2021-10-10 26 瀏覽
本身嚟到係想食佢嘅漢堡包,但係原來已經轉咗食日式定食套餐,而家外賣自取仲有88折添。🤩〈原條蒲燒鰻魚定食〉🐟🍱前菜揀咗厚燒玉子🧈,套餐仲包麵豉湯🍲、漬物同飲品。條鰻魚真係原條上🐠,冇花冇假,一啖魚一啖飯,簡直冇得輸。餐廳係用咗日本越光米🍚,比普通珍珠米更加有咬口。個飯加咗明太子,有少少鹹味同辣味,非常好送飯,值得推介。〈慢煮安格斯封門柳定食〉🥩🍱前菜揀咗中華海草沙律🥬,而個飯就加錢揀咗醬油金菇飯,醬油嘅味道唔會太鹹,用嚟醃製金菇來送飯非常出色。封門柳🥩口感極佳,完全同平時食開嘅牛柳西冷或者肉眼完全唔同質感同味道,超級超級值得嚟試吓。〈脆炸軟殼蟹〉🦀我哋加咗$38要咗個軟殼蟹,炸粉唔會太厚,啖啖肉,又唔會太油,連我呢個軟殼蟹愛好者都推介。

〈原條蒲燒鰻魚定食〉🐟🍱

〈慢煮安格斯封門柳定食〉🥩🍱

〈脆炸軟殼蟹〉🦀
2021-10-10 31 瀏覽
放工行開觀塘買羽毛球鞋袋, 買完都7點, 已經好飢餓. 要搵間店醫醫肚!一入店門就覺得店面風格好簡約舒服乾淨, 餐單也沒有太多選擇, 我就係鍾意咁簡潔.店舖牆壁安置黑板, 寫上自家招牌菜, 仲有小插畫. 好獨特, 唔似連鎖店咁裝潢一模一樣.我選擇南蠻炸雞+¬醬油蛋飯+配山葵八爪魚粒. 炸雞外形有啲似巨大化嘅美式快餐店”名物”, 食落味道竟然都相似. 個炸皮好薄好脆, 肉質滑腍無雪藏味, 唔會好實同難咬, 就算凍咗都又香又脆, 係好食版嘅”名物”. 醬油蛋撈飯就一定係好食, 毫無懸念食哂成碗飯.男朋友揀慢煮安格斯封門柳+¬醬油蛋飯+配中華海草沙律, 慢煮安格斯唔洗講都知唔會失望,雖然接近全熟但肉質非常軟熟,醬油蛋飯似足高級日本味道一粒都冇食淨。玉子燒配菜唔算出色有d乾,可能一早整好,但味道整體來講都好滿意~明明有位, 但店員安排入座都係隔住坐, 唔會太擁擠, 膊頭撞膊頭. 套餐份量剛好, 食得好滿足. 神奇嘅係, 有一刻, 以為自己去咗日本. 用一餐飯時間幻想吓, 都唔奢侈吖.

2021-09-16
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🍱🍱🍱🍱🍱🍴🍽🍴🍽🍴🍽-呢間位於觀塘工廈嘅餐廳主打日式定食,晚市Set Dinner本身已經跟咗飯同埋冷盤,另外亦可以升級套餐(+$15),會額外多咗麵豉湯、漬物同埋飲品。-🥢 慢煮封門柳 $92 🆗-份量唔少有6舊,封門柳大概煮到5成熟,入口嫩滑有口感而且無筋唔韌。肉味足夠,再加上少少燒汁係面調味,拎嚟餸飯唔錯😃。-米飯方面係用咗日本越光米,我地加多咗明太子(+$8),鹹鹹地幾開胃🥸。冷盤揀咗山葵八爪魚粒,食落有少辣辣同埋幾有咬口👏🏻,食得幾過癮。-🥢 原條蒲燒鰻魚 $112 🆗-鰻魚差唔多有兩部iPhone咁長😂,份量好大方。鰻魚有焦香感,加上鰻魚汁加持,味道夠濃郁。我地再加多咗隻醬油蛋(+$8)落個飯,連埋啲鰻魚一齊撈勻個飯嚟食,夠哂滿足🤓!-另外冷盤就揀咗厚燒玉子,味道正常有少少蛋香。跟set亦加咗炸原隻軟殼蟹試試(+$38),食落都幾香幾脆口。-📌餐廳無收加一,幾抵可以一試🤓。佢地另外仲有啲Burger Set,不過食完一個飯已經太飽無試了😂-🤨評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🤨食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10性
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🍱🍱🍱🍱🍱🍴🍽🍴🍽🍴🍽

