海膽仔 朋友推介小編一間抵食日本料理,位於新蒲崗,環境衛生,乾淨企理。菜單款式比較多元化,刺身、壽司、卷物、丼飯、鍋物、燒物、天婦羅⋯⋯一定有一款食物合你口味!🔥海膽三色丼 $148⭐️9/10⭐️小編首推海膽三色丼 ,餐廳名稱以海膽為名,一定要試一試它的海膽!三色丼有有海膽,吞拿魚腩蓉和三文魚籽。小編本身對海膽質素沒有期望,但是吃落竟然有驚喜!海膽少少creamy,亦有甜味,沒有任何明礬味度,絕對超值!另外吞拿魚腩蓉和三文魚籽質素亦是中上,大推!熔岩海膽魚餅 $38 ⭐️7/10⭐️類似平時吃的海膽丸,魚餅彈牙,微微熱的海膽,亦是另一種吃食法!牛肉薯餅 $48 ⭐️8/10⭐️薯餅外表炸得非常香脆,餡料為薯蓉和牛肉碎粒,正常發揮!牛油果軟殻蟹卷 $38 ⭐️8.5/10⭐️牛油果永遠都是炸軟殼蟹的好朋友,軟殼蟹炸得香脆,牛油果適當地中和了油膩感!配上蟹籽和青瓜,增加了口感!火炙三文魚腩當 $108 ⭐️8.5/10⭐️三文魚腩半火炙,有少少火炙後的油香外,亦有三文魚的甜味!另外小編非常欣賞餐廳的醋飯,醋飯酸味剛剛好,令到小編食慾大增!海膽凍豆腐 $68 ⭐️8/10⭐️海膽質素和三色丼一樣出色,配合凍豆腐味
海膽仔

朋友推介小編一間抵食日本料理,位於新蒲崗,環境衛生,乾淨企理。菜單款式比較多元化,刺身壽司、卷物、丼飯、鍋物、燒物、天婦羅⋯⋯一定有一款食物合你口味!

🔥海膽三色丼 $148⭐️9/10⭐️

熔岩海膽魚餅 $38 ⭐️7/10⭐️

牛肉薯餅 $48 ⭐️8/10⭐️
薯餅外表炸得非常香脆,餡料為薯蓉和牛肉碎粒,正常發揮!

牛油果軟殻蟹卷 $38 ⭐️8.5/10⭐️

火炙三文魚腩當 $108 ⭐️8.5/10⭐️

海膽凍豆腐 $68 ⭐️8/10⭐️
海膽質素和三色丼一樣出色,配合凍豆腐味道又不錯!

⭐️總結:小編一向食海膽都好容易覺得不新鮮,有些比較平價的海膽很多都有明礬味,而海膽仔的海膽質素非常穩定,亦有多種海膽選擇,平價,中價和貴價,任君選擇!雖然餐廳地點不算非常方便,但小編覺得是值得支持的一間小店!
2023-11-19 71 瀏覽
今日黎到新蒲崗見客,當然喺新蒲崗搵食啦,喺衍慶街地舖有間人氣《海膽仔》,裝修都幾特別有居酒屋feel ,入到去樣樣都試而且價錢唔貴,不過叫得海膽仔當然要試下佢地海膽野食啦🥢海膽丼海膽份量十足,唔單止係裝飾吸引,海膽鮮甜味十足,質感滑順,入口即化,味道令人驚喜。海膽有跟麵豉湯同埋沙律,呢個價錢呢個質素令我會再回頭食🥢倍化帶子吞海膽佢嘅外觀就已經吸引咗我,一個巨型厚身帶子,而最令人興奮的當然是那層帶子包著的海膽。這唔係啱啱咁擺係上面,而係真係包住,好似個刺身漢堡,帶子的甜味和海膽的濃郁鮮味在口中融合,佢嘅size 大到我一啖食唔哂,好滿足

