2022-05-27 399 瀏覽
今次同朋友去左新蒲崗以海膽為主題嘅日本餐廳,真係勁多選擇,除咗Menu上嘅食物,仲可以喺2個雪櫃度揀其他海產,有唔同產地既蠔🦪、赤貝、海膽、蟹膏蟹蓋🦀、三文魚同水母刺身等。-💕珍寶日本令和怪物 $88👅好味指數:8.5/10有分中同大size,我簡左個大既,大過手掌✋🏻😍!即叫即開真係好新鮮,食落好鮮甜,肉質飽滿🦪,必食!🥰-💕海膽三色丼 $138 配沙律、麵豉湯👅好味指數:8.5/10黎到海膽主題餐廳,梗係要試吓佢哋嘅海膽,丼飯有吞拿魚蓉、三文魚籽同海膽,仲配有湯同沙律,依個價錢邊到搵😵‍💫!海膽一啲腥味、苦澀味都冇😳好新鮮,入口即化!吞拿魚蓉幼細香滑,綿密口感☺️。-💕博多豬軟骨拉麵 $68(追加三文魚刺身$32、吉列蠔 $32)👅好味指數:6.8/10拉麵可以追加限定兩款小食,超抵🤤。豬軟骨有4大件,拉麵係曲拉麵,麵質偏軟身。三文魚刺身估唔到係厚切😨仲要$32/4塊,魚味濃郁鮮甜❤️ 吉列蠔🦪炸得勁岀色,炸得好香脆多汁,每粒蠔都好飽滿!-💕吞拿魚刺身 $48👅好味指數:8/10好抵😵‍💫都係厚切版🥺肉質實在味道清淡,鮮味濃🥰-💕炸蝦蟹子卷 $36👅好味指數:7.5/10炸蝦炸得香脆,
珍寶日本令和怪物

💕珍寶日本令和怪物 $88

💕海膽三色丼 $138
配沙律、麵豉湯

💕博多豬軟骨拉麵 $68
(追加三文魚刺身$32、吉列蠔 $32)
👅好味指數:6.8/10

💕吞拿魚刺身 $48
👅好味指數:8/10
好抵😵‍💫都係厚切版🥺肉質實在味道清淡,鮮味濃🥰

💕炸蝦蟹子卷 $36
👅好味指數:7.5/10
炸蝦炸得香脆,炸粉唔會過厚,蝦肉爽口🍤!

💕中拖羅壽司 $88
👅好味指數:8.5/10
質感軟滑,油脂甘香,入口即溶☺️!

環境:8/10
珍寶日本令和怪物
炸蝦蟹子卷
中拖羅壽司
2022-05-26 50 瀏覽
住新蒲崗嘅朋友一直推介海膽仔,話耐唔耐都會去海膽仔食碗丼飯,因為選擇多又夠新鮮價錢又合理。舖頭唔係好大,不過食物種類好多,各種刺身、丼、壽司、連串燒都有😍海膽丼,$168舖頭名叫得做海膽仔咁一定要試佢嘅海膽飯啦。飯嘅份量唔少,上面有兩種海膽,味道唔會分別太大,最好味嘅方法係用紫菜包住啲飯同海膽大大啖咁食☺️三文魚大蝦帶子丼,$88呢個有齊我最鍾意嘅帶子同三文魚,厚切嘅三文魚夠香口,帶子鮮甜,仲有大大隻彈牙大蝦,抵食之選。活赤貝,$45一隻出面嗰凍櫃擺咗好多生蠔🦪同赤貝,好吸引,我哋一人叫咗一隻活赤貝,佢除咗會切開,仲會用裙邊嚟整個細細嘅卷,好特別。甲羅燒配法包,$68甲羅燒入面啲膏足夠搽滿兩件法包,一人一件啱啱好。溶岩海膽魚餅,$38呢個餅好特別呀,黑色一舊,其他地方未見過,入面真係有海膽,值得一試。另外仲試咗幾串串燒,都好唔錯,金菇牛肉、鰻魚、雞皮、蕃薯,都好味呀,一啲都唔輸俾啲串燒店。一間小店就可以食到所有想食嘅日本野,真係好滿足。

