2024-07-09 88 瀏覽
人氣泰國餐廳💛THAIKAU✨ʕ๑’ㅅ‘๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡呢間THAIKAU🐥主打泰國菜🇹🇭餐廳環境充滿東南亞風情🧡仲係寵物友善餐廳🐶原來餐廳係由Mirror成員Lokman、Alton同Error成員阿Dee合作開嫁!🧡燒春雞燒雞燒到外皮夠脆 入面仲要爆汁 正✨肉質夠嫩 我鐘意點埋佢個醬食 酸酸甜甜即叫即整 所以要等30分鐘左右~不過好野食係值得等待🫶🏻🤎火山骨(大)火山骨大大嚿 仲要肉嘅比例都夠多✨連住骨位嘅肉仲要有啲肥膏 好邪惡!而且佢個醬汁酸酸辣辣咁 幾開胃🌶️味道比起燒雞再濃味啲 我會拎埋啲雞點呢個汁添💚秋葵生菜9包頭先食得太多肉 叫返個生菜包平衡下🥬肉碎都幾多 微辣 佢仲有秋葵脆粒 口感即刻提升唔少 包住哂食 層次係幾豐富💛芒果糯米飯芒果超甜 多汁🥭雙色糯米飯煙煙韌韌 加埋椰汁 又係一個好味勁飽肚嘅甜品🤍椰青好鐘意飲椰青 清甜又解渴💦🩵椰青雪山呢杯造型再特別啲 雪葩口感 又係好消暑椰汁味好濃🥥 但會比較偏甜少少⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧📍 THAIKAU 旺角彌敦道
人氣泰國餐廳💛THAIKAU✨
呢間THAIKAU🐥主打泰國菜🇹🇭
餐廳環境充滿東南亞風情🧡仲係寵物友善餐廳🐶

🧡燒春雞
燒雞燒到外皮夠脆 入面仲要爆汁 正✨
肉質夠嫩 我鐘意點埋佢個醬食 酸酸甜甜
即叫即整 所以要等30分鐘左右~
不過好野食係值得等待🫶🏻

🤎火山骨(大)
火山骨大大嚿 仲要肉嘅比例都夠多✨
連住骨位嘅肉仲要有啲肥膏 好邪惡!
而且佢個醬汁酸酸辣辣咁 幾開胃🌶️

呢杯造型再特別啲 雪葩口感 又係好消暑
椰汁味好濃🥥 但會比較偏甜少少

📍 THAIKAU
旺角彌敦道558-560號譽發廣場4樓
之前都已經有聽聞過呢間餐廳,知道係由Mirror嘅 Lokman、Alton 同埋Error嘅呀Dee開,但一直未有機會嚟朝聖,今次就同朋友約咗食晚飯🍴泰式涼拌鮑魚(4隻)涼拌鮑魚有𠝹花同埋燒過,再淋上泰式辣汁,滲晒入鮑魚裡面,口感爽脆醒胃🔥冬蔭功烤魚用原條鱸魚上碟,魚皮表面烤得夠香脆,魚肉仲保持到鮮嫩,仲索晒冬蔭功汁。整體唔會太辣,適合香港人口味🦀黃咖哩軟殼蟹呢款黃咖哩係平時食咖哩炒蟹嗰種咖哩,入面充滿蛋黃香,好啱配埋薄餅或者蒜蓉法包一齊食~ 軟殼蟹足足有3隻咁多,每隻都仲係好完整,酥脆香口,仲有唔少蟹肉同埋蟹膏,唔駛自己剝殼食,比起食咖哩炒蟹,慳返好多功夫

泰式涼拌鮑魚(4隻)

