琴晚同bf and2個朋友係cwb 諗住食sushi不過實在要等太耐.又熱之下我地就去呢間"韓國料理"食bbq喇!-_-我諗都有7.8年冇黎過.不過水準仲比7.8年前差! 食物choice少.d sushi..真係好恐怖就咁放係雪櫃頂.風乾哂咁.其他肉類都係一隻味.係魷魚比較ok d.牛肉都算ok.不過我勸大家熟食真係唔好拎咁多.. 不過之後有推出咖喱炒蟹.又幾好喎.不過佢連整碎蟹0既夾都唔比我地.點食?要問先有.如果唔用真係冇可能咬得碎..都幾啖啖肉.但唔太新鮮.以呢d質數仲要收118一位加1..真係半價都唔食-_-

以呢d質數仲要收118一位加1..真係半價都唔食-_-
今天去了銅鑼灣,有朋友說想吃韓燒,因爲走得太累的關係,因爲先見到這間,所以不想特別再找了其他店了。結果....極度後悔自己當初沒有經過深思熟慮所作出的選擇.....原因如下:1. 通風系統不足,一入到去很到燒烤的味道,我們坐的那個位置沒有抽風的裝置,鼻子要一邊忍受陣陣飄來的煙,一邊燒食物,令人有被嗆到的感覺,感覺不舒服。2. 酸梅湯,從沒喝過這麼怪的味道,通常我們喝得都是山楂和烏梅的味道(正常的),可是這裡喝到的竟然有氣的(是加入了疏打嗎?),很怪耶,當然正常的味道是完全沒有的,喝了不知會否拉肚子......3. 人參雞湯(這真的是湯嗎????)完全沒有人參的味道,即使放再少的人參也好,應該不只完全沒有吧,奇怪的是連鷄的味也沒有,這....這....是什麼湯??我不知道自己到底喝了什麼就是了4. 其他的什麽肉啊,除了很濃烈的醃料味,真的幾乎找不到該有的一點點肉味,不過吃韓燒也預料得到被醃過的肉應該也放了一段很長的時間,所以這個也倒不是很奇怪......但是有些肉感覺有點霉掉.....5. 三文魚刺身,是從放甜品的冰箱裏拿出來的,沒有刺身該有的光澤,吃下去的感覺很不新鮮,很霉的感覺,我

5. 三文魚刺身,是從放甜品的冰箱裏拿出來的,沒有刺身該有的光澤,吃下去的感覺很不新鮮,很霉的感覺,我建議如果是這般質素的話倒不如不要放出來比較好呢,會吃壞人的~~

6. 那些炸物(薯餅,饅頭,紅豆餅..),放在空氣中太久了,完全沒溫度可言....硬硬的....

7.壽司建議不要吃,因爲中間的料有掉色的危險,有紅的黃的,看了就不敢吃,應該也放太久的關係,可是我們吃的時段是正常的晚飯時間哦~~

8.泡菜的味道還不錯的,但其他的醃菜就沒有被醃過的味道,連咸的味道也欠缺....是太新鮮了嗎???疑惑中....

9. 豆腐花,我沒吃,我朋友吃了就一臉疑惑,味道怪怪的,想了一段時間才恍然大悟,應該是放石膏的分量放多了......

10. 除了以上的食物以外還有其他的也差不多這樣子總是欠缺一點東西,因爲實在不想吃了。有些食物不知道是什麼東西,沒有牌子顯示,只能靠眼睛分別和味覺。。。。

11. 朋友告訴我廁所很恐怖,如非必要就不要去了,可想而知衛生程度.........

這價格應該在其他地方能找到比這間好吃好多倍的店吧~~~這店做的食物也太沒良心了~~即使沒有到兩小時的任吃時間,也不想再待下去了......
2008-04-04 107 瀏覽
琴晚同同事反局,7:00到見冇咩人.$118任食,我問侍應可食幾耐.冇話冇限時.真的嗎?上次我同朋友去..真係夠鐘就要你走,但上次好多人.又有人等位,不過坐坐雨都開始多人,食物十年如一日都係個d,豆漿好似怪怪地唔係咁新鮮咁.但熟食有螺肉,青口,蟹炒,同事話魷魚幾好味,我覺得這裡環境光亮過漢和.坐位大點但係漢和食物好食點.新鮮點!!不過現在要比茶錢$3,,有冇攪錯??
2008-03-29 59 瀏覽
今日舊同事Call, 冇街去次下捉左我做電燈膽. 在中環上左一間韓國餐廳, 覺得貴, 唔理老闆面黑, 照樣走, 搭的士過老銅.食物自選, 要幾多, 自己搓主意. 肉類算是新鮮, 但韓式食屋, 為何有壽司魚生, 有點格格不入. 魚生, 根本是雪魚, 咬落"sok sok" 聲, 咁都攞得出來俾人食, 勁!油煙幾重, 行出黎時, 衣服上有少少味. 又是限時掃北, 唔知係唔係冇人等, 冇趕人之意. 唔...星期一先食完韓燒, 星期五又食...睇黎下星期要清口. 上次同女仔朋友說很久沒食韓菜, 一開翘, 竟然密密食.

