2007-08-04 12 瀏覽
8.2 (thu) lunchset lunch叫左鴨胸鰻魚大碗飯,鴨胸好肥美,鰻魚都好,鰻魚汁夠,撈飯o岩o岩好!同事見到我個飯佢都想下次試。另一同事話curry 唔夠辣,pork chop都ok。p.s. 冷氣超凍。
8.2 (thu) lunch

另一同事話curry 唔夠辣,pork chop都ok。

p.s. 冷氣超凍。
2007-07-19 9 瀏覽
入將軍澳睇下野行到累又要坐下, 見呢間餐廳幾企理就入去坐, 點左兩個下午茶餐馬來炒貴刁- 材料有肉絲, 蝦仁, 火腿, 蛋等, 每樣料都唔多同埋無味, 而個貴刁炒得好唔均勻, 會有一舊痴埋分番開貴刁仲係白色, 個調味好唔得, 太淡肉桂香蕉西多士- 朋友的唔明點解人已經唔多, 但食物同餐飲都要等好耐先到, 奇怪?

肉桂香蕉西多士- 朋友的

唔明點解人已經唔多, 但食物同餐飲都要等好耐先到, 奇怪?
2007-06-17 7 瀏覽
2007年6月17日。椰林閣。另一半都鍾意食咖喱。重要係等平日下午茶時分,平D。除了咖喱和炒意粉OK外,一定唔好食焗意粉,腍得滯。但係唔知點解D咖喱汁越俾越少,少到唔夠食西D 飯!扣分!另外,呢度D熱檸茶——難飲!
2007年6月17日。椰林閣。

另一半都鍾意食咖喱。重要係等平日下午茶時分,平D。
除了咖喱和炒意粉OK外,一定唔好食焗意粉,腍得滯。
但係唔知點解D咖喱汁越俾越少,少到唔夠食西D 飯!扣分!
另外,呢度D熱檸茶——難飲!
2007-05-24 4 瀏覽
好耐無去新都城ge椰林閣,擴充o左。叫o左蝦醬牛肉炒飯,牛肉約得一片切碎,完全無蝦醬味。西冷扒我無食,味道o吾知,但D薯條就無味、又o吾新鮮。未擴充前o吾係o甘差,以後都o吾會再去。
對上一次SUMMER HOLIDAY放假返左香港,即約左個FD來呢到下午茶聚聚,都係第一次來一入到去,好少人,非常冷清,但O的侍應就叫極都唔應,同埋一入去轉右手邊個位係高左O的既,有個梯級,唔留意真係好易僕親.我個FD叫左個豬頸肉飯,佢同我講完全唔得.我個份都麻麻地.仲要收加一,真係無下次喇

我個FD叫左個豬頸肉飯,佢同我講完全唔得.我個份都麻麻地.

仲要收加一,真係無下次喇
2007-03-05 3 瀏覽
同亞媽探完婆婆後, 在商場轉了一圈最後都係決定來此店食個扒餐先. 亞媽叫左倨羊扒餐跟飯; 我就大食點叫左個T骨扒跟薯菜...先送上餐湯及餐包...一般茶餐廳貨式唔算好好味...跟住我個t骨就來一大塊真係有點嚇人旁邊既薯角就好一般又炸得唔金黃唔脆, 不過個牛扒都算不過不失, 反而亞媽既羊扒跟飯就好似好味起碼係炒飯啦...最後每人加錢叫左杯珍珠奶茶..我杯凍既珍珠奶茶個樣真係好唔得, 個面仲有好多奶粉係面好似溶唔到, 亞媽杯野仲係一般既奶茶加珍珠超唔得...不過幾十元一個餐仲可以有咩要求
薯菜包括薯粉..未洗o既菜...苦+ 未批皮o既蘿蔔橡膠一般o既牛扒等左半個鐘都未有野食...服務態度奇差...永不再去
薯菜包括薯粉..未洗o既菜...苦+ 未批皮o既蘿蔔
橡膠一般o既牛扒
等左半個鐘都未有野食...
服務態度奇差...
永不再去
2006-12-12 8 瀏覽
真係好平,又夠大碟,不過味道就麻麻地啦。如果要求唔高,得閒去食下都無妨既。20幾蚊一個餐\,算OK啦!
2006-11-12 5 瀏覽
以為佢裝修左會有改變, 可惜d食物一樣唔掂. 買相ok 架, 因為落好多油. 唔會再試啦!
2006-10-12 0 瀏覽
假日午餐\\\或者晚餐\\\諗唔到食咩,都會黎呢到食個扒餐\\\先~~每次食完都係開開心心咁出返去,扒餐\\\真係好抵食!!最喜愛肉眼扒,又熱又(林),口感好豐富!!仲有不得不提既係佢\\\地既餐\\\包,熱辣辣,可能焗返熱,(查)牛油或者點紅湯都係一流!!再加一杯凍飲,都只係$60左右,算係幾抵食!! 同埋上菜速度幾快, 黎完餐\\\包+湯,就會上主菜, 最後先上飲品!! 另外羅宋湯都好好飲,有d酸酸辣辣既味道!! 環境都唔錯, 係梳化個邊d 位太矮,長台個邊d台就太高
2006-08-21 2 瀏覽
有次五點幾行過, 見仲有茶餐, 就入去食, 當食埋晚飯.份量足, 味道一般, 但勝在茶餐價, 抵食.可惜正如各界好友所經歷一樣, 無服務可言. 去唔去, 就自己決定啦!
有次五點幾行過, 見仲有茶餐, 就入去食, 當食埋晚飯.
份量足, 味道一般, 但勝在茶餐價, 抵食.

