2024-07-02
食韓燒唔使去到尖沙咀既,近近地(對我黎講)九龍灣都有得食。前幾日就去左德福既濟洲燒肉食堂食韓燒。呢到燒肉無乜油煙都幾正,而且全程有侍應幫我地燒。當晚serve我地既係呀May,服務好殷勤,燒肉又專業👍🏻呢到既泡菜爐邊蛋同栗米芝士都係任食既,但前菜第一轉唔使錢,想任食既話就要加返$28啦。同埋生菜包飯醬都要加$38。濟州黑毛豬梅花肉 $268脂肪分部均勻,燒到焦香,食落肉質細嫩。第一次點wasabi食感覺幾得意,不過我都係鍾意沾包飯醬 ,用生菜包住咁食😋月見牛肩肉 $238脂肪少,肉結實,用黎做燒烤一流。食落有口感,可以沾蛋食,亦都可以沾燒肉汁食😋豬皮 $88豬皮好難燒,好彩當日有呀May幫手燒。呢個係女人恩物,要補充下骨膠原先得!好鍾意佢個煙煙韌韌口感😋每日新鮮鰻魚(半份) $158呢個真係好新鮮!啲肉超爽彈!如果唔係飽得制我真係好想encore嗌多份🤤韓式炒粉絲 $92份量多,粉絲口感煙韌,食落又唔油。食唔曬打包左第二日當lunch食都仲係好味😋濟州特飲 $32梅子青檸梳打 $32
濟州黑毛豬梅花肉 $268
月見牛肩肉 $238