菜拼盤滿足四個願望,金菇菜、娃娃菜、青瓜、同埋菇類。蔬菜好乾淨,帶來健康元素。大漠羊肉串$20/串鹽燒雞軟骨$16/串串燒係即叫即燒的,價錢合理,食物質素真係有驚喜,好香口,非常有滋味。可以媲美串燒專門店。餐廳沒有加一服務費,但服務質素就非常到位。
門口招牌菜係香辣可口的烤魚。必須一試。
除咗烤魚仲有串燒都好出色。今日都會一試。
涼拌麻辣海帶絲$38
燒草鯇魚小邊$168
鴨血$48
鮮牛肉$45
田園蔬菜拼盤$40
大漠羊肉串$20/串
鹽燒雞軟骨$16/串
餐廳沒有加一服務費,但服務質素就非常到位。