油煙幾重, 行出黎時, 衣服上有少少味.

又是限時掃北, 唔知係唔係冇人等, 冇趕人之意.

2008-02-18 24 瀏覽
已用電話問清楚8:30後特價98元位,點之8:30去到即加價至118,本身以為自己搞錯,但其他食客都有同樣的問題。離晒譜,咁騙人,唔係錢問題係手法有問題,一世都唔再去。
(非會員)
去過好多間唔同嘅漢陽苑,始終都覺得屯門個間係咁多間之中最好雖然地方一樣咁細,但起碼比其他分店好(因為乾淨D~冇小強)。之前Xmas去食,佢居然奇蹟地冇催你去埋單。(之前D waiter/waitress會催你埋單)但食物質素仲係...唉...有待改善啦!!而且仲冇加過食物~~(可能因為晚市嘅關係)雪糕硬到絕對同鑽石有得揮,而且只得番少少~搞到我"筆"極都"筆"唔到。唉~~諗落都覺得有d唔抵@@
$108任食, 限時九十分鐘(入座即計), 六十分鐘我們巳熄火不再燒烤, 服務員巳經站在你附近預備好你張單(平時在聊天), 還跟其他人說這張枱好快埋, 我們還有甜品,生果及其他熟食都未試,一到八十分鐘巳叫你埋單還說時間到, 但我朋友剛去了手洗間, 叫她等等先, 我朋友剛出來賬單即到(如果在清理碗碟有禁快就好啦)
2007-02-26 4 瀏覽
總覺得是被騙了. 根本都沒有韓國燒烤的味道. 肉根本都沒有味道. 我覺得這一家是給cheap 人吃的, 的確很便宜, 可是食物根本沒水準. 建議他人不必去這一家.
2006-11-04
9:30pm後$88,之前$108咁平的韓燒,就係咁上o下冇乜好食,但又食得飽咁一班人來吹o下水都得o既熟食有通菜、螺肉等ok烤的就豬扒、豬頸肉、雞肉都唔錯,反而牛仔骨麻麻地有茶、豆漿、酸梅湯、不知名雪糕、西瓜食呢個價錢算係咁,任食喎限時個半鐘,不過我坐了兩個鐘冇人等冇趕客
9:30pm後$88,之前$108
咁平的韓燒,就係咁上o下
冇乜好食,但又食得飽咁
一班人來吹o下水都得o既
熟食有通菜、螺肉等ok
烤的就豬扒、豬頸肉、雞肉都唔錯,反而牛仔骨麻麻地
有茶、豆漿、酸梅湯、不知名雪糕、西瓜食
呢個價錢算係咁,任食喎
限時個半鐘,不過我坐了兩個鐘冇人等冇趕客
報左名去開飯睇波團,心情都1516,因為第一次,心唸唔知會唔會係呢個萬惡唧社會上第一次遇上黑道攪唧聚會,又或者係保葯黨之類o既新式行騙手法,不過錢就已經比左,又冇地方睇波,老婆雖有微言,唯有硬著頭皮照上啦,有乜唔對路米上去警訊攪大佢.. 睇波之前踱左黎呢度晚飯.以前D韓色燒烤,格調一流枱都有抽風機,不過呢度實在比想像中差天共地,長檯一張幾個爐,坐椅好迫,抽風機只得一大部共用,煙到我爆瘡咁濟.食物都唔使加評,樓下果位仁兄講晒我D心聲. 食玩飯拿拿林去睇下呢個開飯啦係乜社團,好彩…環顧成場最似黑道o既都係我,仲贏左件波衫.

