2025-07-23 116 瀏覽
最近見到有間好hit好港式STYLE既串燒酒場~首創將港式維他奶融入🥛串燒🍢食譜到, 環境設計極具心思~香港人必去既打卡餐廳‼️我地叫左:維他奶芝士🧀串燒套餐 (好厚芝士)維他奶芝士翠玉瓜 🥒 | 維他奶芝士獅子狗 | 維他奶芝士小甜薯 🍠維他奶芝士免治雞肉條🍖 | 維他奶流心芝士年糕🧀主食: 🍜唔L同沙嗲牛肉麵 (必點) & 和牛炒飯🍚沙爹湯底有好香既花生香(忍唔住問左老闆加左D咩秘方😹)其他:流心維他奶芝士西多士:金黃西多士+芝士& 維他奶奶醬(激長拉絲)蒜蓉燒蠔半打🦪 (必點) 鹽燒🐮牛舌芯👅 老銅🐮牛叉燒惹味辣雞腎💥特式飲品: 🥤維他奶奶凍紅豆冰 & 維他奶奶凍黑芝麻冰打卡點📸:麻雀牆🀄️懷舊紅白標語牆🪧廣東歌詞牆🎶霓虹燈牆餐廳仲會keep住播廣東話K歌氣氛更加好🎶

我地叫左:
維他奶芝士🧀串燒套餐 (好厚芝士)
維他奶芝士免治雞肉條🍖 | 維他奶流心芝士年糕🧀

主食:
🍜唔L同沙嗲牛肉麵 (必點) & 和牛炒飯🍚
沙爹湯底有好香既花生香(忍唔住問左老闆加左D咩秘方😹)

其他:
蒜蓉燒蠔半打🦪 (必點)
鹽燒🐮牛舌芯👅

廣東歌詞牆🎶
霓虹燈牆
餐廳仲會keep住播廣東話K歌氣氛更加好🎶
2025-07-21
📍銅鑼灣新開業串燒‼️• 仲有重口味沙嗲牛麵😋 — 毫無分串陀地串燒酒場🍺——————————————————————-最近見到銅鑼灣新開咗一間串燒店🤩餐廳裝潢充滿地道風情😎近排佢地仲新推出維他奶芝士醬系列串燒😛幾特別😍⭐️汁燒牛胸爽⭐️燒菠蘿⭐️陀地正燒豬頸肉 ⭐️維他奶芝士免治雞肉條⭐️維他奶芝士翠玉瓜⭐️維他奶芝士獅子狗⭐️維他奶芝士豆卜⭐️維他奶芝士小甜薯⭐️維他奶芝士芝士年糕⭐️蒜蓉燒蠔半打⭐️和牛炒飯 ⭐️唔L同沙嗲牛麵 ⭐️維他奶奶凍紅豆冰⭐️維他奶奶凍黑芝麻冰維他奶芝士系列好特別,食落鹹鹹甜甜,我同朋友尤其鍾意芝士年糕同免治雞肉棒😍‼️蒜蓉燒蠔都係必食~蠔肉厚身,好惹味!第一次食牛胸爽都幾新奇,食落脆口富油香😋主食方面沙爹麵非常濃郁,麵條都幾爽口~和牛炒飯粒粒分明好有鑊氣😝除咗以上嘅食物,仲有牛叉燒、焦糖多士都好多人食!另外而家只要入$0.5落舖頭嘅大錢甖就可以轉勁量凍飲(1.L)🤩—————————————————📍毫無分寸陀地串燒酒場銅鑼灣謝斐道526號地舖

——————————————————————-

—————————————————
📍毫無分寸陀地串燒酒場
銅鑼灣謝斐道526號地舖

2025-07-22 129 瀏覽
【#特色串燒店 】今日去銅鑼灣行街,發現咗一間好多打卡點港味濃厚嘅串燒店,入面嘅裝修好有特色,有好多唔同嘅霓虹燈、麻雀、塗鴉背景、港式標語,超有懷舊香港🇭🇰有幾款嘢食真心推介🌟唔L同既沙嘇牛肉麵 $58(晚市價)Local既年輕人好難挨!山窮水盡,日日食沙嗲牛肉麵!食食下覺得唔夠 重口味,自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵!少少辣辣地嘅味道 好襯沙嗲😍🌟維他奶醬燒系列真係全港首創,好特別, 啲芝士仲好拉絲今次試咗免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯同芝士年糕,全部串燒上面都淋滿咗芝士同維他奶sauce,配搭幾有創意🌟老銅牛叉燒(試過就知)老銅牛叉燒醬料香氣豐富,好有鹹鮮味🌟蒜蓉燒蠔燒蠔不算大隻,但厚肉飽滿,🌟創製維他奶特飲維他奶奶凍紅豆冰 (好多粒粒紅豆)維他奶奶凍黑芝麻冰 (黑芝麻冰真係唔係度度有得飲)