🔥冬蔭功烤魚
冬陰功烤魚

🦀黃咖哩軟殼蟹
黃咖喱軟殼蟹
冬陰功烤魚
黃咖喱軟殼蟹
2024-07-08 107 瀏覽
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼由Mirror、Error「無悔三兄弟」所開嘅泰式餐廳「泰九鳥」位於旺角譽發廣場,以藍黃色作主調,別具熱帶風情格調🌴食物方面除咗有經典嘅傳統招牌菜,如冬蔭功烤爐魚,亦有新穎且玩味較重嘅特別菜式(404黑色西蘭花)🥦加上親民嘅價錢,絕對係星級之選⭐️🔸泰式涼拌鮑魚($98/4隻)鮑魚新鮮大隻,咬落爽口彈牙有嚼勁💋且帶泰式酸辣風味,作前菜一流👍🏻🔸黃咖哩軟殼蟹($182/3隻)➰跟蒜蓉法包(+$32/4件)軟殼蟹香酥金黃,每隻都沾滿甜香黃咖喱醬汁,且混合着清甜嘅椰香味😋伴以薯仔、紅蘿蔔同數款菇類,份量豐富,飽肚感十足🙆🏻‍♀️連同蒜蓉包一齊食更昇華至另一境界🆙🔸泰式明爐魚($182)鱸魚經油炸至外皮金黃香脆,內裏肉質則細膩滑嫩,魚汁酸甜兼備讓人食欲大振🐟再以明爐上菜,保持温度而且芳香撲鼻🔥🔸芒果糯米飯($78)芒果香甜多汁,紫糯米飯煙韌綿密,灑上香脆綠豆仁後更添口感層次💫再配上濃醇椰漿,每口都充滿滋味😽🔹芒芒雪沙($48)清新消暑飲品☀️味道香甜帶微酸,透心涼之餘更可開胃消滯✅🔹椰青雪山($48)椰子杯造型可愛,而且真有雪山在頂🥥飲品椰

🔸泰式涼拌鮑魚($98/4隻)

🔸黃咖哩軟殼蟹($182/3隻)
➰跟蒜蓉法包(+$32/4件)

🔸泰式明爐魚($182)

🔸芒果糯米飯($78)

🔹芒芒雪沙($48)
清新消暑飲品☀️味道香甜帶微酸,透心涼之餘更可開胃消滯✅

🔹椰青雪山($48)
椰子杯造型可愛,而且真有雪山在頂🥥飲品椰奶味芳馥濃郁,清甜解渴👏🏻

🔔限時優惠🔔
由6月24日至7月23日,身份證號碼上含有「0、4、2、6」,
四個數字的其中一個或以上,即享以下優惠:
▪️一個字9折
▪️兩個字85折
▪️三個字8折
▪️四個字75折
🔺相同號碼以一個計算
🔺優惠不適用於午餐,以及其他優惠不得同時使用

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲
/一到食飯時間🕐依間餐廳坐滿晒所有mirror粉🤣唔少人都拎住公仔黎打卡📸果然~偶像嘅魅力真係沒法擋🤣成間餐廳主打用左黃色,非常之鮮艷🇹🇭.泰*拼盤 $192次次食泰菜都必定叫拼盤,乜都有齊唔洗諗😂 🔆黃金蝦餅2件蝦餅夠肥美,彈牙度極高🥳🔆冬蔭功單骨雞翼 6隻冬蔭功味唔算好出😂雞翼較乾身🔆泰式魚餅 4件估唔到有驚喜‼️彈牙度十分高,魚餅本身帶有少少辣味再配埋甜酸醬,整體既感覺好唔錯👍🏽🔆酥脆春卷2件🔆沙嗲串燒(雞及牛)(各2串).🌋火山骨 (大) $192好多間泰國菜都有火山骨😇排骨煮到好淋,配上酸辣既汁,十分開胃🤤真係好惹味.🦀麥香金沙軟殼蟹3隻 $182啲蟹炸到酥香脆口‼️配上起左沙既鹹蛋醬頂層有麥皮同埋提子乾,增加口感🥳真係食到停唔到口.🍮芒果糯米飯 $78用芒果糯米飯作為依餐飯既終結🫣芒果配上普通嘅糯米同埋紫糯米頂層仲鋪滿左脆米🌾軟綿綿嘅糯米倒上椰奶配上清甜嘅芒果🥭簡直係絕配💯
泰*拼盤 $192
次次食泰菜都必定叫拼盤,乜都有齊唔洗諗😂
🔆黃金蝦餅2件
蝦餅夠肥美,彈牙度極高🥳
🔆冬蔭功單骨雞翼 6隻
冬蔭功味唔算好出😂雞翼較乾身
🔆泰式魚餅 4件
🔆酥脆春卷2件
🔆沙嗲串燒(雞及牛)(各2串)

