2006-02-09 33 瀏覽
前排經過見到呢度,見情人節餐好似好吸引,但係中西情人節當日係會特別貴,知慳識儉o既我當係會o係其他日子食啦!!(哈~)去到櫃檯,二話不說就叫左情人節套餐,包括炒粉絲、什錦石頭鍋飯同埋兩個湯。湯:有d海帶,都幾好味。炒粉絲:淡左少少,不過都幾足料,唔算油。石頭鍋飯:非常好食!!!好香、好足料、好好味~超水準!!!哈哈~真係..........掂呀!!!快d去試下啦~
湯:有d海帶,都幾好味。
炒粉絲:淡左少少,不過都幾足料,唔算油。
真係..........掂呀!!!快d去試下啦~
2006-01-12 21 瀏覽
,平時食開石頭飯,今日轉口味食泡菜湯面。好香ar,泡菜湯好味,越食越辣ard面唔洗講la,係有口感gei韓國面ar~~$38仲送白蘿蔔湯/coke。
,平時食開石頭飯,今日轉口味食泡菜湯面。
好香ar,泡菜湯好味,越食越辣ar
d面唔洗講la,
係有口感gei韓國面ar~~$38仲送白蘿蔔湯/coke。
2005-05-25 14 瀏覽
不止一次了....仲有想食個一個餐因為那時each week 做promotion我不知...點知我問下佢啦佢:你睇唔到呀? 上星期完左啦我:咁有無d 似佢湯飯散叫?佢:我地無ga wor結果叫左個seafood noodle =="好難食
不止一次了....
仲有想食個一個餐
因為那時each week 做promotion
我不知...
點知我問下佢啦
佢:你睇唔到呀? 上星期完左啦
我:咁有無d 似佢湯飯散叫?
佢:我地無ga wor

結果叫左個seafood noodle =="
好難食
2005-04-18 10 瀏覽
突然間想食石頭飯,就上openrice睇下有咩好介紹,見到依間既食評都唔差,尋日就同男友走去試下!去到,見到幾多人食梨花園.牛肉鍋飯($45)--依個係餐黎架!有前菜同飲品跟,前菜有泡菜同沙律選,其實想試下泡菜,但怕太辣同熱氣,就選左沙律,係紅蘿白,白蘿白同青瓜,怪怪地咁,一D都唔好食,食左一舊就冇食啦!個飯係用窩上,而唔係真真正正既石頭上,有D失望,見到DISPLAY個到有SHOW個石頭窩出黎,就再問待應係咪牛肉窩都係石頭上,佢都話係既,點知....好彩都幾好食,牛肉同D汁都夠多,牛肉仲好夠味,但如果D飯乾身小小就會更好.炒粉絲($30)--依個都有飲品或湯跟,就冇前菜,個紫菜湯都唔錯,唔會太重味精味.炒粉絲都幾正,D粉絲係比較粗身個隻,雖然料就唔係多,但$30就過得去啦!如果小油D會仲好.仲有呀!如果細食既人叫一個石頭飯係一定食唔晒架!唔好見佢細細煲咁!係好夠份量架!
2005-03-27 7 瀏覽
點了辣泡菜麵都幾辣(以本人吃得好辣的程度而覺得)麵就差了少少, 似係公仔麵希望會改善
點了辣泡菜麵
都幾辣(以本人吃得好辣的程度而覺得)
麵就差了少少, 似係公仔麵
希望會改善
2004-10-26 6 瀏覽
order了一個什錦石頭飯set($50) 佢個d什錦其實只係蛋絲,芽菜,菜絲同少量牛肉絲, 我都未食過d石頭飯個容器係唔熱, 個d飯有d涷, 好明顯佢係無熱過個容器, 完全無飯焦, 好disappointed !!另外料又少, 只係好似食緊白飯咁, 重有啊, 個蛋又係熟, 辣椒醬太杰, 撈唔到落d飯度架

2004-10-05 16 瀏覽
食過兩次佢地o的石頭飯.....都算唔錯.....但係如果係冬天食....or 個飯隻蛋....改做生蛋會好好多lor~~
食過兩次佢地o的石頭飯.....
都算唔錯.....但係如果係冬天食....
or 個飯隻蛋....改做生蛋會好好多lor~~
2004-06-08 13 瀏覽
每次必吃少粉絲,雖然油膩,但真係好正!!黑椒+紅蘿蔔絲+牛柳絲+蛋絲+什菜同炒,非常惹味,一碟已很飽肚!另外泡菜也很有水準啊!
2004-03-04 5 瀏覽
今日0係度食0左個石頭鍋飯餐,45蚊,有燒牛肉石頭鍋飯+泡菜+飲品乙杯.個飯一聞,覺得有陣"囉"味,唔知點解,可能個鍋燒得太熱.但食落口係冇"囉"味的.但我上次食0既時間,3兆3餐,但冇俾泡菜我,係佢而家d餐加0左送泡菜OR 佢之前唔記得俾泡菜我?真係唔知...佢個泡菜好辣,正!但唔夠凍,我鐘意凍食.個鍋飯我加0左辣醬,係聽其他網友0既意見而問佢拎辣醬,不過我覺得加同唔加都一樣掂!!!反而今日佢d菜硬0左dd,煮耐d會好少少呢個飯真係好大鍋,而且我都食到飯焦,個醬又濃,d牛都燒得好入味好香口,每啖都有陣芝麻香,唔錯丫~
2004-02-04 7 瀏覽
食過佢地個粉絲..係幾煙un,但係好多好多油啊..仲要都幾大碟,兩個人都夠食,食完之後覺得好滯,食一次就夠..其他食物未試過,如果有d 清淡d 既choice我都會再去食既
2004-02-03 5 瀏覽
今日試左佢個粉絲雞肉鍋飯,加杯野飲,45蚊,個飯好大好大.....有好多菜,好香0既燒汁,加好多粉絲同雞肉,真係好好食呀!!!
2004-02-01 8 瀏覽
次次食梨花園都好有滿足感,真係好好食~今晚食左佢個雜菜牛肉鍋飯,好美味呀!!!d牛肉好入味,d菜又唔會太爛,個汁好濃,正!反而係我跟個湯就麻麻地,去梨花園0既舖頭食,個湯好清,但0係citysuper入面0既梨花園食,個湯就好味精....d牛肉又煮到好乾...冇哂味
次次食梨花園都好有滿足感,真係好好食~
2003-12-01 16 瀏覽
昨晚Dinner.黎呢度開飯.叫左個Set.韓式泡菜雞肉粉絲. 粉絲好好味.質感正.味道甜中帶少辣.雞肉醃得過咸.不過幾嫩滑. Kimchi就比一般的辣.不過好正~
2003-05-17 15 瀏覽
呢度有小妹好鍾意食o既韓國紛絲:雖然一碟要成$30咁貴,但比中式紛絲粗好多,有口感得o黎煙煙"un un",同D紅蘿蔔呀,蔥呀一齊炒,好好味;不過油o既程度拍得住乾炒牛河,只可以間唔中食下。個牛仔骨都好味;即叫即煎,隔好遠都聞到香味。有時會叫個人參燉雞,又厚又大o既碗裝o左成隻雞落去,起碼兩個人先食得曬;不過幾貴,要成$5/6x一碗。Foodcourt來說呢度真係算貴;普通一個飯/紛絲加一杯飲品起碼要$4/5x蚊。近來見有D套餐,可能會抵D。
(非會員)
2002-06-24 10 瀏覽
try once in the one in the new city'super food court (basement)"stone bowl" rice really rubbishnever try
never try