🥢海膽丼

🥢倍化帶子吞海膽
2023-11-18 34 瀏覽
-鵝肝多士 $48.0鵝肝入口即化,好吃得讓人停不下來, 美味質地細嫩,口感粉綿,入口即化,真不失為一道令人驚嘆的美食。-燒菠蘿 $22.0餐廳採用新鮮菠蘿連皮燒,菠蘿多汁鮮甜,真係好夢幻🥳-燒羊架 $38.0羊架燒完肥而不膩,脂肪均勻入口即溶,羊味濃, 值得推介-芒果蟹肉沙律 $78.0大量蟹柳, 蟹子, 青瓜絲 配埋超甜的芒果, 十分清新及開胃-培化帶子吞海膽 $98.0帶子巨大飽滿,肉質柔軟,中間夾住橙色的海膽, 味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶, 真係超正-珍寶赤蝦刺身(2隻) $38.0赤蝦肉質綿密且鮮甜不膩,入口還會散發出獨特的海洋鹹味與甘甜-松葉蟹膏軍艦 $38.0松葉蟹膏,滑溜豐腴,香濃甘香, 令人難忘的濃郁滋味.-安康魚肝 $58.0安康魚肝幼滑和奶油般的質地。 配上蘿蔔蓉和柚子醬汁, 切成薄片, 超震懾我味蕾 -油甘魚刺身 (4切) $48.0油甘魚刺身食落淡淡甘甜,具獨特清爽口感

-鵝肝多士 $48.0

-燒菠蘿 $22.0
餐廳採用新鮮菠蘿連皮燒,菠蘿多汁鮮甜,真係好夢幻🥳

-燒羊架 $38.0
羊架燒完肥而不膩,脂肪均勻入口即溶,羊味濃, 值得推介

-芒果蟹肉沙律 $78.0

-培化帶子吞海膽 $98.0

-珍寶赤蝦刺身(2隻) $38.0
赤蝦肉質綿密且鮮甜不膩,入口還會散發出獨特的海洋鹹味與甘甜

-松葉蟹膏軍艦 $38.0
松葉蟹膏,滑溜豐腴,香濃甘香, 令人難忘的濃郁滋味.

-安康魚肝 $58.0

-油甘魚刺身 (4切) $48.0
油甘魚刺身食落淡淡甘甜,具獨特清爽口感
2023-11-15
2023-11-17 27 瀏覽
平時好少去新蒲崗,原來都有好食嘅日本菜,「海膽仔」顧名思義係食海膽專門店,又點可以唔試吓佢哋最出名嘅海膽呢?🥰全日定食幾十蚊都有交易,有齊沙律同麵豉湯,性價比超高,我哋揀咗個海膽三色丼,吞拿魚蓉、魚子、海膽,海膽味道鮮甜好creamy,加埋魚子嘅海水味拌飯一流🫶🏻壽司定食每件壽司都好食,刺身新鮮,特別係海膽非常鮮甜❤️另外叫咗金菇牛肉串燒、五花腩串燒同豚肉蘆筍串燒,推薦大家叫五花腩,肥瘦均勻,又香口有惹味!.📍 海膽仔 (新蒲崗)新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

壽司定食每件壽司都好食,刺身新鮮,特別係海膽非常鮮甜❤️

📍 海膽仔 (新蒲崗)
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
2023-11-14 39 瀏覽
今日去新蒲崗探朋友,順便食個晚飯,呢間日式餐廳個名幾得意,果然如其名好多海膽料理~餐牌有好多選擇,除咗基本嘅刺身、壽司外,仲有拉麵、串燒等等~ 晚市都有定食套餐,仲附送麵豉湯同沙律,相當抵食~西京燒銀鱈魚定食 $138銀鱈魚外皮燒得好香,魚皮燒到有少少焦,有魚油香~ 魚肉質感細滑,冇咩骨,食落去啖啖肉~ 醬汁甜甜地,另外再配咗沙律醬,口味非常大眾化~ 熔岩海膽魚餅 $38炸到熱辣辣,咬落去爆出好似熔岩金黃色的海膽漿,香濃creamy~ 海膽蝦壽司 $16/2件玻璃蝦爽口鮮甜,配上炙燒海膽好夾~ 三文魚大蝦帶子丼 $98三文魚新鮮厚身,帶子同大甜蝦幾鮮甜,份量都幾多~壽司定食 $138款式多,有10件壽司,其中仲有海膽軍艦、三文魚子軍艦、吞拿魚蓉軍艦等。海膽香濃唔腥,三文魚子海水味濃~整體價錢合理,熱食比較出色;服務周到細心,上菜都幾快~