🌋火山骨 (大) $192

🦀麥香金沙軟殼蟹3隻 $182

🍮芒果糯米飯 $78
泰國🇹🇭新風味,由 Mirror 成員 Lokman Alton 和 Error 成員 Dee 哥聯手開設的全新泰國菜餐廳,位於旺角時尚質感與泰式風情完美融合,讓您彷彿置身於曼谷街頭🤗餐廳主色調以亮麗的黃色和沉穩的藍色為主,營造出清新自然的氛圍,除了舒適的室內座位,這裡還設有戶外露天區域,讓您盡情享受泰式風情🤗🔸拼盤|$192喜歡炸既我,一見到就點了,拼盤包括了:▪️黃金蝦餅2件:外酥內軟,彈牙鮮香▪️泰式魚餅4件:鮮嫩多汁,質地細緻▪️酥脆春卷2件:外層金黃酥脆,餡料鮮美飽滿▪️冬陰功單骨雞翼6隻:香料交織濃郁,單骨吃起來方便▪️沙嗲串燒雞及牛各2串:肉質鮮嫩多汁,香料調配得宜🔸冬陰功烤魚(鱸魚)|$192湯底的冬陰功味超級濃郁,鱸魚肉質夠滑嫩,而且份量很大,用火爐暖住烤魚,會令湯底越來越濃鮮🔸火山骨(豬肋骨)|$132火山骨質地柔軟,全部都大大舊,肉質細嫩多汁,醬汁酸酸辣辣,十分開胃,同響泰國食過的差不多🔸芒果糯米飯|$78黑白糯米軟糯香甜,配上香氣十足的椰奶更香甜,芒果的酸甜滋味則為整個料理增添了清新的風味🔸洛神花茶|$52色澤鮮艷,呈現出濃郁的紅色,帶有淡淡的花香味,口感甜酸適中,好消🔸

🔸拼盤|$192
喜歡炸既我,一見到就點了,拼盤包括了:
▪️黃金蝦餅2件:外酥內軟,彈牙鮮香

🔸火山骨(豬肋骨)|$132

🔸芒果糯米飯|$78

🔸洛神花茶|$52

🔸水果茶|$52
水果茶色香味俱全,不僅能滿足味蕾,還能帶來健康益處
同朋友想揾個地方食花生,一路坐住食,一路傾juicy 野。最後黎咗呢度,驚喜滿滿,服務、氣氛、食物都係前所未有嘅出色❣️由Mirror嘅 Lokman 、Alton ,Error 嘅阿 Dee開嘅,果然係有保證!喺餐廳幫手嘅後生仔除咗勁靚女,服務仲好有禮貌、好fun、服務超好,快啲加佢人工!!⭐️火山骨(豬脊骨)(細)因為驚食唔晒,所以嗌咗細嘅,但好後悔冇叫大份,因為超惹味🥹🥹肉質好滑嫩,沾上泰式醬超有風味,仲要大大舊打卡一流!⭐️燒春雞好野就要等一陣!但係上碟熱辣辣,飄揚香噴噴嘅雞油香✨淨係望已經流口水,成隻雞大過個頭,真係勁誇張🫶一摵隻雞脾勁多汁,肉質好靚好新鮮,皮仲要好脆💖⭐️黃金蝦餅四件香口香脆,唔乾都唔油🌸蝦肉好鮮,沾上甜酸醬好岩我口味😀⭐️黃金蝦餅四件香口香脆,唔乾都唔油🌸蝦肉好鮮,沾上甜酸醬好岩我口味😀⭐️椰汁西米糕五件食落每舊都有唔同嘅調味喎🤔有幾件原味,有幾件好似加咗海鹽,創意組合幾得意😸⭐️椰青雪山夏日冰涼感❄️椰汁味夠重,配合sorbet,非常解膩🤪⭐️翠綠湖班籣飲品,好有特色🥳

