講起食海鮮,唔知你會唔會諗起三聖呢?三聖有一條海鮮大街,大家可以即揀即劏,再去附近嘅大排檔即煮即食,絕對係港版築地海鮮市場呀!但如果想化算啲,推介屯門三聖嘅棠記海鮮小廚,直接去餐廳再揀海鮮同落單,同樣食到舔舔脷呢!豉油王琵琶蝦琵琶蝦大大隻,而精粹在於炸到脆卜卜又吸晒醬汁嘅蝦殼,最正一定要用手食,慢慢啜晒醬汁,再嘆埋彈牙又入味嘅蝦肉。至於蝦頭教有唔少蝦膏,非常鮮甜!食到最尾,記住唔好放過自己隻手指,要盡情啜埋佢呀!豉椒炒蜆首先一讚嘅係差唔多每隻蜆都帶有蜆肉,絕對唔會偷工減料。至於炒蜆夠鑊氣,蜆肉份量十足,粒粒都漲卜卜,非常鮮甜,加上豉椒汁,真係非常惹味!至於索晒醬汁精華嘅彩椒同洋蔥,都非常入味。菠蘿咕嚕肉嚟到棠記海鮮小廚,除咗海鮮之外,菠蘿咕嚕肉都係餐廳名物之一。咕嚕肉炸到鬆脆可口,而脆卜卜嘅外皮亦沾滿開胃嘅甜酸汁,而醬汁嘅濃稠度仲可以呈現拉絲嘅效果添,加上帶有微酸嘅新鮮菠蘿相得益彰!蒜蓉炒白菜仔最後,綠色嘅選擇就係蒜蓉炒白菜仔。蒜蓉味香濃,白菜仔新鮮翠嫩。

豉油王琵琶蝦

蒜蓉炒白菜仔
2023-06-20
2023-06-18 92 瀏覽
屯門三聖一向都出名食海鮮,所以前排我地特登入三聖食海鮮~今次我地第一次去,我地隨意入咗間餐廳-棠記海鮮小廚~✅豉油王大蝦好美味,大蝦新鮮彈牙,而且有好香濃嘅蝦膏,令到成道菜都鮮味十足~🥰✅豉椒炒蜆嘅蜆充滿豉椒味,令到成道菜都好美味,而且啲蜆既漲卜卜又彈牙~😳✅咕嚕肉生炒過令到啲咕嚕肉外層脆卜卜~而咕嚕肉面頭嘅醬汁甜甜酸酸,令到成道菜都好開胃~🤤✅炒菜心啲菜心又腍又甜,配搭住蒜蓉醬一齊食好夾~😇

✅炒菜心啲菜心又腍又甜,配搭住蒜蓉醬一齊食好夾~😇
2023-06-11 125 瀏覽
棠記海鮮小廚 • 大排檔風味搬左入深井兩年,今日同老公去左屯門三聖邨食海鮮😍 原來揸車都只係15分鐘,而且泊車非常方便💕 今次揀左棠記,小炒鑊氣十足,店舖提供自來海鮮加工($75/斤),啤酒仲有買3送1,好啱一大班人去食😆🍍菠蘿咕嚕肉必食菜式👍🏻梅頭豬肉大少剛剛好,外面炸到卜卜脆,裡面肉質嫩滑,掛滿甜酸汁,但又唔會太多太濃再灑一點芝麻夠曬香口。波蘿係原條切粒上,廚師係表面輕輕燒燶,好特別,見到已經好開胃🦐豉油王大蝦最正係可以自己買海鮮比廚房加工,我哋就揀左豉油王整大蝦,非常香口惹味。 有留意到佢專登開邊咁炒,所以特別入味。🤎豉椒炒蜆揀咗老公最鍾意食嘅豉椒炒蜆,蜆肉鮮甜亦唔會有沙,醬汁香濃, 加埋三色椒炒,夠惹味🥬豆豉鯪魚油麥菜 新鮮油麥菜加豆豉鯪魚炒香, 份量夠, 好有媽媽菜嘅感覺亦夠曬穫氣呀!小店只有幾位員工,非常友善亦不時會同客人傾計😆 最正係佢哋仲有玻璃樽可樂,白飯係用陶瓷碗裝住,好鐘意
棠記海鮮小廚 • 大排檔風味

