韓印紅,大家應該有聽過吧😳!!! 這個大名鼎鼎的人蔘品牌,最近踩過界,開設韓式餐廳啦😍! 新店設在尖沙咀金馬倫道,地理位置好方便,而且佔地超廣,更有現場直播的世界盃賽事🌎,吸引不少港人和韓國人光顧呢~ 餐廳以海陸空為主打,當中以 海神滋補鍋 及 漢拿山燉牛排鍋最受歡迎🤗。當晚與家人一齊到訪,我們比較想吃海鮮,所以就試試以下款式囉🫶🏻~ 「 長腳紅蟹白蜆海鮮匯🦀$818 」 非常誇張的長腳紅蟹白蜆海鮮匯~也太過驚人了吧🤣~生猛到不得了的活八爪魚🐙、韓國浦項的長腳紅蟹🦀,配上大量的白蜆、青口、鮑魚、帶子、大蝦🦐,超級豐富😍,四人分享也沒問題。海鮮好鮮甜,質素相當不錯✨!! 「 拌蕎麥冷麵🍜$98 」 拌麵同樣不俗,健康養生的蕎麥麵,配上蛋絲、青瓜絲、蘿蔔絲和紫菜😚,口感豐富,拌上芥末醬,味道更好唷~ 「 炸魷魚鮮蔘🦑$88 」 人蔘是韓印紅的招牌,沒想到會用來炸😳~味甘微苦的人蔘,很有成年人的感覺🤣! 怕苦的朋友仔可以蘸蜜糖哦~
韓印紅,大家應該有聽過吧😳!!!

這個大名鼎鼎的人蔘品牌,最近踩過界,開設韓式餐廳啦😍!

「 長腳紅蟹白蜆海鮮匯🦀$818 」

「 拌蕎麥冷麵🍜$98 」

「 炸魷魚鮮蔘🦑$88 」

2022-12-07 324 瀏覽
某天突然經過尖沙咀金馬倫道一家還在裝修的餐廳,才知道原來是韓印紅𣄃下首家韓式餐廳即將開幕,對於平常也會光顧韓印紅的我來說,當然相當期待。幾個星期後,終於等到了他們開店的日子,選了午飯的時間去,可能時間比較早,只有我們一枱客。餐廳環境非常整潔,空間感十分好,座位間距也很充足,沒有擠迫感。先看看餐牌,可能是剛開業的關係,食物選擇不算十分多,不過午市也有套餐提供,就選了燉牛排骨湯配飯($158)和醬油蟹配飯($198)。服務員很快就送上四款前菜(可免費添加),其中一款海藻比較特別,味道不錯。食物很快就送上,牛排骨湯肉很非常多,湯也很濃,但唯獨飯實在有点太少了,莫非韓國的飯碗都比較小?醬油蟹不算很大隻,蟹羔也不算十分多,醬油不太咸味道還不錯。套餐只跟了一小支韓國益力多,如果可以跟其他飲品會更好。整體來說要改善的地方是有的,例如食物選擇可以多一些,例如一般的拌飯和紫菜包飯都沒有比較可惜。性價比來說就比較低,始終價錢不算便宜,兩個人一個午餐人均要$200的話可以有其他選擇。服務很好,尤其男店長很細心,前菜也主動替我們添加。最後也是唯一一個比較遺憾的小敗筆,那天女廁剛好在維修,女客人要暫時使用一個放