⭐️火山骨(豬脊骨)(細)

⭐️燒春雞
香口香脆,唔乾都唔油🌸蝦肉好鮮,沾上甜酸醬好岩我口味😀

⭐️黃金蝦餅四件
香口香脆,唔乾都唔油🌸蝦肉好鮮,沾上甜酸醬好岩我口味😀

⭐️椰汁西米糕五件

⭐️椰青雪山
夏日冰涼感❄️椰汁味夠重,配合sorbet,非常解膩🤪

⭐️翠綠湖
班籣飲品,好有特色🥳

2024-07-07 57 瀏覽
之前聽朋友講旺角有間Mirror同error都有份嘅泰國菜,不過一直冇機會去試。今日同朋友得閒,就一早book咗位嚟試吓啦。一去到好彩有book位,因為真係好多客人,差唔多全場都坐滿晒,今日仲要係平日咋喎。聽講呢度最出名嘅就係乳豬煲,咁我就一早訂位嘅時候已經落定單,聽到隔籬枱好多都有叫呢個煲。乳豬煲可以揀湯底,分別係冬陰功同椰子雞,因為我唔食得辣,咁就揀咗椰子雞啦。一上枱真係好香噴噴,試咗一啖椰子雞湯,好濃郁,而且味道好清新。本身都有啲驚乳豬放落個湯底度會唔會好唔夾,估唔到完全唔會,脆嘅外皮浸落啲湯度,就好似食緊響鈴咁樣。而且佢嘅乳豬唔會太肥,好多肉。另外呢個生蝦刺身又係好推薦,因為佢好新鮮,而且好大隻,食落好彈牙好開胃。我同朋友分別叫咗兩杯唔同嘅嘢飲,我就叫做芒果沙冰,飲落唔係太甜,而且芒果好多,好啱夏天飲呀。呢間餐廳又靚,而且價錢好平,同埋有好特別嘅乳豬煲,真係好推薦大家嚟試吓。下次朋友聚會我都會再黎試,不過一定要記住早啲book位呀。

• 乳豬鍋
泰(九鳥)拼盤,大大盤用泰式竹盤盛載住,樣樣小食都有齊!包括有黃金蝦餅、泰式魚餅、酥脆春卷、冬陰公單骨雞翼,同埋沙爹牛雞串!每樣小食都熱辣辣,好香口!串燒仍然好juicy,唔會燒到好乾身!我最鍾意嘅就係冬陰公單骨雞翼,好香🤩好惹味泰式明爐魚(鱸魚)原條魚上枱,加入唔同配料,湯底清淡但又香濃惹味!整體味道係酸酸辣辣,魚肉肉質好嫩滑,越食越開胃蟹肉炒飯大大碟份量好多,炒飯粒粒分明!好足料,炒飯入面有蟹肉🦀蟹籽同埋炸蟹鉗椰青雪山好靚,打卡一流!椰奶味濃郁清甜香茅班蘭茶(一壺)好養生!第一次飲好香好好飲!飲落口好清新可口芒果糯米飯,芒果份量唔少,清清甜甜!仲配埋濃郁嘅椰漿、黑白兩色糯米,仲有少少脆米,好味餐廳舒適,裝修簡約有風格,上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚,會再黎幫襯!

