2022-09-25 88 瀏覽
📍沐浴咖啡 (屯門)屯門海皇路23號御海灣5,6,7號舖🔹All day breakfast $138呢到既全日早餐配牛角包🥐,三文魚等,有d日式feel🔹咖喱豬扒定食 $138日式咖喱唔太辣又甜甜地,合我口味,咖喱同豬扒分開上唔會整到d豬扒淋灑👍🏻豬扒入口仲脆卜卜🤭🔹鯖魚定食 $128 / 鰻魚定食 $1482款魚都好食,色香美味👍🏻
📍沐浴咖啡 (屯門)
屯門海皇路23號御海灣5,6,7號舖

🔹All day breakfast $138
呢到既全日早餐配牛角包🥐,三文魚等,有d日式feel

🔹咖喱豬扒定食 $138
豬扒入口仲脆卜卜🤭

🔹鯖魚定食 $128 / 鰻魚定食 $148
2款魚都好食,色香美味👍🏻
2022-09-24 79 瀏覽
啱啱又同老婆去撐枱腳,由於訓晏咗,所以近近地去屯門御海灣行個圈,搵下有咩好食,御海灣喺近年打造成一個屯門優閑區,開咗好多小店,以cafe 為主。今次我同老婆經過一間Cafe,就衝咗入去,因為有張吊椅枱😍呢間就係「沐浴咖啡」環境方面:主打簡約裝修,睇落去好舒服,喺咖啡bar就有啲擺設,幾得意㗎,但最重要最重要,緊係吊椅啦😆貪得意就梗㗎啦,打卡好正👍地方乾淨企理,座位闊落。服務方面:職員好年青,好有禮貌,亦會主動問我哋啱唔啱食,明顯有心做好間舖。仲有特別服務,呢度有好多食客帶埋佢哋嘅狗狗愛寵👍食物方面:一份日式All day breakfast有牛角酥、柚子汁沙律菜(好開胃😌)、小香腸(幾好味,唔知邊度來貨🤔)、天婦羅蝦、冬菇(好食,無乜油)、鯖魚(煎得幾香,又大塊😋),仲有一份炒蛋一份吉列豚肉定食亦有沙律菜伴碟,上湯蘿蔔(好入味👍)、面豉湯(幾夠味,好飲),重點係吉列豚,好入味,唔油,仲要厚切,相當出色😍😍,配埋個飯,份量啱啱好👍必點一杯Latte, 啡味夠,好過連鎖店Flat White, 揀咗燕麥奶,好快俾老婆飲晒😌總結,呢個lunch 食咗378蚊,我覺得性價都高,環境同食物質素我

環境方面:

服務方面:
仲有特別服務,呢度有好多食客帶埋佢哋嘅狗狗愛寵👍

食物方面:
一份日式All day breakfast

一份吉列豚肉定食

一杯Latte, 啡味夠,好過連鎖店
Flat White, 揀咗燕麥奶,好快俾老婆飲晒😌

總結,呢個lunch 食咗378蚊,我覺得性價都高,環境同食物質素我都滿意,咁大嘅競爭區域都咁多人幫襯,係有原因嘅,近近哋,得閒再嚟先👍👍👍
2022-09-24
  • Latte
  • 吉列豚肉定食
  • 日式All day breakfast
✨唔洗排隊 坐得舒適嘅寫意cafe✨.星期日約12點去到位於屯門嘅bath cafe,當時cafe啱啱先開門,人流不多,所以令人有放假嘅感覺❤️雖然食物不過不失,但cafe座位不少,空間感大而且坐得舒適加咗唔少分(˶ˊᵕˋ˵).▫️南瓜雜菓沙律配柚子醋汁 $89(6/10)當日朝早我己經在家食咗貝果,所以只叫咗個沙律🥗份量唔多唔少,幾清新好食,特別係個南瓜好合我胃口,不過如果可以多番隻蛋就好,dry咗少少.▫️蘋果咖喱吉列雞扒飯 $108(6/10)日式咖哩唔錯,估唔到個吉烈炸皮好脆薄😋唯獨個雞扒食落冇咩味,如果醃耐少少會更加好🙈唯有沾上旁邊嘅咖哩一齊食.▫️Iced mocha 跟餐加$係咖啡味嘅朱古力,適合唔鍾意飲咖啡嘅人❥…雖則食物未算好美味,但員工都親切有禮,能夠係假日去到一間坐得舒適,唔洗點排隊嘅cafe靜靜地閑聊實在好寫意🤍.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我.
✨唔洗排隊 坐得舒適嘅寫意cafe✨
▫️南瓜雜菓沙律配柚子醋汁 $89(6/10)
南瓜雜菓沙律配柚子醋汁