今日去新蒲崗探朋友,順便食個晚飯,呢間日式餐廳個名幾得意,果然如其名好多海膽料理~餐牌有好多選擇,除咗基本嘅刺身壽司外,仲有拉麵、串燒等等~ 晚市都有定食套餐,仲附送麵豉湯同沙律,相當抵食~

西京燒銀鱈魚定食 $138

熔岩海膽魚餅 $38

海膽蝦壽司 $16/2件
玻璃蝦爽口鮮甜,配上炙燒海膽好夾~

三文魚大蝦帶子丼 $98
三文魚新鮮厚身,帶子同大甜蝦幾鮮甜,份量都幾多~

壽司定食 $138

整體價錢合理,熱食比較出色;服務周到細心,上菜都幾快~
2023-11-12 34 瀏覽
今日放工之後到新蒲崗Mikiki入面嘅寵物店買貓貓玩具,大家都說附近有好出色嘅日本菜,中意日本嘅我一定唔會錯過㗎!⭐️三色手捲+油揚冷烏冬冇諗過有呢種搭配,手卷都唔係因為套餐而改做細細份嘅,都係正常Size,有魚生三寶組成油甘魚、吞拿魚、三文魚組成的三種手捲,新鮮嘅魚生搭配酥脆海苔要馬上吃,海苔先唔會軟掉,烏冬好彈牙,醬汁既夠味又解膩,真係好吸引⭐️刺身定食有三文魚、牡丹蝦、吞拿魚、鯡魚、北寄貝,吃起來非常新鮮,北寄貝煙韌、三文魚和吞拿魚軟而香甜,牡丹蝦軟嫩,全是超新鮮的食材,嗌一份餐到位呀。⭐️三文魚鵝肝帶子丼三文魚厚片吃起來好過癮,帶子柔嫩,重點項目鵝肝完全唔會膩,睇到鵝肝眼都發光,點都唔會錯過,果然不錯👍⭐️烤雞翼雞翼外脆裏嫩,外皮酥脆,裡面的肉質鮮嫩多汁,令人想再來ㄧ串。⭐️烤牛舌好有嚼勁,牛味超級重但又唔會騷,真係推薦中意食牛嘅朋友
⭐️三色手捲+油揚冷烏冬
⭐️刺身定食
⭐️三文魚鵝肝帶子丼
⭐️烤雞翼
⭐️烤牛舌
好有嚼勁,牛味超級重但又唔會騷,真係推薦中意食牛嘅朋友
  • 刺身定食
  • 牛肉烏冬煲定食
2023-11-12 38 瀏覽
🔸壽司定食🍱套餐會有沙律🥗同埋麵豉湯🥣跟嫁👍🏻壽司🍣有吞拿魚,赤蝦,帆立貝,三文魚腩,海膽,三文魚子,油甘魚,吞拿魚蓉,卷物,總共有成九款壽司🍣,呢個一定夠晒飽嫁🔸串燒就叫左雞翼串🍡,七味五花腩🍢,和牛粒串🍡,一口薯🍠,燒得好香,再加d比味粉就更加正🔸海膽蟹肉炒飯🍚黎到海膽仔當然要食下佢地既海膽啦!見到佢地有海膽炒飯,就一於叫左黎食下,每一啖除左有海膽之外,仲有拆左肉既蟹肉嫁👍🏻而且炒飯係炒到粒粒分明嫁,仲要好大碟👍🏻最緊要多料呀海膽飯團🍙外面燒到脆卜卜既飯團🍙入面有勁多海膽呀,咬左一啖就已經見到d海膽爆岀黎咁‼️

🔸壽司定食🍱

🔸串燒

🔸海膽蟹肉炒飯🍚

海膽飯團🍙
2023-11-10 33 瀏覽
見好多食評話呢間抵食去開新蒲崗個新商場行街順便嚟試下日式居酒屋佈置、座位舒適咁啱坐果個位仲可以見到師傳喺度切魚生睇見覺得特別新鮮˚✧₊海膽三色丼 🍱有海膽、吞拿魚蓉同三文魚子份量好足而且好新鮮紫菜夠脆,夾埋魚生一齊食啱晒˚✧₊牛柳粒鍋飯定食 🍚牛柳粒生熟度剛剛好熟得黎又夠淋跟餐有沙律同麵豉湯都好足料 ˚✧₊熔岩海膽魚餅墨魚餅彈牙有咬口裡面海膽醬好澎湃 ˚✧₊章魚燒熱辣辣,食到粒粒章魚肉˚✧₊朱古力泡芙有成12粒勁抵食 ˚✧₊椰子雪芭用椰子殼裝住好特別好少餐廳有椰子味雪芭食,椰子味濃📍 海膽仔 𝐔𝐧𝐢.𝐤𝐨𝐭𝐨𝐦𝐨新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號