椰青雪山好靚,打卡一流!椰奶味濃郁清甜

芒果糯米飯,芒果份量唔少,清清甜甜!仲配
埋濃郁嘅椰漿、黑白兩色糯米,仲有少少脆米,好味

身為404當然要去支持Deegor之前食過幾次,今次適逢身份證0、4、2、6優惠活動又同屋企人去食。除咗每次必叫嘅生蝦、泰9拼盤,今次仲食咗蠔仔餅卷。餅卷一切開啲煙飄晒出嚟,熱辣辣超好食!仲食咗個船麵,揀咗海南雞+冬陰功+金邊粉,好足料!因為餅卷同船麵差唔多時間上枱,諗住趁熱食餅卷先所以將船麵放埋一邊,店員行過就叫我哋趁熱食船麵,唔係驚啲金邊粉「朔」晒水會冇咁好食另外叫咗青咖喱+蒜蓉包,平時鍾意叫「9」咖喱,但係琴日唔係特別肚餓,所以只係叫咗蒜蓉包+咖喱🙈但係實在忍唔到口,額外叫咗個白飯撈咖喱!同埋記住做泰9會員,儲夠指定分數仲可以換指定記念品~ 之前試過有保溫水壺,而家暫時有扣針,幾靚㗎~
身為404當然要去支持Deegor

2024-07-03 704 瀏覽
今晚出開旺角攞野,旺角食嚟食去最多係放提、自助火鍋之類,今晚想試吓揾間食泰菜嘅試吓~泰9 (攪笑,個系統唔俾我用果個字) 點左~黃咖哩軟殼蟹,泰式蟹肉炒飯,馬拉盞椰菜苗,芒果冰沙。 頸厚漿,無錯係好脆口,但相對好油,黄咖哩好甜,入面仲有紅蘿蔔同薯仔做配角但唔係淋果隻。泰式蟹肉炒飯.則邊有隻好粉嘅蟹鉗,蟹肉唔多,除咗見到嘅小小蛋白蟹子同洋蔥,係咁多無其他料,炒飯無乜味,承惠$108唯一有小小辣同咸味,但賣相🥲其實真係好小講飲品,我食過咁多間泰菜,真係第一次見沙冰用膠杯上,膠杯唔緊要,但唔係呢類外賣膠杯囉!!糖水味,承惠$48亦都真係未試過食一餐泰菜,但完全食唔到有泰國菜應有嘅味道同感覺,咁當然呢啲純粹個人口味。回頭度~2/10
點左~黃咖哩軟殼蟹,泰式蟹肉炒飯,馬拉盞椰菜苗,芒果冰沙。
唯一有小小辣同咸味,但賣相🥲

回頭度~2/10
2024-07-02
我願稱之《香港性價比泰餐》下班跟朋友來到旺角來打卡這家人氣樓上餐廳🔥據說是Mirror成員合伙的泰餐!!餐廳從里到外都泰里泰氣~彷彿來到泰國大街小巷用餐橙黃主題顏色跟夏天氛圍感很搭✨✅冬陰功烤魚-鱸魚招牌必點❗️酸甜口味很開胃不會很辣~湯底是淡淡冬陰功味✅菠蘿海鮮炒飯這個特別正宗口味絕贊👍菠蘿青口核桃葡萄乾配料豐富✅芒果糯米飯可以選即可上桌或等用餐後再上飯後甜品白色糯米飯和紫米飯雙拼芒果與椰汁真的很還原泰味~✅椰青雪山椰子杯造型很可愛🥥上面有一層香草味雪糕✅翠綠湖建議多奶少冰‼️喝起來很像椰汁糖的味道整個環境很有島嶼度假風情吃完還想再來!!😍

我願稱之《香港性價比泰餐》
下班跟朋友來到旺角
來打卡這家人氣樓上餐廳🔥
據說是Mirror成員合伙的泰餐!!

