招聘中
$16,000-$23,000
月薪
$19,000-$28,000
月薪
更多筍工 (2)
2022-10-11 232 瀏覽
咁岩喺銅鑼灣行完街,突然想打邊爐,就用open rice 訂座,去到可能第一次見 入個門口,已經嘩!一聲,環境太有feel了 之後入到去坐卡位個位好闊落好舒服,叫左椰子雞湯同埋麻辣鍋,椰子雞個湯食之前當然飲一飲個湯先啦!好鮮甜!啲雞既味都好鮮!咁我就叫左三款牛,海鮮同菜,本來我係愛辣之人,可能個麻辣鍋唔係話太辣,同埋相比之下,椰子雞湯實在太出色了,所以建議叫單鍋已經夠!最後兩個人都食吾哂,之後決定打包走人!翻屋企第日再食,食到最後會有一杯沙冰同埋果凍送
2022-10-07 208 瀏覽
超喜歡吃台灣麻辣鍋的我今天來試吃湊湊臺式麻辣火鍋一進來裝潢就很舒服看了餐單,價錢也很實惠飲料份量超大ㄧ杯身為台灣人的我出示台胞證還有折扣優惠雖然是標榜台式麻辣火鍋但是味道還是沒有很臺式鴨血豆腐吃到飽這點很優可以感覺到餐廳已經盡量想到“臺式”招牌的棒棒糖  因為我們太晚才吃到最後都融化美中不足
超喜歡吃台灣麻辣鍋的我
今天來試吃湊湊臺式麻辣火鍋
一進來裝潢就很舒服
看了餐單,價錢也很實惠
飲料份量超大ㄧ杯
身為台灣人的我出示台胞證還有折扣優惠
雖然是標榜台式麻辣火鍋
但是味道還是沒有很臺式
鴨血豆腐吃到飽這點很優
可以感覺到餐廳已經盡量想到“臺式”
招牌的棒棒糖  因為我們太晚才吃
到最後都融化
美中不足
今次我同朋友係再黎過,晚上9時半後入座,原來仲有8折優惠😍之前仲去埋佢個湊湊夜市😍主題店有套圈圈遊戲,消費每滿$500 就有一次機會, 大獎是$1200 的現金券 18:00 或後埋單方可憑收據獲得一次遊戲機會可惜我地求其玩下,所以🥺😭希望湊湊再有呢個遊戲玩啦☺️好期待呢到既分店無論環境,食物都好吸引👍🏻環境好大好舒服,如果拍住拖2人黎食都不錯呢😜設計有特色!食物擺設好靚,味道又好,CP值高!我平時好鍾意點花膠雞鍋,今次都唔例外✌🏻點左個鴛鴦鍋 : 麻辣鍋同花膠雞鍋,麻辣度十足,花膠雞我至愛,湯好濃稠,花膠用料同口感十足,齋飲湯都好滿足,個湯仲有埋鮑魚,絕對物超所值😋我個人認為火鍋最重要是湯底,好的湯底,就算不需要混醬都足夠好味🤤加上呢到仲有台式服務 (一入座就有一壺貴妃烏龍茶、鴨血豆腐無限添加、$19/人自助吧) 仲附送沙冰同梅子茶凍,好清新特別佢個小食吧個涼拌魚皮超正,可以拎太少,好快就無曬😢平時都鍾意飲佢地主推既大紅袍奶茶,好香茶香混合奶香,無論外賣或堂食每次都必點,堂食感覺份量更多😅翡翠鮮橙綠則好清新醒胃🍹仲有推薦企鵝丸,必食,造型可愛,我朋友話都有啲唔忍心食左佢,食落口好香墨魚
今次我同朋友係再黎過,晚上9時半後入座,原來仲有8折優惠😍

呢到既分店無論環境,食物都好吸引👍🏻

環境好大好舒服,如果拍住拖2人黎食都不錯呢😜

設計有特色!
食物擺設好靚,味道又好,CP值高!