見好多食評話呢間抵食
去開新蒲崗個新商場行街順便嚟試下
日式居酒屋佈置、座位舒適
咁啱坐果個位仲可以見到師傳喺度切魚生
睇見覺得特別新鮮

˚✧₊海膽三色丼 🍱
有海膽、吞拿魚蓉同三文魚子
份量好足而且好新鮮
紫菜夠脆,夾埋魚生一齊食啱晒

˚✧₊牛柳粒鍋飯定食 🍚
牛柳粒生熟度剛剛好
熟得黎又夠淋跟餐有沙律同麵豉湯
都好足料

˚✧₊熔岩海膽魚餅
墨魚餅彈牙有咬口
裡面海膽醬好澎湃

˚✧₊章魚燒
熱辣辣,食到粒粒章魚肉

˚✧₊朱古力泡芙
有成12粒勁抵食

˚✧₊椰子雪芭
用椰子殼裝住好特別
好少餐廳有椰子味雪芭食,椰子味濃

📍 海膽仔 𝐔𝐧𝐢.𝐤𝐨𝐭𝐨𝐦𝐨
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號
《📍海膽仔食評分享 》by@ihungry.hk海膽唔一定要捱貴價嘅🌝!今日小編同大家介紹一間位於新蒲崗嘅海膽仔!海膽仔除咗主打多款海膽料理,同埋仲有多款日本料理🎌,包括刺身、壽司、定食、生蠔等等,價錢超平民,海膽同魚生等質素仲要好好好好高添,絕對值得拜訪🔥!🔸【套餐附送】▶️套餐附送味噌湯、沙律▶️特色日本罐裝飲品只需+$5換購🔸【生蠔 - $48】▶日本🇯🇵厚岸日本北海道出產,呢款生蠔擁有「海中牛奶」之稱!生蠔肉身厚肥,口感夠Creamy,帶有淡淡海水鮮味兼生蠔嘅鮮甜,怕太重口味嘅朋友仔就啱晒👍🏻!▶法國🇫🇷Gillardeau法國稚拉圖出產,呢款生蠔擁有生蠔界中嘅「勞斯萊斯」之稱!生蠔肉身厚肥,帶帶獨特榛果香氣,海水味較重,但同樣咁鮮甜🫶🏻!🔸【海膽三色丼 - $138】▶️包括加拿大海膽、吞拿魚蓉、蟹籽海膽三色丼選用加拿大海膽,加拿大海膽味道超鮮甜,而海膽、吞拿魚蓉和蟹籽完美結合,每一口都能品嚐到海膽嘅鮮甜、吞拿魚蓉嘅鮮美以及蟹籽嘅爽脆,超級之Match,超級之好味!🔸【秘制牛舌丼飯 - $68】牛舌超超超厚身,牛味夠香濃🐮,唔會煮得Over,口感軟兼彈牙,食落口係非常之滿足!想中口
《📍海膽仔食評分享 》by@ihungry.hk

海膽唔一定要捱貴價嘅🌝!今日小編同大家介紹一間位於新蒲崗嘅海膽仔!海膽仔除咗主打多款海膽料理,同埋仲有多款日本料理🎌,包括刺身壽司、定食、生蠔等等,價錢超平民,海膽同魚生等質素仲要好好好好高添,絕對值得拜訪🔥!

🔸【套餐附送】
▶️套餐附送味噌湯、沙律
▶️特色日本罐裝飲品只需+$5換購

🔸【生蠔 - $48】
▶日本🇯🇵厚岸

▶法國🇫🇷Gillardeau

🔸【海膽三色丼 - $138】
▶️包括加拿大海膽、吞拿魚蓉、蟹籽

🔸【秘制牛舌丼飯 - $68】
牛舌超超超厚身,牛味夠香濃🐮,唔會煮得Over,口感軟兼彈牙,食落口係非常之滿足!想中口吓牛嘅油膩?牛舌丼飯仲附有超甜蘿蔔同醃青瓜,超級新鮮之餘,又可以中和一吓油膩感添🥲!