🍍菠蘿咕嚕肉

🦐豉油王大蝦

🤎豉椒炒蜆

🥬豆豉鯪魚油麥菜

• 豉油王大蝦
2023-06-09 117 瀏覽
棠記海鮮餐廳在三聖邨已屹立多年,今晚放工後,約了兩三個朋友一起去三聖海鮮小炒菜館食小菜。即使是小炒,不单份量也大大碟,味道也很掂。▶️1️⃣菠蘿咕嚕肉🔸️上枱勁大碟,用上新鮮菠蘿,咕嚕肉啖啖肉,脆漿鬆脆,味道酸甜,非常醒胃,送飯一流。▶️2️⃣豉油皇大蝦🔸️隻隻蝦大大隻,連蝦殼也炸得脆口,用豉油皇去炒,惹味十足。▶️3️⃣薑蔥炒蟹,🔸️蟹肉清爽,鲜味,配上薑葱香氣,鲜美可口。▶️4️⃣椒鹽瀨尿蝦🔸️以椒鹽調味,並灑上芫荽,鮮美香脆,是佐酒不錯的選擇。▶️5️⃣椒絲腐乳通菜🔸️食左咁多海鲜肉食,最後配上一碟蔬菜,感覺冇咁油腻。

2023-06-07 93 瀏覽
一提到三聖邨,大家都知道這裏最出名係食海鮮🐟🦐🦀🦑,今天跟三五個朋友一起到棠記海鲜餐廳晚膳。有些人喜歡到三聖海鮮街買海鮮,然後攞到這兒加工,海鮮加工每公斤$75。不過,我好想介紹大家來這兒用膳,它不但出菜快,而且也夠鑊氣,菜式出色,有大排檔風味。位置📍:在三聖邨豐漁樓地下點餐📍:五道小菜1 菠蘿🍍咕噜肉🐷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️爆星外層酥脆,肉嫩多汁,加上燒過的菠蘿份外香甜,甜甜酸酸,份外開胃😋2 砵仔蒸飯🍚口感香糯,配合開胃的菠蘿🍍咕嚕肉,非常搭配。3 薑葱炒蟹🦀⭐️⭐️⭐️⭐️蟹肉和蟹膏頗多,葟葸味濃郁,惹味。4 豉油皇大蝦🦐⭐️⭐️⭐️⭐️豉油皇大蝦🦐色澤紅亮,肉汁鮮美,連殼也香脆。5 椒鹽賴尿蝦🦞⭐️⭐️⭐️⭐️椒鹽香氣配搭炸至金黃色嘅賴尿蝦。6 腐乳通菜⭐️⭐️⭐️⭐️味道不會太鹹。
位置📍:在三聖邨豐漁樓地下
點餐📍:五道小菜
1 菠蘿🍍咕噜肉🐷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️爆星
2 砵仔蒸飯🍚
口感香糯,配合開胃的菠蘿🍍咕嚕肉,非常搭配。
3 薑葱炒蟹🦀⭐️⭐️⭐️⭐️
蟹肉和蟹膏頗多,葟葸味濃郁,惹味。
4 豉油皇大蝦🦐⭐️⭐️⭐️⭐️
豉油皇大蝦🦐色澤紅亮,肉汁鮮美,連殼也香脆。
5 椒鹽賴尿蝦🦞⭐️⭐️⭐️⭐️
椒鹽香氣配搭炸至金黃色嘅賴尿蝦。
6 腐乳通菜⭐️⭐️⭐️⭐️
味道不會太鹹。
  • 菠蘿咕嚕肉
【屯門三聖•棠記海鮮小廚】🍯————————————————————————平民茶記 位置於三聖屋邨 獲氣十足🔥🧑🏻‍🍳 價錢大眾化🕵🏻‍♂ 店鋪提供自來海鮮加工服務 🧑🏻‍🍳🐋🦑🪼🦐 啤酒款式齊全🍺🥂🍻🍾 好有大排檔食肆感覺 岩曬大班人飲酒食獲氣小廚🍻👨‍👩‍👧👨‍👩‍👦👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦 海鮮加工煮法創新 值得推薦🌪🍯|菠蘿咕嚕肉🍍|HKD 138餐廳拿手招牌菜 真係有新鮮菠蘿拼搭🍍 咕嚕肉舊舊大細平均🥩 甜絲絲既醬汁包裹住肉質 食落口感鬆軟 炸得岩岩好 一脆一軟 口感好好 可以送飯 食到停唔到口🤤🍯|椒鹽瀨尿蝦|HKD 75/斤 海鮮加工費成隻手掌咁大隻 好好味 好入味 啖啖肉 椒鹽包裹住嘅瀨尿蝦冇得彈 嚟到三聖真係一定要試下棠記海鮮小廚 包冇介紹錯 煮法特別 食到我連殼都趙埋 事關太入味了💋💋👄🍯|金銀蛋肉鬆扒時菜|HKD 98湯底鮮甜 🐟🐠 全部精華都俾棠菜仔吸收曬🌱🌿🌞 加上肉碎皮蛋雞蛋 🐣營養十足 抵讚😁👍🍯|油鹽水浸蜆|HKD 75/斤 海鮮加工費湯底有微微嘅胡椒味 有大量粉絲做襯托吸收咗湯底嘅精華 🌞蜆肉隻隻脹卜卜 而且入味 好好味 好鮮🙉
【屯門三聖•棠記海鮮小廚】🍯
————————————————————————

