📍#東涌 Sunset Grill#羊羊在東涌#羊羊在新界早排🐻生日,咁啱見到餐廳又有promotion,咁啱個日又落機,咁啱咪book嚟慶祝生日🎂餐廳面海,感覺好似酒吧X餐廳,同尖沙咀間Aqua幾似,係個景冇咁多璀璨夜景睇🌃不過都好有feel又chill,可能因為唔夠燈光暗暗地,但勝在夠復古風所以都夠打卡📸🦞Seafood Platter $888幾乎每枱都有叫,好似好吸引😄份量都多,有三層,2-4人share剛剛好👫👫蟹腳多肉鮮甜,蝦都幾彈牙,蠔算大隻重海水味,蜆偏薄身但有味,龍蝦一啖咬哂肉😂🥩Steak Frites $408餐廳主打食扒,今期有呢款限定推介10oz肋眼,配無限薯條同沙律🥗感覺同La Vache!幾似,不過呢間真係好食啲😎要三成真係俾三成,牛肉唔乾柴,夠油潤、牛味濃而不膩🐮下面蠟燭真係會加熱啲汁同扒,所以叫三成真係差唔多😙同埋薯條係粗薯,熱辣辣🍟🐑Aged Lamb Rack (L) $660熟成羊真係少見,同平時個啲比真係軟嫩啲同重羊味啲😳普通個啲食皮通常都好韌,呢個啲皮都軟埋、咬到😁但係要留意返,唔好叫太raw,唔係會黐骨咬唔開🤣🦐Prawn Risotto

📍#東涌 Sunset Grill

#羊羊在東涌
#羊羊在新界

🦞Seafood Platter $888

🥩Steak Frites $408

🐑Aged Lamb Rack (L) $660

🦐Prawn Risotto $288
有啲失色,可能係太飽有影響🥺龍蝦汁risotto係幾重龍蝦香味,但食落真係好鹹,唔係鮮味😵飯煮到入哂味又好淋,計汁食好似食梗龍蝦芡汁😢蝦係幾大隻,但黐殼嘅😫

人均價錢-~$630

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀🍀

#hkfoodie #海岸扒房 #吃喝玩樂 #原相直出 #東涌美食 #新界美食 #牛排 #羊架 #熟成牛 #美食推介 #朋友聚餐 #情侶好去處 #紀念日 #節日慶祝 #生日飯 #情人節 #生日餐廳 #海景餐廳 #打卡餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #香港必食
男朋友今年生日選擇左東涌Sheraton 慶祝🥳,晚上想簡單D,就揀左海岸扒房作為生日飯餐廳🍴😉之前我地都去過Happy Hour,餐廳有分室內室外,室外地方不但欣賞到日落,仲可以遠眺停機坪,可以睇到飛機升降,環境非常舒服☺️今次晚餐選擇咗室內,裝修很有格調,係傳統美式扒房的設計風格,每一處都用心設計,所以我們都非常鍾意!因為下午已經吃了自助餐慶祝,今次我們只點選了Grass-fed Australian Rib Eye+Cream Spanish+ French Fries簡單慶祝!雖然我們沒有揀選最頂級的Dried aged 牛排,但這塊的肉質亦沒有讓我們失望!肉質嫩滑,medium rare 的火候也控制得不錯~配搭peppercorn sauce便是另一種滋味,喜歡濃味的朋友應該會喜歡!係訂座前已預先告訴餐廳是生日慶祝,所以餐廳也細心送上蛋糕和寫上Happy Birthday,為今次生日飯劃上完美句號☺️☺️