特別佢個小食吧個涼拌魚皮超正,可以拎太少,好快就無曬😢

翡翠鮮橙綠則好清新醒胃🍹

仲有推薦企鵝丸,必食,造型可愛,我朋友話都有啲唔忍心食左佢,食落口好香墨魚香味

仲有佢既巴沙魚,好嫩好鮮甜

牛肩胛牛味十足,平時我少食既,今次都一塊接一塊

而佢既台式小食鹽酥雞同台式香腸亦係非食不可,特別係香腸,肥瘦適中,外香口,內肉味鮮甜好吃不膩,我們每次都必點2次😂

黎過兩次,計劃朋友生日再黎第三次🙈🙊

• 美國特選級牛肩胛
  • 梅子茶凍
  • 企鵝丸
2022-09-04 259 瀏覽
上星期同朋友去咗希慎行街,之後就試呢間人氣火鍋🍲🍲鴛鴦鍋(臺式麻辣鍋+蟹黃魚鍋)湯底有唔少選擇,包括臺式麻辣鍋、四川麻辣鍋、花膠雞鍋、酸菜白肉鍋等等♪(´ε` ) 我地就揀咗蟹粉黃魚鍋+臺式麻辣鍋🌶蟹粉黃魚鍋湯底呈奶白色,湯底有魚片、百頁豆腐、蟹粉用一隻蟹造型嘅兜裝住,份量好多٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 店員建議食法係將蟹粉加入湯底,蟹粉好香蟹黃味,配魚肉好夾。臺式麻辣鍋唔會好辣,可以無限添加鴨血豆腐😆🥩 日本和牛前胸 $358和牛前胸好大塊,牛味香濃,口感軟滑,牛魔王一定要試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🐟巴沙魚 $58呢個好抵食,$58就一大盤,差唔多有廿件魚柳,肉質嫩滑,配蟹粉食啱晒。😆🐟松板魚糕呢個係申請做會員送嘅小食,魚糕口感有啲似韓國魚餅,索晒湯汁好好食😋🐧企鵝丸 $59呢個企鵝造型嘅墨魚丸好特別,賣相好cute cute😍 用咗墨魚漿整,口感幾彈牙,影相一流🤣🦐黑虎蝦蝦卷 $68黑虎蝦蝦卷類似腐皮蝦卷,有五大條,蝦卷外脆,入面嘅蝦膠好彈牙,香脆可口。😋🐖香鹵大腸 $68 大腸滷得好入味,份量好多🫶🏻🧋冰珍珠奶綠(大杯)$31🧋冰大紅袍珍珠奶茶(大杯)$33食台式火鍋又點少得珍珠奶茶🧋大紅袍珍珠奶茶係
上星期同朋友去咗希慎行街,之後就試呢間人氣火鍋🍲

🍲鴛鴦鍋(臺式麻辣鍋+蟹黃魚鍋)

🥩 日本和牛前胸 $358

🐟巴沙魚 $58

🐟松板魚糕

🐧企鵝丸 $59

🦐黑虎蝦蝦卷 $68

🐖香鹵大腸 $68
大腸滷得好入味,份量好多🫶🏻

🧋冰珍珠奶綠(大杯)$31
🧋冰大紅袍珍珠奶茶(大杯)$33
食台式火鍋又點少得珍珠奶茶🧋大紅袍珍珠奶茶係餐廳人氣之選,茶味好香,珍珠細細粒好煙韌😋

自助區 $19/位
包括調味料、時令前菜、水果、白飯/滷肉飯,可以任食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

而家18:00 或之後消費每滿$500仲有得玩「湊湊夜市 一套圈圈遊戲 」,成功10個圈圈全中就可以得到大獎,有1200 現金用餐券💵💵

21:30 後仲有宵夜8折優惠,大家可以試下🥰
2022-08-27 244 瀏覽
臨時決定同朋友們食午餐 見到依間有得 book位有85折 就book左 天氣熱辣辣 但係商場有冷氣就唔怕啦 環境好靚 都闊落既 服務都幾好 有問必答既 自助吧 - $ 19/ 位 有滷肉飯攞 有調料們 有中華沙律 (唔啱我口 味)有麻辣魚皮(幾好食)仲有 水果( 西瓜/ 哈密瓜) 埋位會有一壺茶 金萱(?冇聽清楚) 烏龍茶 都好飲 所以冇叫其他飲品 另外仲有送 水蜜桃沙冰(水蜜桃糖漿果啲味 我不太愛 但朋友們都很喜歡) 同 梅子茶凍 (非常香濃茶味 中間有粒梅子 是大人的味道 沒什麼甜味 甘香)湯底叫在 蟹粉黃魚湯(很香甜的魚湯 有蟹粉可沾著吃或是倒落湯 建議沾吃 更香) 和 花膠雞湯(很濃郁 很稠 像羮)先各飲一碗 再打邊爐 鴨血和豆腐(辣的 即吃) 問侍應攞 (無限續加)小辣 好香滷水味 好吃之後叫了松阪豬肉(像豬頸肉 好吃)$98/140g 大菜盤 $138 (很多 好吃)無骨雞腿肉 (忘了價錢) (很滑)鴨腸 (忘了價錢)3女1男 吃好 吃滿 吃飽飽每位連服務連服務費 折後$185.5
臨時決定同朋友們食午餐
見到依間有得 book位有85折 就book左
天氣熱辣辣 但係商場有冷氣就唔怕啦
環境好靚 都闊落既
服務都幾好 有問必答既

自助吧 - $ 19/ 位
有滷肉飯攞 有調料們
有中華沙律 (唔啱我口 味)
有麻辣魚皮(幾好食)
仲有 水果( 西瓜/ 哈密瓜)

埋位會有一壺茶 金萱(?冇聽清楚) 烏龍茶
都好飲 所以冇叫其他飲品

先各飲一碗 再打邊爐
鴨血和豆腐(辣的 即吃) 問侍應攞 (無限續加)
小辣 好香滷水味 好吃

之後叫了松阪豬肉(像豬頸肉 好吃)$98/140g
大菜盤 $138 (很多 好吃)
無骨雞腿肉 (忘了價錢) (很滑)
鴨腸 (忘了價錢)