餐廳從里到外都泰里泰氣~
彷彿來到泰國大街小巷用餐

✅芒果糯米飯
可以選即可上桌
或等用餐後再上飯後甜品
白色糯米飯和紫米飯雙拼
芒果與椰汁真的很還原泰味~

✅椰青雪山
喝起來很像椰汁糖的味道

整個環境很有島嶼度假風情
吃完還想再來!!😍

2024-07-01 82 瀏覽
由Mirror 嘅Lokman & Alton, 同Error 嘅Dee 哥開設嘅人氣泰國菜 🇹🇭初頭有啲擔心會唔會只係fans 撐場 估唔到嘢食又有返咁上下水準 而家佢仲有寵物友善位置即刻加哂分 😍下次要有埋得個女🐩黎食呀~ 泰x拼盤 📍$192其實呢個可以當主菜 😂😂 真係超大碟 😱😱雞牛串燒各2串、蝦餅、春卷各2件、魚餅 4件、最癲係冬陰功單骨雞翼竟然有6隻而且每樣都幾好食 蝦餅炸到金黃色、大大件、啖啖肉春卷真係超脆,裏面有碎肉同粉絲串燒都好正~ 上面鋪咗秘製椰醬 冬陰功烤魚 📍$192用火烘住上碟一路keep 住條爐魚都夠哂熱 冬陰功湯再加咗啲辣醬夠哂惹味不過我個人鍾意酸少少嘅冬陰功如果鍾意食辣嘅人可以考慮呢一個泰式蝦炒金邊粉 📍$88芒果糯米飯 📍$78紫米同白糯米2款都有哂,上面再加咗啲炸綠米,擺埋一齊又幾好食,仲多咗份口感。夏天仲係芒果嘅季節,芒果都鮮甜啲~

初頭有啲擔心會唔會只係fans 撐場
估唔到嘢食又有返咁上下水準
而家佢仲有寵物友善位置
即刻加哂分 😍
下次要有埋得個女🐩黎食呀~

泰x拼盤 📍$192
其實呢個可以當主菜 😂😂
真係超大碟 😱😱
雞牛串燒各2串、
蝦餅、春卷各2件、
魚餅 4件、
最癲係冬陰功單骨雞翼竟然有6隻
而且每樣都幾好食
蝦餅炸到金黃色、大大件、啖啖肉
春卷真係超脆,裏面有碎肉同粉絲
串燒都好正~ 上面鋪咗秘製椰醬

不過我個人鍾意酸少少嘅冬陰功
如果鍾意食辣嘅人可以考慮呢一個

泰式蝦炒金邊粉 📍$88

芒果糯米飯 📍$78
旺角呢間🌶️泰九鳥係一間有創意🤩而且人氣旺盛嘅🇹🇭泰式餐廳,佢哋嘅食物質素唔錯🤤,有大枱又有大卡位環境舒適☺️,好適合一大班朋友仔一齊嚟🎉。佢哋有多款🇹🇭泰式飲品,有熱有凍👍啱曬唔同人嘅需要,香茅班蘭茶🫖清新香甜,椰青雪山夠曬凍好🥥香甜。生菜包😋炒得夠乾身,豬肉🐖夠肥美甘香,用生菜包🥬住嚟食清爽唔油膩。麥香金沙軟殼蟹🦀一盤有三大隻,肥美厚肉份量十足👍,金沙醬夠晒甘香,配埋香脆嘅麥皮🤩同埋香甜嘅提子乾一齊食,層次感十分豐富👏!冬蔭功🔥烤魚使用原條鱸魚製作,🐟魚肉好鮮嫩,冬蔭功味道夠辣🌶️夠鮮,入口惹味開胃🤤!甜品我哋揀咗🥭芒果糯米飯,啲芒果甜甜地😋,暖暖哋嘅雙色糯米飯🍚各自有唔同口感,配埋🥥椰漿一齊食香甜美味。

