2017-08-26 168 瀏覽
雖然在元朗新鮮特色的食品很多但大熱天要排隊輪侯的話, 實在辛苦姐了還是去CP值高的食店較好 聚餐好地方 – 校長燒肉校長是元朗區CP值很高的燒肉店雖然它自稱是韓式燒肉, 但實質是港式鐡板燒燒肉放題才二百一位, 實在無求事實是款式超多少有燒菠蘿, 燒蠔和餃子棒炸物都是新鮮香脆的自助沙律吧, 壽司吧還有刺身, 刺身有蟹棒>o<雖然沒有韓式飲料, 但罐啤酒是任飲的!!! 而且有幾款舊同事對此FAREWELL 聚餐都讚讚~校長燒肉經常有團購, 要食前可以先看看有沒有團購可買最化算是當月生日的有7折, 同事的88折, 4人就可享優惠
雖然在元朗新鮮特色的食品很多
但大熱天要排隊輪侯的話, 實在辛苦姐了
還是去CP值高的食店較好

聚餐好地方 – 校長燒肉
校長是元朗區CP值很高的燒肉店
雖然它自稱是韓式燒肉, 但實質是港式鐡板燒
燒肉放題才二百一位, 實在無求
事實是款式超多
少有燒菠蘿, 燒蠔和餃子棒
炸物都是新鮮香脆的
自助沙律吧, 壽司
還有刺身, 刺身有蟹棒>o<
雖然沒有韓式飲料, 但罐啤酒是任飲的!!! 而且有幾款

舊同事對此FAREWELL 聚餐都讚讚~
校長燒肉經常有團購, 要食前可以先看看有沒有團購可買
最化算是當月生日的有7折, 同事的88折, 4人就可享優惠
2017-08-25 171 瀏覽
久不久會去校長烤肉晚飯,因為平時人小小吃烤肉選擇不多,而放題就不同了,價錢平民,選擇又多,這間烤肉店晚上時間長期有人等位,證眀食食質數有保證,第一時間叫了半打即開生蠔,任食黎講算鮮甜,當然比在豪吧吃的差一點,但算是不錯了,很新鮮再食沙律,沙律款式多,醬料也有多款選擇,新鮮當然不少得最爱既長腳蟹,鮮味,肉質結實,不用點任何醬料已經好美味,必食推价烤肉也有很多選擇,羊,牛,豬,海 鮮,樣樣齊,種類尚算多,最喜烤羊扒也有多種刺身供應,應有盡有…

再食沙律,沙律款式多,醬料也有多款選擇,新鮮

也有多種刺身供應,應有盡有…
10 分鐘 (堂食)
$260 (宵夜)
2017-08-21 198 瀏覽
今日心血來潮想食燒肉....但又唔想行得太遠..近近地就黎千色附近既校長燒肉.....而且價錢又唔係太貴....都只是$198 一位...!餐廳內既環境其實都好寬敞、舒適...!另一方面...加$7 就可以無限換牛油紙...咁樣就可以減少煎濃既機會,我覺得比較貼心....而且款式方面好有好多好多選擇....如果我要食晒所式應該都唔得🤣🤣🤣⋯⋯當日都有升級食長腳蟹同生蠔...都有點驚喜...生蠔好大隻..食落都好新鮮,好肥美...有豐富海水味...長腳蟹都好大隻...唔會太咸同埋都有蟹既味道...!👍🏻👍🏻最後我發現店鋪既服務員都是男生,而且他們既服務態度亦都唔錯,所以是次用餐經驗整體都唔錯...

餐廳內既環境其實都好寬敞、舒適...!

2017-08-19
2017-08-11 1105 瀏覽
朋友說想吃燒肉,於是挑選了這間口碑不錯的「校長燒肉」,它在元朗開了這麼久,我也是第一次光顧,店舖位於富達廣場側門,倒不算難找。七點左右,已有不少人在排隊,晚市7:15-9:15時段,$198加一,任飲任食料理的正常價格,如果生日光顧滿四人還會另外打折呢。肉類種類都算多,牛、羊、雞、豬、海鮮類樣樣都有,多達30種選擇,分了有醃料和無醃料的。另外也有新鮮沙律區和壽司區,始終食太多燒肉都會覺得太滯,可以吃下沙律舒緩一下油膩。另外都有刺身可以任食,選擇不多,有最標配的三文魚、玻璃蝦、希靈魚等等,每人每次限取三件。我嘗了三文魚,都算大片和肥美。熟食區,有如三文魚腩啊、韓式炒年糕和炒麵之類,但為了避免食太飽吃不下燒肉,這一區我沒有怎樣進攻。正式講到燒肉啦,有我最喜歡的蠔和蝦,蠔肉其實很大隻,不過燒過後有點不夠味,如果能加上一些蒜蓉應該會更香;蝦都非常新鮮,肉很爽口和鮮甜,如果能把頭去掉就更方便了,因為頭部比較難燒熟。除了海鮮,我也很喜歡這裡的羊架,醃得很夠味,不會有羶騷味;另外雞翼也很好吃,燒後皮脆肉嫩。另外我們也加了$6可以無限換燒烤紙,這樣就不會燒到食物粘底。食完一輪燒肉,肚仔都差不多飽了,又