3女1男 吃好 吃滿 吃飽飽
每位連服務連服務費 折後$185.5

2022-08-24 223 瀏覽
依間火鍋店超吸引😌只要食夠500蚊可以玩台灣夜市套圈圈遊戲⭕️又有得食,又有得玩🤣.台式麻辣火鍋湯底 $198簡依個湯底因為可以無限fill 豆腐同鴨血😌湯底好濃味♨️就算唔用其他醬料都好夠味👍🏽.🐧企鵝丸 $58造型💯超可愛☺️其實係墨魚丸,食落幾彈牙,又睇得又食得.🥬 時蔬湊湊 $98超多款蔬菜,有紫薯、蘿蔔、娃娃菜等等,組成大盤,如果打邊爐唔食菜,差甘啲🤣.🍴山海一盤 $588岩晒唔知想食咩既人🤣又有肉又有海鮮🦞牛肉既紋幾靚👍🏽肥瘦適中,海鮮有墨魚🦑活鮑魚,同埋蝦,材料都幾新鮮.依間火爐店仲有小食可以叫,同埋叫兩份做緊優惠✨.㊙️9:30後入座有8折

台式麻辣火鍋湯底 $198
🐧企鵝丸 $58
造型💯超可愛☺️其實係墨魚丸,食落幾彈牙,又睇得又食得

🥬 時蔬湊湊 $98

🍴山海一盤 $588

依間火爐店仲有小食可以叫,同埋叫兩份做緊優惠✨
㊙️9:30後入座有8折
2022-08-24 180 瀏覽
食店: 湊湊火鍋聽朋友講話9:30之後入座有八折😍計過條數幾抵食,啊張又超鍾意食鴨血豆腐,所以特登嚟試吓~張梁點餐👦🏻👧🏻1)$138 + $99《🔴鴛鴦鍋🟠》評分(10分滿分):9️⃣食評💬:為咗滿足啊張,當然嗌咗個麻辣鴨血豆腐鍋,淨係無限添加已經值回票價!鴨血係彈牙爽口,啲豆腐已經索晒啲麻辣汁,好惹味!而另一邊唔想食辣所以揀咗蕃茄牛膝骨鍋~兩大舊牛膝骨,升到少少牛骨髓嘅感覺,湯亦都好清甜~2)$138《美國特選級牛肩胛肉眼》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:望到嗰色水都知道係靚貨,一碟有十片左右,放落麻辣鍋淥一淥就食得,連醬汁都唔使點,已經夠晒味~3)$59《企鵝丸》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:唔想食普通嘅丸咁單調,可以試吓呢個企鵝丸🐦好似隻企鵝喺個鍋度游緊水🤣其實係墨魚丸,都幾濃味~4)$98《時蔬湊湊》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:一大盤好精緻嘅蔬菜,有生菜、紫薯、南瓜、冬菇、銀針菇、金菇、蘿蔔、節瓜、南瓜、粟米、黑木耳、車厘茄同埋兩舊魚腐,又新鮮又足料!5)$58《文蛤》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:打邊爐梗係要食少少海鮮,呢度嘅蛤鮮甜無沙,值得一試~6)$33《大紅袍珍珠奶茶》
食店: 湊湊火鍋

5)$58《文蛤》

6)$33《大紅袍珍珠奶茶》
$34《黃金鮮桔茶》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:超大杯,平時喺街邊飲呢個價錢一定冇咁大杯,大紅袍茶味香濃,香氣醇厚,木薯粉珍珠彈牙,正!而鮮桔茶好解渴,水果茶嚟講算高質~

P.s 依家消費每滿$500或者6:00後入座就可以玩一次圈圈遊戲⭕️圈中目標有大獎$1200🙈可惜我圈唔中~

2022-08-22 2892 瀏覽
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:人氣台式火鍋店「湊湊火鍋•茶憩」近日舉行台灣夜市祭之「湊湊夜市」即使人在香港,都可以係店內感受到濃厚嘅台灣夜市氣氛而主題店(旺角家樂坊,銅鑼灣,將軍澳及上環南豐)更設夜市遊戲區,食完玩「套圈圈」遊戲嬴大獎!除遊戲外,仲有晚上⁹點³⁰後入座的宵夜⁸折優惠添~.環境服務方面,真係要比個ʟɪᴋᴇ佢座位寛敞,仲有ᴄᴜsʜɪᴏɴ墊背一入座即有貴妃烏龍茶每張枱有齊牙籤,濕紙巾,仲有埋充電位另可加$¹⁹/人 ,歎埋自助吧,超過十款調味料任拎生果及海帶沙律離座前每人贈送迷你沙冰及梅子茶凍.☀ 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀:❶ 每枱堂食消費每ᴏᴠᴇʀ $⁵⁰⁰, ⁶點後埋單 (折後價計) 即享一次遊戲機會(ɪ.ᴇ ¹⁰個圈)❷ 曾惠顧宵夜小食組合,可額外多³個圈❸ 大獎是$¹²⁰⁰的現金券.◈ 勵志鍋 - 台式麻辣火鍋 $¹⁹⁸識食一定食麻辣鍋以雞骨同牛骨小火熬煮⁶小時的高湯再加以多種中草藥材慢燉²小時用足⁸小時烹調而成的正宗台式麻辣湯底湯頭味道濃厚味醇,香中帶麻辣帶溫和,直接飲用都可以鍋中既滷鴨血同滷豆腐係麻辣鍋嘅靈魂極之入味,一食愛上,吾夠喉仲可以無限ᴇɴᴄᴏʀᴇ添.◈ 美國特選級牛板腱

☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
人氣台式火鍋店「湊湊火鍋•茶憩」
近日舉行台灣夜市祭之「湊湊夜市」
即使人在香港,都可以係店內感受到濃厚嘅台灣夜市氣氛
而主題店(旺角家樂坊,銅鑼灣,將軍澳及上環南豐)
更設夜市遊戲區,食完玩「套圈圈」遊戲嬴大獎!
除遊戲外,仲有晚上⁹點³⁰後入座的宵夜⁸折優惠添~
環境服務方面,真係要比個ʟɪᴋᴇ佢
座位寛敞,仲有ᴄᴜsʜɪᴏɴ墊背
一入座即有貴妃烏龍茶
每張枱有齊牙籤,濕紙巾,仲有埋充電位
另可加$¹⁹/人 ,歎埋自助吧,超過十款調味料
任拎生果及海帶沙律
離座前每人贈送迷你沙冰及梅子茶凍

☀ 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀:
即享一次遊戲機會(ɪ.ᴇ ¹⁰個圈)
❷ 曾惠顧宵夜小食組合,可額外多³個圈
❸ 大獎是$¹²⁰⁰的現金券
◈ 勵志鍋 - 台式麻辣火鍋 $¹⁹⁸
識食一定食麻辣鍋
以雞骨同牛骨小火熬煮⁶小時的高湯
再加以多種中草藥材慢燉²小時
用足⁸小時烹調而成的正宗台式麻辣湯底
湯頭味道濃厚味醇,香中帶麻
辣帶溫和,直接飲用都可以
鍋中既滷鴨血同滷豆腐係麻辣鍋嘅靈魂
極之入味,一食愛上,吾夠喉仲可以無限ᴇɴᴄᴏʀᴇ添

◈ 美國特選級牛板腱 $¹³⁸
牛隻黎自美國農場穀飼養殖,每隻都有「身份証」架
牛板腱肉質紮實,肉味濃厚
中間嘅肉筋位,令口感鮮嫩之餘又帶彈性

◈ 基圍蝦 $¹⁰⁸
一盤約有⁷-⁸條的鮮蝦
蝦肉肉質彈牙紮實,食得出的鮮甜感

◈ 手工蝦滑 $⁶⁸
手打而成的蝦滑果然鮮味特別濃
膠質粘性高,口感爽彈鮮滑

◈ 芝士魚腐 $⁴⁹
丸類中最具人氣之一
既有魚蛋般的彈性
又有濃濃芝士香,必點

◈ 黑虎蝦蝦卷 $⁶⁸
炸腐皮卷包住鮮蝦肉
外層酥脆香口,內裡嫩滑
另一食法係沾上麻辣湯汁,更添惹味

◈ 荔枝蝦球 $⁶⁸
賣相同荔枝有⁸成相似度
咬落脆卜卜的,內裡係彈牙蝦肉

◈ 日本贊岐半生烏冬 $³⁸
粗幼度適中,口感比一般烏冬更煙韌彈牙
拌上麻辣湯頭,大讚

◈ 鳳城水餃 $⁶⁸
皮薄餃餡以蝦肉,木耳,荀絲等為主,口感豐富

◈ 翡翠鮮橙綠茶 $³⁰ 。 手搖香檸檬 $²⁹
前者果香十足,酸香開胃
後者茶底香濃,甜度偏多少少
2022-08-21 148 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑我鍾意一堆嘢食然後share,所以火鍋就啱哂我🍲呢間係希慎最高層嘅台式火鍋店座位舒適,空間感大,而且裝修好獨特,配埋景觀打卡一流📷一坐低店員已經好貼心咁沖咗壺貴妃烏龍茶俾我哋,而且仲提我哋湯底嘅鴨血豆腐係可以無限添加🤩✅臺式麻辣鍋&紅顏花膠雞鍋叫咗個鴛鴦鍋,兩個都係招牌!麻辣鍋係雞骨同牛骨小火慢燉,再加入中草藥材濃縮熬制總共8小時,係正宗台式味道🤤而且辣味溫和,可以直接飲㗎!同埋記得滷鴨血豆腐放呢度會好食啲🤓而花膠雞鍋極之濃郁🐔佢係偏羹嘅質感,入面包含住滿滿嘅膠原蛋白,夠哂養顏🧏🏻‍♀️ 而且花膠好夠料,軟腍而且好似食極都有✅美國特選級牛肩胛 一份已經好足分量,牛肩胛顏色鮮艷,紋理清晰,食落口感軟嫩,牛味濃郁🐮✅鹽酥雞等鍋滾嘅時候梗係要點份小食💁🏼‍♀️呢份鹽酥雞酥脆香口,而且係一口size一啖一個,正👍🏻✅鹵牛蹄筋牛蹄筋口感軟腍煙韌又富彈性,帶微辛更惹味✅企鵝丸(墨魚漿製)超級可愛企鵝!咁可愛點可以食!(最後連頭吃)味道幾好,好似一舊大型啲嘅墨魚丸,口感再軟綿一啲,符合企鵝嘅形象🐧✅毛肚香港唔係好多地方可以食到,係湯底涮6至8秒就可以食得,