▫️蘋果咖喱吉列雞扒飯 $108(6/10)
蘋果咖喱吉列雞扒飯

▫️Iced mocha 跟餐加$

係咖啡味嘅朱古力,適合唔鍾意飲咖啡嘅人

午餐
2022-09-18 124 瀏覽
天氣炎熱 同朋友想找個地方坐下 嘆下冷氣 於是黎左bath cafe 入到店 感覺得舒服 當日係平日下午 人不多 環境寧靜舒適最重要係冷氣好夠matcha latte with oat milk ❤️❤️❤️泡泡打得好綿密 抺茶味好夠濃 份量亦好夠 推介 煙三文魚牛油果拖鞋包 包鬆軟度幾好 薯格都脆口 熱辣辣的 貓山王芝士涷餅 榴連味唔算好濃 口感都滑 但係甜左d 同朋友兩個人都食唔曬 有d滯 店員服務態度好好 屯門人唔想去市中心咁人多的話 呢度係一個唔錯既選擇整體用餐體驗不錯👍🏻
天氣炎熱 同朋友想找個地方坐下 嘆下冷氣

店員服務態度好好
屯門人唔想去市中心咁人多的話 呢度係一個唔錯既選擇
整體用餐體驗不錯👍🏻
2022-07-14 516 瀏覽
-🦄BATH CAFE @bathcafe_tm -南瓜雜菓沙律配柚子醋汁 Hkd89Rating🌕🌕🌕🌕🌑HOT HOJICHA LATTE Hkd?Rating🌕🌕🌕🌕🌑-再訪屯門高質素之Cafe打卡聚集地 >御海灣各類型的餐廳都集合在此地標 是假日好去處無論是什麼時間 都不難發現會有人群的聚集幸好這裡跟我家的距離也不遠 可以經常拜訪屯門都會有這些Cafe 身為屯門牛真是挺感動有種感覺是隨便去一間 都可以好好慢活一番而我今次再訪 就選了這間沐浴咖啡食個午餐雖然說是午餐 其實那時候已經是下午15點…我是極力推薦這款南瓜沙律 真的是超級好食南瓜口感是軟綿綿就像天空中的雲朵很好咬軟綿綿卻不會溶溶爛爛 簡直就是近乎完美呀而且是很夠甜 甜味主要來自南瓜本身的甜度作為一個澱粉控又喜歡吃南瓜 我感到很幸福驚喜的地方是它竟然有海葡萄 瞬間回到日本坊間很少會有海葡萄的沙律 很有日系的感覺令我不禁回想起我在沖繩美好的時光跟回憶-海葡萄是鹹鮮的 跟甜蜜的南瓜形成強烈對比沙律菜的部分 口感爽脆鮮甜 感覺是十分新鮮沙律醬醬汁是我一直都很喜歡的酸甜柚子醋清爽開胃的醬汁往往都是令我加分的準則呀-份量來說
🦄BATH CAFE @bathcafe_tm
南瓜雜菓沙律配柚子醋汁 Hkd89
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
HOT HOJICHA LATTE Hkd?
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
再訪屯門高質素之Cafe打卡聚集地 >御海灣
各類型的餐廳都集合在此地標 是假日好去處
無論是什麼時間 都不難發現會有人群的聚集
幸好這裡跟我家的距離也不遠 可以經常拜訪