食完一輪燒肉,肚仔都差不多飽了,又到食甜品時間🍰。有蛋糕、泡芙、同幾款不同味道的布甸,芒果布甸幾好味,Size小巧,可以試多幾款。

無限燒肉啊燒肉!兩個人食加一後人均$221。果然是主打燒肉,有非常多不同的肉類選擇,其餘食物的款式不多,但都精緻可口。如果想食韓式燒肉,校長燒肉是不錯的選擇。

2017-08-09
  • 燒肉
2017-08-11 230 瀏覽
今日咁啱黎開元朗,突然好想食生蠔,所以打算專程去賣生蠔既專門店,行到一半,太太突然提醒我,話買生蠔咁不如搵間可以任食嫁啦,我想了又想,突然諗返起一間我地曾經食過好味既餐廳,校長燒肉!雖然呢度係一間食燒肉既舖頭,但係佢最大既賣點係可以加錢升級任食松葉蟹+生蠔! 未食主菜之前,先食食壽司,壽司選擇唔少而且好精緻,飲品都係大路野,除左酒類,有好多特別款式,係我驚喜之一!淨係睇賣相以為去咗日式餐店,有大師級風範,味道都唔差!今晚既主角黎啦,超巨形生蠔!!! 雖然無問到生蠔既原產地在嗎,但只能說係非常新鮮,海水味比較重,咬落去有軟滑口感,基本上新鮮程度係唔需要用檸檬都能夠完完全全食出鮮味!松葉蟹都係任食,又係超巨形,食落唔重咸味,但非常鮮甜,能夠一個價錢無限食真係非常幸福!食晒最想食既野後,終於可以開始食韓燒,肉類選擇多,全部係自助形式除左肉類外仲有少量海鮮及菇類可以選擇,可惜個胃唔太夠位,只能淺嘗最後用埋最大既努力食甜品,為今次滿足既大餐劃上完美既句號!

未食主菜之前,先食食壽司壽司選擇唔少而且好精緻,飲品都係大路野,除左酒類,有好多特別款式,係我驚喜之一!

淨係睇賣相以為去咗日式餐店,有大師級風範,味道都唔差!

最後用埋最大既努力食甜品,為今次滿足既大餐劃上完美既句號!
2017-08-02
5 分鐘 (堂食)
2017-07-31 363 瀏覽
永遠唔會再幫襯既店鋪,店員服務態度極差。我地到達時因爲有兩個是團購,其他人散叫。我們想知道點樣收費,個店員極差的態度回答話唔可以一齊,我地話我地俾正價都唔可以,佢就話要幾錢同食幾耐,好似我地無錢俾一樣。跟住問下佢老人家點收費,又極惡劣地叫我家人出示長者卡,對一個老人家都咁惡劣,呢間鋪我極度唔推薦。食品又唔好食,d 雞翼無味,壽司完全散開。下次一定唔會再幫襯。
2017-07-29 297 瀏覽
邊個話放題燒肉除咗生嘅刺身之外就咩都冇架。今次有重量級生蠔,超級長長腳蟹,仲有好多其他款嘅熟食。【生蠔,長腳蟹】本身諗咗好耐要食生蠔,但一般鋪頭都會逐隻計錢。校長燒肉呢就比我地用$88 就可以任食生蠔同埋蟹。生蠔係即叫即開,同埋會沖一陣水。雖然就唔好咁多海水味,不過勝在夠大隻入口肥美。至於長腳蟹更加係首選啊。無限任食喎一定回到本。而且枱面會有專係用嚟拆蟹腳嘅工具。非常方便又易剪【重量級燒肉】肉類選擇就非常之多。無論係豬牛羊都齊全。仲有分唔同醬料,同埋一啲特別嘅部位。最高性價比嘅當然係牛肋眼心,因為燒到七成入口就比較多油份,所以味道口感十分好。【熟食】比較有噱頭嘅就有人蔘雞湯,而且仲有好多唔同嘅菜。平衡返食完燒肉要食返啲菜嘅健康概念。仲有少量嘅炸物不過相信大家都唔會試。【刺身,壽司】刺身有六七款,而且都係任食嘅。除咗一般見嘅花之戀壽司之外仲有一啲沙律菜中華沙律【甜品,飲品】甜品就係一個大雪櫃任你自己揀。飲品仲有韓國嘅啤酒汽水最好飲嘅一定係蘆薈汁。