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅臺式麻辣鍋&紅顏花膠雞鍋

✅美國特選級牛肩胛

✅鹽酥雞

✅鹵牛蹄筋
牛蹄筋口感軟腍煙韌又富彈性,帶微辛更惹味

✅企鵝丸(墨魚漿製)

✅毛肚
香港唔係好多地方可以食到,係湯底涮6至8秒就可以食得,非常爽口,值得一試

✅飛鱼籽墨魚滑
墨魚滑本來就彈牙,加埋飛魚籽除咗顏色更鮮艷,口感再多一重層次

✅手搖香檸茶
湊湊除咗火鍋食材高質外嘢飲都好出色,今次試咗佢哋最新嘅香檸茶🍋味道比普通檸茶清新同甜,而且更加深層次,飲完係會慢慢喺口腔散發出嚟

最近餐廳舉辦緊活動,係主題店有套圈圈遊戲,消費每滿$500就有一次機會, 大獎係$1200現金券🤩6點或之後埋單憑收據就可以獲得一次遊戲機會啦,而且夜晚過咗9:30後仲有宵夜8折優惠🈹又有折扣又有嘢玩,即刻約朋友再嚟食🙋🏼‍♀️
今日專登去咗時代廣場同三眼仔影相,影完之後就直接過咗希慎14樓食飯!今日真係好想黎一餐大飲特飲嘅打邊爐!👍🏻湯底喺眾多選擇之中揀咗一個雙拼,橘紅色勵志鍋 ,入口麻辛,鴨血鮮嫩多汁又不易散開,湯底以雞骨同牛骨小火慢燉 6 小時高湯,再 輔以不同種類嘅中草藥材濃縮熬制多 2 小時,集結「麻辣醇辛甘香」六種風味,用黎淥牛肉真係最佳選擇;珍鮮菌菇鍋既濃郁又鮮甜,多種菇菌放進湯底,用以淥蔬菜、魚皮最為搭配。👍🏻肉類點咗一份美國特選級牛肩胛,脂肪比較少,牛味特出,色澤鮮紅,再者,叫咗份羊肉卷,氈味唔算濃,軟嫩又帶點肥美感。👍🏻丸餃類佢嘅丸餃種類非常之多,係思索一番之後又想打卡,所以叫咗飛魚籽墨魚滑,肥嘟嘟脹卜卜的外型特別吸引,食落啖啖魚籽,真材實料,不過略嫌墨魚味唔算好出。而松阪魚糕更加係私心之選,性價比極高,口感超級彈牙!👍🏻台灣小食黃金魚皮新鮮炸起,食落香脆可口,亦都可以作為打邊爐嘅小食;另一款點左台式滷牛肚,滷得入味,而且好厚肉!👍🏻蔬菜坦白而言,呢度一份蔬菜唔算特別貴,小編點左皇帝菜同蓮藕,各放兩邊鍋底索下油。而且明碼實價標明重量,小編覺得非常公道。👍🏻海鮮活文蛤唔算特別大隻,不過都算厚肉

👍🏻湯底

👍🏻肉類

👍🏻丸餃類

👍🏻台灣小食

👍🏻蔬菜

👍🏻海鮮
活文蛤唔算特別大隻,不過都算厚肉,食落新鮮無沙。

👍🏻茶飲
大紅袍珍珠奶茶,價錢超值,分量超多,茶味香氣醇厚,奶香濃密,簡直係黃金比例,而底部嘅珍珠晶瑩剔透,煙韌有口感!

👍🏻👍🏻入座已經有桂花烏龍茶,而鴨血豆腐更加係無限添加,仲附送沙冰同梅子茶凍,好鬼正!

💡$19/人自助吧,除咗醬料之外亦都提供開胃小菜和水果,一定食到撐爆肚皮!

