2023-05-23 23 瀏覽
想吃韓式菜式,我想來這餐廳。食物選擇多,店舖裝修令人有溫馨的感覺,座位舒適,價錢不貴,很抵食!原味煎雞蛋卷:蛋味香濃(有芝士或原味可選)煎過味道更特出,甜度剛好,份量充足。韓式煎蛋卷賣相像玉子燒,建議大家試試芝士味,而原味也超級好吃,酸甜開胃。韓式紫菜飯卷:(特色小食)餡料豐富,我選吞拿魚餡料,還有牛肉、五花楠或波菜可選,吞拿魚味鮮甜,飯粒香,配搭蘿蔔絲、菜、蛋,口味清新。全人手自製,很有心思。韓式牛肉炒粉絲:我特別喜歡吃韓式粉絲,爽嫩彈牙,炒得很香濃,牛肉份量充足,很嫩滑。配料多元化,有洋蔥、蘿蔔絲、菜、蛋,飽足滿意。飲品:甜米露必喝:甘甜可口,飲品中有米露粒,有嚼勁!另外,我也喝了熱柚子蜜,健康、滋味又潤喉。

原味煎雞蛋卷

韓式牛肉炒粉絲

飲品

• 真露
Bookmark咗小店都已經一段時間了最吸睛一定係芝士蛋卷😎小店嘅面積真係頗小只有10個位👀所以繁忙時間去就可能要等位了🤝🏻老闆係韓國人所以大部分食物都係老闆娘handmade🇰🇷🔺煎芝士雞蛋卷 $88一拎起蛋卷個下真係嚇親😳係超級拉絲有好多芝士,芝士控表示十分滿意🧀而蛋卷上面用茄汁寫韓文多謝你🫶🏻整體蛋卷係好大份真係好飽肚但真係要share食💦🔺迷你泡菜煎餅 $98總共有4塊,煎餅都係偏厚的😙而邊邊都係好脆就算涷咗都係仲脆✨煎餅泡菜味都好重係用咗老闆娘自家製泡菜🥬但如果有埋煎餅嘅醬汁就好了!!🔺韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份) $78炸雞係即叫即整所以係熱辣辣同好脆🔥炸雞唔係好似平時嘅韓式炸雞但炸皮係好脆,有胡椒味😚炸雞就咁食都好好食係會一口接一口食😆而配埋甜辣醬就多一層味道,甜辣醬甜味較重~🔺厚切五花腩芝士泡菜拉麵 $88呢個韓國拉麵唔係平時嘅辛拉麵🤭係用咗老闆娘整嘅泡菜再加泡菜汁🇰🇷所以就冇咁辣而且泡菜味都偏重🍜拉麵麵質係韓國粗身個款~五花腩係真厚身仲有3大塊,每一塊都算淋身👅配料仲有菇,芝士同生蛋🥚整體係好足料同好大份💫🔺士多啤梨牛奶沙冰🍓$45食既野都比較heavy所以嗌杯沙冰可

🔺煎芝士雞蛋卷 $88
煎芝士雞蛋卷

🔺迷你泡菜煎餅 $98
迷你泡菜煎餅
迷你泡菜煎餅

🔺韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份) $78

🔺厚切五花腩芝士泡菜拉麵 $88

🔺士多啤梨牛奶沙冰🍓$45
食既野都比較heavy所以嗌杯沙冰可以平衡下🤪沙冰入面有士多啤梨核碎,可能有用新鮮士多啤梨整🤭味道好似液體版既士多啤梨雪糕🍦都幾清新~