套餐只跟了一小支韓國益力多,如果可以跟其他飲品會更好。

服務很好,尤其男店長很細心,前菜也主動替我們添加。

最後也是唯一一個比較遺憾的小敗筆,那天女廁剛好在維修,女客人要暫時使用一個放滿雜物的傷殘廁所,而且洗手盆也沒有水,如廁後要走到男廁洗手,有点難以理解
2022-12-05 261 瀏覽
尖沙咀 開了間 #新韓國餐廳 叫 #海陸空 🤩一行四人每人不用$250,都幾飽肚而且仲買咗勁抵生果添OPPA推介這個鍋,食物來到仲幫我地剪開勁好,這個 漢拿山燉牛排骨鍋 沒想到嚟到會咁多🤩$588真心幾抵食,入面材料除了有 牛肩肉眼扒 勁多油花, 牛仔骨 肉不少仲好淋身,再加上不少蔬菜,薯粉,芽菜,年糕…配上香辣的湯好入味又開胃,我哋最後4人都差啲食唔晒海螺 🐚 冷拌麵 $220, 海螺 都大隻又彈牙,仲有不少蔥和芝麻,微辣帶點甜,混一起食都幾好食又清新 炸魷魚 🦑成日都食但見到鮮蔘都可以炸,而且$88咁抵就試叫咗份 炸魷魚鮮蔘 ,細問下原來係 #韓印紅 #鮮蔘 ,來到一枝蔘都幾特別,2款都不油身,蔘味幾甘,我哋少食就加點蜜糖好好食又特別。魷魚大隻彈牙不錯,價錢咁抵好推介最尾差不多食完仲每人有枝韓版乳酸菌🍼味道不太甜幾好味門口仲有個雪櫃賣韓印紅生果,見到蜜瓜加蘋果係$99咁抵🥰而且都幾大個當然買咗2份回家再食過整體食物不錯,坐位都舒服,而且有不少待應和電視勁方便睇世界杯,而且見到佢有炸雞餐都好抵食,已經約咗朋友下次再嚟食過

最尾差不多食完仲每人有枝韓版乳酸菌🍼味道不太甜幾好味

2022-12-02 270 瀏覽
早前到韓印紅旗下第一間的餐廳嘗新。 見OP好評不絕。 餐廳地方寬敞,坐位很闊落,坐得舒服。 人流亦不多,環境很安靜。侍應服務態度也很好,有不少是韓國人,是靚仔Oppa。Lunch menu 只有很少選擇,價錢也偏貴。 於是揀了一個很多人也在OP推介的海鮮豆腐鍋配麵,另一個簡了辣炒豬肉。先來的有4個配菜,分別是芽菜,小魚干,泡菜和海藻。配菜是任添的。比較特別是這個高級海藻,未見過這食材。這看似有點像在文具店賣的壓制和紙,薄薄的, 纖維互相交疊在一起 。只有這個不設任添,食完再添就是普通紫菜。這海藻第一口,很香海藻味,但口感有點像食頭髮絲,粗粗硬硬的。之後試過加到湯面裡食,有點浪費了它的清香味道,但口質還是差不多。介紹文中建議可配粥食,應該也不錯。再來是主食,這裡的上菜速度很快。先是炒辣豬肉配飯( HKD78) ,豬肉醬味濃,飯分量有點少,唔夠配,味道普通,不算太辣。這個整體分量比較適合細食女孩子。第2個主食就是網紅打卡級的海鮮豆腐面(HKD88) 。話就話面,黎到係米線,湯底都幾辣,配料當中有魷魚, 界花墨魚 ,藍青口, 剝咗殼嘅蝦, 嫩豆腐,大量蔬菜配米線。 食既時候, 侍應會幫手剪將

再來是主食,這裡的上菜速度很快。

第2個主食就是網紅打卡級的海鮮豆腐面(HKD88) 。話就話面,黎到係米線,湯底都幾辣,配料當中有魷魚, 界花墨魚 ,藍青口, 剝咗殼嘅蝦, 嫩豆腐,大量蔬菜配米線。 食既時候, 侍應會幫手剪將魷魚剪開。雖然配料多,但湯底並唔鮮甜,海鮮食落都無咩味。 只有辣同咸味。 豆腐挺滑,有d 豆香。最後加d泡菜落去反而好味d。

最後有1支迷你乳酸飲品送俾你。幾有心地將佢整成左沙冰,應該係韓國益力多。 解辣一流。

這像是間試業中的餐廳,lunch的選擇很少,也不是以套餐方法提供,價錢也不算吸引。 晚餐menu較多選擇,可惜lunch無得叫,因為話廚師整唔切。小食也只提供炸雞,不過半份都要90幾蚊,睇圖都唔算大份,有點貴。也沒有煎餅及卷飯,有點可惜。希望佢遲d 上左軌道可以做得更好,menu選擇會更多,配搭會更好,定價會更貼地,像韓印紅一樣, 價廉物美。但短期內應該唔會再試