2023-07-02 600 瀏覽
食物素質很好,餐前麵包軟糯,牛扒多汁,配菜用心。牛排我們點的是T-Bone,7成熟的味道很好,搭配2-3種醬汁。配菜有蘆筍,Mac and cheese,薯條,每一樣都很用心,比如盤和薯條桶在上來之前已被加熱,能保持食物較高溫度。之前點過辣的Broccoli,味道也很正。環境更是不用說,View很棒。
食物素質很好,餐前麵包軟糯,牛扒多汁,配菜用心。
環境更是不用說,View很棒。
  • 牛排
2023-06-30 2708 瀏覽
Far away from the city, @sunsetgrill.hk is situated on the top floor in @sheratonhongkongtungchung with sea view. There is a big balcony and you may sit there to enjoy a sunset view when the weather is good. We came here for lunch after visiting Ngong Ping. We ordered three lunch sets and one pasta from the a la carte menu. I’d say their starters were better than mains. But the atmosphere here is nice enough to forget about the quality of food.We chose two 3-course lunch at $308 and one 2-course

We chose two 3-course lunch at $308 and one 2-course lunch at $278. Sourdough is served after ordering and could be refilled.

🥂Black Angus USDA Prime Rib-eye 300g (+$158)

🥂Black Angus USDA Prime Striploin 300g (+$98)
We wanted to try both steaks on the lunch menu and asked for medium. Ribeye tasted better than the other as it’s more tender and flavourful due to its type. The creamed spinach on the side was too creamy for my taste. Green peppercorn sauce is already served but they also give you extra sauces for you to choose.

🥂Charcoal Grilled Jumbo Prawn Risotto $288
This was from the a la carte menu. Served with lobster sauce, the risotto was nicely done with creamy texture but the prawn was overcooked so it was not bouncy and juicy enough.
Black Truffle Ravioli

🥂Black Truffle Ravioli
Since we ordered so much meat, we need some vegetarian dish to balance it out. Served in beurre blanc sauce, it’s actually quite heavy. The artichoke was also not my type.
Wagyu Beef Carpaccio

🥂Wagyu Beef Carpaccio
Came as starter from the lunch set, I actually liked the combination here with rocket, parmesan and black garlic aioli, rolling the beef together with these was a party in the mouth.
Tuna Poke Bowl

🥂Tuna Poke Bowl
Another starter from the lunch menu, it just never goes wrong when tuna and avocado are together plus the nori rice cracker on top just made it more appetising.
Leek & Potato Soup

🥂Leek & Potato Soup
Also the starter from lunch, just too salty.

🥂Hazelnut Chocolate Bar & Berries

🥂Calamansi & Raspberry Meringue Tart
Nice desserts to wrap up the lunch here.

Food was above average but not very surprising. The serving speed could be faster but other than that everything was quite nice. However, I will only be back if I am around the area.
Overall rating: 7/10
jsv_foodie
2023-06-14 711 瀏覽
前排去左東涌sheraton staycation,staycation package送$800蚊餐飲劵(印象中),又係見網上評論不錯去左呢間steakhouse 食,又係失望而回 😫😫煙燻章魚粒粒,前菜黎講味道都尚算開胃,章魚粒粒煙韌好嚼,醬汁咸甜混和章魚粒一齊食都幾惹味。沒有期望就沒有失望,一句非常適合呢一餐既說話,叫得steakhouse、扒房,當然對佢地steak有好大期望。呢份Bone in ribeye拎黎打卡好靚,但入口就知不外如是,肉汁不多,牛扒味道較淡,800蚊既定價真係mark up 得高左。或者呢個價錢係拎黎比環境,畢竟呢間steakhouse 有in house DJ 播碟,有海景(雖然夜媽媽冇野睇🤣)結論:去呢間餐廳不用叫呢份ribeye
前排去左東涌sheraton staycation,
又係見網上評論不錯去左呢間steakhouse 食,
又係失望而回 😫😫

煙燻章魚粒粒,
前菜黎講味道都尚算開胃,
章魚粒粒煙韌好嚼,
醬汁咸甜混和章魚粒一齊食都幾惹味。

沒有期望就沒有失望,
一句非常適合呢一餐既說話,
叫得steakhouse、扒房,
當然對佢地steak有好大期望。
呢份Bone in ribeye拎黎打卡好靚,
但入口就知不外如是,
肉汁不多,牛扒味道較淡,
800蚊既定價真係mark up 得高左。