性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🍱🍱🍱🍱🍱🍴🍽🍴🍽🍴🍽
2021-10-05 16 瀏覽
 📜門口大大個Banner寫住新開,外賣88折+免加一👀, 一於試下平時少食既日式定食!其實好想食慢煮🐮牛柳,但感覺鰻魚大份D就揀左了🤣。 🍱晚市定食➰原條莆燒鰻魚 ($135)-鰻魚要食就要食原條先夠爽皮😉,咬落軟軟綿綿,油脂感豐富,鰻魚汁既咸甜同魚肉魚皮膠質係口到融為一體,一啖魚配一啖飯😋。飯用左越光米,質地軟糯微黏口,特登加左明太子,更增添鮮香,就算冇餸,單撈飯食都唔成問題! +18🍨 海鹽雪糕球都唔錯,咸咸地好濃牛奶香甜味,顏色靚💙,食完呢個再食🍫味會變咗苦甘🍫雪糕🤗 🍔安格斯漢堡伴🍟薯條 ($78)-食完飯又想食包😁!叫左個Burger,包體重牛油味,肉餡仲有d細小肉塊,比較有咬口,整體清爽、清淡,食番食材既原味,岩d怕油膩又想食junk food既人😂(想特別D,應該試金莎菠蘿軟殼蟹漢堡😉)

🍱晚市定食➰原條莆燒鰻魚 ($135)
-鰻魚要食就要食原條先夠爽皮😉,

🍔安格斯漢堡伴🍟薯條 ($78)
-食完飯又想食包😁!叫左個Burger,包體
重牛油味,肉餡仲有d細小肉塊,比較有咬口,
整體清爽、清淡,食番食材既原味,岩d怕油膩
又想食junk food既人😂
(想特別D,應該試金莎菠蘿軟殼蟹漢堡😉)

2021-10-04 16 瀏覽
.觀塘❣️家庭式日本定食成日都想放假去觀塘搵下啲隱世工廈食堂🤭仲唔比我搵到….🔸蒲燒鰻魚 x 醬油蛋日本越光米飯 x 厚燒玉子厚厚既玉子燒,蛋味香濃又甜甜的😆蒲燒鰻魚燒到好香,又厚肉加埋鰻魚汁👍🏻 日本越光米特別黏,入口又香又有口感,加埋醬油蛋😱好好撈飯🔸慢煮安格斯封門柳 x 明太子日本越光米飯 x 山葵八爪魚粒山葵八爪魚粒又開胃又醒神🤩封門柳牛肉味濃,肉質又嫩,加埋秘製醬汁🤤日本越光米仲可以加埋明太子,有啲想自己整個飯團🍙出黎😆🔸玫瑰茉莉花茶好香好香既花茶!玫瑰味好出但又唔會搶左茉莉花既味道👍🏻午餐定食仲有埋漬物同味增湯👍🏻好味指數:8.5/10
觀塘❣️家庭式日本定食

成日都想放假去觀塘搵下啲隱世工廈食堂🤭仲唔比我搵到….

🔸蒲燒鰻魚 x 醬油蛋日本越光米飯 x 厚燒玉子

🔸玫瑰茉莉花茶
好香好香既花茶!玫瑰味好出但又唔會搶左茉莉花既味道👍🏻

午餐定食仲有埋漬物同味增湯👍🏻

好味指數:8.5/10
2021-10-03 7 瀏覽
呢間日式小店性價比幾高😚如果我係觀塘返工一定會帶同事黎食lunch☺️唔想食日式料理仲有burger可以揀😆✨蒲燒鰻魚 $108鰻魚真係必嗌☺️呢個價錢就有咁大條鰻魚🤩仲有埋湯 漬物同冷盤🍱肉質比想像中好☺️仲要燒得咁靚😋個飯加左$8 要明太子 個人覺得醬油蛋正啲😛冷盤揀左山葵八爪魚粒 份量雖然唔算多 但味道同口感搭夠😆👍🏻✨慢煮安格斯封門柳 $88封門柳肉質有咬口得黎又夠嫩同juicy☺️慢煮唔會expect好熱 個汁唔錯😌同樣加$8揀左醬油蛋撈飯 正😝另外仲有金菇可以揀~~冷盤揀左中華海草沙律 如果有機會再黎會試埋厚燒玉子!飲品要額外加配的~~桂花烏龍茶唔錯 啱哂食完鰻魚冇咁膩😆不過如果飲品選擇有埋抹茶牛奶個啲仲正啊😍😍
呢間日式小店性價比幾高😚