推介指數:💋💋(2/5)
佢服務好,俾2分支持下。

2022-12-01
午餐
2022-12-02 212 瀏覽
韓印紅第一間餐廳海陸空開幕啦🥳 主打食材都係由韓國直送 仲有多款巨型海鮮鍋 真係超吸引😍 餐廳位於尖沙咀金馬倫道 地方相當大 仲設有86吋大電視播放世界杯 勁有氣氛⚽️入座後先送上4款前菜 非常開胃👍🏻 為咗試到佢哋嘅3-4人用長腳紅蟹白蜆海鮮匯 即刻約埋屋企人4個去試👨‍👩‍👧‍👦 呢個鍋真係好有去韓國食嘅feel 好豐富有勁多海鮮🥰 我哋仲加左生猛八爪魚🐙 另外仲有一隻長腳紅蟹 鮑魚 貴妃蚌 元貝 帶子 青口 大蜆 魚糕同蔬菜🤩 真係4個人都食到攬住個肚😆 所有海鮮都係韓國送嚟 好鮮甜 成個底都係大蜆 湯底都好濃蜆味👍🏻 上菜後店員仲會親自幫你剪好海鮮 以免overcook同方便進食🥰 部份店員同老闆娘都係韓國人 用韓文詳細解釋食材 仲有店員喺旁邊翻譯 超貼心🤭除咗海鮮鍋 我哋仲試左炸魷魚鮮蔘同海螺冷拌麵👅 炸魷魚鮮蔘真係好特別 炸魷魚就食得多 酥脆嘅魷魚點上芥末沙律醬好好食👍🏻 另外用上原條人蔘去炸😍 原本擔心會好甘 點知點左蜜糖都幾好食😋 店員仲好細心過嚟幫我哋剪成細細舊 方便分享食用☺️海螺冷拌麵十分推介大家一試 呢個醬汁真係超好食 甜甜辣辣好惹味開胃 加上大量海螺同蔬菜 全部好
韓印紅第一間餐廳海陸空開幕啦🥳

入座後先送上4款前菜 非常開胃👍🏻

海螺冷拌麵十分推介大家一試 呢個醬汁真係超好食 甜甜辣辣好惹味開胃 加上大量海螺同蔬菜 全部好爽口🤩 麵條好彈牙 整體好清爽😋

宜家到2/12 只要訂座 2位起仲送韓國香印提子🍇 大大粒每一粒都超香甜 有咩爽得過一路食海鮮鍋 一路睇世界盃?快啲訂位去享受下啦🌟
坐低即上幾款前菜俾我哋邊食邊等,可以無限refill,除咗一定有嘅泡菜, 今次仲有一款薯蓉超級好食,外表似雪糕球,薯蓉入邊有青瓜粒、蘋果粒,外面Top頂唧有芒果醬,酸酸甜甜凍凍哋好開胃,絕對有驚喜。海螺伴冷麵螺肉大大粒有咬口,超級惹味漢拿山燉牛排骨鍋份量足三四人食用,鮮牛肉片香軟,燉牛排骨亦好夠味,花生米年糕係最好食嘅一次,可能因為細細粒,超入味炸魷魚鮮蔘原隻魷魚及人蔘, 魷魚香脆,人蔘微微甘苦,點蜜糖幾唔錯整體食物水準有質素,食材新鮮,餐廳內仲有韓國超Nice 歐巴招呼周到賓至如歸,食完仲可以買優惠韓國生果,愉快一餐就係咁簡單。