海膽丼,$168

三文魚大蝦帶子丼,$88

活赤貝,$45一隻

甲羅燒配法包,$68

甲羅燒入面啲膏足夠搽滿兩件法包,一人一件啱啱好。

溶岩海膽魚餅,$38

2022-05-23 444 瀏覽
🤩海膽凍豆腐 $68海膽味道非常鮮甜,配上超軟滑豆腐一起吃更帶出海膽鮮甜👼🏻😋安格斯肉眼扒 $168肉眼是薄切,但都做到半生熟,伴隨著一點點脂肪入口味道更加香濃😋😚香草蕃茄煙三文魚沙律 $68煙三文魚味道新鮮濃郁,作前菜十分開胃🤗🥰牛肉薯餅 $32牛肉薯餅口感超綿密,加上外層脆脆十分美味,個人很喜歡這個小食😎😝博多豬軟骨拉麵 $68豬軟骨不會硬,口感脆脆爽口的,味道香濃,拉麵都掛湯,湯底不會過咸,cp值高😋😎吉列蠔 $32吉列蠔味道都新鮮,香脆可口😊😘甲羅燒配法包 $68這個法包有兩片,但蟹膏有大量,所以建議要叫個丼飯配來吃,因為蟹膏味道偏濃郁,還有流心蛋真的會十分配飯😎😎🙂海膽手卷 $48味道正正常常可以吃到超飽真的很高cp值,建議要訂座比較多人😋💰人均$303.5🌟推薦菜: 牛肉薯餅海膽凍豆腐安格斯肉眼扒博多豬軟骨拉麵😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat
🤩海膽凍豆腐 $68
海膽味道非常鮮甜,配上超軟滑豆腐一起吃更帶出海膽鮮甜👼🏻
海膽凍豆腐

😋安格斯肉眼扒 $168
安格斯肉眼扒

😚香草蕃茄煙三文魚沙律 $68
煙三文魚味道新鮮濃郁,作前菜十分開胃🤗
香草蕃茄煙三文魚沙律

🥰牛肉薯餅 $32
牛肉薯餅

😝博多豬軟骨拉麵 $68

😎吉列蠔 $32
吉列蠔味道都新鮮,香脆可口😊

😘甲羅燒配法包 $68

🙂海膽手卷 $48
味道正正常常

可以吃到超飽真的很高cp值,建議要訂座比較多人😋

💰人均$303.5
🌟推薦菜: 牛肉薯餅
海膽凍豆腐
安格斯肉眼扒

😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat
2022-05-23 51 瀏覽
海膽仔除咗海膽其他野都好吸引之前食過一次今次梗係試吓其他嘢,除咗帶子海膽必食之外今次仲試咗佢嘅生蠔同埋三色飯,價錢唔貴仲好新鮮,飯包左麵豉湯同埋沙律,最緊要嘅係唔使加一一入門口見到生蠔都有好多款,已經吸引我眼球。最後揀咗兩款日本嘅生蠔🦪宮崎縣同埋令和,果然兩款都冇令我失望,大大隻三色海膽丼飯,因為唔想淨係要海膽咁單調,就試咗佢嘅三色丼,除咗海膽之外仲有吞拿魚茸同埋三文魚子。海膽加紫菜加少少飯一齊食真係完美,而且佢海膽新鮮唔會有苦味,最鍾意去啲吞拿魚茸,絕對唔係急凍就咁拎出嚟嗰啲,即刻出去係有吞拿魚餐廳自己打碎,所以好新鮮唔會一坺嘢咁樣,好食到我成碗飯剩返好少
海膽仔除咗海膽其他野都好吸引

一入門口見到生蠔都有好多款,已經吸引我眼球。
最後揀咗兩款日本嘅生蠔🦪
宮崎縣同埋令和,果然兩款都冇令我失望,大大隻

2022-05-19 132 瀏覽
新蒲崗有間價錢親民嘅日式居酒屋,睇店名就知佢哋主打啲乜海膽丼 Sea Urchin Rice> 以呢個價錢嚟講算食得過!口感creamy有啲似蛋黃味道,狀態okay新鮮,份量也足甲羅燒配法包 French Bread with Kaluo Yaki> 有鵪鶉蛋放喺蟹膏/肉/蔥花上面,食時攪勻佢哋搽喺法包上食,味道鹹香濃郁,其實得兩塊法包唔多夠搽,直接用羹𢳂嚟食珍寶赤蝦 Jumbo Red Shrimp> 一般新鮮、蝦頭較為碩大多膏肉質爽口帶膠厚燒鰻魚串 Eel> 燒得香,個汁都幾好味
新蒲崗有間價錢親民嘅日式居酒屋,睇店名就知佢哋主打啲乜

