2023-01-01 62 瀏覽
潮汕砂鍋粥砂鍋粥可以自選海鮮、肉類配搭,點咗花甲、海蝦、乾瑤柱粒,都好鮮味。粥底有南瓜粒,算清甜,仲加咗菜脯增加口感。海蝦新鮮。蜜椒薯仔牛柳粒薯仔牛柳粒用鐵板上碟,薯仔甜甜哋,牛柳粒細嫩,黑椒濃香,好惹味樺輝記小炒皇銀魚乾、蝦乾、蒜芯、芋頭片炒一齊,材料豐富,有鑊氣,蒜芯清爽好食蒜苗豆角炒煙薰臘肉臘肉有煙薰香氣,肥而不膩,咸度啱好。加埋蒜苗、豆角都清爽,口感豐富剁椒木桶蒸魚頭香辣既魚頭,魚肉滑嫩無腥,底下有吸滿魚汁既金菇一口炸饅頭黃金而香噴噴既炸饅頭,好酥脆,呢個必點!
潮汕砂鍋粥

蜜椒薯仔牛柳粒

樺輝記小炒皇

蒜苗豆角炒煙薰臘肉

剁椒木桶蒸魚頭
香辣既魚頭,魚肉滑嫩無腥,底下有吸滿魚汁既金菇

一口炸饅頭
黃金而香噴噴既炸饅頭,好酥脆,呢個必點!
2023-01-01 57 瀏覽
環境:小小店舖,十分光猛, 其中一道牆上掛滿了寫上不同菜色的木牌, 店內有數張圓木桌子。🌉點餐:1 蜜糖薯仔牛柳粒 $118(我最推介👍👍👍)用上龍眼蜜,所以蜜質特別香濃,跟一般蜜糖不一樣。 另外用上了適糧黑椒和香蒜 ,加埋用鐵板上,熱辣辣,令香味和甜味更特出。😋😋2 酥炸蠔餅 $88十分香脆,配上魚露享用,非常好味。3 啫啫石鍋通菜$76有極香濃的蝦乾味,十分惹味,拌飯一流。4 豉椒花甲$138花甲非常新鲜,肉質鲜美嫩滑,加上豉椒汁,那些鹹辣味已入了花甲肉內。今天食完這餐,又長了小知識,知道啫啫名的由來,原來當食材放於瓦煲中,經過極高溫的燒焗後,瓦煲中的湯汁不斷快速蒸發而發出「嗞嗞」聲,「嗞嗞」聲粵音發音為「啫啫」,於是廣東人巧妙地將其命名為啫啫煲。
🌉點餐:
1 蜜糖薯仔牛柳粒 $118(我最推介👍👍👍)
2 酥炸蠔餅 $88
十分香脆,配上魚露享用,非常好味。
3 啫啫石鍋通菜$76
有極香濃的蝦乾味,十分惹味,拌飯一流。
4 豉椒花甲$138
1K
今日挑戰新餐廳,荃灣樺輝記。室內無位,唯有轉戰户外。自從上左煲砂鍋粥之後,間唔中就有路人停低望實,仲有人偷偷影相(希望冇入鏡)😹 原因係個砂鍋粥好巨型!令人忍唔住八卦下究竟呢班人食緊咩🤭🤭砂鍋粥 (粥底$30加自選配料) $200我揀咗花甲,海蝦同蠔仔。本身餐牌圖片睇上去白雪雪,仲擔心會淡如白粥。點知顏色原來係靚靚金黃色,唔知係咪加咗南瓜蓉呢?而且味道比我平時食蒸海鮮嘅粥底更濃郁🤯 有菜脯,加分!精華去晒粥底到,海鮮配料就相對地無咁飽滿同鮮甜。食到中後期砂鍋仲係出晒煙,冬天食真係暖笠笠😭😭❤️ 鮮甜卜卜蜆煲 $140蜆肉多汁飽滿,金菇吸收晒海鮮風味,鹹鹹香香,再加辣椒調味。尤其個汁鮮甜得黎又有蔬菜香,好豐富嘅味道。花膠海參扒時菜 $108其實唔係特別鍾意食花膠同海參,只係見到價錢好平就嗌左⋯⋯ 海參同花膠正常發輝,芡汁蘸滿哂每個西蘭花🥦,我咁怕食菜都擺得落口,呢個價錢冇嘢可以挑剔!🥸