有幾款嘢食真心推介

🌟唔L同既沙嘇牛肉麵 $58(晚市價)
Local既年輕人好難挨!山窮水盡,日日食沙嗲牛肉麵!
食食下覺得唔夠 重口味,自己研發左唔L同既沙嗲牛肉麵!
少少辣辣地嘅味道 好襯沙嗲😍

🌟維他奶醬燒系列
真係全港首創,好特別, 啲芝士仲好拉絲

🌟老銅牛叉燒(試過就知)
老銅牛叉燒醬料香氣豐富,好有鹹鮮味

🌟蒜蓉燒蠔
燒蠔不算大隻,但厚肉飽滿,

🌟創製維他奶特飲
維他奶奶凍紅豆冰 (好多粒粒紅豆)
維他奶奶凍黑芝麻冰 (黑芝麻冰真係唔係度度有得飲)

唔L同既沙哆牛肉麵
2025-07-21
唔L同既沙哆牛肉麵
  • 唔L同沙嗲牛肉麵
2025-07-20 105 瀏覽
唔想食咁飽,但係又想食返好多嘢,食吓串燒都幾好,今晚有朋友帶我過嚟!個環境都幾適合打卡,見到有好多心思嘅裝修!分享吓呢度特別有維他奶系列!維他奶芝士串燒系列將豆奶嘅香濃味道同各種食材完美結合。免治雞肉條外脆內嫩,配上濃郁拉絲芝士,豆奶味道更添滑順感。翠肉瓜清新爽口,豆奶嘅香氣令口感更上一層樓獅子狗、豆卜、芝士年糕吸收咗豆奶同芝士嘅精華,口感滑溜小甜薯自然甜味,同豆奶甜鹹交織,非常有趣維他奶奶凍紅豆冰紅豆香甜,豆奶底非常特別維他奶奶凍黑芝麻冰濃郁麻香,豆奶中和甜度,好夾!✨而家午市加五毫子就可以轉加加大勁量凍飲(1L),好抵呀!仲有串燒系列:蒜蓉燒蠔半打蒜香四溢,香而不濃,冇蓋過蠔嘅鮮味惹味辣雞腎香辣入味,刺激味蕾,爽口彈牙鹽燒牛舌心外表微微焦脆,內裏肉質嫩滑老銅牛叉燒第一次試牛肉叉燒,軟腍程度同豬肉有得揮,而且肉味更突出,值得一試唔L同沙嗲牛麵比較重口味少少,超濃郁嘅沙嗲牛,牛肉大大件又大份,超抵食和牛炒飯香味濃郁,豉油和牛簡單配搭已經非常出色

個環境都幾適合打卡,見到有好多心思嘅裝修!

分享吓呢度特別有維他奶系列!

維他奶芝士串燒系列
小甜薯自然甜味,同豆奶甜鹹交織,非常有趣

維他奶奶凍紅豆冰
紅豆香甜,豆奶底非常特別

維他奶奶凍黑芝麻冰
濃郁麻香,豆奶中和甜度,好夾!

✨而家午市加五毫子就可以轉加加大勁量凍飲(1L),好抵呀!