海螺伴冷麵
螺肉大大粒有咬口,超級惹味
海螺伴拉麵

漢拿山燉牛排骨

炸魷魚鮮蔘
原隻魷魚及人蔘, 魷魚香脆,人蔘微微甘苦,點蜜糖幾唔錯

海螺伴拉麵
漢拿山燉牛排骨
  • 漢拿山燉牛排骨鍋
超誇張!海鮮匯食材勁高質,樣樣都好似放大一咗倍😍 韓印紅旗下第一間韓式餐廳,以「海、陸、空」矜貴食材作餐廳主打,係尖沙咀正式開業啦!🥳🦀長腳紅蟹白蜆海鮮匯 $818第一次試來自韓國嘅浦項長腳紅蟹,腳長勁似竹竿🤣蟹殼薄且蟹肉多,食落肉質結實鮮嫩~底下更有豐富海鮮,性價比極高🔥拳頭大白蜆、原隻鮑魚帶子同青口、經典韓式串串,一鍋幫你滿足唔同願望~🐚海螺冷拌麵 $220紅辣賣相非常吸引!鮮甜海螺,小清新青瓜、大蔥、紅蘿蔔、青椒等,撈勻配料一齊食,口感非常清爽~🔥炸魷魚鮮蔘 $98原條韓印紅韓國鮮蔘,呢個菜式少見第一次試👍外脆內軟質感,更可配上蜜糖一齊食😉鱿鱼鮮味彈牙,非常過癮。🇰🇷多款正宗韓國地道風味,😙快啲約friend一齊試下啦!

🦀長腳紅蟹白蜆海鮮匯 $818

🐚海螺冷拌麵 $220

🔥炸魷魚鮮蔘 $98

🇰🇷多款正宗韓國地道風味,😙快啲約friend一齊試下啦!
尖沙咀一直有很多韓食店寶藏💎🇰🇷最近位於金馬倫道開了全新店舖 名字或許會有熟悉感♪(´ε` ) 是韓印紅首間餐廳🍴-店內近門口位置設計得像咖啡店☕️ 在不久的將來會提供咖啡小食 環境悠閑舒適~ 而裡面主要就是餐廳位置 佔地空間挺大 簡潔舒適裝修🫶 食物主打漢拿山牛排骨鍋和海鮮鍋 超適合一大伙人聚餐🍲٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ 前菜前菜共有4款 包括泡菜、雜菜魚糕條、小魚乾和薯蓉🥔 薯蓉是我吃過最有驚喜的前菜🥹 裡面有蘋果粒🍎上面再淋上芒果汁🥭 超refreshing!!♪(´ε` ) 如果覺得未夠滿足 更可以refill前菜的😆-✨ 炸魷魚鮮蔘 ($88)推介🌟 從來沒在其他店看到有炸人蔘的小食 決定來試一下ʕ •ᴥ•ʔ 酥炸過的原條人蔘和魷魚 外層香脆可口 裡面就是人蔘的原味道 甘甜味中又帶點苦澀 如果是小朋友口味 可以蘸蜂蜜🍯/蜜糖芥末醬 配上醬汁一起 甜滋滋又有芥末味的刺激 值得一試!🫶-✨ 漢拿山燉牛排骨鍋 ($588)推介🌟 店鋪招牌的牛排骨鍋🍲🥩 一上枱已經被它的份量震攝了 牛肉真的形成了一座漢拿山🗻😆 嚴選牛肩胛肉眼扒 大理石紋油花 分佈平均! 而旁邊有各式各樣的配料 包

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 前菜

✨ 炸魷魚鮮蔘 ($88)

✨ 漢拿山燉牛排骨鍋 ($588)
推介🌟 店鋪招牌的牛排骨鍋🍲🥩 一上枱已經被它的份量震攝了 牛肉真的形成了一座漢拿山🗻😆 嚴選牛肩胛肉眼扒 大理石紋油花 分佈平均! 而旁邊有各式各樣的配料 包括軟腍入味的燉牛排骨🍖 幾乎不用咬就能吞下 滲入了甘甜的湯底味 湯底朋友都說有點像壽喜燒呢!! 而且還有圓鼓鼓的年糕、蔬菜🥦、南瓜🎃、粉絲、芽菜和菇 材料相當豐富 足夠3-4人份量!