砂鍋粥 (粥底$30加自選配料) $200

鮮甜卜卜蜆煲 $140

花膠海參扒時菜 $108
2022-12-28 1548 瀏覽
經過南豐附近見到新開左間小菜店, 決定聖誕正日帶媽媽同男友一齊過黎食🎄。餐廳裝修光猛, 長上掛滿唔同菜式既木牌名, 好特別, 佢地連餐具都印有鋪名,睇得出別具心思。黎到當然要食酥炸蠔餅炸蠔餅即叫即整,蠔餅又香又脆,上菜時熱辣辣,粒粒蠔仔足料,外脆內軟口感,沾上魚露一併享用,好食。海鮮砂鍋粥 $180起(小)、$280起(大),價錢好抵食,,海鮮,肉類海味自由配搭,我地擇左花蟹花甲同干瑤柱粒,砂鍋粥綿滑,入口清甜,海鮮精華都融入粥內,我地叫細砂鍋,但材料份量勁十足,4人食都可以食到每人2碗!卜卜蜆之前去澳門玩時食過返尋味,但封關關係都暫時無得再去食, 呢到竟然有得食,當然要叫黎試下。叫左個大,蜆超級足料,粒粒飽滿配上濃郁既蒜香味,勁鮮甜!配上埋金菇,必點。藥膳木桶蒸白鱔呢個必食,蒸鱔蒸得剛剛好,鱔肉肉質煙韌,吸收紅棗黨參等等味道,非常美味。啫睹通菜煲通菜炒得爽口,加埋蝦乾肉碎,好惹味。

黎到當然要食酥炸蠔餅

卜卜蜆
,粒粒飽滿配上濃郁既蒜香味,勁鮮甜!
配上埋金菇,必點。

藥膳木桶蒸白鱔

啫睹通菜煲通菜炒得爽口,加埋蝦乾肉碎,好惹味。
  • 砂鍋粥
  • 藥膳木桶蒸白鱔
正!樺輝記 (荃灣)荃灣運通街6號運通洋樓地下M號舖天氣又凍返,好想食啲熱辣辣嘅嘢,但又唔想食打邊爐咁普通,朋友就提議去荃灣食砂煲粥,因為我未食過砂鍋粥啊,佢介紹係可以好似車仔麵咁,揀一個粥底之後,再揀自己鐘意既食材,聽落都幾特別,所以就聽佢意見去試一次啦!我同朋友兩個人叫咗鎮店之寶砂鍋粥我哋叫咗一個細粥底加咗蟹、瑤柱同埋黑魚片,仲叫咗一個刴椒木桶蒸白鱔!個粥底真係好好味,抵嗰個朋友極力推介!蟹🦀️當日只係買$80一份,我哋當日一份有一隻半,老闆話係要睇當日蟹嘅大細而去決定有幾多隻嘅,但一隻半依個份量對我哋兩個人嚟講都唔少㗎,但最緊要都係蟹係好有鮮味,蟹嘅鮮味落晒落粥底,亦都唔少得有瑤柱嘅吊味啦!再加上一片片嘅生魚片,啖啖肉,呢個粥真係值得一食再食!木桶蒸白鱔係可以揀藥膳或者刴椒,我地想食辣野刺激味覺🤣🤣 真係無失望呀! 呢道菜除咗有白膳仲有唔少菇類!好適合鐘意辣既朋友!
正!