海膽丼 Sea Urchin Rice

珍寶赤蝦 Jumbo Red Shrimp

> 一般新鮮、蝦頭較為碩大多膏肉質爽口帶膠

厚燒鰻魚串 Eel

> 燒得香,個汁都幾好味

珍寶赤蝦
厚燒鰻魚串
珍寶赤蝦
厚燒鰻魚串
2022-05-18 49 瀏覽
等完男朋友放工同佢去食餐好 食佢最愛嘅日本野😙 壽司定食 ($128)定食包左個沙律同麵豉湯 仲有10件唔同嘅壽司😋 件件都大大舊 仲好新鮮架😍 特別係海膽好鮮甜 果然襯返餐廳個名😆北寄貝刺身 (6片) ($38)油甘魚腩刺身 (4片) ($68)我地叫左2款刺身 都係好新鮮 而且幾厚架😍北寄貝爽口 油甘魚腩油脂均勻 價錢都好合理! 😋鵝肝多士 ($48)我都幾鍾意食鵝肝多士 價錢都幾抵😀 鵝肝都唔細塊架 又有返咁上下厚度 食落好香 又唔會過油 多士條邊仲脆脆地😋芒果蟹肉沙律 ($68)幾清新嘅沙律 芒果好甜配沙律醬好夾😍 仲有好多蟹肉架 不過有少少蟹穀要小心呀😉自家製叉燒拉麵 ($68)炸餃子 (+ $22)芝士年糕 (+$32) 拉麵真係好大碗 麵質彈牙😙 仲可以用幾抵嘅價錢加小食 炸餃子脆卜卜 好香口 特別係個汁 辣辣地好香😋😋 芝士年糕都好大粒又多芝士 外脆內軟啲芝士會滿哂出尼🤤魷魚鬚串 ($18)雞腎串 ($28)牛舌串 ($28)魷魚鬚串反而有啲似八爪魚仔🤔🤔 但落左調味好香 雞腎同牛舌都好厚😍😍 雞腎咬落好爽 有口厚 牛舌都夠哂厚 好香😋😋
等完男朋友放工同佢去食餐好 食佢最愛嘅日本野😙

壽司定食 ($128)

北寄貝刺身 (6片) ($38)
油甘魚腩刺身 (4片) ($68)

鵝肝多士 ($48)

芒果蟹肉沙律 ($68)

自家製叉燒拉麵 ($68)
炸餃子 (+ $22)
芝士年糕 (+$32)