🔺青葡萄汁🍇$18
2023-05-20 32 瀏覽
尋晚收工就去咗呢間位於深水埗嘅高質隱世韓國小店「沛」😊雖然店內麻雀雖小,但係勝在五臟俱全!嘢食嘅質素小編就覺得十分之高😋煎雞蛋卷(芝士味) $88一見到芝士小編就即刻心郁郁!大家都知小編係芝士控,呢個蛋卷除咗有香濃嘅芝士味之外,仲有好香嘅蛋味!個賣相仲非常靚,真係令人心花怒放😬韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份) $78呢個韓式無骨炸雞真係啱晒鍾意啲一食落口啖啖肉嘅朋友(即係小編)😂再點埋佢哋嘅甜辣醬,認真惹味😋韓式紫菜飯卷(五花腩) $58呢款韓式紫菜飯卷係太太嘅至愛,食落口口感非常之豐富🤤令人想食完一舊再一舊!😊厚切五花腩芝士泡菜拉麵 $88即叫即整嘅芝士泡菜拉麵,一上到枱熱辣辣,再加埋厚切嘅五花腩,非常之足料!亦係食唔停口之選😋迷你泡菜煎餅 配 瑪格利米酒 $158泡菜煎餅配上米酒,估唔到係咁夾!熱辣辣又脆卜卜嘅泡菜煎餅,點可以唔叫黎食😬香蕉牛奶沙冰 $45呢杯沙冰係小編最喜愛嘅味道,既有香蕉嘅香味,亦有牛奶嘅奶味,將佢哋混埋沙冰一體,就出咗呢杯咁好味嘅香蕉牛奶沙冰出嚟啦!😋

煎雞蛋卷(芝士味) $88

韓式無骨炸雞配甜辣醬(半份) $78

韓式紫菜飯卷(五花腩) $58

厚切五花腩芝士泡菜拉麵 $88

迷你泡菜煎餅 配 瑪格利米酒 $158

香蕉牛奶沙冰 $45
2023-05-19 126 瀏覽
📍好鍾意捐窿捐罅搵嘢食🍴今次無意之中俾我喺深水埗搵到一間味道夠地道而且又好扺食嘅韓國餐廳👍唔怪之得成日都咁多人排隊啦💯👫2人餐 $228 🍴🍙韓式紫菜飯卷🌈呢個韓式紫菜飯卷有4個餡料可以揀🍙吞拿魚🐟五花腩🐷牛肉🐃菠菜🥬我哋今次就揀咗吞拿魚韓式紫菜飯卷🍙紫菜表面帶有芝麻油香氣嘅飯🔥食起上嚟吃鹹甜鹹甜嘅味道超正💯咬落去仲係夠厚實又香脆添🈵口感層次感豐富🥳唔錯👍🍝韓式炒粉絲🌈份量超大份嘅韓式牛肉炒粉絲🔥好鍾意韓式粉絲嘅彈牙口感呀👍韓兆式粉絲係用蕃薯粉做嘅❤️所以口感特別煙煙靱靱💯上面仲鋪滿紅蘿蔔絲、蛋絲、木耳、三色椒同埋牛肉🐃咁多材料堆砌左一個小山丘⛰️抵食指數爆燈🥳🥳🍗韓式炸雞配甜辣醬(半份)🌈炸鷄真係幾時食都咁啱食👍做主菜食又得💯做小食又得💯佢哋呢個韓式炸雞係即叫即炸🔥熱辣辣新鮮炸上枱❤️外皮炸得好脆口🔥裡面嘅雞肉仲好嫰滑添👍正呀🥳☕️熱柚子蜜 $28🌈呢個二人餐已經包咗兩罐罐裝飲品❤️因為我地去個日天氣好涼仲落雨☔️我哋就想飲杯熱辣辣嘅熱柚子蜜暖下身☺️

👫2人餐 $228 🍴

🍙韓式紫菜飯卷

🍝韓式炒粉絲

🍗韓式炸雞配甜辣醬(半份)