屯門都會有這些Cafe 身為屯門牛真是挺感動
有種感覺是隨便去一間 都可以好好慢活一番
而我今次再訪 就選了這間沐浴咖啡食個午餐
雖然說是午餐 其實那時候已經是下午15點…

我是極力推薦這款南瓜沙律 真的是超級好食

Hot  Hojicha  latte

焙茶拿鐵的拉花真是美到不行 很有心思去拉
我是要求了盡量少糖 所以拿鐵甜度很低很低
喝到的都只是焙茶的醇與甘苦 特別是頂那層
是超級濃苦的焙茶味 簡直就是焙茶之巔峰!
一直喝到尾都是苦澀跟甘香 雖然甘香不太重
整體來說甜度近乎零 也會喝到牛奶的順滑感
如果奶香味重一點 這杯焙茶拿鐵就會更完美
食物跟飲品的質素挺不錯 但定價稍微進取了
感覺可以便宜一點點 那麼CP值會再高一點
不過這間沐浴咖啡都是屯門區內的人氣熱店
待你們轉了新餐牌 到時候再來拜訪一下吧

2022-07-09
10 分鐘 (堂食)
Hot  Hojicha  latte
2022-07-13 274 瀏覽
今次嚟到濕地公園商場🤩搵到一間寵物Cafe餐廳環境舒適 座位寬敞 👍🏻可能坐近角落頭位置間唔中都會有啲昆蟲飛來飛去食物價錢比較進取但係分量十足肚餓的話就啱晒啦今次就叫咗日式鰻魚炒飯🍱上菜速度非常快 熱辣辣香噴噴鰻魚份量適中不過味道偏清淡
今次嚟到濕地公園商場🤩

熱辣辣香噴噴
鰻魚份量適中
不過味道偏清淡

2022-05-01 384 瀏覽
今天偶爾有機會來到濕地公園附近的一間精緻cafe - 沐浴咖啡 Bath Cafe。朋友介紹的,說是區內的首選。平日的中午,人不是很多,為今次的用膳帶來寬裕的空間感、休閒、寧靜及舒適。為了一嚐是日餐湯,我們都點了午餐。南瓜湯味道不錯,是個人喜歡的味道及濃稠程度。溫泉蛋卡邦尼意粉及意式香草焗厚切豬扒飯的賣相OK,而水準都是中規中矩吧。由於時間寬裕,我們也試左2個甜品,分別是蘋果批及捷克蜂蜜蛋糕。蘋果批是 Cafe 的自家製作,有很多蘋果,味道也很好,配上雲呢拿雪糕非常出色。但個人比較喜歡捷克蜂蜜蛋糕,口感好有質量,一放入口馬上感受到濃濃的蜂蜜香氣,甜蜜可口!咖啡今餐朋友點了凍Mocha 及 Latte ,賣相不 錯,而我則點了一杯 Dirty,咖啡師送上咖啡來時千叮萬囑不要攪拌,可見對咖啡質量的堅持,不容客人因錯誤的飲用程序而影響整杯咖啡的味道及品質。