🔸【壽司定食 - $128】
▶️包括三文魚腩壽司、吞拿魚壽司、帶子壽司、大蝦壽司、軍艦、蟹籽軍艦、海膽軍艦、卷物壽司
這份豪華嘅壽司定食集結了多種口味嘅壽司,全部都好新鮮同肥美,充滿油脂香氣😍,特別要讚讚海膽同吞拿魚蓉軍艦,真係超超超新鮮啊!

🤪iHungry開心指數:8.9/10分
2023-11-08 29 瀏覽
🍽️ 海膽仔 📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖-最近心思思想食刺身,咁啱放工俾我見到呢間坐滿晒嘅日式餐廳,一於試吓佢!😆😆💫刺身定食( $148)刺身種類多,包括希靈魚、帆立貝、吞拿魚、三文魚、赤蝦、帶子,當中最特別嘅就係平鮋,原來師傅會將新鮮嘅魚生加入刺身定食,所以有機會每日都有啲唔同🥰🥰今日好好彩食到平鮋,口感有嚼勁,而且鮮味十足!定食跟麵豉湯同埋沙律,特別欣賞沙律菜好新鮮🌿🌿💫壽司定食( $138 )壽司嘅款式好豐富,當中吞拿魚蓉壽司同埋海膽壽司就係我嘅最愛🥰🥰🥰巨量嘅吞拿魚蓉入邊加埋香蔥同埋芝麻,口感層次都好豐富🤩🤩🤩而海膽係極鮮甜creamy,入口即溶既感覺令人欲罷不能!💫倍化帶子吞海膽( $98)一咬落去,帶子既鮮甜飽滿充斥着口腔嘅每個角落😚😚😚然後就會食到濃郁嘅海膽😋😋原來兩樣加埋一齊可以咁夾㗎 !好似食咗個大海落口咁🌊🌊我同男朋友都不約而同咁覺得呢個小食非常令人滿足😍😍😍💫原隻日本魷魚筒( $98 )原隻魷魚🦑擺放得整整齊齊,擺盤好可愛😚😚😚魷魚筒爽口彈牙,而且味道鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻魷魚腳相對較為煙韌,好有咬口😝😝仲食到好香嘅魷魚味🤩🤩🤩-🌟餐廳有兩層,晚市時段
🍽️ 海膽仔
📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

💫刺身定食( $148)

💫壽司定食( $138 )

💫倍化帶子吞海膽( $98)

💫原隻日本魷魚筒( $98 )

🌟餐廳有兩層,晚市時段座無虛席,係一間熱門嘅高質餐廳👍🏻👍🏻👍🏻

🌟餐廳收銀處附近仲有外賣嘅刺身甜品同埋飲品,方便住附近嘅居民可以外賣😋😋另外留意到着校服嘅學生午市時段會有優惠😝😝😝正呀!

🌟店員態度親切有禮貌👍🏻👍🏻nice~~~

推薦指數:4/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#新蒲崗 #SanPoKong #新蒲崗餐廳 #新蒲崗好去處 #新蒲崗必食 #海膽仔
喺新蒲崗,唔太熟悉呢區,諗一諗,記得曾經嚟過呢間餐廳,有丼飯,似乎幾啱呢日嘅胃口,於是就決定食過番尋味🤣$48「油甘魚(4切)」、$48「蜜柑鯛(4切)」:呢2樣放埋一碟,2種魚都好新鮮🤩;油甘魚厚切,油脂非常充足,就算唔係魚腩部份都已經好甘香🤩;蜜柑鯛 就非常鮮甜🤩$128「醬油漬鮪魚雙色丼」:ねぎとろ蔥吞拿魚蓉 上邊仲加咗幾粒三文魚籽 同埋 芝麻😋;マグロ 吞拿魚 厚切,肉質偏瘦好 lean,不過都好魚味😋丼飯仲配「麵豉湯」同埋「小沙律」🤩