或者呢個價錢係拎黎比環境,
有海景(雖然夜媽媽冇野睇🤣)

結論:去呢間餐廳不用叫呢份ribeye
2023-03-25 1863 瀏覽
🍽️ 海岸扒房 Sunset Grill📍東涌怡東路9號香港東涌世茂喜來登酒店19樓-今日已經食咗好多小食,雖然唔餓,但係book咗餐廳就一於去食少少嘢,點知……💫 Spanish Octopus, Romesco, Potato Foam ($ 198)八爪魚厚肉多汁,味道比較清淡,但係點埋個汁就幾有特色👍🏻伴碟嘅鷹嘴豆好好食🫶🏻💫 A5 Striploin Japan Kyoto 150G($498)日本A5西冷入口即溶,雖然唔大嚿,但係好飽肚🤣職員好貼心,上咗牛扒之後即刻問我哋需要乜嘢調味(海鹽同埋三款芥末)👍🏻食到尾段覺得越嚟越油膩,唔知係因為本身飽飽地嘅原因定係食唔慣🥹🥹💫 Creamed Spinach($ 50)真係好creamy好香,但係喺自己肚飽唔飽嘅狀態下,我覺得真係叫錯咗🥲🥲💫 Strawberry, Yoghurt Foam, Cassis Sorbet($ 88)呢個係最失望嗰一part🥲🥲因為今次有啲特別嘢想慶祝,店員特登中午時段打嚟提醒我哋,如果叫甜品嘅話,會喺甜品碟上面寫字,搞到我滿心期待🥹🥹order完個甜品,等左20分鐘,結果……半粒字都冇其實個甜品本
🍽️ 海岸扒房 Sunset Grill
📍東涌怡東路9號香港東涌世茂喜來登酒店19樓

💫 Creamed Spinach($ 50)

其實個甜品本身唔差,酸咪咪既雪芭可以好好咁樣中和左牛扒嘅油膩,士多啤梨就匿埋咗喺個tart入面,有少少酒香,整體而言非常高質👍🏻
🌟成晚嘅店員服務都好好,只係甜品嗰part令人好失望🥹
🌟唯一美中不足之處就係個牛,真係好油膩
🌟因為有萬豪嘅會員,所以有八折優惠,成件事都幾抵
🌟特別要讚一讚佢嘅餐前麵包,真係外脆內軟,加上香滑嘅牛油,令本身唔餓嘅我都忍唔住食多兩塊

推薦指數:3/5
抵食指數:3/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #TungChung #東涌 #Sheraton #喜來登 #SunsetGrill #海岸扒房
2023-03-15 1483 瀏覽
📍 Sunset Grill 海岸扒房 (東涌)東涌怡東路9號香港東涌世茂喜來登酒店19樓🌕🌕🌕🌕🌖食物30-DAY DRY-AGED BONE-IN T-BONE 900g ($1000) ✨Add on Foie Gras 60g (+100)呢個真係我食過最好食嘅T-bone! 我地係叫medium rare 而佢上黎嘅時候,我覺得佢係做到我想要嘅熟成度😌 T-bone食得到炭燒味同好重牛味🥰上碟嘅時候,侍應會俾我哋揀四款醬汁配牛扒 不過個人覺得牛扒配鹽係最好食嘅🤭如果到時大家嗌咗記得叫侍應俾鹽,佢嘅鹽係成片狀,唔係一粒粒㗎🥰仲有個蒜頭唔好以為係裝飾🤪佢按咗出嚟做蒜泥配牛扒都幾好食😋鵝肝冇乜特別加唔加都無所謂🤣Sides:Creamed Spinach ($45)呢個spinach食落有少少heavy😗唔一定要加~Black Truffle Mash ($65)✨呢個薯仔蓉超好食!😋佢嗰質地好滑 黑松露味又唔會太重 值得一叫~Mac & Cheese ($65)呢個就中上水平,不過略嫌佢芝士味可以重啲😝可能本人係鍾意食重芝士味嘅人😝Starter Grilled Spanish
📍 Sunset Grill 海岸扒房 (東涌)
東涌怡東路9號香港東涌世茂喜來登酒店19樓