魷魚鬚串 ($18)
雞腎串 ($28)
牛舌串 ($28)
[新蒲崗]海膽仔.倍化帶子吞海膽食剩指數:0/100厚厚既帶子包住一大舊海膽輕輕火燒一下表面帶子加海膽好鮮甜好豪華既組合.熔岩海膽魚餅食剩指數:0/100賣相黑色一舊看似普通咬落去海膽爆曬出嚟魚餅部分就幾彈牙整體食落甜甜地有口感.甲羅燒配法包食剩指數:0/100成個蟹蓋都係蟹膏撈埋個蛋黃配烤左脆脆地既法包好香好鮮味2塊包係搽唔哂既淨低既蟹膏拎去撈飯都好爽.海膽三色丼食剩指數:0/100海膽三色分別係海膽,吞拿魚蓉同三文魚子海膽成板咁上賣相打卡入口唔會腥加埋吞拿魚蓉同三文魚子都新鮮三文魚子鹹味加另外兩樣鮮甜成個飯好正.壽司定食食剩指數:10/100壽司都有幾多件有三文魚帶子蝦吞拿魚三文魚子海膽魚都係新鮮唔腥唯一少少挑剔位係飯比較大舊如果細食既人可能未食哂全部就夠飽.串燒食剩指數:0/100呢度仲有串燒食係好驚喜既高質素叫左3串分別係厚燒鰻魚串雞肉棒串七味五花腩串鰻魚無骨唔難咬幾香幾鬆軟雞肉棒有少少軟骨口感唔錯唔會咁單調七味五花腩油脂感足夠唔會好dry
[新蒲崗]海膽仔
好香好鮮味
2塊包係搽唔哂既
淨低既蟹膏拎去撈飯都好爽
食剩指數:0/100
海膽三色分別係海膽,吞拿魚蓉同三文魚子
海膽成板咁上
口感唔錯唔會咁單調
七味五花腩油脂感足夠
唔會好dry
2022-05-18 95 瀏覽
📍新蒲崗呢間位於新蒲崗工廈區的「海膽仔」,附近有公司的OL、住宅捧場客👩‍👩‍👦‍👦一到中午就full ~!😽住附近的朋友講過,呢間店周不時有人takeaway「街坊飯堂」都幾受歡迎架😌除左主打的海膽刺身、魚生丼🍣串燒類朋友都推薦🎶 經過新蒲崗一於試試🤞💖 海膽三色丼($138)· 出面賣一板海膽,都要$2XX 🆙 💰平時都好少食到海膽,太貴好肉痛~ 唔捨得食係呢到百幾$就食到海膽飯!質素仲要唔錯✨太豪華了🥹🥹有差不多半板的海膽滿滿地蓋係飯上🍚 一d都腥!!又夠鮮甜😋💖 海膽蟹肉炒飯($128)·識落每一啖都有蟹肉同埋海膽嘅鮮味真係有蟹肉喺炒飯入面🦀 真材實料飯底係蛋炒飯🥚🍳💖 串燒🦑魷魚鬚串($28)迷你鱿魚鬚,雖然無粗的口感豐富,但係反面突出左個焦香味🔥🐮金菇肥牛串($28)變左碟上的🐷七味五花腩($28)好味😋👍🏻加上七味粉好惹味,🍗雞肉棒串($18)有少少雞軟骨的口感· 如果飲埋清酒,真係好有去左🇯🇵日本居酒屋的感覺🏮一班同事放工去食勁chill💖 燒菠蘿($18)· 🍍燒菠蘿我鐘意食,燒過的菠蘿特別多汁💖 木村蘋果汁($22)·蘋果梳打味~🍎 係日本牌子黎既,都不錯👌🏻💖 原
📍新蒲崗

住附近的朋友講過,呢間店周不時有人takeaway
「街坊飯堂」都幾受歡迎架😌
除左主打的海膽刺身、魚生丼🍣
串燒類朋友都推薦🎶 經過新蒲崗一於試試🤞

💖 海膽三色丼($138)
· 出面賣一板海膽,都要$2XX 🆙 💰
平時都好少食到海膽,太貴好肉痛~ 唔捨得食
係呢到百幾$就食到海膽飯!質素仲要唔錯✨
海膽三色丼

💖 海膽蟹肉炒飯($128)
·識落每一啖都有蟹肉同埋海膽嘅鮮味
真係有蟹肉喺炒飯入面🦀 真材實料
飯底係蛋炒飯🥚🍳
海膽蟹肉炒飯

💖 串燒
🐮金菇肥牛串($28)變左碟上的
🐷七味五花腩($28)好味😋👍🏻加上七味粉好惹味,
🍗雞肉棒串($18)有少少雞軟骨的口感

💖 燒菠蘿($18)
· 🍍燒菠蘿我鐘意食,燒過的菠蘿特別多汁
燒菠蘿

💖 木村蘋果汁($22)
·蘋果梳打味~🍎 係日本牌子黎既,都不錯👌🏻

💖 原味波子汽水(+$10跟餐/$15)
·跟餐除左麵豉湯、沙律之外,仲可以加錢配波子汽水🥤好懷念🥹 以前細個叫屋企人買黎飲~
海膽蟹肉炒飯
2022-05-16 48 瀏覽
喺新蒲崗啟德花園對面有一間日本菜「海膽仔」,菜式選擇都幾多,價錢都幾親密。🐚鮮赤貝:即叫即開,味道爽口鮮甜🤤,有淡淡的海水味,剩餘嘅部位師傅仲做咗啲小卷,配埋爽口嘅青瓜絲同蔥絲好夾,一個價錢兩個享受,充分發揮食材的鮮味,真心推薦👍🏻燒菠蘿🍍:😝外面燒到好香,爽口清甜,咬落去好Juicy多汁,酸酸甜甜好開胃,師傅好細心起咗皮同切左件,可以開心share,食起嚟又唔會好狼狽燒冬菇🍄:幾香菇味,加咗少少木魚絲吊味,如果冬菇厚身啲會更好食,另以可以加多少少醬汁會更惹味。