丼飯仲配「麵豉湯」同埋「小沙律」🤩
2023-11-07 25 瀏覽
我同我嘅朋友都好鍾意食海膽同生蠔於是就發掘到一間餐廳可以一次過滿足我哋呢兩個嘅願望🤤去到嘅時候發現海膽仔裝修得好有日式嘅居酒屋嘅感覺打開餐牌 發現樣樣都好想食❗️我哋首先一人叫咗一個丼飯第一個就係海膽飯 ($168) 實物同相片相符滿滿嘅海膽鋪滿住成個飯碗 香味濃郁入口非常鮮甜 一啲腥味都無 好新鮮好難得見到我朋友成碗飯都食晒😋而我就叫咗個海膽三色丼 ($148)一啖就有三重口感 吞拿魚蓉嘅輕膩三文魚子嘅爆汁 配上海膽嘅creamy 超正😬我哋額外仲叫咗六隻生蠔(買5送1)係我第一次食令和之怪物 ($68)濃厚蠔味滿瀉口中 留低無窮餘韻 想食多幾隻另外兩款分別係法國蠔同埋西班牙蠔🦪由淡味食到海水味濃 就係正確嘅次序😂當然唔止咁少啦 仲有芝士年糕同鵝肝壽司呢餐絕對係性價比高 質素超好嘅午餐👍🏻👍🏻
我同我嘅朋友都好鍾意食海膽同生蠔

滿滿嘅海膽鋪滿住成個飯碗 香味濃郁
入口非常鮮甜 一啲腥味都無 好新鮮
好難得見到我朋友成碗飯都食晒😋
海膽飯

而我就叫咗個海膽三色丼 ($148)
一啖就有三重口感 吞拿魚蓉嘅輕膩
三文魚子嘅爆汁 配上海膽嘅creamy 超正😬
三色海膽丼

我哋額外仲叫咗六隻生蠔(買5送1)
係我第一次食令和之怪物 ($68)
濃厚蠔味滿瀉口中 留低無窮餘韻 想食多幾隻

芝士年糕
鵝肝壽司
  • 海膽丼
  • 海膽三色丼
日本料理真係食極都唔厭,今次難得黎到新蒲崗終於有機會試到出名嘅「海膽仔」😍 黎到除左一定要試海膽之外,原來佢地仲有多款新鮮生蠔,價錢仲好抵添~《 三文魚鵝肝帶子丼 》 $138 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟兩款刺身加燒鵝肝只係哩個價錢已經心花怒放🥰 刺身鮮甜,而鵝肝更係外焦內軟熟,入口即化🤤 《 三文魚腩刺身8切 》 $98 4.5 / 5每一片魚生都勁厚勁大片😍 魚腩油脂香濃,爽口肥美,おいしい👍🏻《 海膽蟹肉炒飯 》 $128 4.5 / 5炒飯堆到滿滿好似座金黃色嘅山咁誇張🤪海膽肉放得一啲都唔吝嗇,一啖食落充滿甘甜鮮香,仲有蟹肉絲同洋蔥粒增添食趣,好睇好味又滿足😎《 油甘魚腩壽司 》 $36 4 / 5清爽油甘魚腩壽司,壽司飯嘅醋味恰到好處👍🏻 《 蜜柑鯛壽司 》 $28 4 / 5鯛魚肉質比較紮實,同樣清甜👍🏻《 串燒 》 3.5 / 5見到好多檯都叫串燒,就試左和牛,雞腎同牛舌,調味溫和,肉質都爽口👍🏻《 木村蘋果味汽水 》 $25 4 / 5甜度偏濃,好似壓縮左好多蘋果汁落去😋 加埋汽泡十分解膩😎整體性價比高,刺身海膽同樣新鮮衞生,食得放心😋—————————————