南瓜湯
意大利香草厚切豬扒飯
Apple pie and Dirty
捷克蜂蜜蛋糕
2022-04-15 276 瀏覽
沐浴咖啡 (屯門) BATH CAFE屯門海皇路23號御海灣5-7號鋪御海灣附近開咗好多新餐廳,附近環境比較少人,如果想散吓步,同朋友食個下午茶都係唔錯嘅地點。今次介紹係一間比較近期開張,裝修日系以木質感為主嘅cafe—沐浴咖啡。內部有好多貓咪🐱擺設,為餐廳添上活潑既氣氛。餐廳內部面積大,座位闊落,疫情下令到大家都坐得安心。餐廳使用電子scan QR code落單,app內介紹餐點詳細,圖文並茂。已經光顧過兩次,都依然覺得樣樣都好吸引,好多選擇,目不暇給👀軟殻蟹冷烏冬 鋪滿蛋絲同青瓜絲,配上日式麻醬同wasabi🤭 天氣熱食特別清爽,軟殻蟹炸到脆卜卜,但唔會成口油淰淰。前菜係醃豆芽,烏冬應該係稻庭烏冬,質感厚身較滑。香蒜辣蜆意大利麵 光顧兩次都有叫,蜆同平時食嘅有少少唔同,個殻係鑽石形 肉質厚實。蜆肉粒粒都肥美上面既豆芽仔同個蒜辣汁都好夾,食到尾都唔會好膩。叉燒湯烏冬滿滿一大碗,男士👦🏻唔再怕cafe食嘢唔夠飽喇,湯底清甜,唔會重味精食完好口渴。上面有栗米海帶👀撈埋一齊食,啖啖配料。服務態度好好,大家都好nice.令到客人食得好自在,可以坐低慢慢傾偈唔尷尬🫂咖啡☕️有得選擇fruity
沐浴咖啡 (屯門) BATH CAFE
屯門海皇路23號御海灣5-7號鋪

餐廳內部面積大,座位闊落,疫情下令到大家都坐得安心。

軟殻蟹冷烏冬

香蒜辣蜆意大利麵
上面既豆芽仔同個蒜辣汁都好夾,食到尾都唔會好膩。

叉燒湯烏冬

咖啡☕️有得選擇fruity blend or Nutty blend,仲可以轉燕麥奶。好有自定嘅感覺☕️😃
2022-04-12
下午茶
2022-03-14 282 瀏覽
由呢間cafe開咗之後試過兩次,一直只係覺得定價比較進取。不過都ok嘅……但今晚見到佢有外賣只需要5×蚊,諗住買黎試下~點知真係冇下次!買咗個日式滑蛋豚肉飯~啲飯硬嘅,咬落去啲米係粉嘅,豚肉完全冇味,得個唔滑嘅滑蛋有少少味。自問平日已經係食得好清淡嘅人,都鍾意食物嘅原味……但呢個冇味真係接受唔到!下次再平都唔會買黎食……完全係伏
日式滑蛋豚肉飯
外賣自取
2022-02-28 1314 瀏覽
#pb食在屯門去「淋浴」食定食🛁今次又介紹屯門御海灣果邊嘅Cafe🤪 呢間日系Cafe有兩間分店 一間係天水圍濕地公園附近 一間就係屯門御海灣果邊👍🏻 天水圍果間主打西式 而屯門呢間就行日系路線 主打日式定食😍 店內好大 日頭有日光照入黎 環境幾chill🥰.食物選擇都幾多 午餐有6款 價錢$88-$118不等😋 另外有5款定食 價錢$128-$148不等🤪 所有餐都包玄米茶一杯 或者可以8折優惠揀其他飲品👍🏻 定價有少少進取😐🔹燒汁牛肉丼🐮份量望落唔多 但係食落都幾多👍🏻 佢類似日式拌飯咁 入面有牛肉、芽菜、雜菇、椰菜等 都幾健康😋 燒汁味道較甜 我就麻麻地😐 🔹軟殼蟹定食🦀定食包左一碟前菜、麵豉湯🤪 小食係醃芽菜 有少少辣😋 軟殼蟹份量都好多 底部有沙律菜👍🏻 可惜咖喱份量好少 食到一半用完 結果淨低嘅軟殼蟹、沙律菜都係乾食😢 🔹Hazelnut Latte☕🔹Latte☕兩杯咖啡都有靚拉花😍 佢有得揀Nutty / Fruity豆 啡味幾岩我🥰.整體✨ 兩款主食都一般 唔算好驚喜😐 定價略為進取🙈 不過咖啡幾好👍🏻 配合店舖環境加日光 如果坐窗口位嘆番杯咖啡係唔錯嘅🥰沐浴咖啡屯
#pb食在屯門

