2022-03-12
❤️ 越式美食💬 火五生牛肉粉 $48😋我揀咗河粉 佢仲可以轉檬粉的😁 湯底感覺好足料好香濃,食完唔會好口渴, 生牛肉份量足夠亦唔會好韌, 仲有好多蔥同洋蔥做配料, 洋蔥索哂湯底 好淋好好味😛佢另上香草 青檸同芽菜, 可以按自己嘅喜好 放落湯入面👍👍💬 手作軟殼蟹米紙卷 $76軟殼蟹果然冇令人失望😍米卷好足料 皮有少少煙韌感, 餡料好香脆!!每啖咬落去都食到軟殼蟹架!! 我沾魚露食, 令到成份米紙卷更惹味😆💬 越式炸蝦春捲撈檬 $42一上檯個下, "嘩, 咁多條春卷既!" 足足有六條炸蝦春卷😍好抵食呀! 咬落去脆卜卜 加埋蝦仁👍👍 之後加入魚露去食🤙 魚露偏向泰式辣醬個香味🤤好開胃 配料有 紅蘿蔔絲 青瓜絲 乾蔥粒🥰 jeng! 💬白桃梳打 +$10(跟河粉)比我想像中好味! 味道唔會好假, 仲有果肉粒粒 唔會太甜 用即棄膠杯裝方便拎走飲😁😁整體黎講都幾好味 $40-60左右都食一碗粉😋😋都幾抵 下次想試埋其他飯類 (食完飽足一個下午 呵呵)
💬 火五生牛肉粉 $48
💬 手作軟殼蟹米紙卷 $76
💬 越式炸蝦春捲撈檬 $42
💬白桃梳打 +$10(跟河粉)