☕️熱柚子蜜 $28

• 韓式牛肉炒粉絲
2023-05-18 43 瀏覽
朋友約咗我去呢間喺深水埗嘅韓國餐廳🇰🇷平日中午去都要等一陣位😆呢間小店真係臥虎藏龍,加上店員態度好友善🤩裝修又溫馨🥹 有個「一個人原來都可以盡興」嘅打卡位🤣 價錢親民,味道有質素🫶🏻店員先送上兩碟小食🤤五花腩韓式紫菜飯卷 $58近排減肥中,無叫heavy嘅主食🫣 Kimbap 就當主食先😌 價錢非常抵食,中意佢嘅五花腩調味做得幾出色🥰中間仲有蘿蔔絲、生菜、蛋絲、酸瓜等等配料所以食落唔會好膩🤤麻油味突出😍 迷你泡菜煎餅 $98另外仲叫咗個迷你泡菜煎餅,一共有四件😋細細塊真係煎得特別香口🥳食落酸中帶微辣,做到外脆內軟😎 越食越開胃,必食推薦👍🏻👍🏻芝士煎雞蛋卷 $88另外芝士煎雞蛋卷好似係每枱必叫🥹蛋嘅份量好多,中間包住拉絲芝士🧀超邪惡!!每啖都有巨量嘅芝士😍 最特別係店主喺面頭用茄汁寫上韓文고맙습니다❤️(我冇留意到掉轉咗影sorry🫡) 士多啤梨牛奶沙冰 $45 | 甜米露 $18飲品我地揀咗甜米露同士多啤梨牛奶沙冰😍 士多啤梨牛奶沙冰勁香滑🍓🍼冰凍透心涼💕 甜米露都超級解渴🥹Menu
朋友約咗我去呢間喺深水埗嘅韓國餐廳🇰🇷

士多啤梨牛奶沙冰 $45 | 甜米露 $18

Menu

2023-05-12
2023-05-16 145 瀏覽
第二次到訪呢間深水埗嘅韓式小店,之前食過一次覺得唔錯,點知朋友約食飯咁啱揀左呢間餐廳😂😂。鋪面比較細,目測只有10人座位,但好鍾意餐廳嘅貓貓擺設同佈置。因為冇預約所以去到都等咗一陣。二人餐($228 + 10%服務費)韓式紫菜飯卷飯卷揀咗牛肉,但牛肉碎偏乾,飯卷上枱嗰陣ok,但夾起時易散。(因為飯卷有啲乾,後期加拉麵湯變身做泡飯)😋 厚切五花腩芝士泡菜拉麵豚肉有3件,份量都算多,肉質彈牙好好食,湯麵加左泡菜酸酸辣辣好開胃。第一次嚟嗰陣係大大塊豚肉上,之後職員會幫手剪細件,今次上枱前已經剪細件唔使咁麻煩再剪都幾好,有改善。🔥韓式炸雞配甜辣醬(半份)一上枱熱辣辣,炸雞炸到好脆而且粉唔厚,食落仲肉嫩多汁,好好食,為左炸雞可以嚟食第三次😍送罐裝飲品*2 罐裝飲品除左可樂/青葡萄汁/梨汁,仲有韓式飲品甜米露,味道都幾特別可以試下,但由於係可樂控嘅緣故,最後都係揀左可樂🤣。除咗呢d,都可以補錢飲其他特色飲品。今次係個飯卷少可惜,但係整體都ok嘅,呢個價錢其實都冇咩好挑剔😌韓式炸雞配甜辣醬(半份)

二人餐($228 + 10%服務費)

😋 厚切五花腩芝士泡菜拉麵

🔥韓式炸雞配甜辣醬(半份)