✨慢煮安格斯封門柳 $88
封門柳肉質有咬口得黎又夠嫩同juicy☺️
慢煮唔會expect好熱 個汁唔錯😌
同樣加$8揀左醬油蛋撈飯 正😝
另外仲有金菇可以揀~~
冷盤揀左中華海草沙律 如果有機會再黎會試埋厚燒玉子!

飲品要額外加配的~~
桂花烏龍茶唔錯 啱哂食完鰻魚冇咁膩😆
不過如果飲品選擇有埋抹茶牛奶個啲仲正啊😍😍
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌸 𝑆𝑎𝑘𝑢𝑟𝑎𝑔𝑖 𝐷𝑒𝑙𝑢𝑥𝑒 𝐵𝑒𝑛𝑡𝑜 𝑆𝑒𝑡 @ 🌟 櫻木《👽食神大媽食日本菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:櫻木二人前九宮格 HKD 268.👽 大媽覺得工廈雖然可以比大家尋幽探秘發掘好多正嘢,但其中都不乏混水摸魚嘅舖頭,自問都中伏好多次。一係環境衛生差,呢個對大媽黎講係絕對不能接受。一係呢就價錢唔平但質素非常差。今次呢間餐廳就絕對唔係呢類,第一點必須要讚嘅就係佢用餐環境非常舒適、寬廣,加上好企理乾淨。大媽可以好放心又悠閒咁一路嘆美食一路HEA,除左選擇去CAFE,呢間餐廳都絕對係好選擇呀!.👀 本身見到佢有好多款價錢好抵嘅一人套餐,好想試吓。之後店員推介新出一款「九宮格」做緊推廣,價錢好抵,仲要係二人份量嘅,咁就一於試吓啦 😬.🍱 呢個九宮格,每一格都有一款美食,分別係:慢煮安格斯封門柳 🥩、北海道帶子、磯煮鮑魚 🐚、日本松葉蟹肉、炸軟殼蟹 🦀️、吉列虎蝦 🦐、胡麻醬蕃茄 🍅、中華沙律、厚燒玉子 🥚。足料唔在講,仲要食物質素好。帶子鮑魚全部好肥大肉厚、牛肉厚切冇雪藏臭味、松葉蟹非常鮮味、炸軟殼蟹虎蝦呢類炸物全部唔油膩。好味
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
櫻木二人前九宮格 HKD 268

櫻木二人前九宮格

🍱 呢個九宮格,每一格都有一款美食,分別係:
慢煮安格斯封門柳 🥩、北海道帶子、磯煮鮑魚 🐚、日本松葉蟹肉、炸軟殼蟹 🦀️、吉列虎蝦 🦐、胡麻醬蕃茄 🍅、中華沙律、厚燒玉子 🥚。足料唔在講,仲要食物質素好。帶子鮑魚全部好肥大肉厚、牛肉厚切冇雪藏臭味、松葉蟹非常鮮味、炸軟殼蟹虎蝦呢類炸物全部唔油膩。好味 😋

炸軟殼蟹
北海道帶子
磯煮鮑魚
日本松葉蟹肉
吉列虎蝦
厚燒玉子

😆 本身都仲有少少擔心會唔會唔夠飽,但係原來佢全部都好足料,再配上湯、飯、飲品。🍚 飯全部都係煙韌好味嘅越光米,仲可以選擇跟配日本蛋,定抑或係醬油金菇。🍄 飲品呢,可以選擇少女心滿滿嘅花茶、又或者係傳統嘅日本茶。食完呢餐真係大滿足呀 🤩

越光米配醬油蛋

🌟 溫馨提示:九宮格每日淨係限量供應五份架咋!同埋只限晚市及星期六供應,所以大家如果想食,唔想撲空最好就記得要預訂啦!