邊個話放題燒肉除咗生嘅刺身之外就咩都冇架。
今次有重量級生蠔,超級長長腳蟹,仲有好多其他款嘅熟食。
刺身壽司刺身有六七款,而且都係任食嘅。除咗一般見嘅花之戀壽司之外仲有一啲沙律菜中華沙律
2017-07-27 300 瀏覽
講起韓燒,最經典莫過於那些年沒有那麼多選擇下的漢*苑,久而久之,月嚟月難食,想再搵一間其實都係大同小異。今日,有幸嚟到呢間日韓燒烤,坐得舒服之餘,食物種類有好多選擇,有次身有壽司,有熟食,有燒物,飲品任飲,真心講,食物嘅味道比我想像中好,無雪味,有醃製過的食物都唔會太咸且味道係剛好的。仲有燒波羅,堅多汁。甜品方面只係如果有埋雪條就仲開心,我都試左佢嘅綠豆沙,唔會太甜值得回味呢!

2017-07-27 240 瀏覽
這天我和朋友在元朗逛街,到了晚飯的時間,我們經過這間韓燒放題,看見食物的種類十分多,店內環境非常寬敞和清潔衛生,座位非常多,店內的顧客亦很多,我們便決定入去試一試厚切三文魚,非常軟彈煙韌,十分新鮮飲品的選擇很多,有汽水,紙包飲品,亦有韓國的啤酒,韓國的啤酒成本比較貴,外面的店鋪都比較小會免費供應金莎骨十分軟彈煙韌,雞翼香稔軟嫩,豚肉片很煙韌,金菇肥牛彈牙黏口,香草龍利柳十分新鮮和軟綿綿在燒烤爐中鋪上一張燒烤紙,而且可以冇限量更換燒烤紙,感覺十分衛生,在燒烤的過程食物的油份會不斷累積,這個方法可以防止食物油份的累積,挻創新整體來說,食物和飲品的選擇非常多,食物十分新鮮,食物的質素非常高,價錢相對合理,店員有良好的服務態度和勤力,所以我認為這間餐廳值得再去惠顧

厚切三文魚,非常軟彈煙韌,十分新鮮

2017-07-16
  • 燒肉
  • 刺身
2017-07-26 206 瀏覽
元朗,是一個美食城,這裏好像有發掘不完的美食~~今天行開元朗,見到校長燒肉日韓料理居然未到7:00已經大排長龍,真誇張!我們見到價錢$198任食燒肉真係幾吸引,反正咁多人排隊應該都唔差,決定排埋一份!哈哈~~排左10幾分鐘,餐廳已經有效率地安排客人入座,店員會問需唔需要加燒烤紙,反正只係加$6又可以無限更換,都無乜reject 的理由😂食物選擇都算幾多元化,有各種肉類,海鮮,蔬菜,仲有熟食小菜炸物小食等等⋯⋯除了牛仔骨口感偏靱,牛肉及豚肉都算唔錯連日本蕃薯仔,多春魚都有⋯⋯當然少不了蔬菜,各種菇類~~必點燒菠蘿,新鮮又多汁,可以中和一下油膩感~~果然在燒烤紙上燒的食物冇咁易燒焦,感覺上好似健康d又冇咁多油~~燒到差唔多時候店員會主動替每張枱更換燒烤紙,十分體貼!男朋友見到有poster 加$88可以任食松葉蟹及時令生蠔,我個生蠔怪男朋友話要追求!店員會俾個特別升級通行證,出去拎生蠔及松葉蟹腳松葉蟹腳算多肉但鮮甜一般,鮮味唔算太突出,所以叫左round 就冇再追加!店員話其實可以放上烤爐燒下佢,反而有另一番風味~~但我地掛住食蠔就冇理到😂重點的日本生蠔,雖然體積唔算太大隻,但一試有驚喜生
元朗,是一個美食城,這裏好像有發掘不完的美食~~

