2005-06-06 23 瀏覽
我上兩個星期同老婆去咗(清亭)食,WHY去選擇呢間,因為朋友話呢間正d.大約20:00去到門口已經有十數人等位.門口個女待應好nice,可能我得兩個人關係等咗十分鐘已經有位,女待應帶我地入去見到個位側邊有人食煙,佢見到我老婆大肚,女待應立即同我轉咗另一面冇人食煙既枱.當晚所食既野我覺得ok值得推介係"牛肉粒紅飯"好正,但係d位真係好細.肥人會坐得唔好.不過都可以一試.

2005-05-22 17 瀏覽
炸雞好食--一如所有炸物好食一般,生熟掌握得剛好咖哩不俗,牛粒紅飯也不錯,河粉真一流!魷魚飯則可免了。八個人,五七二,可謂理性消費矣。我們亦是坐樓上,可能近九時才入席,人潮開始消散,一行人坐到十一點,亦不覺有甚麼問題。侍應不錯是很忙,但有求必應,抵讚!
炸雞好食--一如所有炸物好食一般,生熟掌握得剛好
2005-03-26 10 瀏覽
行完街,o係度開餐,第一次食呢間野。八時多到,門口好多人等位,過左一陣,門口位小姐問坐樓上好唔好。咁諗住樓上都係2樓,都冇所謂啦。點知咁就出事,原來佢樓上既意思係要過對面馬路既一棟大廈然後再搭電梯上。即刻心知不妙,又要過馬路又要等電梯,d野食黎到都唔慌好食啦。不過唔黎都黎左,都要照食。3個人叫左牛粒紅飯、牛油雞翼、炸軟穀蟹、春卷撈檬同。牛粒紅飯---個飯濕左d,唔夠熱亦唔太夠味。但d牛肉粒就唔錯,有蒜頭香,亦夠腍同唔鞋口,問題亦係唔夠熱。牛油雞翼---全晚最好呢個,好香牛油味,雞翼唔會話炸到乾爭爭,唔錯。炸軟穀蟹---一上到,有d驚訝。點解可以咁細隻。細隻都唔係問題,好食咪得囉。但個樣望落去已經唔太想食,因為d蟹縮到"巢"晒皮,好明顯係炸完後送過黎果陣焗到咁。一食落口un既...入面亦唔見有咩膏。失望春卷撈檬---春卷味道一般,好在夠脆。檬粉冇咩特別。烤豬肉蝦片---蝦片唔脆,豬肉鹹左d,唔好食。食後覺得呢度d野好一般,唔知關唔關上左所謂既2樓事。所有食物都有個通病,就係唔夠熱。所以大家千祈唔好上2樓,情願用d時間等多陣好過。
行完街,o係度開餐,第一次食呢間野。
春卷撈檬---春卷味道一般,好在夠脆。檬粉冇咩特別。
烤豬肉蝦片---蝦片唔脆,豬肉鹹左d,唔好食。
2005-01-30 7 瀏覽
牛油雞翼好吃,椰王飯和牛肉飯等也夠味夠料。總的感覺好吃,值得一試。
2005-01-29 8 瀏覽
今次2 次來~ 覺得都不錯~^^! 牛油雞翼--- ★★★★★★★☆☆☆雞翼熱辣辣, 大大隻~ 牛油味好香好香~ 加上些青檸汁, 味道很不錯^-^~ 牛粒紅飯--- ★★★★★★☆☆☆☆牛柳粒蠻香蒜蓉味, 也頗嫩, 但卻沒有梳打粉的味道, 不錯~ 紅飯的蕃茄味好香, 不過炒飯有點炒得不夠干身(上次比較好吃~_~!) 整體都算ok ^.^~ 而且不貴~ um ~~ 坐位比較迫囉~_~!
今次2 次來~ 覺得都不錯~^^!

牛油雞翼--- ★★★★★★★☆☆☆
雞翼熱辣辣, 大大隻~ 牛油味好香好香~
加上些青檸汁, 味道很不錯^-^~

牛粒紅飯--- ★★★★★★☆☆☆☆

整體都算ok ^.^~ 而且不貴~

um ~~ 坐位比較迫囉~_~!
2005-01-16 5 瀏覽
座位實在太迫, 兩個人打對面坐, 叫了四個菜, 差不多同時到, 但只能放得三碟, 唯有一碟放住隔壁桌上, 又唔係特別好食, 又唔係特別平, 唔明點解咁多人, 服務又差, 有pair人冇比貼士, 個阿姐即刻話"百二蚊,咁多謝, 找都唔駛找", 嘩, 咩服務態度呀. 食完出去, 因為坐得太迫關係, 縮住膊頭食, 居然兩膊酸軟, 真係冇下次!

