2016-07-20 4747 瀏覽
難得hubby肯食韓燒,於是去附近新開的漢和試試,因它的口碑似乎不錯。估唔到會咁旺,可能是星期六吧!只book到8:30pm先有位。因為是buffet型式,感覺上有點擠擁、混亂,但整體來說都refill得好快。其實,以此價錢來說都算抵食,如果你唔係要求質素太高的話,小女子是牛肉痴,所以在此店的超碎牛肉便不大欣賞😜。值得一讚反而是豬腳薑,超正👍🏻
🐷腳薑
多選擇
碎牛
2016-07-16
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
🐷腳薑
  • 豬腳薑
2016-06-21 8557 瀏覽
石門個新商場入面開左間漢和, 由於交通方便,所以今日去左試依間新開張的韓燒.   個商場泊車都只系$18一小時可惜無泊車優惠 我地一共三個人, 6點半左右去,吾洗等位即刻有得食  入面去人都吾算太多, 不過去到8點就爆左場  間餐廳的裝修同環境,系我二十二年的生涯入面覺得最靚的一間  餐廳的樓底比較高同埋每張桌之間吾會太逼, 所以感覺好舒服, 但都可能因為樓底比較高的原因,所以比較人多的時候,餐廳會變左好嘈,傾計都比較辛苦. 平時去到啲韓燒好似去左麻雀館咁好大煙, 同埋所有系你身邊行過的人都會聞到自己由頭髮去到對鞋都會有的韓燒味  不過依間啲通風真系做得好好, 我連燒烤的煙都見吾到 走個時身上的韓燒味都聞吾到我張枱望到馬鐵,風景吾錯. 我諗如果小朋友坐系到應該會開心 不過我突然覺得坐系馬鐵上的人都幾慘 下班後帶著一個疲倦的身心  ,仲要望住啲人系到食燒韓 真系覺得佢地都幾慘慘豬  三文魚都幾新鮮,吾會難入口 壽司方面有青瓜卷加州卷同埋三文魚壽司 燒烤的野食都無咩突別,都系一般出面韓燒的野食 衛生情況都ok熟食方面有三文魚頭,多春魚,豬
石門個新商場入面開左間漢和,

由於交通方便,

所以今日去左試依間新開張的韓燒.
個商場泊車都只系$18一小時

可惜無泊車優惠

我地一共三個人,

6點半左右去,吾洗等位即刻有得食

入面去人都吾算太多,

不過去到8點就爆左場

間餐廳的裝修同環境,

系我二十二年的生涯入面覺得最靚的一間

餐廳的樓底比較高同埋每張桌之間吾會太逼,
所以感覺好舒服,

但都可能因為樓底比較高的原因,

所以比較人多的時候,
餐廳會變左好嘈,傾計都比較辛苦.

平時去到啲韓燒好似去左麻雀館咁好大煙,

不過依間啲通風真系做得好好, 我連燒烤的煙都見吾到

走個時身上的韓燒味都聞吾到
我張枱望到馬鐵,風景吾錯.

我諗如果小朋友坐系到應該會開心

不過我突然覺得坐系馬鐵上的人都幾慘

下班後帶著一個疲倦的身心

仲要望住啲人系到食燒韓

真系覺得佢地都幾慘慘豬
三文魚都幾新鮮,吾會難入口

壽司方面有青瓜卷加州卷同埋三文魚壽司
燒烤的野食都無咩突別,
都系一般出面韓燒的野食

衛生情況都ok
熟食方面有三文魚頭,多春魚,豬手,韓國年糕個啲

冷盤個啲泡菜芽菜都齊全
飲品方面汽水啤酒任飲,

ps人生一第一次見到紅色的青島啤酒
湯湯方面

人參雞湯: 人參味十足,飲完感覺老虎都可以打死幾隻

磨姑湯: 我見無咩人試, 所以我都無試到
碗仔翅: 啲料好齊,比街邊個啲可能仲好食, 不過中左伏, 因為佢個到啲醋好酸.
依個豬腳薑真系無得輸,
吾知系吾系身邊太耐無人生仔的關系

所以覺得依個豬腳薑特別好食
又夠味又夠薑
甜品方面
啫喱: 好有啫喱味,無咩特別
雪糕: 味道吾太吸引,只有紅豆芝麻同埋雲呢拿味 ( 我3種都吾中意食 )

渣渣: 我吾中意食豆,所以無試
布丁: 好味,吾會淡茂茂
豆腐花: 好正,有個大桶自己系到畢
橙: 無試
西瓜: 好甜,吾似假瓜
火龍果: 食完韓燒再食個火龍果,吾洗怕去吾到廁所,真系設心周到

比個價錢同埋午餐餐牌你地睇下啦
服務員的態度都好好,收空碟都算快。

唯一的缺點我覺得最差的就系碗的衛生,

佢啲碗有啲仲有水系上面同埋拎上手好濕,
都吾算太大問題,我都其實接受到,
但有啲碗上面有積
,更加有啲有殘餘物

依點都有少少失望。
其餘十分好。

值得一試。