2006-03-16 8 瀏覽
同朋友想去食自助餐,去到南洋酒店原來已經冇做Buffet,利景酒店又多數係海鮮,唔係太岩食,於是去第二度。行行吓去到銅鑼灣附近,見到呢度有任食韓燒,都算係自助餐啦!就走入去。侍應服務好差,給我的感覺係你俾得咁少錢就唔好預會有d咩service。咁都算啦,食自助餐咪自己出去攞。點知食物就更令人失望。肉類款式算多,但質素欠佳,大部份都是霉霉的。有魚和蝦,不過都唔新鮮同埋d蝦好細隻。唯有食d芝士腸呀,蟹柳之類既包裝貨,但都一陣雪味,認真一般。生野唔掂食d熟食啦,點知仲衰!拿幾件薯餅,全部散晒,想放落去燒一燒都唔得。雜菜同樣係溶溶爛爛。再試試d壽司,又實又硬,一陣雪味。其餘食物也不敢恭維。其實都冇咩胃口食佢既甜品,不過都勉強去拿碗豆腐花食。果然,又係亳無豆腐味,我成碗放低唔食。咁既質素都要成$123/位,俾唔到理由我再去幫襯。

咁既質素都要成$123/位,俾唔到理由我再去幫襯。

2005-11-16 2 瀏覽
去過幾次,一次比一次差,地上有一隻大的小強無人理,衛生很差,侍應叫極也不理采,很少飲品選擇,汽水也沒有。唯一是個冬陰公湯幾好飲,但不是次次都有。生蝦是霉的,有時會有三文魚供應,要排隊拿,好似搶咁,而且非常不新鮮。熟食的雞翼又凍又硬,壽司又硬,甜品很少款式,雪糕硬得石頭也破不開。自從「大長金」套戲一出,便立刻加價,很不道德,下次會寧願去別的店子。
2005-10-03 10 瀏覽
  突然想起上中秋夜去過呢度食,就寫一寫。因為實在是太差了。不知從何說起。那一晚跟女友一起食,雖說我們食9點後的一場,但...........都不應差成這樣吧...假假地都俾左幾十蚊入場1 食物量不足只是肉有加,其他的...2 飲品中酸梅湯跟豆漿都很快清倉3 食物味道肉還可以,但壽司等等簡直不能擺進口的,壽司的米硬得可以拿來磨沙4 衛生.. 1樓是煙霧迷漫的,2樓還好。隔離台的女士大叫有昆蟲... 心照,裝潢又舊ps 我食後3日就有了腸胃炎,唔知關唔關佢事...而雪榚中..有兩盒溶得接近思樂冰的程度...當然食都唔敢食啦5服務....侍應似客人囉,d 女侍應就企係度玩電話.一係就自己吹水,碟就係有收ge,但工作態度令人反感,也許因為食物太差的影響吧。總之是一次不愉快的經歷,以後都不會再來,試KC等人推薦的莊園好過........

1 食物量不足只是肉有加,其他的...
2 飲品中酸梅湯跟豆漿都很快清倉

2005-09-18 7 瀏覽
o岩o岩16 號係我地班中七同學仔ge gathering. 我地仲約埋班勞苦功高ge 老師同我地一齊食餐飯. 約jor 去呢間之前仲以為真係好似傳聞中好食過漢和, 但係其實無論服務態度, 甚至食物水準及衛生方面都垃圾!!!!!! 我地約好jor 六點九要檯. 我地一行共廿五人. 初初七點鐘有十六個人到. 到八點餘下的都到埋. 其實呢個時候仲有人都仲會join. 有條大陸婆侍應係都要屈返我地俾個爐出o黎. d 態度仲要係呼喝o個隻!!!! 最後竟然要勞煩老師們大義滅親, 話同我地唔同檯, 先至唔洗被迫就範!!!! 到九點就催俾錢!!!!! (即係間接叫走人la!!!!!) 整體o黎講呢間咁ge 鋪頭咁ge 服務態度搞差晒我地成個gathering 好開心ge 氣氛!!!!!! 最出奇ge 就係竟然無VIP 房!!!!!! 如果唔係應該唔會出現d 咁尷尬ge 氣氛卦?! 另外此店座位狹窄, 地方濕滑. 食物如魷魚ge 口感跟本同食車仔麵所烚ge 魷魚相差無幾. 甜品如雪糕方面唔知點解佢個雪櫃咁深. d 雪糕又要俾人"筆" 到咁少跟本就"筆" 唔到!!!!!! 衛生方面路途往女洗手間方向略

到九點就催俾錢!!!!! (即係間接叫走人la!!!!!)

衛生方面路途往女洗手間方向略嫌畸傴. 而樓面亦多次發現有"小強" 影. 餐桌上偶爾亦會發現小螞蟻!!!!
2005-07-25 9 瀏覽
我今日同虹幾個FD去左CWB漢陽苑食野$88/人.食過幾次囉.D服務都算唔錯啦.點知今日仲請咪我去佢果度返工.真係幾開心.不過講真就夜晚真係早左小小要求客人埋單,依點唔係咁好.要改改!!大致來講都算幾好服務.幾NICE.食物都算可以.24/07/05 9:30-12:00

24/07/05 9:30-12:00