2025-05-09
第二次幫襯,體驗感極差,樓面員工毫無服務意識,態度隨便+做嘢俹簁。本身帶朋友黎食過印象幾好,但係以後都唔會再幫襯,都唔會推薦朋友幫襯。今日接近2點抵達店舖,無咩人 直接搵咗張細檯坐低即刻點咗餐。途中無任何店員打招呼/同我有互動,佢哋自己傾緊計。等咗around 5分鐘黎咗一批人,雖然店內無人,但都容納唔到咁多人,個店員見我一個,就直接過黎,詢問我可否去同其他人搭檯。雖然唔想,但都費事為難人地,我就讓咗位。從我15:57落單一直等20分鐘都未有餐,遲過我入鋪頭嘅幾位唔同檯嘅客都食咗一半,我見係唔同嘅餐,就以為我個餐需要多啲時間,就無催單。但係!!!!店員陸陸續續開始同之前我讓咗位嘅批人上餐,佢哋一共6個餐,等唔夠10分鐘已經上齊(包括主食、湯、小食),其中都有同我嗌exactly同一個餐嘅人。直到嗰批人發現上多咗一個飯,店員都仲未意識到佢哋上錯檯之餘,係漏咗我個單。後來知道店員要求我轉檯之後,忘記了同我張單轉檯number。而且店員直接將多咗出黎個飯(係其他客人檯面擺咗一段時間),直接拎黎俾我。我聽到有其他店員細細聲講(唔肯定有冇聽錯):佢點解會自己轉咗枱?其實間鋪好細,可見個店員完全冇
其實間鋪好細,可見個店員完全冇留意舖頭入邊嘅情況,要求我轉檯嘅店員做嘢俹簁,自己做錯嘢都無俾我解釋,同事問佢嗰陣佢都好似無出聲,當咩事都無。
到埋單嗰陣,我拍卡拍一半個收銀又走咗去忙其他嘢,抌咗佢一陣返嚟,佢好似啞咗咁 俾咗張收據我,乜都冇講,食飯期間留意到,成個樓面連基本打招呼都冇。
呢餐飯食到我成肚火,員工幫老細倒米,唔會再幫襯。