🔹Latte☕

沐浴咖啡
屯門海皇路23號御海灣5,6,7號舖
2022-02-24
大王🤴🏻每日收工返屋企🏠我都會問佢沖涼先🛁? 定食飯先🍽?不過今日我有句新既😏沐浴先🛁 ?定咖啡先?☕️~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️ Lunch Set ☀️跟餐包 八女玄米茶🍵 或 可用𝟐𝟎%𝐎𝐅𝐅🈹優惠升級其他野飲🍹(*酒精🥂飲品 • 精品咖啡除外).▪ 和風柚子雜菜沙律 ($88)真係唔明點解𝐝人成日話食沙律係食草😮‍💨其實見到咁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈唔係應該會好開心咩?🥰南瓜🎃 • 海葡萄 • 蕃茄仔🍅 • 紫洋蔥🧅 • 沙律菜🥗南瓜🎃煮得夠淋,但唔係爛𝐁𝐚𝐭𝐁𝐚𝐭😌海葡萄食落卜卜籽個種脆💥,營養價值超高💃🏻配左日式柚子🍊沙律汁,幾開胃😝.▪ 軟殼蟹冷烏冬 ($118)軟殼蟹🦀炸得脆脆✨有成隻,只係𝟏開𝟐斬開左🔪用左❄️稻庭烏冬,口感滑滑既🧏🏻‍♀️另外仲有青瓜絲🥒 • 蛋絲🥚配日式芝麻醬🤎 • 𝐖𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢💚撈埋食一流🥣另仲配左前菜 • 醃大豆芽菜🥢.▪A La Carte ▪▫️煙三文魚牛角包 ($48)(製作需時 • 約𝟏𝟓𝐦𝐢𝐧𝐬)雖然牛角包🥐𝐒𝐢𝐳𝐞細細個🤲🏻但都夾住左好多野🤩煙三文魚🐟 • 蕃蕃茄仔🍅 • 紫洋蔥🧅 • 沙律
大王🤴🏻每日收工返屋企🏠
我都會問佢沖涼先🛁? 定食飯先🍽?
不過今日我有句新既😏
沐浴先🛁 ?定咖啡先?☕️
☀️ Lunch Set ☀️
(*酒精🥂飲品 • 精品咖啡除外)
▪ 和風柚子雜菜沙律 ($88)
真係唔明點解𝐝人成日話食沙律係食草😮‍💨
其實見到咁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈
唔係應該會好開心咩?🥰
南瓜🎃煮得夠淋,但唔係爛𝐁𝐚𝐭𝐁𝐚𝐭😌
海葡萄食落卜卜籽個種脆💥,營養價值超高💃🏻
配左日式柚子🍊沙律汁,幾開胃😝
和風柚子雜菜沙律 ($88)
▪ 軟殼蟹冷烏冬 ($118)
軟殼蟹🦀炸得脆脆✨
有成隻,只係𝟏開𝟐斬開左🔪
用左❄️稻庭烏冬,口感滑滑既🧏🏻‍♀️
另外仲有青瓜絲🥒 • 蛋絲🥚
配日式芝麻醬🤎 • 𝐖𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢💚
撈埋食一流🥣
另仲配左前菜 • 醃大豆芽菜🥢
軟殼蟹冷烏冬 ($118) & 和風柚子雜菜沙律 ($88)
軟殼蟹冷烏冬 ($118)
▪A La Carte ▪
▫️煙三文魚牛角包 ($48)
(製作需時 • 約𝟏𝟓𝐦𝐢𝐧𝐬)
雖然牛角包🥐𝐒𝐢𝐳𝐞細細個🤲🏻
但都夾住左好多野🤩
煙三文魚🐟 • 蕃蕃茄仔🍅 • 紫洋蔥🧅 • 沙律菜🥗
牛角包🥐外層少少酥🤏🏻
煙三文魚牛角包 ($48)
▪Drinks▪
頭𝟐杯跟𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭☀️,𝟐𝟎%𝐎𝐅𝐅 🈹優惠升級
▫️HOT🔥 • Flat White (原價$36)