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
吉列虎蝦
厚燒玉子
越光米配醬油蛋
2021-10-02 15 瀏覽
櫻木 - 親民日式料理今日介紹一間位於觀塘區新開業的日本料理,餐廳光線明亮,環境舒適,主打性價比高,價錢親民的日式菜,設有套餐,可自由選擇料理、飯類、冷盤和加配小食。蒲燒鰻魚。明太子飯。厚燒玉子。桂花烏龍茶。超長的蒲燒鰻魚,啖啖肉,加上蒲燒鰻魚汁,拌飯一流!鰻魚當然要配玉子啦。日式吉列豬扒。醬油蛋飯。山葵八爪魚。玫瑰茉莉花茶。炸得金黃色大大塊的吉列豬扒,外脆內嫩,配上醬油蛋飯,豬扒和飯粒沾上蛋汁,超滿足的食法。
櫻木 - 親民日式料理

蒲燒鰻魚。明太子飯。
厚燒玉子。桂花烏龍茶。

日式吉列豬扒。醬油蛋飯。
山葵八爪魚。玫瑰茉莉花茶。

2021-09-30 28 瀏覽
感覺上,我同老公食緊屬於自己customized 既便當,選擇唔多,但岩食既野既variety都足夠, 而且後面個PAGE 有BURGER既CHOICE 考慮。明太子撈飯個口感無咁dry 同埋最重要係唔可以太咸都已經達到左我晚expectation. 同埋我地剔左辣既五花豚肉燒真係唔辣,連唔係好食多辣既老公都接受到既。最後點左個海鹽雪糕做甜品, 成個MENU 中我見最特別既FLAVOUR, 而且仲無失望
2021-09-28 50 瀏覽
近排好鍾意去工業區搵嘢食,發現好多好正嘅餐廳,尋日又去咗觀塘,發現咗間好唔錯嘅樓上日式小店。日式吉列豬扒定食,$78佢嘅定食包湯,小食,同飯,除咗湯之外其他都有得揀,朋友揀咗吉列豬扒餐,豬扒好大塊,炸到金黃色,外層好香好脆,但唔會好厚粉,唔錯😊白飯可以加8蚊加明太子,雖然唔係好多,但係撈飯食真係香好多,值得一試。慢煮安格斯封門柳,$88鍾意食牛嘅我,就揀咗封門柳,雖然份量唔多,但係女仔食一個定食都夠飽。呢塊牛好重牛味,脂肪比較少,但唔會覺得好韌,細細啖慢慢咬好香。金莎菠蘿軟殼蟹漢堡,$88估唔到餐單背後仲漢堡,朋友話未試過軟殼蟹漢堡,所以試吓。佢話件菠蘿勁大塊勁甜勁juicy,配上好香脆嘅炸軟殼蟹,好夾😊會一直陪大家食食食,希望發掘多啲用心經營嘅舖頭😆😆

日式吉列豬扒定食,$78

慢煮安格斯封門柳,$88

金莎菠蘿軟殼蟹漢堡,$88

會一直陪大家食食食,希望發掘多啲用心經營嘅舖頭😆😆

2021-09-26 40 瀏覽
觀塘朋友仔在櫻木買外賣做午餐,因自取有𝟴𝟴折,食後覺得質數唔錯,故約咗我一齊食下佢哋嘅櫻木九宮格。櫻木🌸九宮格,二人前份量 😊。由於海膽每日新鮮直送,供應期每日只得5份,故我們前幾日己訂咗😜。9格食材不同,分別有煎香了帶子,creamy鮮甜的海膽,薄薄炸粉,炸到香脆彈牙的天婦羅🍤虎蝦,牛味重的安格斯封門柳,鮮甜松葉蟹肉,醬味十足的磯煮鮑魚,蛋味十足的厚燒玉子,中華沙律同麻醬番茄🍅,極之吸晴。包湯、飯同飲品,麵豉湯內有椰菜感覺健康,濃味適中。飯有四款可選,我們選了醬油蛋同醬油金菇,日本越光米的飯,有米香且富有黏性。配了☕️桂花烏龍茶,入口甘香解渴,飲完店員會主動幫你加水😊,很貼心啊!