🍯|菠蘿咕嚕肉🍍|HKD 138

🍯|椒鹽瀨尿蝦|HKD 75/斤 海鮮加工費

🍯|金銀蛋肉鬆扒時菜|HKD 98

🍯|油鹽水浸蜆|HKD 75/斤 海鮮加工費
早排去朋友屋企housewarming 順便去三聖食海鮮🤪人生路不熟 上網搵佐間review 唔錯既就入佐去😂-----------------------------波蘿咕嚕肉好少見大排檔有擺盤咁靚既咕嚕肉用上新鮮波蘿 非常鮮甜咕嚕肉酸甜味平衡得幾好 夠脆口油鹽水浸蜆蜆佢幫我地處理得好好 完全無沙 配料芹菜粉絲都好足夠椒鹽瀨尿蝦好入味 椒鹽夠曬香口金銀蛋時菜上菜熱辣辣 出曬煙 而且夠曬大碟-----------------------------
早排去朋友屋企housewarming

金銀蛋時菜
上菜熱辣辣 出曬煙 而且夠曬大碟

-----------------------------
2023-05-11 192 瀏覽
成日聽人講三聖村食海鮮😀今次fafafoodie 第一次去😆去到三聖村海鮮市場見到好多間賣海鮮舖頭~棠記海鮮小廚有室內室外座位,室內似乎一早full晒🙈今次坐外面好有大排檔feel🤪有啲熱但夠地道‼️坐底左先知原來應該要去市場買左海鮮先去棠記🤣來來回回又去返海鮮市場揀海鮮~唔知邊間舖頭好,就見邊間多人就去邊間😜最後買左兩斤重既西澳龍蝦/一斤花甲/5隻蟶子,成惠HKD750🙈真係唔知算唔算抵😂之後去到棠記再跟自己揀既整法俾加工費#菠蘿咕嚕肉 🍍🍍🐖見似係棠記招牌菜,點可以唔叫😏賣相靚仔😋咕嚕肉炸皮唔算好脆…失望呢😳肉質偏瘦岩晒我😛醬汁酸酸甜甜好開胃~重點係個鮮菠蘿🤩輕微炙燒過鮮甜多汁‼️‼️HKD138#蒜蓉粉絲蒸蟶子 🐚❣️蒸既火喉時間控制得好好‼️‼️蟶子鮮嫰帶點爽彈😍係食過最好食既蟶子呀💞HKD75/斤 加工費#豉椒炒花甲 🐚大大隻花甲,帶點海水味,食落冇蟶子咁鮮甜🙈豉椒炒得差咁啲火喉咁HKD75/斤 加工費#上湯焗西澳龍蝦伊麵 🦞🦞❣️重頭戲 - 兩斤重西澳龍蝦,揀左上湯😗如果揀芝士焗就要加多$50.. 上枱個下勁吸引😍😍好多肉‼️‼️好新鮮~好彈牙~好似係個口度跳緊舞咁💃🏻💃🏻上湯唔濃味,食到龍