2005-01-15 4 瀏覽
的而且確, 佢係冇小巴黎咁平同咁好食,連最出名牛油雞翼都油成咁.....以後不再去
以後不再去
2004-11-29 2 瀏覽
我第一次食,唔會再去.平,不是特別平, 西蘭花要$40, 環境- 密同迫, 不是繁榮時間,硬要安排兩對不相識的情侶坐在一起,之後一七八排空位唔知做什麼服務- 沖水阿姐聲都唔聲就伸手拿杯,大姐阿,人地食緊野, 唔係大, 出句聲阿, 重要兩次, 要加D培訓.另可能太多waiters 客少的關係, waiters 們在嘻戲, 不要得啦食物- 湯河做得唔好,不如唔好賣, 大大湯碗, 粉同料都少, 湯就裝到滿一滿,賣相已經唔得啦!不如用細碗同少D湯重好.小巴黎好好多!
我第一次食,唔會再去.

平,不是特別平, 西蘭花要$40,

小巴黎好好多!

2004-09-30 2 瀏覽
幫襯過4,5次, 試過好多菜, 覺得都係一般水準, 唔差但唔特別好...牛油雞翼好油;牛柳粒紅飯ok;酸辣湯麻麻;冰類飲品麻麻;炒菜一般;炸春卷冇驚喜;咖厘雞反得雞翼(應該係雪藏雞翼)唔多得...坐位仲有點密同迫, 又摧人埋單, 有點叩分了.以平靚正來說, 小巴黎好D.

2004-09-30 0 瀏覽
we two ppl ordered:馬拉盞炒water spinach: not tasty, had no taste of 馬拉盞, only very very very very oily .grilled chicken with glutinous rice: the glutinous is quite good but the chicken is very salty. we can't finish it.beef and "river rice noodle" - ok.
we two ppl ordered:
2004-09-20 8 瀏覽
昨晚7時已去攞位, 奇.奇.奇.星期日竟然唔使等? 一去到就有位, 正! 發現7時30分人龍才出現, 好彩早嚟咋!四人晚飯叫咗:- 軟壳蟹(有膏架, 好味, 不過好熱氣.)- 牛肉火窩(d牛肉同"輝哥火窩"有得比, 正!)- 馬拉盞炒椰菜(好好味呀, d椰菜甜ka.)- 咖喱羊腩飯(又係好味到不得了, d羊好香好滑.)- 蟹肉炒粉絲(呢個就一般啦, 因為無嘜味!!!)其實我每次去都必定會叫"牛油雞翼" & "蟹肉粉",今次反而試其他嘢食, 覺得一樣咁好味呀!

四人晚飯叫咗:
- 軟壳蟹(有膏架, 好味, 不過好熱氣.)
- 牛肉火窩(d牛肉同"輝哥火窩"有得比, 正!)
- 馬拉盞炒椰菜(好好味呀, d椰菜甜ka.)
- 咖喱羊腩飯(又係好味到不得了, d羊好香好滑.)
- 蟹肉炒粉絲(呢個就一般啦, 因為無嘜味!!!)

2004-04-03 0 瀏覽
我只係去過lee間野2次第一次麻麻...雖然d人話好好味...可能我唔太食其他地方ge野la...第2次去,我覺得佢個波籮炒飯好味law..d蝦好大隻ga!但個香茅豬扒粉絲就麻麻la..因為個豬扒一d都唔香ge...仲有little bit ge 豬味...牛油雞翼都唔係特別出色je!
我只係去過lee間野2次
牛油雞翼都唔係特別出色je!
2004-03-31 6 瀏覽
兩間店一樣都係熱情招待,極力拉客,入到去清亭燈光比燕萍黑了點,但OK啦,$42的SET叫了豬扒檬+春卷+青檸梳打,friend叫了豬扒飯+蝦餅+咸青檸梳打豬扒飯size大,飯多男仔都一定夠飽,但豬扒炸得過火了,賣相黑了點同埋鞋了"un"了,但都可以接受,ok啦! 檬粉都夠多,花生芝麻碎好味,我都食唔晒,但係個汁好淡同埋青瓜生菜絲少d,搞到太乾身唔好身,扣分!!蝦餅size同味道同燕萍差不多,唔油膩但燕萍厚d口感好d喎!!春卷唔錯,唔油好脆,咬落入面唔會啖啖肥油,附上的生菜好完整,唔係污污where where個隻,好正!!兩杯梳打都好味, 上次係燕萍的咸桔有怪味,今次清亭呢個very good, 正!!雖然燕萍坐得舒服d,但輪食品質素,我諗我下次會去清亭instead of燕萍
2004-03-22 2 瀏覽
去了清亭越南菜館吃晚飯,叫了春卷,牛油雞翼,烤牛肉卷,鹵水汁生菜,豬肉撈檬粉和紅毛丹冰。牛油雞翼大大隻,好香呀~~~其他小食都好好食。我本身超鐘意食撈檬,但係呢度麻麻。唔夠乾碎同花生碎,"綠"又唔夠味…不過,小食好食又夠多搭夠。
不過,小食好食又夠多搭夠。
2004-02-15 2 瀏覽
好吃唔洗講,大家可以留以下紅毛丹冰,好飲,不是太多地方有呀。