除了牛仔骨口感偏靱,牛肉及豚肉都算唔錯

連日本蕃薯仔,多春魚都有⋯⋯

當然少不了蔬菜,各種菇類~~

必點燒菠蘿,新鮮又多汁,可以中和一下油膩感~~

店員會俾個特別升級通行證,出去拎生蠔及松葉蟹腳

重點的日本生蠔,雖然體積唔算太大隻,但一試有驚喜生蠔十分新鮮肥美,入口creamy 又鮮甜,絕對會回味無窮!難怪我地叫左幾round~~所以額外加多$88 可以食到呢個質素生蠔都幾超值!
除了燒肉幾驚喜呢度有生蠔同松葉蟹腳食!有質素之餘價錢仲十分合理!~~~
2017-07-25
10 分鐘 (堂食)
  • 生蠔
2017-07-24 227 瀏覽
是咁的~呢餐飯傾左好耐究竟食咩 由於食日式放題食得都算密搞到已經唔想再狂隊刺身 所以最後同女朋友仔同埋一班舊同事就決定食元朗呢間燒肉放題因為區內都幾有名氣而且睇相睇食評都望落吸引 所以就決定一戰呢間店做緊優惠 生日月份嘅人兄就有七折 而其他同行人士都可以有88折wo 聽落真係好抵 更加要黎試啦我地bk左1915-2115呢個時段 由於我收工唔喺呢頭嘅關係 入到黎班fd已經食緊喇 咁等我簡單介紹下啦唔好以為呢到得燒肉食 佢係仲有刺身同壽司食嫁 而且質素絕對比得上日式放題店先講刺身 一般嘅韓燒店提供嘅刺身通常都係得around三款 但呢到除左三文魚 立魚 甜蝦之外 仲有希靈魚 榮螺 帶子 魷魚 八爪魚 三文魚腩 大家絕對冇聽錯 三文魚同三文魚腩係分開 啫係話你可以叫職員專切三文魚腩嫁總共成九款刺身 而且味道都好正 好新鮮 三文魚腩厚切大大塊 肥美鮮甜 魚油味重不過食得多會膩 立魚新鮮但唔夠肥美 肉質鮮甜清爽但差少少魚油香 帶子最正 大大粒勁厚 清甜彈牙 絕對唔係放題店果d中國黎嘅小貝柱希靈魚薑味偏重 醋味不足 大大塊都好有口感壽司都有唔少選擇 不過由於是次主角係燒肉 所以壽司都唔係試左好多
因為區內都幾有名氣而且睇相睇食評都望落吸引 所以就決定一戰

唔好以為呢到得燒肉食 佢係仲有刺身壽司食嫁 而且質素絕對比得上日式放題
希靈魚薑味偏重 醋味不足 大大塊都好有口感

壽司都有唔少選擇 不過由於是次主角係燒肉 所以壽司都唔係試左好多 火炙三文魚唔錯 燒得好香
炸蝦反卷都好有驚喜
雖然攞嘅時候都唔係熱辣辣 但味道同口感都一流 正
出面幾件炸蝦反卷都要四十幾蚊 呢到任食呀

好 離左題 都係講番燒嘅野食
首先不得不提嘅係用錫紙裝住嘅芝士燒蠔 好方便你一拎就咁放上板到卡可以由佢燒 芝士會慢慢溶左落隻蠔到 等你可以連埋蠔汁一齊食 通常用得芝士伴住嘅海產都係因為唔夠新鮮/鮮甜 所以要落芝士等個味道俾芝士蓋過 就算唔新鮮都起碼食到芝士香 我食果陣都抱住呢個心態試 點知一食落 發現自己實在係以小人之心度君子之腹 佢隻蠔嘅鮮甜味係搶過曬塊芝士
一咬落去d蠔汁必曬出黎 好爽好鮮甜 而且蠔嘅質素高 蠔汁冇任何濁味 只有獨特嘅蠔香 呢款蠔應該起碼係來至韓國 even有可能係日本嘅廣島蠔
所以大家黎到一定要攞多幾隻燒
個人覺得唔落芝士都完全冇問題

