2009-05-19 29 瀏覽
*超讚之處*牛舌好好味*不足之處*出菜比較慢*平均消費*大約$250-300每位店舖面積不算大, 但是坐得還算可以服務都算不錯, 上菜速度就慢d,可能因為員工比較少,不過服務態度幾好幾nice,環境感覺好舒服可以私房菜上樓o既關係幾舒服,其實我並不是那一區的住客, 但是因為聽朋友講過有哩間野, 所以我就會心思思想去試下,因為本身自己都好鍾意食日本野,但係就未試過食哩類型o既日本餐廳, 哩到o既刺身好新鮮, 本來我並不是一個三文魚愛好者, 但是慢慢被這裏的三文魚的鮮美, 及把厚厚的三文魚咬入口的感覺吸引了, 而且價錢不算貴, 珍寶帆立貝壽司是我的最愛, 新鮮又大件的帆立貝, 食的時候就會有一種滿足舌頭的感覺, 但是食完之後就會有想再食多件的衝動牛舌好好味味道味道剛剛好, 不會太咸太淡, 而且外脆內軟
*超讚之處*牛舌好好味

*不足之處*出菜比較慢

*平均消費*大約$250-300每位

店舖面積不算大, 但是坐得還算可以
牛舌好好味味道味道剛剛好, 不會太咸太淡, 而且外脆內軟
2009-05-09
紀念日
2009-05-13 42 瀏覽
在日本餐私房菜打邊爐都真係第一次,好有住家feel,打邊爐最緊要食料新鮮,洗得乾淨,SUMI完全無問題。。。最得意係打打下邊爐見到隔離枱食串燒好似好好味,也可以叫返一兩串食下,首選燒牛舌,一流。。。老闆好好人,好似朋友一樣,完全比到一次生兩次熟的感覺你,價錢公道,唔算貴,OK啦!不過記住訂位,因為地方唔算大,不過我見到佢地有間VIP房,都好似可以容納到十多個人,如果有大夥人聚會,都是一個不太差的選擇!

2009-05-02
生日
  • 打邊爐,燒牛舌,什菜湯烏冬
2009-05-12 34 瀏覽
上星期四因朋友book了此餐廳慶祝birthday,一上到去第一感覺好有privacy及home feel. 但就抱住未食過可試試因我都時時四處找好野食 但一送到燒牛舌,雞軟骨等等,味道真的美味牛舌很軟身內裹而外面好香口...之前食過因很多燒得太硬及冇味.另其它日式小食味道真不錯,魚生亦相當新鮮但不會太多款,原因是老板每天只入新鮮貨從日本...真的可慢慢品賞及喝喝saka大班朋友聚腳地.....下次再試hotpot後再告知大家

下次再試hotpot後再告知大家
2009-05-07
$250 (其他)
生日
  • 燒牛舌
  • 雞軟骨
  • 雞串
2009-04-29 26 瀏覽
您估佢唔到!! 曰本菜有打邊爐!!?!?!? 聽朋友介紹, 上星期六試左一次, 我們一行四人, 包括一個十歲小童. 每人都係食$300左右,仲order 刺身....同開左一支紅酒. sake and beers!!! 呢度招呼服務好好, 待客有善, 地方ok, 好Private. 好親切!! 呢度選料ok! 啲牛內係最好味, 仲有基本日本菜~~!!!我地叫左個 "Tomato 魚" 湯底, 嘩...... 真係好正呀,..... 湯 -- 好有味, 料 -- 有好多. 一定會滿足度你!!! 真才實料, 因為佢大把魚下櫚欄肴湯底吖嗎!!!最後仲有ice ceram 送添
您估佢唔到!! 曰本菜有打邊爐!!?!?!?

呢度選料ok! 啲牛內係最好味, 仲有基本日本菜~~!!!

最後仲有ice ceram 送添
2009-03-18 25 瀏覽
老闆,老闆娘好好人, 伙記好招乎, 好warm, 好有家feel!刺身, 串燒, 炸物, 稻庭, 燒飯團,又有 中式 特靚肥牛海鮮火鍋牛舌鬆化裡面多汁嫩滑 更值得一提的就係佢?燒飯團, 燒年糕等, 真係好地道叫?sashimi 併盤, 裏面有六、七種剌身,每款三件,牡丹蝦,劍魚腩,帶子等等... ok!基本上唔使睇餐牌, 你可以叫 "老闆每位$200有乜新鮮, 推介就?啦!"豐儉由人, 值得一試!

刺身, 串燒, 炸物, 稻庭, 燒飯團,
又有 中式 特靚肥牛海鮮火鍋

牛舌鬆化裡面多汁嫩滑
更值得一提的就係佢?燒飯團, 燒年糕等, 真係好地道

豐儉由人, 值得一試!