2025-06-13
呢間咁嘅嘢執咗去算啦,知道開咗好耐,從來冇食過,今日經過第一次入咗去試。個樓面話快餐有湯有嘢飲,好啦,咁叫個叉燒切雞煎蛋飯。個湯同凍飲好快嚟咗 (樓面指甲綑晒黑邊),但個飯等咗超過三個字,杯凍飲啲冰都溶晒,仲要叫佢加冰,咁你話我有冇作嘢?我等咗三四個字先第一次出聲,個樓面只係一路重複有單有單,叫我等多陣。之後嚟嗰啲人啲嘢都上晒,我先忍唔住話佢:大佬你快餐可以等咁耐嘅?咩叫快餐呀,叉燒切雞斬㗎咋喎。我就係肚餓貪快先叫佢呢個餐,個掃地同個疑似老闆娘聽到我嘈只係望下望下,做乜嘢呢?如果我講得唔啱你可以出聲,但佢哋係冇人出聲,冇人解釋過點解咁遲都出唔到個快餐,當時唔係繁忙時間,得幾個客,亦唔見有外賣。最後終於嚟咗個飯,真係離譜到,啲飯唔熱(未去到凍)都算,但隻蛋都可以唔熱㗎,如果係啱啱煎點解可以唔熱㗎?到底係發生咩事。本身碗湯飲晒,想叫佢加多碗撈湯食飯算,個樓面話加8蚊,ok加錢冇問題,咁佢去咗臼湯,但我係聽到嗰個疑似老闆娘唔知係咪條氣唔順,係度大聲同個樓面講:要加8蚊喎。嘩,你自己有錯在先唔識補償不特止,仲要俾說話個客聽,你咁樣做生意真係死得啦。我真係想淨係俾杯嘢飲錢,連個飯都唔食就算,但費
最後終於嚟咗個飯,真係離譜到,啲飯唔熱(未去到凍)都算,但隻蛋都可以唔熱㗎,如果係啱啱煎點解可以唔熱㗎?到底係發生咩事。本身碗湯飲晒,想叫佢加多碗撈湯食飯算,個樓面話加8蚊,ok加錢冇問題,咁佢去咗臼湯,但我係聽到嗰個疑似老闆娘唔知係咪條氣唔順,係度大聲同個樓面講:要加8蚊喎。嘩,你自己有錯在先唔識補償不特止,仲要俾說話個客聽,你咁樣做生意真係死得啦。我真係想淨係俾杯嘢飲錢,連個飯都唔食就算,但費事係度潑婦罵街咁,自己又真係好肚餓,拿拿臨當食豬餿塞飽個肚俾錢走算,到走果一刻個疑似老闆娘都係好努力咁煎緊蛋,但點解我嗰隻可以係攤凍咗好耐咁?人在做天在看呀。最興係全部人係連一句唔好意思都冇。