揀左 𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲 𝐁𝐥𝐞𝐧𝐝,
表面拉花圖案好清晰,
飲落啡味☕️比奶味🍼出。
HOT🔥 • Flat White
▫️ICED❄️ • Espresso Tonic (原價$45)
揀左𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 𝐁𝐥𝐞𝐧𝐝,
上到枱都仲睇到分層👏🏻
飲落少少甜甜地🤪
可能你會話𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨加𝐒𝐨𝐝𝐚好易姐🤨
但其實倒都要𝐝技巧,倒得太快,就唔會分到層。
ICED❄️ • Espresso Toni
👆🏻讚讚位💕
咖啡☕️可以自己揀要𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 𝐁𝐥𝐞𝐧𝐝 / 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 𝐁𝐥𝐞𝐧𝐝🙆🏻‍♀️
不過我個人比較鍾意𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 𝐁𝐥𝐞𝐧𝐝🤭
▫️HOT🔥 • Babyccino ($30)
一直都好想試"小朋友𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨"👧🏻👦🏻
表面加左勁多朱古力粉🍫
話晒係小朋友既野飲,
甜𝐝都係合理既😆
HOT🔥 • Babyccino ($30)
🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺用𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞,自己落單📱
🔺疫情期間😷,外賣自取🥡有𝟕折🈹
🔺𝐂𝐚𝐟𝐞內設有廁所🚾
🔺淺色木🪵為主,好闊落。
🔺有榻榻米位 • 韆鞦位, 部份位🪑仲有貓貓咕𠱸🐱,都幾岩打卡📸
🔺仲可以帶埋少爺仔🐶
以前成日去中央廣場除咗做facial之外,就覺得附近冇嘢睇做完就走。最近發現原來御海灣樓下開咗好多新餐廳,呢日放假就決定同屋企人去到Bath Cafe chill下☕️入到去裝修比較日系及以木式為主調🪵而且環境寬闊有兩邊偏廳,分店仲係Pets Friendly 餐廳😊當日都見到唔少狗狗🐩坐低職員會比張紙我哋自行掃QR code落單,睇下menu先選擇唔少架。有all day breakfast🍳 定食套餐、午餐、意粉🍝漢堡甜品等,由於lunch time 我哋叫左兩款主食蘋果咖喱吉列雞扒飯咖喱係日式甜甜地嘅🍎而雞扒好入味外皮揸得夠酥脆,面且色水好靚!定食會配有麵豉湯和小食。伴著日本米飯香,好味!All Day Breakfast 🍳 同傳統嘅全日早餐不同,呢度售賣嘅係日式全日早餐!有炸蝦、鯖魚、啡菇天婦羅再配上牛角包🥐沙律菜、香腸、炒蛋等,別有一番風味。個人幾欣賞個天婦羅啡菇,啡菇清甜得黎中和番天婦羅🍤幾特別Mocha 朱古力味道唔會過甜搶左咖啡味,飲落口感柔軟潤滑,唯獨面層朱古力粉就咁鋪面,外觀可以再改善🙈Hazelnut Latte (跟餐八折)個拉花幾靚既,如果拉到啲公仔款式就更開