樺輝記 (荃灣)
荃灣運通街6號運通洋樓地下M號舖

2022-12-27
2022-12-24 121 瀏覽
今日第一次幫襯新開呢間小菜館,非常有驚喜,食得超滿足!價錢唔貴份量大大大之餘,味道仲非常之讚,天氣凍除咗打邊爐之餘食熱辣辣嘅煲仔砂煲菜都係一個好選擇!砂鍋啫啫農家雞雞本身新鮮無雪藏味,肉質結實爽口。用超級大量蒜頭及紅蔥頭爆香,沒有什麼其他味精去調味已經十分惹味。孜然香辣BB骨BB骨非常爽口彈牙,加上孜然去炸香,十分香口。藥膳木桶蒸白鱔真心落足料之心機作,有紅棗,淮山、杞子、鮑魚菇、雲耳!十分補身!白鱔都有唔少件!新鮮!一口炸饅頭啱啱炸出黎,熱辣辣,十分脆口!
砂鍋啫啫農家雞
孜然香辣BB骨
BB骨非常爽口彈牙,加上孜然去炸香,十分香口。
藥膳木桶蒸白鱔
一口炸饅頭
啱啱炸出黎,熱辣辣,十分脆口!
天寒地凍之下🌬️潮汕砂鍋粥、煲仔小菜、鑊氣小炒簡直是人間極品美食.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ 😍😍😍😍😍😍經過看見有人在排隊等這家新開張的餐廳好奇一看 竟然是主打潮汕砂鍋粥難怪這麼多人在排隊等了😚不知怎的 冬天特別讓人感覺到飢腸轆轆肚子好像空空如也🥺我們一吃完砂鍋粥 全身就馬上暖透了.ᐟ.ᐟ ( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )❤︎/ 食物 Food /♡ 潮汕砂鍋粥我們選了「細」的粥底 因為還點了其他小菜🙈🤣三至四人來說「細」粥底已經非常夠吃份量大約有三至五碗左右~🥣🥣🥣🥣🥣如果大家主要只是吃砂鍋粥可以選「大」的粥底 大約可舀到十碗~🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣材料可以選海鮮類、肉類和海味類海鮮有蠔仔、海蝦、鮮魷魚、鮑魚、青蟹、花蟹、蜆、花甲🐠🐟🐡肉類可選鮮雞件、黃沙豬膶、黑魚片、牛肉片、乳鴿BB、鹹排骨🍗🍖🥩海味可選乾瑤柱粒、花膠筒和海參~精心烹製過的以「鮮」為主原汁原味的白粥溫熱鮮美 🤩水米比例非常適中 黏卻不稠米還是米 水還是水🤩砂鍋粥米香四溢 香氣從鍋中溢出滿滿都是肉蟹、鮑魚等海鮮的鮮味🦀🦞🦐🐟吃起來格外暖胃舒暢.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ♡ 藥膳木桶蒸白鱔 $128鱔肉鮮爽滑嫩 配上藥膳食材和雲耳非常滋味🐋用木
天寒地凍之下🌬️潮汕砂鍋粥、煲仔小菜、鑊氣小炒
簡直是人間極品美食.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ 😍😍😍😍😍😍

我們選了「細」的粥底 因為還點了其他小菜🙈🤣
三至四人來說「細」粥底已經非常夠吃
份量大約有三至五碗左右~🥣🥣🥣🥣🥣

如果大家主要只是吃砂鍋粥
可以選「大」的粥底 大約可舀到十碗~
🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣
材料可以選海鮮類、肉類和海味類
海鮮有蠔仔、海蝦、鮮魷魚、鮑魚、
青蟹、花蟹、蜆、花甲🐠🐟🐡
肉類可選鮮雞件、黃沙豬膶、黑魚片、
牛肉片、乳鴿BB、鹹排骨🍗🍖🥩
海味可選乾瑤柱粒、花膠筒和海參~

精心烹製過的以「鮮」為主
原汁原味的白粥溫熱鮮美 🤩
水米比例非常適中 黏卻不稠
米還是米 水還是水🤩

砂鍋粥米香四溢 香氣從鍋中溢出
滿滿都是肉蟹、鮑魚等海鮮的鮮味🦀🦞🦐🐟
吃起來格外暖胃舒暢.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ
♡ 藥膳木桶蒸白鱔 $128

鱔肉鮮爽滑嫩 配上藥膳食材和雲耳非常滋味🐋
用木桶盛住散發木香之餘 賣相非常精美
是我最愛菜式之一.ᐟ‪‪.ᐟ😝🥰🥰🥰
不過要注意安全~
白鱔本身多細骨 大家進食時要小心啊.ᐟ‪‪.ᐟ🥺

蟹黃蟹肉炒飯超級香.ᐟ.ᐟ 🦀🦀🦀🦀
沒想到$98這個價錢竟然可以吃到這麼大份的蟹黃炒飯
而且剝好的蟹黃和蟹肉色澤香味非常飽滿
帶有肉蟹特有的鮮甜感🥳
讓每一口飯都非常的美味~