仲有串燒系列:
蒜蓉燒蠔半打
蒜香四溢,香而不濃,冇蓋過蠔嘅鮮味
惹味辣雞腎
香辣入味,刺激味蕾,爽口彈牙
鹽燒牛舌心
外表微微焦脆,內裏肉質嫩滑
老銅牛叉燒

唔L同沙嗲牛麵
比較重口味少少,超濃郁嘅沙嗲牛,牛肉大大件又大份,超抵食

和牛炒飯
香味濃郁,豉油和牛簡單配搭已經非常出色

2025-07-05
  • 和牛炒飯
2025-07-20 78 瀏覽
好特別有維他奶芝士系列同朋友試新嘢嘅心情入咗去食🍢和牛炒飯:飯粒色水比一般既深色,但唔係太咸,反而有d 肉汁香味🍢唔L同沙嗲牛麵:晚市價做緊$58就叫左一碗試試,顏色比一般茶記嘅沙嗲偏橙黃,睇落有啲似咖喱~但入口係花生香港多少少,竟然有d 似喇沙既感覺,而且汁都係掛麵感滿滿🍢維他奶芝士系列:睇個樣以為好漏,但食落有淡淡維他奶香加唔會太"醬"住個口👍🧀免治雞肉條🧀翠玉瓜🧀獅子狗🧀豆卜🧀小甜薯🧀芝士年糕餐廳內播住好多90後共同回憶既歌,裝修仲好有港式味道😆😂 無論正常放工時間或者O完T都真係值得同朋友落黎試吓依個維他奶芝士系列!!!
好特別有維他奶芝士系列同朋友試新嘢嘅心情入咗去食

🧀免治雞肉條
🧀翠玉瓜
🧀獅子狗
🧀豆卜
🧀小甜薯
🧀芝士年糕

2025-07-18 142 瀏覽
食慣了傳統或四川串燒,偶然聽聞銅鑼灣這間串燒酒場以維他奶芝士為特色,為港式串燒帶來新意,這晚和朋友來試了。餐廳以霓虹燈裝飾,映照出濃厚的港式懷舊氛圍,牆上掛滿港語口頭禪,營造親切又有趣的環境餐廳主打的維他奶芝士串燒將傳統芝士融入維他奶豆奶,芝士層厚實。點了五款串燒有免治雞肉串質感緊實軟滑,翠玉瓜爽脆多汁,豆腐串帶有芝士淡雅奶香與潤澤感,芝士年糕表現尤為突出,雙層芝士包裹中軟糯年糕,層次特出。還有小甜薯串,鹹甜衝擊味蕾🍢其他串燒有惹味辣雞腎口感爽脆鹽燒牛舌心嫩滑中帶鹽香老銅牛叉燒醬料香氣豐富,帶一絲腐乳的鹹鮮🍜「唔L同沙嗲牛麵」以濃厚沙嗲醬汁其色澤已經好吸引,味道濃郁香甜中帶花生和辛香料韻味,麵條煮至適中軟硬,牛肉切片均勻且口感不錯🧄蒜蓉燒蠔燒蠔不算大隻,但厚肉飽滿🥣菜乾皮蛋瘦肉粥綿密順滑稠稀合度,菜乾亦熬得化開🥤創製維他奶特飲維他奶奶凍紅豆冰維他奶奶凍黑芝麻冰甜度適中🎈毫無分串陀地串燒酒場🎈謝斐道526號地舖

🍢其他串燒有
惹味辣雞腎口感爽脆
鹽燒牛舌心嫩滑中帶鹽香
老銅牛叉燒醬料香氣豐富,帶一絲腐乳的鹹鮮

🍜「唔L同沙嗲牛麵」

🧄蒜蓉燒蠔
燒蠔不算大隻,但厚肉飽滿

🥣菜乾皮蛋瘦肉粥
綿密順滑稠稀合度,菜乾亦熬得化開

🥤創製維他奶特飲
甜度適中

🎈毫無分串陀地串燒酒場🎈
謝斐道526號地舖

2025-07-17 112 瀏覽
真係估唔到維他奶都可以用嚟做串燒今次過咗嚟呢間位於銅鑼灣世貿廣場對面,港味濃厚嘅串燒店,裏面嘅裝修都幾有特色,有好多唔同嘅霓虹燈、麻雀同塗鴉背景,仲有好多廣東話玩味標語,港式情懷勁重維他奶系列串燒咁特別就梗係要試吓佢!我地叫左免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯同芝士年糕,全部串燒上面都淋滿咗芝士同維他奶sauce,呢個配搭幾有創意,真係第一次食,維他奶加芝士,食落甜甜地都幾盞鬼,我覺得配搭芝士年糕最夾,鬆軟軟腍既年糕配埋個醬汁好正至於佢哋嘅傳統串燒都有好多選擇,燒蠔半打都係$68好抵食燒蠔幾厚肉,上面仲舖左d蟹籽做調味,仲有叫左辣雞腎、牛舌芯同老銅牛叉燒,個雞腎口感好爽脆同惹味。餐廳除咗串燒仲有啲唔同嘅熱食同鹹點,必嗌「唔L同既沙嗲牛肉麵」,沙嗲勁濃郁,牛肉又大片,重口味之選!我哋仲試咗腐乳多士,都幾得意又係第一次呢個配搭咁食食物combination真係好創新!佢哋適逢做緊維他奶系列,仲有維他奶特飲,配埋紅豆或者黑芝麻勁港式而且好match!小店大約有25至30個位左右,座位黐得比較埋,氣氛幾好同好爆場,都岩一班朋友過嚟飲飽食醉
真係估唔到維他奶都可以用嚟做串燒

至於佢哋嘅傳統串燒都有好多選擇,燒蠔半打都係$68好抵食

食物combination真係好創新!