🌕🌕🌕🌕🌖

食物

30-DAY DRY-AGED BONE-IN
T-BONE 900g ($1000) ✨
Add on Foie Gras 60g (+100)

Sides:
Creamed Spinach ($45)
呢個spinach食落有少少heavy😗唔一定要加~

Black Truffle Mash ($65)✨

Mac & Cheese ($65)

Starter
Grilled Spanish Octopus,Romesco, Pickled Chilli ($165) ✨
呢個八爪魚好高質!佢用一個好靚嘅貝殼兜裝住😆跟住一開蓋嘅時候會有煙熏味嘅煙出嚟😯食落個八爪魚一啲都唔煙韌,用牙好容易切開🤓

Steak Tartar, Augustus 100 Days Grain Fed Australian Tenderloin, Sake Cured Egg,Rye ($190)
呢個他他嘅牛肉切到好碎😞唔係好食得出牛肉嘅texture😅

餐廳環境好grand 好適合情侶黎食🥰🥰如果大家唔怕熱可以出outdoor食有另一種感覺🤩

話說我係用Tung Chung Zero Room Package食嘅 所以其實呢餐等於唔使錢🤩❤️❤️不過唔知而家仲有冇😗

$1900 ($475 p.p)
2023-02-22 1774 瀏覽
因為不同的紀念日吃過很多餐廳,每次都會特別選擇餐廳。這次老公因為時間原因選擇了就近海岸扒房,之前已經光顧了很多次,但未在紀念日光顧過。一開始也不知道我們是紀念日,點甜品以後知道我們是紀念日幫我們在甜品上寫上祝福語(因為知道我們需要中文菜單貼心寫了中文) 還有位同事過來幫我們影拍立得照片紀念,送送朱古力小禮物。有被感動到,細節部分做得好好!會繼續支持,也希望各位見到唔好錯過!是難得的好餐廳!食物環境服務都一流!
2023-02-13 1601 瀏覽
話說東涌 Sheraton 住一晚包餐飲,琴晚已經用咗一大截食自助餐,今日食埋個 lunch 就鬆人。瞓醒覺交完鎖匙就直上喺頂樓嘅 Sunset Grill,可能閒日關係成間餐廳得幾枱客,我被安排坐靠窗一張枱。餐廳一大賣點就係個海景,又唔係多人,有靠窗嘅枱都好應該。不過海景就有分等級嘅,始終中環尖咀一帶嘅海景最正,東涌呢邊爛溶溶咁就冇乜好睇。有人話睇飛機升降好有趣,唔明飛機升降有乜好睇,以前啟德都睇唔少啦,嗰啲仲更加有趣。未點餐之前睇吓有咩 cocktail 先。仔細研究之下揀咗 Honey Old Fashioned,係 bourbon base 嘅 cocktail,上面放一舊類似蜂巢形狀嘅蜜糖味脆糖。我問個菲律賓籍侍應 Harry 點玩呢件嘢,應該等佢自己溶定直接拎起嚟食,佢話細細啖咬一吓再呷一啖酒咁樣。又幾得意,咁就啱,飲 cocktail 呢啲都係貪得意啫。到點餐時我想食羊扒,但 Harry 竟然話冇貨,佢賴帶位個同事冇話我知。有冇搞錯,咁大間餐廳羊扒都冇,係咪冇錢找貨數呀?事但啦,我又冇話要追究責任,邊個唔記得講唔係重點。冇羊就食牛啦,叫咗個 ribeye 五成熟。Harr