2024-06-23 193 瀏覽
由 Mirror 成員Lokman Alton & Error 成員Dee 哥開既泰國菜餐廳🤤🤤主色以黃色和藍色為主,有戶外露天座位,多款泰國菜選擇,坐得舒服。🔸 泰kau拼盤🔹$192♨️愛好炸物的人必選,入邊有黃金蝦餅兩件,泰式魚餅兩件,酥脆春卷兩件,冬陰功單骨雞翼六隻,沙嗲串燒(雞、牛)各兩串,超足料。當初我覺得黃金蝦餅係最出色,入邊嘅蝦肉係超彈牙,其他炸物都好鬆脆,串燒上面灑上左椰漿,另有一番風味。🔸 冬陰功烤魚(鱸魚)🔹$192♨️有個火一直慶住佢唔使擔心會凍咗,湯底嘅冬陰功味超濃郁,鱸魚嘅肉質夠滑身,夠大條多肉。不過注意有骨,小心進食。麥香金沙軟殼蟹(3隻)🔹$182♨️大大份軟殼蟹係切咗件嘅,方便進食。味道夠濃郁,充滿鹹香味。🔸 椰汁西米糕(五件)🔹$38♨️香濃嘅椰汁味糕點,飯後甜品一流。🔸翠綠湖🔹$48♨️ 係由斑籣,椰奶,鮮奶所組成。個人係斑籣愛好者,我覺得係同椰奶配合得超好,第一次試呢種飲品,必點!———————————————————🔸椰香斑籣咖啡🔹$32♨️ 淡淡嘅椰香味配咖啡,唔會搶走本身咖啡嘅味道!

🔸 泰kau拼盤🔹$192

🔸 冬陰功烤魚(鱸魚)🔹$192

麥香金沙軟殼蟹(3隻)🔹$182

🔸 椰汁西米糕(五件)🔹$38
♨️香濃嘅椰汁味糕點,飯後甜品一流。

🔸翠綠湖🔹$48
———————————————————
🔸椰香斑籣咖啡🔹$32
♨️ 淡淡嘅椰香味配咖啡,唔會搶走本身咖啡嘅味道!

菠蘿海鮮炒飯🍍令人驚艷的主食。炒飯中混合了豐富的海鮮,如蝦仁、魷魚和青口,再搭配上甜美的菠蘿塊,整體口感清新而豐富。米飯粒粒分明,吸收了海鮮的鮮美和菠蘿的甜香😁泰9豬手🐷充滿泰式風味的佳餚。豬手外皮酥脆,內裡軟糯,經過特製醬汁的浸泡,味道濃郁而香滑。這道菜既保留了豬手的原汁原味,又融合了泰國香料的獨特風味☺️泰9拼盤🇹🇭是一道集多種泰式小食於一身的美味拼盤。拼盤包括蝦餅、魚餅、春卷、冬陰功單骨雞翼和牛雞串燒,每一款小食都經過精心烹製,風味獨特。蝦餅和魚餅口感彈牙,春卷酥脆,冬陰功單骨雞翼酸辣適中,牛雞串燒則香氣撲鼻。份量很滿意😀芒果糯米飯🥭是泰國甜品中的經典之作。糯米飯香甜軟糯,配上新鮮的芒果片和椰漿,每一口都充滿了濃郁的熱帶風情。這道甜品既能解渴,又能滿足味蕾,絕對不會讓您失望。香芒的鮮甜與檽米飯的綿密相得益彰,是完美的結尾。每一口都讓人沉浸在甜蜜🥰芒芒雪沙🥭是一道清涼消暑的飲品。芒果雪沙綿密冰涼,混合了新鮮的芒果果肉,甜而不膩,讓人感到非常清爽☺️椰青雪山🥥是一道充滿創意的飲品。可愛造型椰子杯,椰子果肉和椰汁搭配上雪山般的冰沙,口感豐富,甜而不膩。還有著極佳的視覺效果😀充滿了驚喜與美味
菠蘿海鮮炒飯🍍

泰9豬手🐷

泰9拼盤🇹🇭

芒果糯米飯🥭

芒芒雪沙🥭

椰青雪山🥥

充滿了驚喜與美味。合理的價格和高品質的料理,使這裡成為泰國菜愛好者的不二之選。如果你正在尋找一份美味又充滿創意的泰國菜,泰9絕對值得一試☺️