【美食篇】。ℂ𝕒𝕦𝕤𝕖𝕨𝕒𝕪 𝔹𝕒𝕪✨小編🦄帶小編🍄覓食記💨💨💨今次我們去香港🇭🇰懷舊氣氛串燒店🍢👩🏻‍🤝‍👩🏼牆壁掛上霓虹燈牌「❤️活在當下。不醉無歸💛」對面掛上一幅以歌詞為主題大畫圖✍🏻🖤#聽說畫上大約有六十多首香港🇭🇰經典金曲😎另一邊以麻雀🀄️為主題,天花板掛上三粒骰仔#腦海中突然間好想約朋友仔打麻雀🀄️😁另一邊掛上香港🇭🇰特式牌仔字句好有港式風味💨#恭喜發財利是雲來#街坊生意多謝捧場極力推介👍🏻👍🏻✨唔𝕃同沙嗲牛麵🍜💨公仔麵爽口彈牙,一定要趁熱食😋牛肉大大件沙嗲湯底好濃😋微微辣,加入花生🥜醬好特別🤩#果然真係唔L同🤣🤣🤣和牛炒飯鑊氣十足,配上和牛粒特別好食😋維他奶芝士🧀 芝士年糕堅好食😋係芝士系列最好食😋蒜蓉燒蠔🦪半打蠔🦪肉肥美,加上蟹籽蒜蓉牛油🧈爆一爆,鮮甜可口惹味辣雞腎辣辣地又好煙靭,果然好惹味鹽燒牛舌芯肉汁口感好煙靭,鹽燒非常惹味,唔會好咸老銅牛叉燒原來係牛肉整既,好特別,肉質唔會太韌維他奶芝士🧀系列點選了幾款免治雞肉條 翠玉瓜 獅子狗 豆卜 小甜薯#如果芝士🧀可以燒得再溶啲就會更好😉雞中翼(辣味)堅係辣🥵好入味,好好食好維他奶西多士✨👍🏻👍🏻多士餡內係維他奶醬,一切一拉完全做
【美食篇】。ℂ𝕒𝕦𝕤𝕖𝕨𝕒𝕪 𝔹𝕒𝕪✨
小編🦄帶小編🍄覓食記💨💨💨
今次我們去香港🇭🇰懷舊氣氛串燒店🍢👩🏻‍🤝‍👩🏼

牆壁掛上霓虹燈牌「❤️活在當下。不醉無歸💛」
對面掛上一幅以歌詞為主題大畫圖✍🏻🖤
#聽說畫上大約有六十多首香港🇭🇰經典金曲😎
另一邊以麻雀🀄️為主題,天花板掛上三粒骰仔
#腦海中突然間好想約朋友仔打麻雀🀄️😁
另一邊掛上香港🇭🇰特式牌仔字句好有港式風味💨
#恭喜發財利是雲來
#街坊生意多謝捧場