#菠蘿咕嚕肉 🍍🍍🐖
HKD138

#蒜蓉粉絲蒸蟶子 🐚❣️

蒜蓉粉絲蒸蟶子

#豉椒炒花甲 🐚

豉椒炒花甲

#上湯焗西澳龍蝦伊麵 🦞🦞❣️
重頭戲 - 兩斤重西澳龍蝦,揀左上湯😗如果揀芝士焗就要加多$50.. 上枱個下勁吸引😍😍好多肉‼️‼️好新鮮~好彈牙~好似係個口度跳緊舞咁💃🏻💃🏻上湯唔濃味,食到龍蝦鮮味,龍蝦啲粉上得薄,食到原汁原味既龍蝦🤩伊麵就整得淋左少少🙈
伊麵底加 HKD80

上湯焗西澳龍蝦伊麵

#啫啫通菜煲 🥬🥣
上枱個下都唔係好聽到啲jerjer聲🙈可能太遠路程🤫用好大隻蝦乾去炒,調味剛好唔會太濃味太鹹
HKD88

啫啫通菜煲

計埋海鮮,呢餐每人300蚊有找,都算抵呀‼️食完成餐都唔會口渴😉整體棠記調味冇一般酒樓/大排檔咁濃味👍🏻👍🏻

茶位 HKD5/位
加一服務費 (星期六日假期)
棠記海鮮小廚
屯門
#fafafoodie_屯門

💯💯✨✨✨fafafoodie 第100篇食評✨✨✨💯💯
蒜蓉粉絲蒸蟶子
豉椒炒花甲
上湯焗西澳龍蝦伊麵
啫啫通菜煲
一向食海鮮都會去西貢或離島食,今次第一次去屯門三聖邨食海鮮,有驚喜呢🤩估唔到近青山灣海濱長廊嘅海鮮街(三聖街)嘅海鮮選擇都幾多,包括:魚類、蝦、蟹、貝類、龍蝦、賴尿蝦、鮑魚、蠔、象拔蚌等等,啱晒一大班人嚟食海鮮大餐呢!不過要注意番呢到啲海鮮係冇標價錢,要逐檔逐檔問,應該都幾海鮮價🤑我哋兩個人買咗大約1斤蜆同半斤大蝦,然後去咗附近三聖邨入面嘅一間可以海鮮加工嘅餐廳,食大排檔風味嘅海鮮同小炒!三聖邨係比較懷舊嘅屋邨,餐廳喺舊式商店走廊裡面,座位分咗兩邊,有室內同埋室外嘅座位,我哋坐咗係收銀個邊嘅室內卡位,都幾舒適!🍍菠蘿咕嚕肉 $138😋食後感:-第1次見到菠蘿同咕嚕肉分開嘅擺法📷幾靚打卡able -菠蘿好甜好味道😋咕嚕肉都煮得好好味,甜酸口感恰到好處,必點之選✅🥬蒜蓉炒白菜仔 $88😋食後感:-平時出去食飯好少食菜,今次點咗成牒白菜仔,勁大棵好足料😋👍🏻-白菜仔食落一啲都唔油,唔咸唔啖味道剛好海鮮加工:價錢$50起🌶️豉椒炒蜆 😋食後感:-好有鑊氣炒得好香,唔辣但野味😋正👍🏻🦐蒜香蔥炒蝦😋食後感:-賣相唔錯,擺得靚靚😍📷-啲蒜勁香🤤大蝦啖啖肉好味😋👍🏻如果大家有機會去屯門三聖邨食海鮮,非常