送罐裝飲品*2

厚切五花腩芝士泡菜拉麵
韓式炸雞配甜辣醬(半份)
厚切五花腩芝士泡菜拉麵
韓式炸雞配甜辣醬(半份)
2023-05-13 178 瀏覽
行經深水埗見到一間韓式小店,外觀有幾似Cafe,感覺幾適合同朋友優閒傾偈,就同鍾意食韓國菜嘅朋友入去試下簡約裝修以白色及粉綠色為主調,色系令人舒服,又掛上貓貓圖畫小店由港韓夫妻打理經營,食到傳統韓國家庭的味道==========🔹煎雞蛋卷 (芝士) $88蛋卷上以茄汁寫上「謝謝你」的韓文字,非常有誠意切開蛋卷係滿滿的拉絲芝士及蛋液;芝士香軟,雞蛋嫩滑帶淡淡蛋香,調味不重不感油膩==========🔹韓式紫菜飯卷 $58可選吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜,我揀咗牛肉切成8件並灑上芝麻,飯少而餡多餡料有牛肉、紅蘿蔔絲、蛋絲、醃黃瓜及菠菜;材料新鮮,層次感豐富==========🔹迷你泡菜煎餅配瑪格利米酒 $158泡菜食得多,泡菜煎餅就第一次食煎至橙色的泡菜煎餅灑上芝麻及蔥花;口感外脆內軟,泡菜的酸、甜及辣比例平衡,味道上佳又無膩感瑪格利米酒容量為750毫升,入口清新,氣味芳香,酸中帶甜==========🔹安東燉雞 $88配白飯燉雞為雞翼及雞搥,再加入大量香菇、紅蘿蔔、薯仔及其他蔬菜配料燉雞厚肉大件,香菇軟滑帶香,配菜新鮮入味湯頭鮮甜帶辣,也夠醒胃
簡約裝修以白色及粉綠色為主調,色系令人舒服,又掛上貓貓圖畫
小店由港韓夫妻打理經營,食到傳統韓國家庭的味道
🔹煎雞蛋卷 (芝士) $88
蛋卷上以茄汁寫上「謝謝你」的韓文字,非常有誠意
🔹韓式紫菜飯卷 $58
可選吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜,我揀咗牛肉
切成8件並灑上芝麻,飯少而餡多
🔹迷你泡菜煎餅配瑪格利米酒 $158
泡菜食得多,泡菜煎餅就第一次食
瑪格利米酒容量為750毫升,入口清新,氣味芳香,酸中帶甜
🔹安東燉雞 $88
配白飯
燉雞厚肉大件,香菇軟滑帶香,配菜新鮮入味
湯頭鮮甜帶辣,也夠醒胃
2023-05-13
2023-05-08 48 瀏覽
深水埗有間韓國小店 位置雖然唔多 但就可以保持食物嘅水準 👍🏼而佢藍白色設計嘅環境都好舒服😍 坐低之後有韓式前菜俾我哋食住先㗎~芝士煎雞蛋卷($88)雞蛋卷上面寫住韓文「多謝」😙 切開已經見到啲芝士流晒出嚟🤤真係太足料啦🧀🧀 啱晒我呢個芝士迷🤭 雞蛋亦都好滑 完全冇熟得滯🤤韓式無骨炸雞配甜辣醬($78/半份)無骨就啱晒我啦😂 炸雞食落脆卜卜 雞肉又滑又juicy😍 另外佢嘅甜辣醬係餐廳自製㗎 辣辣地帶有泡菜嘅香味 好香好過癮🤤 真係食唔停口 沾晒啲醬呀😋厚切五花腩芝士泡菜拉麵($88)個拉麵嚟到已經夠吸引😍 泡菜湯底好香濃 仲有隻蛋㗎 拉麵吸收晒湯底嘅精華非常好食😚另外五花腩雖然邪惡 但係肥膏食落又幾爽口 令我哋忍唔住擺晒落口🥹😂 蜜桃牛奶沙冰($45)士多啤梨牛奶沙冰($45)沙冰唔算太甜 所以飲得幾舒服🥰 另外蜜桃同埋士多啤梨味都唔會好假嘅感覺 甜甜地再加埋牛奶味同食物都幾夾😍

芝士煎雞蛋卷($88)

韓式無骨炸雞配甜辣醬($78/半份)

厚切五花腩芝士泡菜拉麵($88)