2006-07-24 4 瀏覽
我今晚同三位舊同事打完羽毛球,見好耐都無食椰林閣,於是就入去坐得舒舒服服咁嘆晚餐喇!楊太叫左個帶子薯菜,陳太叫左個雜扖餐,周小姐叫左個牛柳飯,而我就叫個焗香芋椰香鮮雞闊條麵.佢地都覺d野一般,而我就非常之既不滿,個waiter放左兩碟野係我面前:一碟係烚左既闊條麵,一碟係果個汁,一d都唔似焗,又唔creamy.我將果d汁放係d麵度食,完全係唔掂當,d雞就”硬”過乜,又淡茂茂,oh my god,都唔知咩叫做”焗”.之後有一杯凍檸茶入下口,先至無咁勞氣,佢地睇見我<了下了下>都知係極唔好食,我食左無一半已經放棄.
2006-07-16 8 瀏覽
食個晏入去煙霧迷漫,以為去左酒吧.就算有非吸煙區,都只不過晌吸煙區既隔離檯.d野難食就預左,但估唔到會咁煙.
2006-05-01 3 瀏覽
為朋友慶祝生日,從來未想過會被歧視!時間: 8:30人數:6人(在門外站很久,沒人安排入座而無奈中,不過生日者提議的,故只好自己主動入內,才有人理會)(點菜時,點了他們的每日特價晚餐)(湯到後,只有器皿的一半,算了,特價嘛,28)以下是對話:侍應a:唔好意思,你們點的餐已經賣完,叫其他吧(拿起菜單,其他的$38-48)我:為什麼你們不一早說沒有?開始吃才告訴我們?侍應a: 廚房剛才才說,我也沒辦法(走開)我:侍應,叫經理來一來可以嗎?侍應b:呀...經理可能走了...(經理在後面行過)侍應b:....又可能去廁所(揮手示意經理過來,說出事情始末)經理:我也沒有辦法,你們看餐牌選其他吧我:我們也飲了湯,你們才說沒有?這樣迫我們吃貴的嗎?經理指住餐牌)咁多都唔合心水咩?(開始不耐煩)我們:沒有想要的經理:即係你們來只吃平野咋? (什麼意思?)我們:係呀,唔得?經理:咁你們想點呀?一係你們走囉我們:好主意(拉隊走人)(後面傳來大聲拾枱聲,真好服務!)其實之前我也一個人過吃lunch服務真是差勁,他們覺得你"吃平東西"就看不起人馬虎了事,我發誓他們請我吃free lunch 我也不再去!
為朋友慶祝生日,從來未想過會被歧視!
時間: 8:30
人數:6人
(點菜時,點了他們的每日特價晚餐)
(湯到後,只有器皿的一半,算了,特價嘛,28)
以下是對話:
侍應a:唔好意思,你們點的餐已經賣完,叫其他吧
(拿起菜單,其他的$38-48)
我:為什麼你們不一早說沒有?開始吃才告訴我們?
侍應a: 廚房剛才才說,我也沒辦法(走開)

我:侍應,叫經理來一來可以嗎?
侍應b:呀...經理可能走了...(經理在後面行過)
侍應b:....又可能去廁所
(揮手示意經理過來,說出事情始末)
經理:我也沒有辦法,你們看餐牌選其他吧
我:我們也飲了湯,你們才說沒有?這樣迫我們吃貴的嗎?
經理
指住餐牌)咁多都唔合心水咩?(開始不耐煩)
我們:沒有想要的
經理:即係你們來只吃平野咋? (什麼意思?)
我們:係呀,唔得?
經理:咁你們想點呀?一係你們走囉
我們:好主意(拉隊走人)
(後面傳來大聲拾枱聲,真好服務!)

其實之前我也一個人過吃lunch
服務真是差勁,他們覺得你"吃平東西"就看不起人
2006-04-06 0 瀏覽
食物價錢抵但味道一般, 服務就.....我 : 唔該比杯滾水..女侍應: 等等(幾分鐘後)我 : 唔該比杯滾水..女侍應: 等等(幾分鐘後)我 : 唔該比杯滾水..女侍應: ....我 : 我叫左你地位女侍應3次要滾水, 到而家都未有..男侍應: 忙呀嗎!我 - 立即起身走人
食物價錢抵但味道一般, 服務就.....
侍應: 等等
(幾分鐘後)
侍應: 等等
(幾分鐘後)
我 : 唔該比杯滾水..
侍應: ....
我 : 我叫左你地位女侍應3次要滾水, 到而家都未有..
侍應: 忙呀嗎!
我 - 立即起身走人