到點餐時我想食羊扒,但 Harry 竟然話冇貨,佢賴帶位個同事冇話我知。有冇搞錯,咁大間餐廳羊扒都冇,係咪冇錢找貨數呀?事但啦,我又冇話要追究責任,邊個唔記得講唔係重點。冇羊就食牛啦,叫咗個 ribeye 五成熟。Harry 問五成咁生?我話你認為唔好咩?佢話唔係,不過出嚟如果我嫌太生可以叫廚司再煎一煎。一於咁話啦。

我心諗,五成都話生咁奇?又唔係三成。我通常叫五成出到嚟都差唔多七成,如果叫七成就多數變九成。我諗係咪廚房備餐時會將啲牛扒煎定底面先,到有人叫再落鑊煎熱佢,所以五成難控制?唔知。

揀醬汁時見到有 chimichurri,未試過,問Harry 係咩嚟。佢話係南美發明嘅,廚司見南美人成日食肉,佢哋發明配搭肉嘅醬汁應該有佢道理,所以引入咗。係 olive oil 底加蔬菜同 herbs,唔辣。好,試吓佢。

到上枱時 Harry 見我曾經猶豫緊揀 chimichurri 定 blue cheese sauce,結果佢俾晒兩樣我。

塊扒肉質幾好,嫩滑有咬口,大部分都俾到五成我,係有一細邊煎耐咗變咗7成,算啦,都收貨啦。

如我所料,blue cheese 點肉太搶,點薯仔就十分夾。所以啲肉都係集中點 chimichurri,的確唔搶之餘仲提升個肉味,記住佢先。

其實琴晚嗰餐仲未飽完,又唔係太好甜品,叫杯咖啡消消膩剛剛好。

今餐埋單七百幾。

整體嚟講,間餐廳冇雷公咁遠,海景冇睇頭,服務一般,但價錢同市區中環灣仔尖沙咀睇齊,唔減吓價唔會揀佢。
2022-12-03 2473 瀏覽
很滿意‼很滿意因為入住東涌喜來登酒店,晚上就預訂了海岸扒房,已知這裡有靚景睇,置身餐廳真係好靚好靚,可能是星期一吧,餐廳不算太多人,大部份2人一檯在享受靚景用餐,我們6位因為慶生party相對太嘈了,向當晚同場的食客說聲不好意思扒房環境真係會推介比朋友,我們點的餐都是share的,cocktail 餐前酒點加了香檳的,酒就當然唔share啦餐前小食有墨魚 / 薯條,主菜當然小不了牛扒、海鮮飯、乳豬脾。。。慢煮牛扒就一定好食,但乳豬脾真的真的真的好好好好食,外皮薄薄脆脆 & 肉汁豐富,為左隻脾加上靚景,因為職員說5點飲住酒睇日落也不錯,我們說好會再去慶生party唔小得甜品,忘了幫menu拍照,只記得有檸檬,上碟造型亦是檸檬一個,好cute亦好好味,忘了拍照點了兩款甜品,餐廳亦送來兩碟寫上名字的小蛋糕,好窩心很滿意‼大家都好欣賞餐廳職員的服務,很滿意‼
很滿意‼很滿意