蜜桃牛奶沙冰($45)
士多啤梨牛奶沙冰($45)
2023-05-07 42 瀏覽
《 深水埗家庭料理韓國菜》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧今次去深水埗食一間幾特別嘅韓國菜,餐廳係比較細,但感覺溫馨可愛,環境係以藍白色為主,同好多貓貓嘅裝飾!而且佢有好多特色嘅套餐例如炸雞配啤酒或者係迷你泡菜煎餅配米酒煎雞蛋卷$88有原味和芝士兩個味道,咁梗係試下芝士味。老闆係蛋卷上面用茄汁寫咗韓文字,經查問原來解謝謝你的意思。打開蛋卷就會見到長長嘅芝士拉絲,芝味無窮。迷你泡菜煎餅 配 瑪格利米酒$158食得韓國菜,一定唔少得泡菜。如果覺得淨係食泡菜太單調可以試下泡菜煎餅。煎餅混和泡菜煎成橙黃色,外層內軟,充滿泡菜嘅酸甜味。至於米酒就用左韓國當地嘅品牌,配搭金屬鐵兜飲用,非常充滿韓國地道風味。韓式無骨炸雞配君辣醬--半份$78/全份$128炸雞用左薄薄嘅炸皮,食落皮身香脆內層又勁多肉汁。配搭埋佢哋嘅秘製甜酸醬就更加惹味。牛肉大醬湯配飯 --- $88湯身清澈又唔油膩,加入咗牛肉、豆腐、節瓜、香菇等等煮成嘅濃郁湯底,湯底清甜餸飯一流。飲品方面就可以試下沙冰類,柚子牛奶沙冰和香蕉牛奶沙冰都好出色。💫人均$200如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!
《 深水埗家庭料理韓國菜》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

煎雞蛋卷$88

迷你泡菜煎餅 配 瑪格利米酒$158

韓式無骨炸雞配君辣醬--半份$78/全份$128

牛肉大醬湯配飯 --- $88

💫人均$200

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2023-05-07 29 瀏覽
📍 @mw.korea.house in Sham Shui PoKoreanFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $400Favourite:💖 Pan fried eggroll with cheese ------------------------------✅ Located in Fuk Wa Street, takes only 3 minutes walk from Shan Shui Po station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Korean food. Impressive range of dishes and drinks ✅ Pan fried eggroll with cheese is super yummy. Tender and fragrant with cheese✅ Mini kimchi pancake is stunni
Korean

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $400

✅ Mini kimchi pancake is stunning too. Same as the one we had in Korea

✅ One of the good Korean restaurants at reasonable price in Hong Kong

✅ Can’t wait to return again

✅ I would highly recommend this place for its food and drink.
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance on weekends.
✅ Definitely it's a good spot for some chill place with friends in this neighborhood
✅ Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny✨

#globaleats #eatwithfoodiez
2023-05-07 31 瀏覽
飯係凍冰冰,牛肉係碎,成間鋪頭4個員工吹水好大聲冇服務,上菜很慢,如果要我再揀58蚊既飯我寧願食對面間茶記,真想知你點買食評?完全極差,深水埗店但價錢賣緊尖沙咀價錢

牛肉紫菜包飯
2023-05-06 37 瀏覽
平時去深水埗多數都係試新開嘅cafe, 今次就專程試下韓國菜。今次介紹嘅係韓國菜小店,餐廳由港韓夫妻兩人打理,餐廳用左粉綠色色調,又掛滿貓嘅公仔,設計簡單又有溫馨嘅感覺。煎雞蛋卷$88雞蛋卷設有兩種口味:原味和芝士。身為芝士愛好者嘅我就揀左芝士味。老闊好貼心咁幫我用蕃茄醬寫左韓文做裝飾,雞蛋卷切開係長長嘅芝士拉絲,好吸引。韓式紫菜飯卷-$58總共有四種味道吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜,我就揀咗牛肉味試下。飯卷另外加入左雞蛋絲、醃黃瓜、菠菜和芝麻。飯粒一啲都唔會鬆散,有牛肉嘅味道。厚切五花腩芝士泡菜拉麵---$88成鍋上嘅泡菜拉麵,中間打左一隻生雞蛋。湯底係濃郁嘅泡菜湯底,厚切五花腩肥瘦適中,令人食到停唔到口。炸紅薯芝士條 $78炸到香脆嘅芝士條,入面係鬆軟嘅紅薯,口感綿密又香脆。飲品方面就可以試下沙冰類,柚子牛奶沙冰和香蕉牛奶沙冰都好出色。沛 (深水埗)深水埗福華街178A號地舖