✨而家餐廳仲做緊啲優惠,只要掃一掃Code,仲會有魚糕片,同埋外賣豆腐鴨血餸添~

餐廳玩玩新意思,搞左個湊湊夜市,消費每滿$500就可以玩一次套圈圈遊戲。
▫️大獎:$1200
▪️ 晚上9時半後入座有全單八折
小編中咗三個,換到一張外賣飲品券$5折扣!
  • 黃金炸魚皮
限定湊湊夜市主題!🤹🏻‍♂️8月5日-8月31日店内充滿夜市氣氛,主題店會設有夜市遊戲區。遊戲套圈圈,🎁堂食每檯惠顧每滿$500,就可獲遊戲機會一次!如點選宵夜小食組合,仲有可額外有多3環嘅一次機會。🥳終極大獎$1200現金券等緊你!🌶清涼椰子雞 & 臺式麻辣鍋(鴛鴦鍋) $138台式麻辣火鍋底味道溫和辣,使用雞骨同牛骨經過六小時小火慢燉,🥣再加上多種中草藥材濃縮熬制兩小時, 八個鐘,製成一鍋正宗台式麻辣火鍋。🥡麻,辣,醇,辛,甘,香;六種風味濃縮其中,🤓湯底更可直接飲用。🐧企鵝丸(墨魚漿製) $59小巧得意!🥢彈牙質感更帶出墨魚鮮味。🐮美國特選級牛板腱 $138高質入味,非常濃郁🥰🔥毛肚 $88 牛百葉 $68 邊爐必備吧!輕輕一淥即熟,😋享盡爽滑口感。🧋大紅袍珍珠奶茶 $33招牌茶飲大大杯,特選大紅袍茶葉,飲落香氣醇厚,配上低溫熬煮木薯粉珍珠,晶瑩剔透,更加勁道彈牙。台灣聘請奶茶研發團隊,爲你送上黃金比例地道台式奶茶。🍹$19每人自助吧即可享貴妃烏龍茶🍵同鴨血豆腐無限添加!9:30pm後原來仲有宵夜8折優惠,🤩下次約朋友嚟食下宵夜先~湊湊火鍋茶憩,主打臺式有料火鍋,更有正宗臺式現搖茶

🌶清涼椰子雞 & 臺式麻辣鍋(鴛鴦鍋) $138

🐧企鵝丸(墨魚漿製) $59
小巧得意!🥢彈牙質感更帶出墨魚鮮味。

🐮美國特選級牛板腱 $138
高質入味,非常濃郁🥰

🔥毛肚 $88 牛百葉 $68
邊爐必備吧!輕輕一淥即熟,😋享盡爽滑口感。

🧋大紅袍珍珠奶茶 $33

🍹$19每人自助吧
即可享貴妃烏龍茶🍵同鴨血豆腐無限添加!

9:30pm後原來仲有宵夜8折優惠,🤩下次約朋友嚟食下宵夜先~湊湊火鍋茶憩,主打臺式有料火鍋,更有正宗臺式現搖茶。🥳高人氣嘅臺式嘅麻辣鍋🥘同大紅袍珍珠奶茶,試過一定會掛住!🥰環境設計用心,舒適與友相聚好聚點!
2022-08-18 90 瀏覽
【 #湊熱鬧吃火鍋 】.耐唔耐都會火鍋癮起,對台式火鍋情有獨鍾,掛住台灣美食同夜市嘅朋友,係時侯要執去湊湊火鍋·茶憩探店。環境舒適空間感大充滿特色,打完個靚咭坐低呷啖貴妃烏龍茶,到自助吧前食點餐食小食同水果先入主菜都未遲。我咁貪靚就梗係order嘅 #食妝鍋- #紅顏花膠雞鍋,濃濃清甜嘅黃金湯底好足料,有花膠、雞肉,鮑魚、花菇提鮮,呷啖湯滿滿嘅膠原蛋白,超養顏滋補又好味!.火鍋配料又點可以冇靚牛肉,牛肩胛肉、牛小排,仲叫咗新鮮元貝同手打墨魚蟹籽滑鮮味爽口,其他台式小食鹵水豬大腸、炸水皮、鹵肉飯,同無限 refill 鴨血豆腐都好有台式風味。重點梗係配埋台式茶飲咁先夠爽,大大杯 #大紅袍珍珠奶茶 同 #果味橙茶 清新又解渴。最後梗係嘆埋附送嘅沙冰同梅子茶凍咁先叫完滿啦 ~
最近以湊湊夜市為主題,主題店更設夜市遊戲區 (只限旺角家樂坊店、銅鑼灣店、將軍澳店及上環南豐店),客人堂食每檯惠顧每滿$500 可獲得遊戲機會一次 (折後價計),又或者18:00 或後埋單方可憑收據獲得一次遊戲機會,如點選宵夜小食組合可額外有多 3 環的一次機會。 大獎仲有$1200 的現金券好吸引,仲唔即刻 call
【 #湊熱鬧吃火鍋