極力推介👍🏻👍🏻✨唔𝕃同沙嗲牛麵🍜💨
公仔麵爽口彈牙,一定要趁熱食😋牛肉大大件
沙嗲湯底好濃😋微微辣,加入花生🥜醬好特別🤩
#果然真係唔L同🤣🤣🤣

和牛炒飯
鑊氣十足,配上和牛粒特別好食😋

維他奶芝士🧀 芝士年糕
堅好食😋係芝士系列最好食😋

蒜蓉燒蠔🦪半打
蠔🦪肉肥美,加上蟹籽蒜蓉牛油🧈爆一爆,鮮甜可口

惹味辣雞腎
辣辣地又好煙靭,果然好惹味

鹽燒牛舌芯
肉汁口感好煙靭,鹽燒非常惹味,唔會好咸

老銅牛叉燒
原來係牛肉整既,好特別,肉質唔會太韌

維他奶芝士🧀系列點選了幾款
免治雞肉條 翠玉瓜 獅子狗 豆卜 小甜薯
#如果芝士🧀可以燒得再溶啲就會更好😉

雞中翼(辣味)
堅係辣🥵好入味,好好食好

維他奶西多士✨👍🏻👍🏻
多士餡內係維他奶醬,一切一拉完全做到拉絲效果
#一定要趁熱食好好食🤤

維他奶奶凍紅豆冰🫘
甜度適中,紅豆🫘煙靭配上維他奶奶凍好有口感🤤

維他奶奶凍黑芝麻冰🧊
甜度適中,濃濃黑芝麻配上維他奶奶凍好有口感🤤

果然餐單係有先見之明「製作需時 請耐心等候」😲
等食物時間真的有點頗長,如能改善會較好😉
值得一讚😊侍應們,特別係男侍應👍🏻👍🏻
好細心地向我們簡介每一道菜,還提點我們趁熱食
服務態度一流,詳情地介紹每一個佈置,
讓我們更加了解店舖想帶出嚟嘅意義😄

最後多謝哂👏🏻小編🦄請我食豐富串燒餐🍢😋
#記得要帶我食多啲正嘢✌🏻✌🏻

📌毫無分串陀地串燒酒場 (銅鑼灣) @houmoufancyun
銅鑼灣謝斐道526號地舖

🔖 𝔹𝕐: 小編𝕄🍄
2025-07-15
5 分鐘 (堂食)
2025-07-16 169 瀏覽
友人帶路,到了一家小店食新奇串燒。半打蒜蓉燒蠔甫放下蒜香立即撲鼻湧上,每隻蠔皆鋪滿蒜蓉,十分吸引。雖然看起來蠔並非很大隻,但蠔肉算厚,兼且有汁,跟蒜蓉同時送進口裡,正中本蠔怪的死穴。衝著串燒而來,點了數串,特別之處就是並非一般的沙嗲醬,而是用上店家獨製的維他奶芝士醬,滑溜溜的芝士醬鹹鹹甜甜,跟肉很匹配。而最美味的非芝士年糕莫屬,軟糯的口感一流!飯麵的選擇不多,不是沙牛麵就是和牛炒飯。唔L同沙牛麵,牛肉很大塊,肉質很嫩,而重點沙嗲醬食到明顯的花生醬香味,較其他地方濃杰,果有不同。頗特別、有創意。
友人帶路,到了一家小店食新奇串燒。

維他奶芝士串燒

唔L同沙嗲牛肉麵

頗特別、有創意。
午餐
用餐優惠
試食活動
維他奶芝士串燒
唔L同沙嗲牛肉麵
2025-07-15 87 瀏覽
之所以揀呢間茶餐廳食嘢,完全係俾佢嘅港式懷舊裝修吸引住!霓虹燈招牌、小巴路線牌、麻雀牆裝飾,仲有啲地道廣東話標語,成個場都係打卡位,影相一流。再加上餐廳新推嘅「維他奶系列」幾有創意,將港人熟悉嘅維他奶同芝士結合,雖然組合幾新奇,但味道唔會太突兀,適合鍾意試新嘢嘅朋友。唔知以後會唔會有檸檬茶系列呢?哈哈。點了幾串維他奶醬燒串燒,兔治雞肉條$38口感爽彈、翠玉瓜$20咬落Juicy唔乾、芝士獅子狗$32份外惹味鹹香、豆卜$32燒到好脆身、小甜薯$20綿密香甜同鹹甜醬出奇地夾,最好食嘅係流心維他奶芝士年糕$38,外皮微脆,內餡芝士流心,邪惡之選。至於其他串燒款式都有很多,推薦老銅牛叉燒$32,肉質軟嫩唔會太乾,炭燒香氣濃;鹽燒牛舌心$48外皮微脆,肉質嫩滑;惹味辣雞腎$18則爽脆微辣,送酒一流。主食方面選了和牛炒飯$48,飯粒分明,和牛粒香口,鑊氣夠,食落唔油膩;唔L同沙嗲牛麵$58沙嗲汁帶花生香,不辣,牛肉嫩滑,公仔麵爽彈;最後仲叫了半打蒜蓉燒蠔$145,蠔肉厚身,蒜香濃郁,燒完都唔縮水。至於飲品,當然要試下維他奶奶凍紅豆冰$32紅豆綿密甜度適中、維他奶奶凍黑芝麻冰$32芝麻香濃口感順滑。
之所以揀呢間茶餐廳食嘢,完全係俾佢嘅港式懷舊裝修吸引住!