✨ 海螺冷拌麵 ($220)
滿滿蔬菜的涼拌海螺🍝 約2-3人份量 味道清爽偏辣 海螺新鮮爽彈 喜歡它冷麵的Q彈口感 是一道清爽又開胃的麵線!

✨ 韓國季節大花蟹 🦀
凡2人以上惠顧晚餐任何菜式 期間限定送韓國季節大花蟹 超有誠意! 還有Oppa幫忙剪花蟹😆 蟹肉肉質較腍 味道鮮甜但蟹膏不算太多~

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 JJANG
🗺️ 尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖
🧡💛❤️個鍋會唔會抵食咗少少?🍲前菜仲可以refill?Weekend就係要獎勵下自己🥰行咗成個尖沙咀,諗住搵間café飲杯嘢 食件蛋糕🍰行過金馬倫道見到有間新餐廳(前面係café,後面係restaurant ),心血來潮正想try try,撞正肚仔餓🥺唯有提早食晚餐啦!一坐低會有幾款前菜俾大家邊食邊等,前菜無限refill😌雖然只係前菜,但質素依然有嘅!除咗泡菜,Hatty最鍾意就係薯蓉,遠睇似焦糖雪糕球,實際上係薯蓉配芒果醬🥔棉襪嘅薯蓉入邊有青瓜粒🥒蘋果粒🍎等等增加口感,topping嘅芒果醬酸甜開胃🥭💛炸魷魚鮮蔘💛 $88炸到開花嘅除咗可以係魷魚,仲可以係人蔘🤭係唔係估唔到呢?食之前,店員會幫忙剪成一小件,一口size食更滋味!😝第一次食炸人蔘,入口外脆內甘,沾少少蜜糖食 甘甜回味🍯炸魷魚好酥脆,肉質彈牙好味!🦑🧡海螺冷拌麵🧡 $220份量十足,適合分享😆冷拌麵口感煙煙韌韌,味道辛辣帶微甜🌶️用嚟打開味蕾就最好不過!海螺量如海量🐚就算一啖麵配一啖螺肉,都仲有好多海螺🤤大大粒嘅海螺,彈牙又入味,搭配洋蔥🧅、紅蘿蔔🥕、西洋菜🥬、芝麻粒,口感豐富味道仲好有層次!❤️漢拿山燉牛排骨鍋❤️ $58
🧡💛❤️
個鍋會唔會抵食咗少少?🍲前菜仲可以refill?

前菜

💛炸魷魚鮮蔘💛 $88

🧡海螺冷拌麵🧡 $220

❤️漢拿山燉牛排骨鍋❤️ $588
漢拿山係韓國第一高峰,既然未去到韓國🇰🇷喺依度都感受到第一高峰嘅澎湃🤣!上菜嘅時候真係俾佢嚇親,使唔使咁大鍋🥹性價比太高!🍲餐牌係寫3-4人份量,不過叫多1,2個朋友仔share食都足夠!🤭
除咗有油花分布完美嘅牛肉片,🥩鍋物中仲有燉牛排骨,肉味又濃又香😆單食可能有啲膩,但廚師設計菜式嘅時候好貼心😏加入咗各式各樣嘅蔬菜,清新又解膩!🥬
鍋物入面有南瓜🎃、白菜🥬、韓國西洋菜、菇菇🍄、麵條、韓式年糕……全部都充斥着牛肉香味,但又帶蔬菜鮮甜😙當然飽足感滿滿啦!
漢拿山燉牛排骨鍋

餐廳場地好大,座位都好寬敞舒適,燈光明亮😎適合打卡!餐廳食材主打「海、陸、空」同餐廳名首尾呼應,所以食物選擇都好多!

依度大部份員工都係韓國人,又靚女又靚仔又友善!效率仲好高添😧(明明餐廳開咗一星期 已經咁有效率,明明全場滿座 都應付自如,明明語言不通 都服務一流🫣睇得岀餐廳係培訓員工方面做得好好!