順帶一提 呢到俾六蚊就有張吸油紙可以一齊燒 好有用因為唔會痴底 而且俾左一次六蚊之後係可以任換 所以呢六蚊值得俾 大家都見到多春魚燒得幾靚幾完整 全靠呢六蚊炸
另外除左多春魚仲有龍利柳同好似石班塊 因為能夠保持魚身完整所以食落味道都好香
校長呢到真係有好多選擇 淨係肉都超多款 我都掛住食冇咩影相 牛花腩 肥牛 牛仔骨全部都好高質 配埋新鮮生菜食香而不膩 可以食多d 全部肉都係薄身 方便大家燒 薄得黎仲維持到肉香 係新鮮嘅表現
另外有金菇肥牛卷 係佢預先有生肥牛包好左生金菇 你就咁放上去燒兩野就食得 正
豬 牛 羊 雞樣樣齊 質素又高 真係抵食

餐廳緊貼潮流

唔好以為睇落一pat樣 食落佢d娃娃菜整得好腍好甜 應該係用過上湯煨過先會咁甜

總括而言 呢間真係一個字 掂
非常抵食!都係二百蚊多少少 連刺身壽司質素都咁高 肉食熟食又好食 冇雪味 大家多d去試下啦好正嫁
2017-07-21
系網上見到依間校長幾出名,咁我地一行4人re u就簡左依到。依到有幾個時段食野,有7:30同9:30,咁我地晚飯時段梗係簡7:30,好在有book到,一黎到會優先俾book左的人,味book的就之後有位先入得。呢到位置寬敞,牆壁上的畫風和裝飾比較rock,塗鴉風,,音樂都係配合返我地年輕人懂聽的。😂依到有各式各樣的熟食,有洋蔥圈、薯格、小丸子同炒麵等,肚餓的朋友可以先食少少🙋🏻都唔錯架,仲有沙拉醬可以點。之後,韓燒當然唔少得肉類,基本上牛,豬,雞都係我地平時會食的。我最鍾意食牛柳粒,8成熟,食落感覺好似台灣一口牛咁,軟腍腍,好有口感再加上醬汁,配搭一流。而朋友就話要補充蛋白質就食雞胸、雞肉、雞翼,雞肉肉質鮮嫩,所以佢地燒完再燒。仲有好多野食,金針菇、磨菇、玉米、鍋貼、仲有好多菜~應有盡有。另外,依到仲有壽司食,當然唔少得我中意食的三文魚😽,雖然款式少,有蝦、蛋最普遍食的。但係一間專門食韓燒的店食到,已經心滿意足。食完熟的,我地就食松葉蟹腳同生蠔,松葉蟹腳肉質鮮甜,啜埋入面d汁,好滿足啊~~而生蠔就好有海水味,證明新鮮,原汁原味,無沙,洗得乾淨,食得滋味~~最後,我地就食左甜品同飲左碗人
系網上見到依間校長幾出名,咁我地一行4人re u就簡左依到
,音樂都係配合返我地年輕人懂聽的。😂

最後,我地就食左甜品同飲左碗人蔘雞湯作結尾。甜品食左泡芙、芒果蒟蒻、cake、林明頓蛋糕。好滋味🎉

值得一提的是依到韓燒唔黏鍋底,原來係加左牛油紙,難怪今次食韓燒食得咁順暢
,無黐底同埋唔會好多煙。加上員工又會周不時幫我地收碟,service唔錯~同朋友一齊傾計食飯係好好的選擇。

總括而言,我地四人一個卡位,位置寬闊,卡位與卡位的相距適中,燈光亦令人適
服,不會太光或太暗。另外,依到可以韓燒之外,仲有刺身食,一次滿足我兩個願望。開心!依個價格,質素相當不錯
2017-07-20
2017-07-20 2710 瀏覽
正式放暑假啦, 阿女第一日約咗同學去街, 第二日先留番畀阿媽。 佢話想食韓燒放題喎 ,記起之前喺元朗食嘢, 見過呢間鋪頭好多客人 ,再check下價錢合理,就book枱了。似黑雨嘅黃雨警報下去到, 天氣涼涼地, 先飲番碗人參雞湯暖下先 燒烤食品繁多, 最基本嘅豬,牛,雞唔少得,有辣味,原味,香草醃好。仲有貴㗎啲嘅羊架,穀飼牛仔骨, 穀飼豚肉片。海鮮有魽魚片,鮮魷,海蝦,帆立貝,蠔..... 好多呀!食材醃得好味,仲有唔同醬汁畀你自己加。其實仲有刺身,壽司, 炸物同熟食, 如果樣樣都想食就啱曬 雪櫃有汽水啤酒任飲, 甜品雪糕任攞唔嬲, 我哋揀咗未食過嘅波波雪糕, 用膠袋包住, 好得意好好味每人$198加一, 即係$218, 任飲任食,超爽 超值