提提大家,餐廳做緊午市優惠,加五毫子就可以升級1L凍飲,仲要親自投幣入錢罌,夠晒懷舊玩味!

2025-07-14
最近在Tower535吃完晚餐 見對面新開了間裝修特別的餐廳隔了一周去試了 真的內有乾坤(⊙o⊙)裝修用了港式70 80年代風格最近還推出了維他奶醬系列~▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞ 唔L同沙嗲牛肉麵 $58超超超濃郁的沙嗲牛 已經不可以用湯去形容完全就是沙嗲醬撈麵ヽ(*^^*)ノ帶有花生醬味 牛肉大大塊 食落不會太鹹☞ 維他奶芝士串燒套餐 $308包六款串燒+兩款流心系列+兩杯特飲兩個人share剛剛好普通芝士串燒吃得多 有維他奶味真的很特別芝士年糕超正~☞ 和牛炒飯 $48不要看顏色這麼深就以為會很鹹牛肉味雖然濃但並不鹹飯粒炒得乾身╰(*´︶`*)╯▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂📍毫無分串銅鑼灣謝斐道526號地鋪
隔了一周去試了 真的內有乾坤(⊙o⊙)
裝修用了港式70 80年代風格
最近還推出了維他奶醬系列~
☞ 唔L同沙嗲牛肉麵 $58

飯粒炒得乾身╰(*´︶`*)╯
📍毫無分串
銅鑼灣謝斐道526號地鋪

2025-07-06 215 瀏覽
平時好鍾意飲維他奶,又鍾意食串燒,知道「毫無分串」推出維他奶芝士醬系列,即刻book枱去食。維他奶芝士醬系列免治雞肉條|芝士翠玉瓜|獅子狗豆卜|小甜薯|芝士年糕私心推介蒜蓉燒蠔 脹卜卜,好多汁,半打$68都算抵食唔係維他奶芝士醬系列既串燒都好好味:惹味辣雞腎:辣辣地真係停唔到口鹽燒牛舌芯:牛舌燒到好彈牙老銅牛叉燒:真係要自己試過先明有幾好食另外,和牛炒飯同埋腐乳多士都好特別 飲品:維他奶奶凍紅豆冰維他奶奶凍黑芝麻冰
維他奶芝士醬系列

唔係維他奶芝士醬系列既串燒都好好味:
惹味辣雞腎:辣辣地真係停唔到口
鹽燒牛舌芯:牛舌燒到好彈牙
老銅牛叉燒:真係要自己試過先明有幾好食
另外,和牛炒飯同埋腐乳多士都好特別
飲品:
  • 和牛炒飯
2025-07-04 216 瀏覽
喺銅鑼灣行完街路過呢一間舖頭覺得好搞笑個名叫做毫無分串😂 裝修大玩香港味風格決定入去試一試!串燒都幾有特色第一次食維他奶系列嘅串燒!都幾特別!我就叫咗免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯、芝士年糕用咗維他奶整嘅芝士都幾有創意維他奶嘅味道淡淡地同芝士都幾夾!令到原本普通嘅串燒多左新賣點!另外仲叫咗三款其他串燒包括汁燒牛胸爽、燒菠蘿、陀地正燒豬頸肉!仲有半打蒜蓉燒蠔🍲唔L同沙嗲牛麵見到佢呢個名就決定試吓!沙嗲真係非常之濃郁!🍚和牛炒飯炒飯炒得夠乾身,有鑊氣!🥤維他奶奶凍紅豆冰支裝維他奶好耐冇飲過支裝維他奶啦!完全係細個嘅回憶😆

喺銅鑼灣行完街路過呢一間舖頭覺得好搞笑
個名叫做毫無分串😂
裝修大玩香港味風格
決定入去試一試!串燒都幾有特色
第一次食維他奶系列嘅串燒!都幾特別!

我就叫咗免治雞肉條、翠玉瓜、獅子狗、豆卜、小甜薯、芝士年糕
用咗維他奶整嘅芝士都幾有創意
維他奶嘅味道淡淡地同芝士都幾夾!
令到原本普通嘅串燒多左新賣點!

🍲唔L同沙嗲牛麵

見到佢呢個名就決定試吓!沙嗲真係非常之濃郁!

