2024-02-03
呢日係閒日嘅7點鐘 經過呢間拉麵店見到有長長嘅人龍 所以吸引咗我睇吓究竟有咩特別😮 原來係呢間餐廳嘅拉麵湯底味道幾有特色 唔係度度都會諗呢啲創新口味嘅拉麵 提供新嘅味覺衝擊人蔘雞白湯拉麵呢個秘製限定嘅拉麵 一定要講佢嘅湯底先 因為雞湯本身已經好濃郁🐥 飲落口先有雞嘅鮮味 之後就有人蔘嘅甘香🙈 人蔘嘅味道唔算好濃郁 所以唔會好苦 整體嘅配合都好夾 拉麵幾有咬口 入面除咗有雞肉之外 仲有炙燒過嘅淮山 側面仲配上溏心蛋同埋豚肉叉燒🐷 溏心蛋都整得幾出色壽喜燒汁燒牛肉飯呢間舖頭除咗有拉麵之外 都有其他飯類 我哋樣樣都想試吓 所以嗌咗一個飯🍚 呢個飯用上澳洲安格斯牛 難怪牛肉味咁重啦 半肥瘦嘅安格斯牛肉配上特製壽喜燒汁同埋洋蔥🧅 甜甜地幾好送飯 個人幾鍾意佢嘅醬汁 所以覺得如果再多少少汁就好啦😆大阪燒餃子拉麵可以用優惠價加配餃子 呢個大阪燒餃子面頭有沙律醬 照燒汁同埋木魚碎🥟 就算唔點醬汁都一樣好味自家朝氣冷泡茶有兩款選擇 我同友人各嗌咗一樽 茉莉冷泡茶 清清地同拉麵好夾🍵 菊花烏龍冷泡茶 呢個烏龍茶嘅菊花味道好突出 都幾有驚喜🌼枱面仲有唔同嘅醬料可以使用 呢度嘅醬料係用悅和醬園嘅產品 都幾特別
人蔘雞白湯拉麵
壽喜燒汁燒牛肉飯
大阪燒餃子
自家朝氣冷泡茶
枱面仲有唔同嘅醬料可以使用 呢度嘅醬料係用悅和醬園嘅產品 都幾特別㗎😮真係要多多支持呢間融合本土同日本拉麵嘅餐廳