櫻木🌸九宮格,二人前份量 😊。

2021-09-25
2021-09-26 13 瀏覽
蒲燒鰻魚配明太子米飯🍚原條鰻魚大大條加左鰻魚汁配飯真係一流,佢地嘅飯好有心思可以加配料,我就加左明太子撈埋一齊口感好好帶出左和式嘅味道。慢煮安格斯封門柳配醬油蛋米飯🍚切到薄薄一片加埋燒汁好香牛肉味,一啖一片好正👍🏻醬汁蛋加左係白飯上面,本身我好鐘意生雞蛋撈飯好正👍🏻👍🏻👍🏻佢地每個餐都可以加冷盤小食,我就點左中華海草沙律同山葵八爪魚粒,兩樣都好開胃.正。小食就點左脆炸洋蔥圈同芝麻手羽,小食真係唔錯😋

小食就點左脆炸洋蔥圈同芝麻手羽,小食真係唔錯😋
2021-09-21 15 瀏覽
觀塘有新日式餐廳開, 梗係趁人潮到之前去試先啦.餐廳好整潔好日式feel, 工廈入邊竟然有埋wifi同廁所, waitress係好niceeeeee嘅女仔㖭💓因為見到open rice啲便當相好正, 仲有埋小食同嘢飲, 就即刻叫咗兩個dinner set😌🍱 蒲燒鰻魚 (明太子飯)其實百零蚊嘅dinner set真係冇expect佢條鰻魚咁大份嘅, 仲要唔係出邊啲平價又散嘅肉, 鰻魚汁都啱啱好~ 其實我最中意係個米, 唔知係咪珍珠米但係係珍珠米嘅質感. 作為明太子控見到咁多明太子. 大愛🥰🍱 慢煮安格斯封門柳 (醬油蛋飯)老老竇竇都係畀相吸引所以嗌咗, 上到嚟真人賣相都係咁正, 冇錯, 今次又係慢煮, 最近真係愛上慢煮, 特別係牛, 唔會怕餐廳出嚟嘅唔係你自己揀嘅熟度, 一定可以食到好嫩嘅牛肉. 生蛋配飯真係冇得頂! 餐廳用嘅仲係日本蛋🥚小食揀咗雞腎串同芝麻手羽. 覺得幸福☺️
觀塘有新日式餐廳開, 梗係趁人潮到之前去試先啦.

🍱 蒲燒鰻魚 (明太子飯)

🍱 慢煮安格斯封門柳 (醬油蛋飯)

小食揀咗雞腎串同芝麻手羽. 覺得幸福☺️

2021-09-20 310 瀏覽
-櫻木🌸自從上次explore 過觀塘工業區後發現花頭原來都幾多餐廳值得一試咁於是呢個周末就黎explore 下呢個幾有日本風格既餐廳!餐廳環境係典型日本家庭餐廳setting 只係可能因為工廠大廈 個門口有啲up dup但整體個室內環境都幾好 staff都好有禮貌同埋好有家庭味道 🌸而個位置係近地鐵站 都好易搵到🥩 吉列豬扒套餐 ($101)✨跟醬油蛋飯+山葵八爪魚粒+漬物+湯🍚 醬油蛋飯 係用左日本米+日本甜豉油 +粒日本蛋黃 撈埋每一啖飯 係口中粒粒分明 甜鼓油包裹住每一粒飯粒 而且帶有蛋漿味 甜豉油及蛋香味充斥整個口腔林芝蓮作為小飯桶 最喜歡日本米 🍚個飯如果可以再加多小小水就好啦 而家有啲乾 無論係送蛋定係明太子 都好味到可以食曬成碗飯! 讚喔✨🥩 吉列豬扒份量超大 炸衣好薄 豬扒有肉汁 咬落好香 而且面頭上再淋左甜甜地既豬扒醬 兩者配合十分match🐙 山葵八爪魚粒生八爪魚粒 比較細粒 但係彈牙 幾新鮮 wasabi味重 有淡淡既山葵味 反而咸味比較重 配飯剛剛好------------------------------🐟蒲燒鰻魚套餐 ($131)✨跟明太子飯+厚燒玉子+
櫻木🌸

自從上次explore 過觀塘工業區後
發現花頭原來都幾多餐廳值得一試咁
於是呢個周末就黎explore 下呢個
幾有日本風格既餐廳!