耐唔耐都會火鍋癮起,

對台式火鍋情有獨鍾,

掛住台灣美食同夜市嘅朋友,

係時侯要執去湊湊火鍋·茶憩探店。
環境舒適空間感大充滿特色,

火鍋配料又點可以冇靚牛肉,牛肩胛肉、牛小排,

仲叫咗新鮮元貝同手打墨魚蟹籽滑鮮味爽口,

重點梗係配埋台式茶飲咁先夠爽,

大大杯 #大紅袍珍珠奶茶 同 #果味橙茶 清新又解渴。

最後梗係嘆埋附送嘅沙冰同梅子茶凍咁先叫完滿啦 ~

如點選宵夜小食組合可額外有多 3 環的一次機會。

大獎仲有$1200 的現金券好吸引,仲唔即刻 call 埋班 friend 嚟宵夜有8折 (晚上9時半後入座 )。

湊湊火鍋·茶憩 香港
2022-08-10
2022-08-18 86 瀏覽
湊湊火鍋‧茶憩 舉辦 — 主題店有套圈圈遊戲,消費每滿$500 就有一次機會 🎁大獎是$1200 的現金券💰 (18:00 或後埋單方可憑收據獲得一次遊戲機會)🙌🏼依家晚上9時半後入座,全單8折,啱同一班夜貓朋友嚟食宵夜🥢.-湯底 (單鍋) $198: 紅顏花膠雞鍋 熬制10小時而成一整鍋濃郁湯汁😍 花膠包含住滿滿的膠原蛋白; 加上雞肉 適合女士養顏😚 .美國特選級牛肩胛 $158: 油脂豐富,肉質嫩滑,入口即溶👍🏼.美國特選級牛板腱 $138: 油脂比較少,但更能突出肉嘅味道及鮮甜✨.巴沙魚 $58: 魚片無骨嫩滑,啖啖肉 配上雞湯非常入味.🐧企鵝丸 $59: 外型好可愛像真😍 以墨魚漿製 口感爽彈!.滷牛肚 $68: 滷水汁惹味,牛肚夠新鮮乾淨 質感爽口!.響鈴 $58: 放湯底上浸幾秒,吸收晒湯嘅精華 非常入味!.🥬油麥菜 $38🥢日本讚歧半生烏冬 $38.🧋大紅袍珍珠奶茶 $22: 招牌特選的大紅袍茶葉香氣醇厚,木薯粉珍珠,晶瑩剔透,勁道彈牙!.* 店員服務態度良好, 入座有貴妃烏龍茶、鴨血豆腐無限添加* 附送沙冰同梅子茶凍* 環境舒適,空間感大,打卡一流* $19/人
湊湊火鍋‧茶憩 舉辦 [湊湊夜市] — 主題店有套圈圈遊戲,消費每滿$500 就有一次機會 🎁大獎是$1200 的現金券💰
(18:00 或後埋單方可憑收據獲得一次遊戲機會)

-湯底 (單鍋) $198
: 紅顏花膠雞鍋

美國特選級牛肩胛 $158
: 油脂豐富,肉質嫩滑,入口即溶👍🏼

美國特選級牛板腱 $138
: 油脂比較少,但更能突出肉嘅味道及鮮甜✨

巴沙魚 $58
: 魚片無骨嫩滑,啖啖肉 配上雞湯非常入味
🐧企鵝丸 $59
: 外型好可愛像真😍 以墨魚漿製 口感爽彈!

滷牛肚 $68
: 滷水汁惹味,牛肚夠新鮮乾淨 質感爽口!
響鈴 $58
: 放湯底上浸幾秒,吸收晒湯嘅精華 非常入味!
🥬油麥菜 $38
🥢日本讚歧半生烏冬 $38
🧋大紅袍珍珠奶茶 $22

* 店員服務態度良好, 入座有貴妃烏龍茶、鴨血豆腐無限添加
* 附送沙冰同梅子茶凍
* 環境舒適,空間感大,打卡一流
* $19/人自助吧*
2022-08-16 116 瀏覽
主打臺式有料火鍋和台式現搖茶,高人氣「台式麻辣鍋」和爆款大紅袍珍珠奶茶,更無限續加鴨血豆腐、仲可打包回家,勁正🤩用台灣夜市做主題, 在店內打夜市氣氛。而主題店更設夜市遊戲區。堂食惠顧每滿$500 可獲得遊戲機會一次 (折後價計)坐底後職員先送來一壺貴妃烏龍茶,茶味非常香👍🏻 亦介紹中間是醬料區和水果區,自助享用白飯等先點了鴛鴦鍋. 酸菜白肉$138 +臺式麻辣$138前者有大量酸菜及白肉,超開胃臺式麻辣有大量菇、鴨血,唔會搶喉美國特選級牛肩胛 $158食肉獸當然要吃肉,呢度肉肉份量都幾多,下面有大白菜墊底,多一份蔬菜食😁飛魚籽墨魚滑 $68飛魚籽份量超多,密密麻麻的佈滿墨魚滑,食落去每口都卜卜聲,而且有墨魚鮮甜味,值得一試👍🏻丸類推介大家可試試企鵝丸 $59十分可愛,墨魚味出 🐧小食就比較喜歡香滷大腸 $68及 鹽酥雞 $58飲品唔小得叫佢既大紅袍珍珠奶茶 $33另外叫埋大紅袍冰沙 $38大大杯,夠唔成餐飯飲用👍🏻飽飽後店員會贈送水蜜桃沙冰及梅子茶凍,可以幫助解辣去油膩,非常貼心主題店有套圈圈遊戲,消費每滿$500 就有一次機會, 大獎是$1200 的現金券 18:00 或後埋單方可憑