,置身餐廳真係好靚
好靚
,向當晚同場的食客說聲不好意思

扒房環境真係會推介
,但乳豬脾真的真的真的好好好好食

點了兩款甜品,餐廳亦送來兩碟寫上名字的小蛋糕,好窩心

很滿意‼大家都好欣賞餐廳職員的服務,很滿意‼
2022-11-28
生日
  • 乳豬脾
在不能外遊的日子,Staycation 是唯一可以滿足一下旅遊的解決方案,省下的機票錢,可以盡情豪食。這個悠閑假期的第一站是到 Sheraton 的 Sunset Grill 食個慢活慵懶的 Brunch Set 😍😍😍😍不愧為海岸扒房,室內室外都是全海景的,靚到一個點 😍😍😍😍😍天公做美,在完美的天氣配合下,加上無敵大海景,連怕冷怕熱怕風吹,怕曬怕淋怕蚊釘的小妹,也嚷著要到戶外雅座開餐!朋友圈中口啤甚好的 Sunset Grill - ‘CHAMPAGNE BRUNCH SET’,成人收費$888 ,今日終於有空一試,期待滿滿 😁😁😁ANTIPASTI & PINCHOS餐前佐酒小食,琳琅滿目,一般大路的小食都有供應!風乾火腿、各式芝士、橄欖、tapas、煙三文魚、麵包乾果,應有盡有!😍😍😍在餐前佐酒小食的小區一逛,隨心的取了一些 hams & cheese, 作醒胃之用小食過後,再來就是享用無限任食的海鮮自助吧!有即開生蠔、雪蟹、大蝦、波士頓龍蝦、青口及蒸蜆!即開的新鮮生蠔挪威雪蟹大蝦原隻波士頓龍蝦青口蛤蜊每款一點,已經甚有睇頭,生蠔鮮甜中帶海水味,秒殺半打無難度!波士頓龍蝦勁大隻
無敵大海景
青口
Brittany Bouchot Mussels
蛤蜊
Steamed Clams
每款一點,已經甚有睇頭,生蠔鮮甜中帶海水味,秒殺半打無難度!波士頓龍蝦勁大隻,肉厚彈牙多膏。加上兩小時任飲香檳及無敵海景,人生樂事!
重點主菜選了二人份的美國臀肉蓋,每隻牛只有極少量!肉質紋理豐富,有咬口之餘亦夠嫩口,是做烤牛肉最理想部位 😍😍😍😍😍
U.S.A. Prime Picanha
因我倆口味不同,一個愛生一個愛熟,正當猶豫不決烤牛肉要幾成熟之際,酒店的貼心服務出現了!🌟🌟🌟🌟🌟 一半well done, 一半 medium rare 的提議,圓滿了我倆的需要!的確 well done!
U.S.A. Prime Picanha
三成熟的烤牛肉,色澤鮮紅,口感軟熟,肉味濃郁,味道很好。
U.S.A. Prime Picanha
總是聽到有人在耳邊喃喃的說,牛肉熟煮就浪費了,其實牛肉質素夠高的話,就算全熟都係可以好軟腍,好好食!眼前這客就是好例子,食過的就會明白 😂😂😂👍
U.S.A. Prime Picanha
配菜的炸蕃薯條,取代一般嘅炸薯條,精緻度亦提升了。外層炸得香脆,內裏鬆軟香甜的蕃薯,吃得不亦樂乎!
Sweet Potato Fries
作為完美的一餐,甜品亦都是一個重要嘅環節,集四款甜於一身的拼盤。
以其中的西班牙吉士棒最為特別,酥脆內軟,外層洒上白糖,再加朱古力醬一起食,令人會不停的吃下去,真正甜品的魔力!
Home-made Churros with Chocolate Sauce
無敵大海景
Fine de Claire No. 4
Norwegian Snow Crab
Whole Prawns
Whole Boston Lobster
Brittany Bouchot Mussels
Steamed Clams
Sweet Potato Fries
  • Sea View
  • Home -made Churros with Chocolate Sauce
真係好隱世嘅扒房 @sunsetgrill.hk 雖然真係好遠好遠,喺東涌不過應該會再去個飛機場境超級無敵,睇住飛機嘅升降不過今次我哋真係遲咗去,如果唔係可以睇到日落講返啲食物今次揀咗Porterhouse medium rare 好嫩滑好好食,調味啱啱好 配bearnaise 配steak 真係好好食,係法式version 既Hollandaise Sauce ,我都係第一次試,完全迷上之後試左個豬,已經唔記得叫咩名只係個豬都好嫩滑,配菜係turffle mash potato … 好食到清左盤Starter 食左 steak tartare , Fore Gras 同scallops 調味都係比一般扒房岀色我地五個人,叫咗五杯Cocktail係我又強人所難咁咁叫人整white Wine sangria ,off menu 但都難佢地唔到 都幾好飲😍
真係好隱世嘅扒房 @sunsetgrill.hk