食飽飽之後,店員會送上韓國乳酸飲品😆酸酸甜甜又幾好飲喎🍼

話說依度有好多細節位,真係唔睇唔知😧掛喺café牆上2幅畫係港幣48萬😶一幅sunrise 一幅sunset,望上去閃閃發光咁好靚✨店員見我睇得咁入神,就介紹返🥰原來閃閃亮亮嘅部分係以貝殼砌成嘅🐚難怪會識發光啦!

又話說臨走前行過見到依度有幾個木櫃擺喺度display,仲以為木櫃上面又或者入面有咩暗玄機添🤔原來係木櫃自身暗藏玄機!!依個櫃聽講係老闆喺韓國買嘅古董木櫃,再由韓國運過嚟香港,再放喺度俾大家一睹韓國古董櫃嘅美🪵

食餐飯都好似上咗堂咁,有咁多意外收穫嘅體驗真係第一次🤣當然啦,啲嘢好食又抵食嘅!但細節位都不能錯過呀!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️

📍海陸空
📍尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖
2022-11-19
10 分鐘 (堂食)
前菜
漢拿山燉牛排骨鍋
所有食材都係韓印紅入邊有得賣 海鮮都係新鮮入貨😆入面請咗好多韓國店員 風氣好似返咗韓國咁🇰🇷前菜都可以無限refill🤤勁鍾意佢哋嘅蘋果薯仔沙律💕好好味😝炸魷魚鮮蔘 $88好大條鮮蔘!如果怕人蔘味可以點蜜糖超正🍯條蔘好粗好粉!真係好好食🤤炸粉好薄 外脆內粉💕仲有條新鮮炸魷魚🦑口感彈牙🫶🏻仲可以點埋蜜糖芥末醬👍🏻長腳紅蟹白蜆海鮮匯 $818加配生猛八爪魚 $98八爪魚係新鮮空運到港🇰🇷上枱仲識郁😱不過唔使驚 店員會幫手處理🫣呢盤嘅海鮮全部都係新鮮貨 份量又多!真係超豐富🤩適合三至四人分享面層有長腳紅蟹 入面唔係用粉麵墊底!而係鋪滿大蜆、沙白、帶子、青口、鮑魚、蝦等等!仲有串串魚糕!超有返咗韓國嘅感覺🙈❤️紫蘇油蕎麥冷麵 $98第一次食蕎麥麵拌麵!紫蘇油被稱為「植物性深海魚油」有降血脂、抗老化等效果🙈估唔到撈麵都咁好食!蕎麥麵好煙韌彈牙💕入邊仲有紫菜、蛋絲、醃蘿蔔同醃白菜 好快食晒🤤

所有食材都係韓印紅入邊有得賣 海鮮都係新鮮入貨😆

長腳紅蟹白蜆海鮮匯 $818
加配生猛八爪魚 $98

紫蘇油蕎麥冷麵 $98
2022-11-20 217 瀏覽
餐廳設計特別,摩登之餘非常有藝術氣息、牆上藝術畫好有意景。點了個牛排鍋套餐,前菜豐富,有幾碟泡菜,主打牛肉鍋之牛肉山好有氣派,與芽菜的味道好夾,牛仔骨亦好好味!非常和味!而且個湯仲好甜!推介!我好鍾意食蒸蛋(同中式蒸蛋不同)好軟滑!三文魚沙律好新鮮、炸參第一次食,點蜜糖食幾好味。呢個係3-4人餐,不過份量很充足,4人一齊食都食到飽晒!新張期內仲有蟹送,非常超值👍🏻長廊亦放置了韓國古董櫃及擺設,好似去咗韓國咁😊
餐廳設計特別,摩登之餘非常有藝術氣息、牆上藝術畫好有意景。

呢個係3-4人餐,不過份量很充足,4人一齊食都食到飽晒!