/ 環境 Environment /

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

樺輝記
荃灣運通街6號運通洋樓地下M號舖

2022-12-21 77 瀏覽
好耐冇食砂鍋粥啦,見到就想食,忍唔住叫左一鍋試下!砂鍋粥首先要揀粥既大/細,再揀配料,細煲最低消費係$180。我地揀左蠔、鮑魚同豬潤。蠔超級多,差唔多每啖粥都會食到蠔,鮑魚熟度剛剛好,唔會硬!建議大家一定要起碼叫2~3款海鮮,咁樣鮮味會更加突出!✨鮮甜卜卜蜆煲 $140( 細)辣椒蒜蓉味,超級多蜆,隻隻都脹卜卜,冇沙。✨花膠海參扒時蔬 $108見到價錢咁平,就叫一份黎試下。花膠海參既分量好多,可以滋陰養顏
好耐冇食砂鍋粥啦,見到就想食,忍唔住叫左一鍋試下!

砂鍋粥

✨鮮甜卜卜蜆煲 $140( 細)
辣椒蒜蓉味,超級多蜆,隻隻都脹卜卜,冇沙。

✨花膠海參扒時蔬 $108
荃湾新开了一家融合潮州菜和川菜的大排档,非常适合聚会几个小伙伴或者家人一起吃!天气变冷了我也赶紧带上家人来尝一尝热腾腾的海鲜砂锅粥🥳他们家还送超好喝的冰粉哦!-📌海鲜砂锅粥💰250(根据点的食材定价)潮汕砂锅粥吃起来就一个字——鲜‼️白粥打底加入新鲜的青蟹、海虾、牛肉片,一勺下去满满的都是料。天冷了就该来一碗热腾腾的砂锅粥暖暖胃,吃起来米香四溢,简直不要太舒服~📌桦辉记小炒皇💰98必点小炒皇,原来这也是潮州名菜😯第一次吃有被惊艳到!用鲜鱿鱼、韭菜花、豆芽、芋头和腰果一起炒制,清脆爽口,味道非常的鲜美📌金汤酸菜鱼💰248酸菜鱼鲜香浓郁微酸微辣,不能吃辣的人也能接受,鱼肉很是嫩滑一点刺也没有,处理的很好没有腥味。配菜丰富有爽脆的藕片和莴笋还有QQ弹弹的紫薯川粉📌花胶海参扒时蔬💰108真材实料这个价格还能吃到这么大一块的花胶和海参,老板也太实在了👍🏻花胶胶质满满软糯弹牙,海参也QQ弹弹📌 啫啫石鍋通菜💰76通菜爱好者点!石锅上桌还在滋滋作响🤤这可不是一份简单的通菜,里面有加入咸香的虾干,这份菜下粥下酒都是一绝📌一口炸馒头💰38炸馒头我太爱啦!!!真的做到外酥内软,馒头本身就微甜,但我更爱蘸上炼

📌海鲜砂锅粥💰250(根据点的食材定价)

📌桦辉记小炒皇💰98

📌金汤酸菜鱼💰248
酸菜鱼鲜香浓郁微酸微辣,不能吃辣的人也能接受,

📌花胶海参扒时蔬💰108

📌 啫啫石鍋通菜💰76

📌一口炸馒头💰38
炸馒头我太爱啦!!!真的做到外酥内软,馒头本身就微甜,但我更爱蘸上炼乳一起吃😋这个大小真不能叫一口炸馒头,份量杠杠的,我也得2.3口才吃得下啊😂
2022-12-20 56 瀏覽
今日天氣下降到攝氏10⁰C下🥶🥶外出荃灣行街街🧑‍🤝‍🧑經過現到一間🆕新開嘅中菜館,有砂鍋粥,當然要試吓啦!餐廳的裝修像古時客棧feel,牆上的木牌介紹著店內的✨“鑊氣小炒、✨沙鍋粥、✨#潮州探店 煲仔等種類菜式....道道菜,都少油少鹽🥰✨[必食砂鍋粥](細)2-3人用/(大)4-8人用而配料要額外加(海鮮🦀、肉類🥩、海味)給食客任意選擇😋 而價錢款款不等‼️而我就選擇了,咸排骨 、花甲、藍花蟹🦀3款,砂鍋粥底熱騰騰♨️,入口軟綿綿, 咸排骨肉質鮮嫩,海鮮鮮甜😋令整個砂煲粥昇華✨[花膠海參扒時菜]這道菜色香味俱全,花膠大小都有一隻手指長Ka,滿有膠質;海參入口滑捋捋鋪,翠綠西蘭花,爽脆,滋補養顏✨[ 啫啫石鍋通菜]$76鑊氣小炒:有碎肉、蝦米、🌶️辣椒,一啲都唔寡,仲有鹹香味,味道剛剛好,少油少鹽😋✨[蠔仔煎蛋]$88粒粒脹卜卜,鮮甜一啲都唔腥
今日天氣下降到攝氏10⁰C下🥶🥶

