2019-02-25
《活蘭印度素食 by Veg Concept》 #食在尖沙咀 #素食📍尖沙咀麼地道62號永安廣場UG 16-17號舖-係尖沙咀食印度野好多人都會去重慶大廈 但其實永安廣場呢到都有間食印度菜 仲要係素食 絕對可以一試一坐低就會比小食你先 類似蝦片 幾好味🔹North Indian Thali 北印度套餐 $105一次過想試多d野嗌左個套餐 有南印度/北印尼揀 今次試下北印度套餐 有2塊薄餅 同一塊脆餅 有8款配料 咖哩有什菜有大豆有薯仔等 每款都唔同味 仲有款係甜嘅就未必太岩港人口味 可以薄餅食或者撈飯食都得🔹Mix Uttappam 班戟 (洋蔥/辣味/椰子) $70我地Mix哂幾款味 不過試完之後覺得洋蔥可以唔要 一黎落得太多 二黎太生,呢個班戟幾特別 我覺得係幾好味嘅 仲有咖哩比你點黎食🔹Mango Lassi 芒果乳酪 $35🔹Pineapple Lassi 菠蘿乳酪 $35好多人都係飲呢杯乳酪 有芒果同菠蘿 一於一人一杯試下芒果味幾濃幾滑 但菠蘿更好飲 超新鮮 不過唯一唔好係唔夠凍✏️平日夜晚黎都滿座 大多數都唔係香港人 店員都唔係 但都識d廣東話 價錢都幾大眾
📍尖沙咀麼地道62號永安廣場UG 16-17號舖
一坐低就會比小食你先 類似蝦片 幾好味