新張期內仲有蟹送,非常超值👍🏻

長廊亦放置了韓國古董櫃及擺設,好似去咗韓國咁😊
2022-11-19 238 瀏覽
Service is absolutely stunning. Shop owner and chef personally greet us and give us free food. In terms of food quality, they are really tasty and healthy. Food is basically from 韓印紅. Free takeaway boxes and free sauce + snacks. Environment is very spacey and chill. Large restaurant, not crowded at all. I will be back for sure!
2022-11-19
🇰🇷 韓印紅海陸空餐廳登錄尖沙咀✨ 韓印紅旗下第一間韓式餐廳終於在尖沙咀金馬倫道登錄。餐廳主打以「海、陸、空」的食材入饌,炮製出多款地道的韓國菜式。今天適逢餐廳首日推出午市套餐,特意相約朋友前來探店。由於是第一天推出午市套餐,餐廳嚴陣以待,有多位店員在餐廳恭候,更有韓國藉店員加持,一下子真的有置身於韓國旅遊的氛圍呢 !✨ 下單後店員奉上4款前菜,由於是首日供應午餐,所以提供4款前菜,平常一般會提供2-3款。前菜包括泡菜、大豆芽、豆皮、魚糕和蜆肉,款款出色之餘更可添加,實在難得。🦑 海鮮豆腐鍋配麵 $88一般韓國餐廳吃到多是辣豆腐湯配白飯,這裡卻配上拉麵,而且份量十足。金色的湯碗盛載著滿滿一碗的熱湯拉麵,呷一口辣湯,比平常喝到的更濃郁,獨有的香辛質感不禁讓人喝了一口又一口。湯麵有原隻的魷魚筒、蝦仁和幾件滑嫩大件的豆腐。煙韌彈牙的拉麵,配上微辣的海鮮湯,辣在口中 ; 暖入心中,美味又豐盛。🐷 辣炒豬肉配飯 $78辣炒豬肉以小熱鍋出餐,熱辣辣的辣炒豬腩片惹味無窮,配以椰菜和紅蘿蔔片,配搭均衡。加上一口熱飯,每一口都是滋味的幸福感。🔸小總結:餐廳環境乾淨闊落,午市套餐包前菜及飲品,性價比極高。
🇰🇷 韓印紅海陸空餐廳登錄尖沙咀

🦑 海鮮豆腐鍋配麵 $88

🐷 辣炒豬肉配飯 $78

🔸小總結:
餐廳環境乾淨闊落,午市套餐包前菜及飲品,性價比極高。店員親切有禮,食物份量足,味道正宗又美味,值得回訪。

👅 味道:4.8/5
🍽 餐廳:海陸空 JJANG
🌐地址: 尖沙咀金馬倫道33號The Cameron地舖

@jjang_kfood @hanyinhonghk
🐮 #cowing吃在尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 #JJANG #TSTCAFE #尖沙咀咖啡店 #koreancafe #韓式咖啡 #尖沙咀美食 #韓式餐廳 #JJANG海陸空 #蒸花蟹 #海鮮豆腐鍋配麵 #辣炒豬肉配飯
2022-11-17
午餐
2022-11-17 338 瀏覽
今日去探店,尖沙咀新開阿豬媽店。我叫左海鮮豆腐鍋麵+雪碧,前菜有3款😋海鮮豆腐鍋麵⋯上嚟到真係好大碗,湯內有椰菜、紅蘿蔔、6隻去殼蝦、豆腐和一隻魷魚,蝦size唔算好細,豆腐係凍豆腐因為入面仲係凍,豆腐有豆味🤣。嘩⋯魷魚🦑好大隻,唔un不過就冇咩味。麵條應該係用韓國冷麵,彈牙。可能今日新開張,出現漏單情況,另外就係啲冷氣凍到碗麵好快由熱變凍。店內環境幾大,每張枱都大,而且燈光夠光。這店仲有咖啡店area,不過未有咖啡師所以未有咖啡提供。整體用餐算係良好,店內有幾位應該係韓國人因為佢哋講英文和唔太流利嘅廣東話,下次打算食炸雞🤣

嘩⋯魷魚🦑好大隻,唔un不過就冇咩味。

麵條應該係用韓國冷麵,彈牙。

2022-11-17