但整體個室內環境都幾好
staff都好有禮貌同埋好有家庭味道 🌸
而個位置係近地鐵站 都好易搵到

🥩 吉列豬扒套餐 ($101)
✨跟醬油蛋飯+山葵八爪魚粒+漬物+湯

而家有啲乾 無論係送蛋定係明太子
都好味到可以食曬成碗飯! 讚喔✨

🥩 吉列豬扒

🐙 山葵八爪魚粒

🐟蒲燒鰻魚套餐 ($131)
✨跟明太子飯+厚燒玉子+漬物+湯

🍚明太子飯
唔會腥 鹹辣適中 岩晒送飯食✨

🐟蒲燒鰻魚
差不多30cm一大條既鰻魚 性價比超級高 調味都剛剛好唔會太甜或者太鹹 肉質嫩口都唔會有太多骨 呢個價錢市場抵

🧅脆炸洋蔥圈 ($18)
熱辣辣上枱 洋蔥圈炸到好脆身
一啖咬落去 陣陣洋蔥味衝入口腔
炸衣既高溫 直接令洋蔥既甜味再提升一個層次✨

🍵烏龍茶
應該似係津路烏龍茶🤔(林芝蓮經常飲津路)

🍦雲呢拿雪糕

• 吉利豬扒
  • 醬油蛋飯
  • 蒲燒鰻魚
2021-09-20 592 瀏覽
記得呢間餐廳前身係食ʙᴜʀɢᴇʀ⋯⋯而家多左日式定食😍真係好想去試下!最想試佢個鰻魚但可惜一早賣哂🥲食唔到~唯有試其他啦🍽慢煮安格斯封門柳/$88➕醬油蛋/$8➕山葵八爪魚粒➕吉列炸蝦🍤/$18➕脆炸洋蔥圈🧅/$18封門柳係牛嘅橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,較為罕有!食落肉質鮮嫩同好香口🤩建議可以將醬油蛋+豉油撈勻,連埋牛一齊食!口感好豐富😋😋而山葵八爪魚亦有驚喜😍唔會太攻鼻,又唔會太煙韌👍🏻炸蝦同洋蔥圈唔會過多炸粉成個sᴇᴛ價錢合宜!極推🙌🏻🙌🏻🍽金莎菠蘿軟殼蟹漢堡/$88軟殼蟹炸到岩岩好!仲保留到肉汁🤤唔會太乾🤩加埋菠蘿🍍既配搭,口感層次好ғʀᴇsʜ好豐富❤️材料超有誠意👍🏻👍🏻同埋好中二個包夠軟,食落唔狼狽🙈🙈🍽套餐➕雪糕/$18ᴠᴀɴɪʟʟᴀ 雪糕牛奶味偏重,食落覺得唔係出面易食到嘅味道!同埋同鐵碗裝無咁快溶☺️好細心呀!🍹套餐➕烏龍茶/$18食咁多好味食物,飲杯清淡嘅烏龍茶係好健康嘅👍🏻🍹套餐➕玫瑰茉莉花茶(熱)/$8熱茉莉花茶可以沖淡油膩口感,配合得好好👍🏻下次要再黎食個鰻魚👍🏻👍🏻👍🏻價錢合理!同埋外賣自取有88折,可以考慮一下ʟᴜɴᴄʜ叫外賣🥡🙈🙈🙈都好方便🤔

脆炸洋蔥圈
吉列炸蝦

🍽慢煮安格斯封門柳/$88
➕醬油蛋/$8
➕山葵八爪魚粒
➕吉列炸蝦🍤/$18
➕脆炸洋蔥圈🧅/$18
而山葵八爪魚亦有驚喜😍唔會太攻鼻,又唔會太煙韌👍🏻
炸蝦同洋蔥圈唔會過多炸粉
成個sᴇᴛ價錢合宜!極推🙌🏻🙌🏻

金莎菠蘿軟殼蟹漢堡

🍽金莎菠蘿軟殼蟹漢堡/$88

雪糕

🍽套餐➕雪糕/$18

烏龍茶

🍹套餐➕烏龍茶/$18
食咁多好味食物,飲杯清淡嘅烏龍茶係好健康嘅👍🏻

玫瑰茉莉花茶(熱)

🍹套餐➕玫瑰茉莉花茶(熱)/$8
熱茉莉花茶可以沖淡油膩口感,配合得好好👍🏻

2021-09-18
脆炸洋蔥圈
吉列炸蝦
金莎菠蘿軟殼蟹漢堡
雪糕
烏龍茶
玫瑰茉莉花茶(熱)