🐚鮮赤貝:

燒菠蘿🍍:

燒冬菇🍄:
燒冬菇

2022-05-16 89 瀏覽
今日嚟新蒲崗食lunch,上次食過呢間海膽仔覺得幾好食所以今日又來食,裝修陳設既具日式有具現代風格,舖頭分咗兩個部份,出面係壽司師傅工作吧枱同陳列櫃,入面係用餐嘅地方,座位寬敞舒適。必食推介:倍化帶子吞海膽 呢個組合好有創意,係將大帶子開半夾着住海膽,帶子大大粒夠晒厚身,味道鮮甜👍🏻;海膽黃色鮮艷,口感Creamy😋,好鮮味冇明礬味亦唔會有腥臭味,兩者配合得好好,食落好有滿足感☺️🦀甲羅燒配法包🥖比較少日式料理店會有甲羅燒,見到有梗係要嗌嚟試吓,甲羅燒上面放咗一隻日本蛋,撈埋裏面嘅蟹膏同蟹肉一齊食好creamy, 蟹膏鹹香味濃配上鮮甜嘅蟹肉🤩,原本以為撈飯食已經係最好嘅配搭,估唔到配上香脆嘅法包都好夾,就好似法式鵝肝醬搽喺法包上面咁樣,創意滿分💯串燒魷魚鬚🦑睇相以為係串燒魷魚酥,出嚟係串燒魷魚仔,不過魷魚仔好爽脆,加咗七味粉同鹽同胡椒調味,既唔會遮蓋魷魚仔嘅鮮味,又有少少辣好惹味香蔥拖羅蓉手卷🐟拖羅蓉好鮮味好滑,拖羅蓉份量都幾多,紫菜香脆,包住嘅壽司飯粒粒分明又軟熟,食落大少少甜味。整體來講,食才新鮮,食物款式多元化又創新;環境舒適;價錢合理,服務態度良好,上菜速度十分快。

必食推介:倍化帶子吞海膽

🦀甲羅燒配法包🥖

串燒魷魚鬚🦑
串燒魷魚鬚

香蔥拖羅蓉手卷🐟

串燒魷魚鬚
2022-05-16 34 瀏覽
喺香港好難得會搵到一間用海膽來做主題嘅日式餐廳🍴而且價錢仲非常之親民🤩嗰日就食咗個海膽三色飯 真係超正😍除咗有海膽之外 仲有吞拿魚蓉同埋三文魚子 分量十足👍食落仲十分之鮮甜💓
2022-05-13 48 瀏覽
♡♡♡📍 海膽仔 (新蒲崗)新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖之前已經嚟過海膽仔幾次,成為左回頭客嘅原因就係因為覺得呢間舖頭嘅質素真係相當唔錯🤭,價錢亦都幾OK🤣!因為都係街坊價錢,但係質素上絕對唔輸蝕😻,而且地點都比較就腳。舖頭細細但係人流都幾多,證明到舖頭嘅質素😆~🍽刺身定食刺身定食另外仲會有個飯配埋既,但係因為我哋另外仲有其他嘢食,咁就希望可以唔使俾個飯我哋,就以避免浪費食物😹😹!刺身都相當新鮮~當中佢嘅三文魚同埋帶子我真係超級鍾意🫶🏻,樣樣野都超級肥美, 真係超級滋味😻!🍽壽司定食壽司定食每一樣食物都好精緻😽,我覺得最為突出嘅當然係海膽壽司🤣🤣!嚟到海膽仔點可以唔食海膽呢!海膽呢個真係入口即溶,真係超級好味😆! 食得出佢哋嘅刺身都係好新鮮,係會有種鮮覺味既😚~🍽松葉蟹雙重丼成個賣相都好靚!松葉蟹既蟹肉排得好好好睇~令到人對佢充滿食慾🤣🤣!超級多嘅蟹膏醬!覺得咁蟹既蟹膏醬加埋蟹肉真係超級正🤤,撈埋白飯真係勁match~真係唔覺唔覺食咗咁多🫣。🍽三文魚腩壽司、櫻花魷魚軍艦、黃金魷魚軍艦、花之戀櫻花魷魚軍艦好似都唔知幾多年冇見過🫣!所以喺Menu見到就即刻叫咗😂😂,櫻花魷魚都
♡♡♡
📍 海膽仔 (新蒲崗)
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