各式燒烤肉類

各式燒烤肉類同海鮮

生蠔 ,野菇 ,菠蘿

食材醃得好味,仲有唔同醬汁畀你自己加。

其實仲有刺身壽司, 炸物同熟食, 如果樣樣都想食就啱曬

刺身

壽司

波波雪糕

每人$198加一, 即係$218, 任飲任食,超爽 超值

2017-07-18
各式燒烤肉類
各式燒烤肉類同海鮮
2017-07-14 204 瀏覽
7:15pm先開。未開門口就排哂長龍。我地六個人去,慶祝我表弟入到心儀中學。今次既錫紙盆仔係牛油生蠔,唔熱氣又夠鮮味!今次試左燒叉燒肉,d肉既質感都幾柔軟同埋好入味 (但唔係喊果種),幾有驚喜👍🏻 同埋今次食左佢地刺身bar既魚生。好開心既係,個師傅超豪爽切得好厚身同埋俾足料,係興奮既。飲品種類多,拎左d 啤酒飲,鬼佬涼茶下一下火。之所以會再黎一次,最主要係今次會有小驚喜,同埋我地唔係食野多既人,我地鍾意食得精。呢間校長燒肉值得推介朋友。埋單都係200$左右一位。非常唔錯既性價比!
牛油生蠔
牛油生蠔
2017-07-11 178 瀏覽
圃坐下到刺身吧掃射一番是常識吧,刺身種類相當豐富, 驟眼看來都有十款八款,隨意先取數款試試,全部都相當新鮮,三文魚油脂豐富,甜蝦爽口彈牙,蟹棒完全沒有坊間可能擁有的雪味,這間餐廳的刺身比放題應有的貨色更高層次。在這裏吃烤肉特別健康,因為餐廳會放一張牛油紙在鐵板之上,這項服務只須加六元,牛油紙便能有個無限復活,要是牛油紙燻得黑了,侍應便會幫你換過新嘅,吃得特別安心健康。把刺身悉數放進肚子後,眼見烤肉還未烤好,便出去多拿一轉熟食,熟食的種類多籮籮,有日式沙律,壽司,卷物,炸物,章魚小丸子,一些中式小炒,最出色的是小炒當中還有金銀蛋莧菜,炒勝瓜和炒西芹這一類如此清新的蔬菜類,爹哋拿了很多菜回來,說用來跟燒肉一起吃,可以將肥膩感大減。另外炒公仔麵雖則屬蝕本之選,但實在炒得相當好吃,我按捺不住拿了數遍。燒物方面亦種類繁多,少說都有三四十款,吃到飽也未能將所有款式試盡,有幾款特別出色的,是辣味雞中翼,牛仔骨與及金菇牛肉捲,辣味雞中翼醃得相當入味,當中少少的辣味更加令人胃口大增,只要有那無限復活的牛油紙,食客便更容易把火喉拿捏準確,牛仔骨帶有點點的牛味,與麻醬最為配襯;而金菇牛肉捲在半熟的時候將餐廳

圃坐下到刺身吧掃射一番是常識吧,刺身種類相當豐富, 驟眼看來都有十款八款,隨意先取數款試試,全部都相當新鮮,三文魚油脂豐富,甜蝦爽口彈牙,蟹棒完全沒有坊間可能擁有的雪味,這間餐廳的刺身放題應有的貨色更高層次。

燒物方面亦種類繁多,少說都有三四十款,吃到飽也未能將所有款式試盡,有幾款特別出色的,是辣味雞中翼,牛仔骨與及金菇牛肉捲,辣味雞中翼醃得相當入味,當中少少的辣味更加令人胃口大增,只要有那無限復活的牛油紙,食客便更容易把火喉拿捏準確,牛仔骨帶有點點的牛味,與麻醬最為配襯;而金菇牛肉捲在半熟的時候將餐廳的秘製燒汁均勻地塗於表面,烤一會再塗一次,塗一次再烤一會,前前後後大約塗三次,便把這個金菇牛肉捲帶到最高的境界。

完成這海量的鹹食,還有大量的甜品在等着,內子最愛的燒菠蘿十分新鮮,香甜多汁,未經烘烤已經非常好味,若然再烤上數分,水分被適量抽乾將會更加鮮甜,連隨那微微的焦香,絕對令人吃過不停。

甜品方面還有奶凍,啫喱,蛋糕,泡芙以及雪耳糖水,雪耳糖水蘊藏大量雪耳,真正滋保養顏。