先點了鴛鴦鍋. 酸菜白肉$138 +臺式麻辣$138
前者有大量酸菜及白肉,超開胃
臺式麻辣有大量菇、鴨血,唔會搶喉

美國特選級牛肩胛 $158

飛魚籽墨魚滑 $68

丸類推介大家可試試企鵝丸 $59
十分可愛,墨魚味出 🐧

小食就比較喜歡香滷大腸 $68
及 鹽酥雞 $58

飲品唔小得叫佢既大紅袍珍珠奶茶 $33
另外叫埋大紅袍冰沙 $38
大大杯,夠唔成餐飯飲用👍🏻

主題店有套圈圈遊戲,消費每滿$500 就有一次機
會, 大獎是$1200 的現金券 18:00 或後埋單方可憑收據獲得一次遊戲機會。

9:30 後仲有宵夜 8 折優惠,下
次再約 Friend 嚟食過🥳
火鍋🍲一向係我至愛❤️ 無論任何季節由年頭食到年尾都可以講得係百吃不厭😝 今日就同老公去咗銅鑼灣嘅 🖤【湊湊火鍋·茶憩】探店🍲 餐廳設計別致 充滿空間感 滿載台灣風情 好似我哋嘅座椅就特意用上藤椅沙發 寬躺舒適 令人可以放鬆心情用餐🍽 而且亦有正宗台式服務 我哋一入座店員隨即奉上貴妃烏龍茶 態度殷勤今次點咗鴛鴦鍋,分別有: ❣️台式麻辣鍋🌶 $138 ➕ ❣️清涼椰子雞🥥 🐔 $138 台式麻辣湯底辛香麻辣 滿載陣陣藥膳香味 剩係聞到都已經流晒口水🤤 最重要係湯底嘅❣️豆腐+❣️鴨血係無限添加 鍾意食辣🌶嘅朋友仔一定唔可以錯過🤩 椰子雞湯底異常清甜 仲飲得出有椰子水🥥嘅味道 非常足料睇見餐牌嘅台式小食選擇都幾多,我忍唔住點咗2款台式小食: ❣️香滷豬蹄 $68 滷水豬蹄做得好入味 加上肉質腍軟 唔嚡口 開胃惹味 🌶❣️鹽酥雞 $58 即叫即炸嘅鹽酥雞 份量都幾多 外層香脆 內裏肉質保持鮮嫩可口 有水準🥰火鍋配料選擇多多,肉類方面點咗: ❣️美國🇺🇸特選級牛肩胛🥩 $158 牛肩胛肉肥紋均勻 油脂分布適中 肉質細嫩得嚟亦比較有咬口 口感豐富 呢個價錢嚟講 性價比甚高🥰 私心推介💕對於牛魔王嚟講,肉類
火鍋🍲一向係我至愛❤️ 無論任何季節

對於牛魔王嚟講,肉類永遠唔會嫌多😝 ❣️日本🇯🇵和牛前胸 $358 牛前胸瘦肉較多 油花紋理分布亦平均 雖然被切成薄片, 但口感依然彈牙有嚼勁 而且肉質軟嫩 有入口即溶化嘅感覺 更有令人無法抗拒嘅啖啖油脂甘香
❣️基圍蝦🦐(活)$108 店員遞上嘅時間依然活生生 夠曬新鮮 口感爽脆 肉質鮮甜
❣️企鵝丸🐧(墨魚漿製)$59 企鵝造型嘅墨魚丸 外型夠晒可愛 😍 墨魚味道香濃 質感爽口彈牙 我哋一吃愛上😋 必點之選✔️
❣️皇帝菜🥬 $38 另外仲點咗同屬餐廳🔥人氣推薦嘅: ❣️毛肚 $88 大火湯滾5-8秒就啱啱好 口感爽脆 有嚼勁 食到停唔到口🤤 ❣️響鈴 $58 將台式麻辣湯底盡收 非常香濃惹味 🌶
飲品方面推介大家: ❣️大紅袍珍珠奶茶🧋$33 茶底絕對唔馬虎 特選嘅大紅袍茶葉味道香氣醇厚 再配上煙韌Q彈珍珠 令人無法抗拒 微甜嘅甜度都做得啱啱好 ❣️Shake Shake 檸檬錫蘭紅茶 $27 冰凍解渴 大大杯 好抵飲🥰
食到尾聲,店員更會奉上小杯沙冰同梅子茶凍,是日沙冰係鳳梨口味🍍,消暑解渴;梅子茶凍更用上原粒梅子製作,味道酸酸甜甜,有助解膩🤩 好有驚喜🌈
順帶一提,食飽飽記得憑收據參加 -《湊湊夜市》 於晚市6點開始玩夜市遊戲:「套圈圈」 🔸只要惠顧滿$500 ▶️ 即可獲遊戲機會一次 (折後價計) ▶️ 更有機會獲取大獎:$1200現金券
原來9:30 後入座更享宵夜8折優惠‼️ 等我下次再約埋朋友仔嚟食過先🤭
2022-08-12
  • 美國特選級牛肩胛,
  • 日本和牛前胸,
  • 基圍蝦,
  • 企鵝丸,
  • 毛肚,
  • 大紅袍珍珠奶茶,
  • 檸檬錫蘭紅茶