🍽刺身定食

🍽壽司定食

🍽松葉蟹雙重丼

🍽三文魚腩壽司、櫻花魷魚軍艦、黃金魷魚軍艦、花之戀
櫻花魷魚軍艦好似都唔知幾多年冇見過🫣!所以喺Menu見到就即刻叫咗😂😂,櫻花魷魚都比較肥美同埋比較爽口。黃金魷魚軍艦口感就比較有層次,爽口既魚籽配上彈牙既魷魚真係有另一番風味😽。三文魚腩壽司又點可以錯過,三文魚腩肉質比較柔軟,一啖擺入口真係冇得頂~花之戀都係我最鍾意嘅壽司之一😻😻~

🍽火炙鵝肝壽司
估唔到一間小店會有呢一種壽司!所以見佢咁特別最緊要試!幾乎係入口即化而且香味較為細緻😍😍~同埋佢都係呢個價錢食到真係幾唔錯😂~
2022-05-13 433 瀏覽
聽到海膽仔個名就知係一間用海膽做主題的日本餐廳,餐廳用海膽做出多種特色的海膽菜式,刺身、丼飯等美食另外仲會提供生蠔、壽司、串燒、天婦羅、小食、麵食等,選擇非常多,總會有一款岩你心水餐廳裝修充滿日本小店風味,而且仲有兩層堂食位置,就算暫時仲未去到日本各大魚生市場用膳,都可以比大家回味一番店鋪的前半部另設零售區,如果住得不遠,仲可以外賣各式新鮮刺身、生蠔、丼飯等美食返屋企大吃一餐食物方面 :韓國海膽 : 海膽原盒奉上,鮮甜濃郁,配上特意波波飯及紫菜,可以用紫菜包住一小排的海膽進食,非常滋味倍化帶子吞海膽 : 外面用紫菜包著大大粒肥美又厚身帶子剌身,切開一半夾住鮮甜濃郁的海膽,口感有層次,鮮上加鮮日本令和之怪物 及 法國吉拉多蠔 : 岩手縣手掌般大的蠔稱為「令和之怪物」牛奶般嫩滑鮮甜的味道,帶有濃厚蠔味,Gillardeau No.2 肥美香甜且帶淡淡的榛果香,味道細膩有層次海膽三色丼 : 丼飯會跟沙律及足料麵豉湯,用上鮮味韓國海膽、卜卜脆三文魚籽及芝麻洋蔥碎吞拿魚蓉,仲可以用紫菜包住酸度適中的米醋飯及鮮味韓國海膽,非常美味三文魚大蝦帶子丼 : 丼飯會跟沙律及足料麵豉湯,配上大大隻牡丹蝦、大

食物方面 :