🍚和牛炒飯

炒飯炒得夠乾身,有鑊氣!

🥤維他奶奶凍紅豆冰
支裝維他奶
好耐冇飲過支裝維他奶啦!完全係細個嘅回憶😆

2025-07-03 144 瀏覽
(不是試食活動)👍🏻必食推介蒜蓉燒蠔半打最鍾意就係佢燒蠔,每次食親都係熱辣辣,同埋上面啲調味都係啱啱好蒜味濃仲有蟹籽喺上面🥹$68係必叫😍惹味辣雞腎、鹽燒牛舌芯、老銅牛叉燒呢三樣都好好食,但係一定要趁熱食,三樣都好值得!雞腎爽脆牛舌芯軟滑爽口叉燒醬汁好香👍🏻維他奶芝士系列試咗幾款,特別推介維他奶芝士系列!必叫之選❤️芝士年糕好鬆軟煙韌中間有流心芝士❤️免治雞肉條加埋芝士超級香👍🏻腐乳多士真係未試過..如果脆啲會更加香!唔L同沙嗲牛麵無酒精飲品 維他奶奶凍紅豆冰維他奶奶凍黑芝麻冰
(不是試食活動)
👍🏻必食推介
蒜蓉燒蠔半打

惹味辣雞腎、鹽燒牛舌芯、老銅牛叉燒

維他奶芝士系列
試咗幾款,特別推介

腐乳多士真係未試過..如果脆啲會更加香!
唔L同沙嗲牛麵

無酒精飲品
2025-07-01 175 瀏覽
位於謝斐道嘅"毫無分串陀地串燒酒場",睇到個名就已經知道主題一定係地道香港美食!餐廳內部裝飾設計有好多霓虹光管,仲有好多香港地道用語做裝飾,全部都可以任意打卡📸,超級有港式文化!💕我哋就叫咗呢度比較出名嘅汁燒牛胸爽 - 油香極重!超邪惡燒菠蘿🍍、陀地正燒豬頸肉都好正!仲有多款以維他奶芝士主題嘅串燒🍢系列,真係非常特別!- 維他奶芝士年糕- 維他奶芝士免治雞肉條- 維他奶芝士翠玉瓜- 維他奶芝士獅子狗- 維他奶芝士豆卜- 維他奶芝士小甜薯全部都有厚厚嘅芝士🧀係面,味道非常濃郁!我同朋友一邊一邊仲有見到枱枱都有叫嘅蒜蓉燒蠔🦪 (半打)$68,我哋當然唔執輸都叫咗嚟食啦!每隻蠔肉都厚肉又鮮味,蒜蓉味好濃!如果再想食重口味啲嘅食物,一定推介呢款叫🍜"唔L同既沙嗲牛肉麵" 嘅牛肉麵$58- 沙爹質勁濃郁,牛肉又大片,價錢超抵!絕對系重口味推介!🧊維他奶奶凍黑芝麻冰🧊維他奶奶凍紅豆冰- 兩款飲品都好特別,有維他奶奶凍喺底,非常香滑又有嚼口,食住串燒🍢飲,真係一絕😋埋單臨走嘅時候仲見到,🥩老銅牛叉燒同🥞焦糖多士$38,職員都話好正,同鐵板燒有得比!🌟仲有仲有,加$0.5 加五毫子可以轉加加大勁量凍飲

我哋就叫咗呢度比較出名嘅

仲有多款以維他奶芝士主題嘅串燒🍢系列,真係非常特別!
- 維他奶芝士年糕
- 維他奶芝士免治雞肉條
- 維他奶芝士翠玉瓜
- 維他奶芝士獅子狗
- 維他奶芝士豆卜
- 維他奶芝士小甜薯
全部都有厚厚嘅芝士🧀係面,味道非常濃郁!

如果再想食重口味啲嘅食物,一定推介呢款叫
🍜"唔L同既沙嗲牛肉麵" 嘅牛肉麵$58
- 沙爹質勁濃郁,牛肉又大片,價錢超抵!絕對系重口味推介!

🧊維他奶奶凍黑芝麻冰
🧊維他奶奶凍紅豆冰

埋單臨走嘅時候仲見到,
🌟仲有仲有,加$0.5 加五毫子可以轉加加大勁量凍飲(1L) 要入五毫子現金入大錢罌,就可以升級!

但今次真係食到好滿足啦,再食唔落啦!
下次一定要過嚟試吓😄
2025-06-29