✨[必食砂鍋粥](細)2-3人用/(大)4-8人用

✨[花膠海參扒時菜]

✨[ 啫啫石鍋通菜]$76

✨[蠔仔煎蛋]$88
粒粒脹卜卜,鮮甜一啲都唔腥

2022-12-14
天氣凍冰冰,兩條友喺荃灣又唔想打邊爐,見朋友IG食過呢間沙鍋粥幾唔錯,就黎滙一滙呢間樺輝記。餐廳裝修好新下,光線十足,牆上掛滿一個個木牌刻有小菜名幾特別。侍應哥哥仲好有禮,入到去先問我哋鐘意坐邊張枱,坐低就先送上熱水招呼我哋,感覺幾唔錯。 2人order如下: 沙鍋粥(細)粥底$30 + 蝦$60 + 豬潤$40 + 蠔仔$60 = $190 卜卜蜆煲$140啫啫石鍋通菜$76炸饅頭$38 沙鍋粥份量挺多,送上枱時熱呼呼,豬肝、蠔仔及蝦都新鮮,蠔仔無腥味,見粥底有南瓜蓉,感覺無落鹽或者味精調味,純粹食材原味,食完完全冇口乾感覺,反正是鮮味十足,而且食到最尾砂鍋仍然在出煙,冬天食暖立立一流。 卜卜蜆辣辣地,Size唔細有肉,送粥幾唔錯。啫啫通菜夠晒惹味,上枱時keep住滋滋聲,煙不停樸鼻而黎,好香咸香味,食落仲好爽脆,沾滿蒜香同蝦乾味,惹味到呢!!! 炸饅頭炸得外脆內軟好好味,用黎點粥一齊食有啲似牛脷酥見佢manu有冰粉好想試,但最後實在太飽唯有下次。埋單平均每人二佰蚊都算抵食,冬天黎食一流

2人order如下:
沙鍋粥(細)
卜卜蜆煲$140
啫啫石鍋通菜$76
炸饅頭$38

卜卜蜆辣辣地,Size唔細有肉,送粥幾唔錯。

炸饅頭炸得外脆內軟好好味,用黎點粥一齊食有啲似牛脷酥

砂鍋粥(蝦蠔豬肝)
炸饅頭
卜卜蜆煲
啫啫石鍋通菜
2022-12-18
砂鍋粥(蝦蠔豬肝)
炸饅頭
卜卜蜆煲
啫啫石鍋通菜
  • 啫啫通菜煲
  • 海鮮砂鍋粥
2022-12-19 50 瀏覽
荃灣不少中菜,但砂鍋粥不太多,見到有間新餐廳 樺輝記 有得食而且仲有其他菜式都幾吸引就去試吓,價錢都合理而且細細間坐得都舒服,食物質素都幾足料砂鍋粥 2-3人粥底$30再加咗3款材料: 蝦$60+豬潤40+蠔仔60,一來到鍋都不少,真心如3人食都足夠,因為落了不少海鮮所以十分鮮甜,粥都幾綿身。食得粥點會唔叫炒麵,豉油皇炒麵炒得幾乾身又不油,味道豉油味剛好,材料都不少,魷魚都幾多啫啫通菜$76價錢都幾大份,幾惹味應落了蝦乾,通菜炒得剛好又不老身,仲幾新鮮。本來想食魚頭點知賣晒,待應介紹咗蟶子$40/4,要了4隻蒜茸粉絲蒸, 蟶子 都幾大隻鮮甜,蒜茸勁多好香,粉絲入晒鮮和蒜味好味道