《 三文魚鵝肝帶子丼 》 $138 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

三文魚腩刺身

《 三文魚腩刺身8切 》 $98 4.5 / 5

海膽蟹肉炒飯

《 海膽蟹肉炒飯 》 $128 4.5 / 5

《 油甘魚腩壽司 》 $36 4 / 5
清爽油甘魚腩壽司壽司飯嘅醋味恰到好處👍🏻

《 蜜柑鯛壽司 》 $28 4 / 5
鯛魚肉質比較紮實,同樣清甜👍🏻

《 串燒 》 3.5 / 5

《 木村蘋果味汽水 》 $25 4 / 5
甜度偏濃,好似壓縮左好多蘋果汁落去😋 加埋汽泡十分解膩😎

整體性價比高,刺身海膽同樣新鮮衞生,食得放心😋
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
三文魚腩刺身
海膽蟹肉炒飯
✨日日都OT,唔通日日都想OT咩🥺 收工只想食好西😍😍 話說前排去大阪,食咗個中伏海膽😳 朋友就介紹咗一間新蒲崗名物🩷 海膽仔😍😍😍🍽️海膽丼 $168就係為咗呢個海膽丼慕名而來,一上台先感受到佢嘅澎湃😍😍 有個迷你嘅海膽板好得意,原來上面都有足足三件海膽。而飯上面嘅海膽更加係數唔到😂 可惜到最後一啖飯,都仲係有海膽。🍽️ 松葉蟹雙重丼 $128雙重,即係有兩隻蟹鉗🤣啲蟹好新鮮,而且份量係極極極多!第一個感覺就係超級抵食!個份量俾我食日本嘅蟹道樂一個set嘅份量仲要多🤤🤤🤤🍽️章魚燒(6粒)$32即炸即上碟,外皮超香脆!食落去勁大粒章魚鬚,勁有口感!加上佢哋做到外脆內軟,有啲似食緊榴槤波波嘅感覺。🍽️蒜香燒茄子 $48茄子燒到好淋,蒜蓉味滲晒落茄子度,超好食!呢個係重蒜味茄子,唔會好似出面嗰啲剩係得孜然味。🍽️ 鵝肝多士呢個係我貪心想食嘅😂 自己整嘅鵝肝多士永遠唔及餐廳整嘅🥺 上一次食鵝肝多士已經係上年去Tiffin😳 呢間嘅鵝肝多士都做得好出色!!!油脂嘅香味真係充滿晒成個口腔🫣 🍽️ 富士山可樂原本諗住嗌普通汽水,但係見到呢個唔係黑色嘅可樂,就超有興趣試一試。原來呢個富士山可樂嘅卡路里低到

🍽️海膽丼 $168

🍽️ 松葉蟹雙重丼 $128

🍽️章魚燒(6粒)$32

🍽️蒜香燒茄子 $48

🍽️ 鵝肝多士

🍽️ 富士山可樂
原本諗住嗌普通汽水,但係見到呢個唔係黑色嘅可樂,就超有興趣試一試。原來呢個富士山可樂嘅卡路里低到接近零,啱晒想飲可樂又要減肥嘅人😂 is me😍😂
2023-11-02 21 瀏覽
🍣🍣🍣依間餐廳睇個名都知係專登去係食海膽,但發現原來除左刺身壽司丼飯外,仲有串燒、定食、炸物等,價錢親民選擇多,晚餐menu CP值高👍🏻👍🏻三色迷你丼($188)話就話迷你,其實加加埋埋份量都多過一碗丼飯有蟹肉蟹膏、三文魚子海膽、吞拿魚加魚蓉蟹肉好多,連埋蟹膏撈埋食好有鮮味,海膽質地唔太軟太硬,同樣好鮮好份量,足夠撈哂成碗飯,吞拿魚分別有魚蓉同切粒,好夠凍,兩種味道都好滿足,唔洗豉油都夠味道海膽大蝦炒麵($108)好特別既配搭,用左海膽醬汁黎炒麵,加左雜菜絲令到麵食落口唔會太腍,蝦好彈牙,少少芝士粉加係面調味,好香👍🏻👍🏻海膽凍豆腐($68)豆腐好夠冰凍,好少機會一次過食到依個配搭👍🏻👍🏻👍🏻海膽好大份,帶鹹既醬油幫助提昇豆腐既味道,但唔會影響到最上層海膽既鮮味甲羅燒配法包($78)蟹膏放係蟹蓋度撈埋一次過夾法包食,蟹膏多到兩個法包都餸唔哂,蟹膏同丼飯蟹膏一樣鮮味,法包好脆,同軟軟既蟹膏一同放入口非常可口炸貓山皇($38)炸起三個大波波,好香脆,咬落口有少少流心,好香榴槤味👍🏻👍🏻👍🏻
🍣🍣🍣

三色迷你丼($188)
話就話迷你,其實加加埋埋份量都多過一碗丼飯
有蟹肉蟹膏、三文魚子海膽、吞拿魚加魚蓉

海膽大蝦炒麵($108)

海膽凍豆腐($68)

甲羅燒配法包($78)

炸貓山皇($38)