🍍菠蘿咕嚕肉 $138
-第1次見到菠蘿同咕嚕肉分開嘅擺法📷幾靚打卡able

🥬蒜蓉炒白菜仔 $88
😋食後感:
-白菜仔食落一啲都唔油,唔咸唔啖味道剛好

海鮮加工:價錢$50起

🌶️豉椒炒蜆
😋食後感:
-好有鑊氣炒得好香,唔辣但野味😋正👍🏻

🦐蒜香蔥炒蝦
😋食後感:
-賣相唔錯,擺得靚靚😍📷
-啲蒜勁香🤤大蝦啖啖肉好味😋👍🏻

如果大家有機會去屯門三聖邨食海鮮,非常推介呢間有鑊氣大排檔風味嘅餐廳😋真心好味道👍🏻
2023-05-08
  • 豉椒炒蜆
  • 蒜香蔥炒蝦
  • 蒜蓉炒白菜仔
2023-05-04 125 瀏覽
同老人家👵食飯,真係唔使諗咁多,大排檔包無死😋😋放媽咪一日假,帶咗佢嚟三聖大排檔🥳🥳🥳兩個人食,但我哋點咗四個餸🤭本來諗住收手㗎,但見倒碟咕嚕肉💢即炸 仲要有新鮮菠蘿💢 😺😺為食貓真係忍唔到手🤣🤣小炒王一上枱🤤陣香味直呈係唔使除口罩都聞到,媽咪🥰🥰胡椒蜆 好鮮甜👍 黃金蝦 好香脆🫶🏻🫶🏻🫶🏻平時我食開打冷都係飲茶🥲但我見佢得汽水、啤酒🍻、天地一號呢啲,所以最後叫咗忌廉如果有綠茶、津露呢啲就好啦😆係我哋差唔多食完,隔離枱食緊龍蝦🦞鮑魚(海鮮街買入嚟加工)媽媽兩眼發光😍睇嚟母親節飯嚟食海鮮大餐💸💸

為食貓真係忍唔到手🤣🤣

小炒王一上枱🤤陣香味直呈係唔使除口罩都聞到,媽咪🥰🥰

胡椒蜆 好鮮甜👍

黃金蝦 好香脆🫶🏻🫶🏻🫶🏻

如果有綠茶、津露呢啲就好啦😆

睇嚟母親節飯嚟食海鮮大餐💸💸
2023-05-04 88 瀏覽
🔹️棠記海鮮小廚🔹️朋友突然想食啲小炒海鮮菜式天氣涼涼地,去左三聖近海既地方行下見到之前都食過既棠記海鮮小廚餐廳可以選擇坐室內或室外店員都好Nice 會不時為我地換餐碟上菜速度都好快,夠鑊氣🥢菠蘿咕嚕肉首先要來一道開胃菜打頭陣豬肉肥瘦適中糖醋汁酸酸甜甜,味道拿捏得唔錯仲有三色椒同菠蘿配搭,清甜又解膩🥢 豉椒炒蜆成日驚啲蜆食落有沙但呢個既蜆又飽滿又無沙滿滿既醬汁包裹著每粒蜆肉 好Juicy平時食大排檔必點既菜式之一🥢炒蝦簡單既炒蝦無太多花巧做到外皮好酥脆完全可以連殼食,除左蝦尾部份煮得好入味,配飯食配啤酒飲真係一流🥢金銀蛋莧菜皮蛋、鹹蛋、蛋白、菇類炒莧菜莧菜整得好爽口唔老又唔苦菜汁都好清甜可以當湯飲👍份量大大份,夠三個人分享
🔹️棠記海鮮小廚🔹️