煎雞蛋卷$88

韓式紫菜飯卷-$58

厚切五花腩芝士泡菜拉麵---$88

炸紅薯芝士條 $78
炸到香脆嘅芝士條,入面係鬆軟嘅紅薯,口感綿密又香脆。

沛 (深水埗)
深水埗福華街178A號地舖
位於深水埗既韓國餐廳 細細間裡面應該得10個位左右🕺🏻我同朋友星期六中午去 排左大概十分鐘左右啦👀我哋兩個人叫左個二人餐 埋單夾埋都係$228 兩個人👥而且份量都大 我哋兩個都超級飽🌞個人覺得超級抵食 性價比好高✅原味煎雞蛋捲呢個蛋捲裡面係滿滿的芝士😉 好邪惡 用左mozerella👍🏻熱辣辣既時候有拉絲效果蛋都好滑 唔會過熟✅厚切五花腩芝士泡菜拉麵🍜呢個五花腩好淋 絕對唔會太肥🥹應該有輕輕燒過🤍上面仲配一隻生雞蛋🥚拉麵就正常既韓式辛拉麵✅韓式炸雞配甜辣醬(半分)呢個係無骨雞 炸粉唔會太厚 而且雞肉好滑 仲有肉汁🍗辣醬係係隔離上的 可以食到雞既原味 又或者配甜辣醬😎🧋呢個餐仲包兩罐韓式飲料 但我哋補左差價 叫左兩杯特飲😛我杯柚子沙冰超級fresh 唔會太甜仲有少少牛奶味 比較creamy 我幾鍾意❤️

位於深水埗既韓國餐廳 細細間

呢個五花腩好淋 絕對唔會太肥🥹
應該有輕輕燒過🤍
上面仲配一隻生雞蛋🥚
拉麵就正常既韓式辛拉麵

✅韓式炸雞配甜辣醬(半分)
呢個係無骨雞 炸粉唔會太厚
而且雞肉好滑 仲有肉汁🍗
辣醬係係隔離上的 可以食到雞既原味
又或者配甜辣醬😎

🧋呢個餐仲包兩罐韓式飲料
但我哋補左差價 叫左兩杯特飲😛
我杯柚子沙冰超級fresh 唔會太甜
仲有少少牛奶味 比較creamy 我幾鍾意❤️
10 分鐘 (堂食)
午餐
2023-04-24 54 瀏覽
呢間小店主打韓國料理,餐廳主要用白色同藍綠色做裝修,簡潔清新,加上友善親切嘅員工,感覺好舒服,小店由一對港韓夫婦經營,所以將好多韓國家鄉嘅秘製配方帶咗過嚟小店,全部菜式都好地道,份量又足而且性價比高。餐廳除咗可以單叫食物,仲有二人同四人套餐選擇,好方便,一坐低餐廳仲俾咗兩點小碟開胃前菜我地(醃泡菜同芽菜),今次同朋友選擇咗二人套餐($228),裏面已經包咗幾款食物主菜同飲品,又豐富又飽肚煎雞蛋卷可以揀原味或者芝士味,我哋揀咗原味,雞蛋卷大大件,咬落厚實但又保持到雞蛋個芯係半熟,有層次感而且好香蛋味,上面灑咗香蔥同芝麻粒,令成個蛋卷更加香口韓國紫菜飯卷有四款味道選擇,有吞拿魚/五花腩/牛肉/菠菜,今次試咗吞拿魚味,吞拿魚撈左魚醬,好鍾意個醬汁,整得好香甜,令吞拿魚嘅鮮味更加提升,而且件件都好大件同餡料好足料,再配埋蘿蔔絲,雞蛋絲,醃黃瓜,菠菜,紫菜同芝麻一齊食,口感同層次感十足,味道又好食厚切五花腩芝士泡菜拉麵都好足料,五花腩肥瘦均勻,而且又厚又大塊,加埋泡菜,半溶芝士,生雞蛋同辣辣地嘅湯底一齊食好滋味韓式無骨炸雞即叫即炸,金黃香脆,佢比起平時食嘅韓式炸雞mini,不過炸粉整得幾薄身,咬