荃灣有好多大大小小嘅餐廳估唔到地鐵站對面隱藏咗一間好味足料又抵食嘅砂鍋粥!!舖頭細細光鮮乾淨只有六張枱,差不多六點已經全場滿座🤫建議大家先打電話訂枱!!✨必叫砂鍋粥✨👍🏻👍🏻👍🏻粥底分大細兩種($30/$50)我哋加咗今日特別推介:藍蟹($80)🦀️同蜆($50)上枱時粥面仲滾住~新鮮熱辣~材料好足蟹同蜆嘅鮮甜完全融入於粥底內😋蟹嘅質素都唔錯,會見到粥內有淡淡蟹膏.蜆肉嘅數量都好多再加上當中有菜莆,口感豐富,又鮮甜又綿綿✨啱晒而家凍冰冰嘅天氣~必叫!!蟶子王($25/1隻)估唔到佢可以單叫放入粥底,或者以豉椒炒/蒜蓉蒸😙我哋叫咗兩隻豉椒炒👍🏻加上尖椒非常惹味!蟶子皇亦新鮮(下次可以叫多幾隻食🫢)蠔仔餅($88)超鬆脆唔會好多粉而且蠔仔亦好大粒🦪送粥啱晒口水雞($98/半隻)超級大碟!冇偷工減料連雞腳都有,唔會好辣,肉質都嫩滑花膠海參扒時蔬($108)花膠充滿🈵🈵膠質,又花膠又海參,價錢非常相宜<再溫馨提示多次:想食記得先打電話訂枱~🤭>樺輝記荃灣路德圍運通街運通洋樓地下M鋪

✨必叫砂鍋粥✨👍🏻👍🏻👍🏻
粥底分大細兩種($30/$50)
我哋加咗今日特別推介:藍蟹($80)🦀️同蜆($50)
上枱時粥面仲滾住~新鮮熱辣~材料好足

啱晒而家凍冰冰嘅天氣~必叫!!

蟶子王($25/1隻)
(下次可以叫多幾隻食🫢)

蠔仔餅($88)
超鬆脆唔會好多粉而且蠔仔亦好大粒🦪送粥啱晒

口水雞($98/半隻)
超級大碟!冇偷工減料連雞腳都有,唔會好辣,肉質都嫩滑

花膠海參扒時蔬($108)
花膠充滿🈵🈵膠質,又花膠又海參,價錢非常相宜

<再溫馨提示多次:想食記得先打電話訂枱~🤭>

樺輝記
荃灣路德圍運通街運通洋樓地下M鋪
2022-12-15 158 瀏覽
今日天氣下降到攝氏10⁰C下🥶🥶外出荃灣行街街🧑‍🤝‍🧑經過現到一間🆕新開嘅中菜館,有砂鍋粥,當然要試吓啦!餐廳的裝修像古時客棧feel,牆上的木牌介紹著店內的✨“鑊氣小炒、✨沙鍋粥、✨煲仔等種類菜式....道道菜,都少油少鹽🥰✨[必食砂鍋粥](細)2-3人用/(大)4-8人用而配料要額外加(海鮮🦀、肉類🥩、海味)給食客任意選擇😋 而價錢款款不等‼️而我就選擇了,咸排骨 、花甲、藍花蟹🦀3款,砂鍋粥底熱騰騰♨️,入口軟綿綿, 咸排骨肉質鮮嫩,海鮮鮮甜😋令整個砂煲粥昇華 ✨[花膠海參扒時菜]這道菜色香味俱全,花膠大小都有一隻手指長Ka,滿有膠質;海參入口滑捋捋鋪,翠綠西蘭花,爽脆,滋補養顏✨[ 啫啫石鍋通菜]$76鑊氣小炒:有碎肉、蝦米、🌶️辣椒,一啲都唔寡,仲有鹹香味,味道剛剛好,少油少鹽😋✨[蠔仔煎蛋]$88粒粒脹卜卜,鮮甜一啲都唔腥
今日天氣下降到攝氏10⁰C下🥶🥶

✨[必食砂鍋粥](細)2-3人用/(大)4-8人用