朋友突然想食啲小炒海鮮菜式
天氣涼涼地,去左三聖近海既地方行下
見到之前都食過既棠記海鮮小廚
餐廳可以選擇坐室內或室外
店員都好Nice 會不時為我地換餐碟
上菜速度都好快,夠鑊氣

🥢菠蘿咕嚕肉
首先要來一道開胃菜打頭陣
豬肉肥瘦適中
糖醋汁酸酸甜甜,味道拿捏得唔錯
仲有三色椒同菠蘿配搭,清甜又解膩

🥢 豉椒炒蜆
成日驚啲蜆食落有沙
但呢個既蜆又飽滿又無沙
滿滿既醬汁包裹著每粒蜆肉 好Juicy
平時食大排檔必點既菜式之一

🥢炒蝦
簡單既炒蝦無太多花巧
做到外皮好酥脆
完全可以連殼食,除左蝦尾部份
煮得好入味,配飯食配啤酒飲真係一流

🥢金銀蛋莧菜
皮蛋、鹹蛋、蛋白、菇類炒莧菜
莧菜整得好爽口唔老又唔苦
菜汁都好清甜可以當湯飲👍
份量大大份,夠三個人分享

2023-05-04 58 瀏覽
我記得細細個嗰陣爸爸嫲嫲成日帶我哋入嚟三聖都食海鮮,深信呢一間都有一段嘅歷史!佢哋除咗食海鮮之外,仲主打小菜小炒同埋一碟頭飯!佢哋上菜速度勁快嘢食,超熱,真係啱晒上班一族!
同老朋友聚舊, 最開心就係可以搵個地方,談笑風生,哈哈大笑, 暢所欲言,都無人話你, 大排檔絕對係一個好嘅選擇, 因為大家講舊時嘅時候,一定會忍唔住爆笑的 對我地幾個大西北人來講,屯門三聖村一定係我地食個靚飯放肆吹水嘅好地方!屯門三聖村一帶的海鮮大排檔一直都好出名,唔單只區內人鐘意來食,更不時都吸引好多區外客人來品嚐一番,原因好簡單,因為夠哂貼地,正宗港式小炒風味,而且海鮮超級新鮮, 地理優勢關係 (三聖村就是靠海的),日日都有新鮮海鮮, 不過咁多間大排檔入面我最鐘意就係 ~棠記海鮮小廚 🔮菠蘿咕嚕肉    好食嘅嘢要講三次, 好食,好食,好食!這道咕嚕肉係店家的招牌菜,必食之選, 外面的脆漿炸到脆卜卜,但入面的梅頭肉還是軟腍腍的, 一脆一軟,口感超正, 每塊咕嚕肉都被甜酸汁均勻地裹著,火喉十足, 甜酸汁味道又剛剛好,最正係個菠蘿,廚師特登挑選偏熟的一種,因為鮮甜又多汁,仲要明火微燒一下表面,擺得靚靚來拌碟,開心又醒胃!👍 🔮招牌小炒皇   唔知大家有無聽過,想知道那家大排檔掂唔掂就一家要點小炒皇來食, 棠記嘅小炒皇當然一定過關啦,穫氣十足唔在講,以大蝦米,魚鬆,魚乾仔,猪油渣條爆香油

🔮菠蘿咕嚕肉

🔮招牌小炒皇
唔知大家有無聽過,想知道那家大排檔掂唔掂就一家要點小炒皇來食, 棠記嘅小炒皇當然一定過關啦,穫氣十足唔在講,以大蝦米,魚鬆,魚乾仔,猪油渣條爆香油穫,再落蒜苗,鮮魷魚,蝦仁再番落穫炒,惹味之選呀!

🔮豉椒炒蜆
係三聖食大排檔最正就係可以係隔離嘅海鮮檔買來再直接俾廚房加工,只需要$75/斤就可以幫你整你想要嘅風味,我地就食豉椒炒,蜆大大隻又新鮮, 火喉十足,三色椒又搶眼,汁料味道香濃,食到lam lam脷囉!正!