韓式無骨炸雞即叫即炸,金黃香脆,佢比起平時食嘅韓式炸雞mini,不過炸粉整得幾薄身,咬落熱辣辣脆卜卜又啖啖肉,雞肉亦非常嫩滑juicy,點埋自家製嘅甜酸醬,甜甜辣辣幾惹味

飲品方面餐廳供應各款港/韓罐裝飲品,沙冰同埋酒精類飲品,今次我哋揀咗沙冰試吓,士多啤梨牛奶沙冰同蜜桃牛奶沙冰都整得好香濃,而且口感細緻棉密,清甜開胃
總括嚟講餐廳無論食物服務質素同性價比都好好,會再encore

• 厚切五花腩芝士泡菜拉麵
2023-04-23 45 瀏覽
沛地址: 深水埗福華街178A號地舖深水埗有間主打韓國家庭料理小店,等我推介比大家聽先😌~煎雞蛋卷(芝士)🥚 $68作為招牌菜當然係必試啦~蛋卷好香蛋味,煎得好厚實😝,而且有齊哂車打芝士; 忌廉芝士和Mozzarella🥰,口感都幾有層次感,拉絲效果口感滿分,加上面頭仲用咗茄汁寫上韓文「謝謝你」真係好窩心呀😗。迷你泡菜煎餅🫓$98迷你泡菜煎餅小巧可愛,漢堡扒厚薄適中,外層香脆内軟😚,而且泡菜味突出,啖啖都食到有少少細細粒泡菜脆身口感,不錯👍🏼。韓式無骨炸雞 (配甜辣醬)🐔$78即叫即炸炸雞翼炸到金黃色,炸粉唔會過厚肉質嫩滑😚,一點都不油,再配上自家製濃濃嘅甜辣醬,甜甜辣辣🤩,真係幾好食,值得一試!韓式紫菜飯卷(牛肉)🍙$58牛肉紫菜飯卷好大大份,件件餡料都好豐富😆,再加上紅蘿蔔絲; 雞蛋絲; 菠菜; 芝麻; 醃黃瓜; 蛋絲😋等食落好爽好新鮮好惹味,簡直係傳統韓國風味呀,正~👍韓式牛肉炒粉絲🍝$88炒粉絲比我想像中大碟又配料豐富😍,有足牛肉; 雞蛋絲; 洋蔥; 菠菜; 三色椒; 香菇和紅蘿蔔😋,而且粉絲口感煙韌又啖啖充滿麻油味,超入味,好地道呀🤪。士多啤梨牛奶沙冰🍓$45沙冰清涼感加上口

地址: 深水埗福華街178A號地舖

深水埗有間主打韓國家庭料理小店,等我推介比大家聽先😌~
煎雞蛋卷(芝士)🥚 $68
迷你泡菜煎餅🫓$98
韓式無骨炸雞 (配甜辣醬)🐔$78
韓式紫菜飯卷(牛肉)🍙$58
韓式牛肉炒粉絲🍝$88
士多啤梨牛奶沙冰🍓$45
沙冰清涼感加上口感綿密滑順令人回味無窮🤣,味道仲有少少似樂天熊仔餅味,好突別呀🤤。
蜜桃牛奶沙冰🍑$45
沙冰清涼感加上蜜桃口感綿密滑順清新微甜令人越飲越開胃😏,可以解解食物啲油膩😚,不錯。
#nicefoodie深水埗

#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #深水埗美食 #打卡  #深水埗 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #韓國菜 #韓國