雖然真係好遠好遠,喺東涌
不過應該會再去
個飛機場境超級無敵,睇住飛機嘅升降
不過今次我哋真係遲咗去,如果唔係可以睇到日落

講返啲食物

我地五個人,叫咗五杯Cocktail
Porterhouse
Pork  wif  truffle mash  potato
Steak    Tartare
Scallop
Porterhouse
#東涌 #oopsie東涌 #oopsie新界東涌隱世露天海岸扒房 係Sheraton酒店裡面既其中一間餐廳Sunset Grill🥩🌄餐廳入其名 有扒又有日落景🙈不過我地係夜晚去就得夜景啦 仲不時見到飛機✈️近距離起飛降落 飛機迷必黎呀 無論坐戶外定係室內都一樣氛圍感重重 晚上仲有DJ在場添 11月分天氣坐戶外一d都唔熱 靠緊海邊仲有d涼 餐廳已經準備左火爐🔥所以完全無問題👍🏻食物都一樣好掂order完之後 先有sourdough作前菜 依個時候已經可以配上🍷啦 另外叫左一杯餐廳既signiture cocktail🥃●Honey Old fashioned ● (8.5/10)honey comb toffee配 whiskey 💰110●Herb Crusted Lamb Rack● (8.5/10)我地叫左個300g Lamb Rack 表面有一層herb crust medium既烤羊剛剛好 口感軟身 鎖住羊肉既肉汁🍖💰348●Grass-Fed Rib Eyes● (9/10)300g既Medium rare Ribeyes 都係做得好出色 肉汁鮮甜 牛肉嫩口💰398● Ch
#東涌 #oopsie東涌 #oopsie新界

honey comb toffee配 whiskey
💰110

💰348

●Grass-Fed Rib Eyes● (9/10)
💰398

● Charcoal Grilles Prawn● (7/10)
隻🦐我覺得麻麻地 唔新鮮
💰+88

●Charcoal fried broccolini with chili oil● (9.5/10)
食咁多肉叫左個西蘭花🥦一貫好食
💰55

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️
人均:$4-5xx
2022-11-17 956 瀏覽
皆因今個月係小編嘅生日月,所以多咗好多飯局,朋友揀咗一間位於東涌一間酒店嘅西餐廳,亦都係小編bookmark咗好耐既餐廳,環境一流對住個海景。當入去嘅時候原來有個調酒師在場,而佢都係2021年cocktails比賽拎咗冠軍,所以小編同朋友都好雀躍去試酒,一共點左三杯都係調酒師攞獎嘅,二間餐廳係設置室內室外環境-肉眼扒小編唔算太喜愛,冇乜牛味🐂但係相對地都算嫩口,但係龍蝦飯就值得一讚,係原隻嘅龍蝦肉,味道好濃好新鮮,而頭盤叫咗6️⃣隻生蠔,選擇唔多,得1款就係法國生蠔,最後生日當然要叫個蛋糕啦,甜品就不過不失,亦都有幾款選擇。
RIb EYe
Seafood Rice
Fine de Claire 6 pcs
2022-11-10
Seafood Rice
Fine de Claire 6 pcs
2022-11-15 870 瀏覽
黃昏時間入黎揀個露台位打咭平台位無得book, 只可以 walk in好好彩坐到個第二靚位無限時間 疫症期間 見唔到飛機起飛室內係復古裝修設計 特別喜歡地磚 飲杯嘢再食晚餐叫左個🥗Roasted Caesar salad 好特別嘅salad presentation 竟然用兩顆生菜 上面鋪滿沙律醬創意十足🥔Herb crusted Lumina Lamb Rack Ratte Potatoes300gMedium rare 略嫌太生 廚師幫我地再煑番熟少少 又細心切開一片片服務態度非常好Surprise值得一讚係餐廳預備咗生日cake朱古力禮物同埋生日相俾我哋嚟
黃昏時間
入黎揀個露台位打咭
平台位無得book, 只可以 walk in
好好彩坐到個第二靚位
無限時間 疫症期間 見唔到飛機起飛