三文魚大蝦帶子丼 : 丼飯會跟沙律及足料麵豉湯,配上大大隻牡丹蝦、大大粒帶子、厚切三文魚、鮮味十足的丼飯
木村水蜜桃味果汁 : 由成熟的山梨縣和長野縣桃汁製成的梳打飲品,清爽暢快的碳酸飲料
2022-05-12
  • 海膽三色丼
  • 令和之怪物
2022-05-12 30 瀏覽
新蒲崗有驚喜丼飯!!話說呢間bookmark咗勁耐 終於有日去鑽石山可以一試不過其實都唔近地鐵站叫咗幾樣野試海膽丼 $168叫得海膽仔應該係對海膽有信心先咁改名無理由唔叫海膽😂?但叫完真係對得住個名 份量唔孤寒 海膽好鮮甜!!!真係好surprise!強烈建議叫海膽三色丼 $138其實呢個都唔差 海膽keep住正 拖羅蓉好肥美 撈飯一流倍化帶子吞海膽 $98呢個睇圖覺得正 黎到都覺得正不過食落口就純粹覺得ok好食冇乜太大驚喜 紫菜都唔脆 呢個可以唔嗌但overall 成間鋪都好高質🥺冇食到伏嘢Ps一個禮拜之後已經再去過😂相信去開鑽石山如果唔攰都會去食
新蒲崗有驚喜丼飯!!
話說呢間bookmark咗勁耐 終於有日去鑽石山可以一試
不過其實都唔近地鐵站
叫咗幾樣野試
海膽丼 $168
叫得海膽仔應該係對海膽有信心先咁改名
無理由唔叫海膽😂?
海膽三色丼 $138
其實呢個都唔差 海膽keep住正 拖羅蓉好肥美 撈飯一流
倍化帶子吞海膽 $98
呢個睇圖覺得正 黎到都覺得正
但overall 成間鋪都好高質🥺冇食到伏嘢
Ps一個禮拜之後已經再去過😂相信去開鑽石山如果唔攰都會去食
⭐️海膽仔⭐️📍:新蒲崗衍慶街新蒲崗大廈地下Q號舖⏰:12:00pm-10:00pm呢一間日本餐廳已經係我第二次回訪 價錢同食物質素成正比 新鮮之餘份量又多 大件夾抵食!成餐飯都好滿意🙈餐廳主打海膽 仲有刺身、壽司、炸身、丼飯、串燒等 除咗餐牌上嘅選擇 門口位置仲放咗兩個雪櫃 可以自己揀生蠔、刺身同海膽🙈 亦都有甜品提供!餐廳極具日式風格🎏門口已經好吸引 好多燈籠🏮裏面嘅座位都坐得闊落 好乾淨 成個環境好舒服!🥠倍化帶子吞海膽 💰98呢款真係每次過到嚟都必叫 兩大粒極厚既海膽 再用紫菜包住巨大粒既帶子 再包住加拿大海膽 帶子鮮甜大粒 肥美厚身 口感鮮滑 海膽極鮮甜 無腥味 口感濃郁 質感柔滑 一啖咬落去 帶子微爽滑稔 加上海膽柔嫩的口感 很有層次 鮮味十足!🦆鵝肝多士- 💰48入口即溶 好香口 鵝肝大塊厚肉 油脂感滿滿 不過麵包底就比較淋 所以上枱要快啲食🥰🐣鹽燒雞翼- 💰28雞翼厚肉飽滿 好香脆 鹹香味十足!🍣三文魚腩刺身(八切)-💰88好厚切新鮮 除咗三文魚腩之外仲有三文魚選擇 價錢都唔貴!🐥炸雞軟骨 💰38份量好多 炸到脆卜卜 再配埋沙律醬同檸檬 好惹味!🐟鰻魚炒飯 💰128一上枱見
⭐️海膽仔⭐️

📍:新蒲崗衍慶街新蒲崗大廈地下Q號舖
⏰:12:00pm-10:00pm

餐廳主打海膽 仲有刺身壽司、炸身、丼飯、串燒等 除咗餐牌上嘅選擇 門口位置仲放咗兩個雪櫃 可以自己揀生蠔、刺身同海膽🙈 亦都有甜品提供!

🥠倍化帶子吞海膽 💰98

🦆鵝肝多士- 💰48

🐣鹽燒雞翼- 💰28
雞翼厚肉飽滿 好香脆 鹹香味十足!

🍣三文魚腩刺身(八切)-💰88
好厚切新鮮 除咗三文魚腩之外仲有三文魚選擇 價錢都唔貴!

🐥炸雞軟骨 💰38
份量好多 炸到脆卜卜 再配埋沙律醬同檸檬 好惹味!

🐟鰻魚炒飯 💰128
一上枱見到個份量嚇親 兩個人share都食唔晒 配料有鰻魚粒、蔥花、雞蛋 炒飯比較濕潤 好滿足😍

🦪日本令和怪物 💰68
呢度最大嘅特色係可以自己出去睇個海鮮櫃 可以選擇自己鍾意食嘅生蠔🦪 我俾呢款令和怪物吸引咗🙈成隻手掌咁大 牛奶般嫩滑鮮甜的味道 生蠔肉質飽滿 入口帶豐富的礦物味道👍🏻

2022-05-04
  • 倍化帶子吞海膽