🔮炸鮮蝦雲吞
大大粒蝦仁,外脆內鮮,蝦仁彈牙,送啤酒一流呀!

🔮豉油王大蝦
非常香口惹味, 味道十足,中size 蝦,廚師走油炸香, 蝦殼炸到好脆口,連殼食都得, 蝦肉又彈牙鮮甜,味蕾又享受了

🔮鹹魚蒜蓉白菜仔
總要點番個青菜來平衡吓嘅!新鮮蒜蓉再可上少少嘅鹹魚粒來釣香, 香口惹味,份量也不少,連炒菜都有穫氣呀!

食大排檔最重要係配大啤🍺🍻,我話嘅!Asahi 一支都係$36 都幾抵呀!
招牌小炒皇
鹹魚蒜蓉白菜仔
炸鮮蝦雲吞
招牌小炒皇
鹹魚蒜蓉白菜仔
炸鮮蝦雲吞
2023-04-27 143 瀏覽
好耐都冇嚟過屯門三聖啦😆不枉我山長水遠過到嚟😎😆今次嚟到唐記呢度同朋友食午餐第一樣食嘅就係佢哋嘅招牌菜🔥菠蘿咕嚕肉🔥(我本身好鍾意食咕嚕肉,但係真係唔係間間整得好食,呢間我好肯定話俾你聽整得非常好味👍🏻👍🏻,酸酸甜甜入邊仲係好脆😋仲有個菠蘿燒完之後甜度提高😍正)🔥豉椒炒蜆🔥(炒得好夠火喉😎,加埋三色椒望落去,食慾大增😆)🔥金銀蛋莧菜🔥(食咁多肉,當然要食啲菜平衡一下😂,睇相都知夠晒足料)🔥椒鹽鮑魚🔥(果皮蒸鮑魚食得多,椒鹽鮑魚就比較少啲,又幾特別夠晒香口😋)⭕️附近有好多海鮮賣,你哋可以買海鮮嚟到唐記加工,因為我覺得呢度嘅廚房煮嘢食出嚟都唔錯👍🏻👍🏻,店員亦都好有禮貌👍🏻搵餐廳加工自己買返嚟嘅海鮮,當然要搵一間有信心保證✅
好耐都冇嚟過屯門三聖啦😆
不枉我山長水遠過到嚟😎😆
今次嚟到唐記呢度同朋友食午餐
第一樣食嘅就係佢哋嘅招牌菜
🔥菠蘿咕嚕肉🔥
仲有個菠蘿燒完之後甜度提高😍正)

🔥豉椒炒蜆🔥
(炒得好夠火喉😎,加埋三色椒望落去,食慾大增😆)

🔥金銀蛋莧菜🔥
(食咁多肉,當然要食啲菜平衡一下😂,睇相都知夠晒足料)

🔥椒鹽鮑魚🔥

搵餐廳加工自己買返嚟嘅海鮮,當然要搵一間有信心保證✅
2023-04-25 115 瀏覽
三聖邨海鮮初體驗同朋友去完打高爾夫球佢話想黎三聖邨食海鮮不過我地得2個人食唔到太多於是直接揀間食菠蘿咕嚕肉上枱勁大碟勁靚幾驚喜佢用新鮮菠蘿 幾鮮甜咕嚕肉啖啖肉 冇骨唔肥脆漿岩岩好 唔會太厚酸甜醒胃 送飯一流豉油王大蝦個樣雖然平平無奇 但估唔到都幾好食蝦大大隻 厚身 仲有膏個豉油王令到隻蝦更加鮮豉椒炒蜆炒蜆好好味 完全冇沙雖然唔係好大隻 但都脹卜卜食到停唔到口椒絲腐乳炒通菜椒絲腐乳通菜係我最愛 好食大碟下次會試下自己去揀海鮮之後拎過黎呢度加工
三聖邨海鮮初體驗
同朋友去完打高爾夫球