蘋果咖喱吉列雞扒飯

All Day Breakfast 🍳

Mocha

Hazelnut Latte (跟餐八折)
個拉花幾靚既,如果拉到啲公仔款式就更開心啦😂入口好香榛子味,成杯清哂

Bath Cafe (TM)
📌屯門海皇路23號御海灣5,6,7號舖
📞35953806

2022-02-20 98 瀏覽
Bath Cafe 沐浴咖啡.蘋果咖哩吉烈雞扒飯食剩指數 : 0/100好少食到吉烈雞扒咖哩汁係日式甜甜地既版本放係兜仔到就唔會影響吉烈雞扒既口感炸皮好薄唔會分離食落唔會成口粉食到最尾仲係好脆而且肉質好滑唔會好油膩.磯煮牛面肉定食食剩指數 : 0/100一上枱就已經好香好香每一塊牛面肉都好軟身肥瘦適中調味有蘿蔔既甜味牛肉香加埋好好餸飯.兩款定食都會附有味噌湯醃製過既大豆芽同埋有飯素既日本米都幾唔錯.Hazelnut Latte食剩指數 : 0/100拉花幾有誠意🤣豆可以揀fruity/nutty今次選擇Nutty Blend入口好香Hazelnut味咖啡豆揀左nutty又好似真係配合啲跟餐有7折廿蚊左右又幾抵.Mocha食剩指數 : 10/100Mocha都係揀左Nutty Blend朱古力甜度正常唔會太搶咖啡表現都正常同樣地跟餐加唔算貴.朱古力鬆餅食剩指數 : 10/100另外仲單點左個鬆餅朱古力好濃好香個表脆脆地好正中間如果鬆軟多啲啲就100分不過都算係唔錯既鬆餅
[屯門]Bath Cafe 沐浴咖啡
個表脆脆地好正
中間如果鬆軟多啲啲就100分
不過都算係唔錯既鬆餅
2022-02-20 56 瀏覽
開始適應晚上沒有堂食,想出外吃飯chill一chill,就換轉了在lunch出來吧,這天約朋友來試新cafe。在泳池站附近,落輕鐵不久就找到這cafe,位置幾方便。香蒜辣蜆意大利麵選擇散叫一個意粉,蜆隻幾大隻,有口感,調味有蒜香帶辣,意粉汁料也帶鮮味,意粉軟硬適中。咖喱軟殼蟹定食朋友選了定食,炸軟殼蟹很大隻新鮮炸起脆口,日式咖喱帶甜香,拌著日本米飯吃,還有小食和麵豉湯。凍朱古力飲品選了凍朱古力,外形十分討好,朋友喝日本茶。Cafe環境很relax,是聊天的好地方。

在泳池站附近,落輕鐵不久就找到這cafe,位置幾方便。

香蒜辣蜆意大利麵

咖喱軟殼蟹定食

凍朱古力
飲品選了凍朱古力,外形十分討好,朋友喝日本茶。

Cafe環境很relax,是聊天的好地方。

2022-02-19 83 瀏覽
環境明亮,一間好有休閑感、舒服嘅cafe。食物好味又高質,咖啡好香,有機會會再嚟。🍝野菌松露雞絲意粉 (午餐) $98意粉煮得剛剛好,陣陣松露香味,雞絲非常滑身,整體味道唔太濃。🍛蘋果咖喱吉列雞扒飯 (午餐) $108雞扒炸得好脆,大份又夠厚度。咖喱偏light,唔太濃稠,幾清新。配菜都好食,泡菜汁豆芽帶微辣,沙律菜大大片,湯亦唔會好鹹。味道同份量都好高質,令人滿足嘅定食🥰☕️Mocha 朱古力咖啡 $42 (跟餐$33.6)超靚超可愛嘅狗狗拉花🐶,好驚喜😍😍帶微微苦,口感唔算厚身,牛奶味突出。🍸Affogato $50 (跟餐$40)雪糕配濃縮咖啡。介紹寫住「正在沐浴的雪糕球」,形容得好得意😆雪糕本身好creamy,奶味濃香。面層淋上咖啡,甘苦得嚟有綿滑口感,可以用匙羹食,帶厚度嘅咖啡,幾特別❤️🥧自家制蘋果批 $60個人唔鐘意食好濕好淋嘅批,幾欣賞依款批皮外層係帶鬆脆口感。整體唔太甜,中間蘋果塊亦無煮得太淋,保留左少少新鮮蘋果塊嘅爽脆,肉桂味唔太明顯,屬於比較天然嘅蘋果批🍎🥧內層乾左少少,creamy嘅雲呢拿雪糕補足返。

🍝野菌松露雞絲意粉 (午餐) $98

🍛蘋果咖喱吉列雞扒飯 (午餐) $108

☕️Mocha 朱古力咖啡 $42 (跟餐$33.6)

🍸Affogato $50 (跟餐$40)

🥧自家制蘋果批 $60