最近好流行手打檸檬茶🍋係旺角新開左間「林香檸」,聽聞係內地幾出名,終於係香港開分店👀每杯檸檬茶都係手工爆錘💥而且選用特供既香水檸檬🍋重點係店內所有檸檬都係新鮮現切,厚薄適中,確保檸檬既果肉同果汁口感為最佳😋再選用特供紅茶,通過手搖的方式,令茶同檸檬完美融合🥰渣男手打檸檬茶檸檬汁深入茶底,茶味濃郁十足🤩而且帶點回甘,中意重茶味既朋友仔一定要試下👍🏻鴨屎香檸檬茶鴨屎香茶底香味好獨特🤩而且檸檬味都幾突出,飲落好清新又可以解膩😙白桃檸檬茶檸檬茶中帶點白桃既果香,清爽得黎又酸甜😊

渣男手打檸檬茶

鴨屎香檸檬茶

白桃檸檬茶
檸檬茶中帶點白桃既果香,清爽得黎又酸甜😊

2023-06-21
2023-06-27 40 瀏覽
越黎越HIT嘅手打檸檬茶,每次經過E 類型鋪頭都可以聞到檸檬既香氣,今日比E 隻小檸檬吸引左我😌茶飲店開放式設計,仲可以感受到打檸檬個個哥哥每一下都有力的表現😏🔸苦瓜檸檬茶(7分甜)綠茶底,有苦瓜粒粒,檸檬嗰種少少苦澀加啲蜜糖,飲落去有層次有幾好飲🔸渣男手打檸檬茶(7分甜)紅茶底既檸檬茶,茶底會比普通既更濃郁🔸原諒檸檬茶(7分甜)茶名好特別,原來係泰式檸檬綠茶加入斑斕嘅+泰式青檸而調製,斑斕濃有少少蓋過左檸檬茶味

🔸苦瓜檸檬茶(7分甜)

🔸渣男手打檸檬茶(7分甜)
紅茶底既檸檬茶,茶底會比普通既更濃郁

🔸原諒檸檬茶(7分甜)

10 分鐘 (外賣自取)
2023-06-26 46 瀏覽
依家飲品店越來越多,近日俾我發現咗依一間叫檸檬茶專門店佢哋嘅檸檬茶係100%手打純錘打嘅香水檸檬茶,選用自家香水檸檬果園嘅特選香水檸檬,新鮮製造出嚟。我分別叫咗三杯飲品,招牌手打檸檬茶,幽幽奶桃,青瓜檸檬茶,聽聞佢地嘅檸檬果肉、果汁和經過精兩倒三拉,所以味道的確絲滑入味本身我仲想嗌少冰,但店員同我講茶和冰的份量已經係黃金比例 ,所以不建議減少冰,所以我就叫咗半糖,所以唔會太甜或者太澀,而檸檬果味幾濃郁、酸度適中、香味都好獨特唔怪之得佢哋自稱「一口上癮 ,人間清醒 」 啦不過美中不足嘅係,佢哋會俾細飲管,當我叫青瓜飲品嘅時候,有啲青瓜吸唔到,希望將來會有粗飲管啦
依家飲品店越來越多,近日俾我發現咗依一間叫檸檬茶專門店

唔怪之得佢哋自稱「一口上癮 ,人間清醒 」 啦

2023-06-26 1665 瀏覽
最近天氣咁鬼熱,真係留多一陣喺街都想溶😰😰好彩比我發現咗呢一間位於旺角新開嘅林香檸🍋呢間差唔多每日9成時間都會有人排隊等拎飲品!佢哋主打係香水檸檬茶,仲要係100%手打,而且檸檬果肉、果汁和經過精細拉絲工藝“兩倒三拉”的茶完美融合*每杯新鮮製造,即叫即 100%純錘打出來🙉 認真犀利🍋💪🏻另外茶和冰的份量係黃金比例 ,所以佢地唔建議走冰或少冰*而且自設多個香水檸檬果園,選用特選香水檸檬🍋檸檬果味濃郁、酸度適中、香味獨特貫徹佢哋嘅口號「一口上癮 ,人間清醒 」 🤩🤩今次我點左招牌、青瓜及渣男😳😳三杯各有不同,全部都好飲🤤🤤🤤青瓜飲落好清新、招牌係必試、渣男相對茶味較濃少少🤏下次要再試吓佢哋鴨屎同陳皮🤭🤭🤭📍 林香檸手打檸檬茶 (旺角)旺角豉油街21B號昌記大廈地下A2號舖#手打檸檬茶 #香水檸檬 #黃金比例 #旺角飲品推介 #手搖飲品 #清新推介 #必飲之選 #lemontea #lemon #mongkok #drinks

檸檬果味濃郁、酸度適中、香味獨特

貫徹佢哋嘅口號「一口上癮 ,人間清醒 」 🤩🤩

今次我點左招牌、青瓜及渣男😳😳
三杯各有不同,全部都好飲🤤🤤🤤

📍 林香檸手打檸檬茶 (旺角)
旺角豉油街21B號昌記大廈地下A2號舖

2023-06-20
午餐
  • 招牌手打檸檬茶
  • 青瓜檸檬茶
2023-06-25 50 瀏覽
最近有一間新開嘅台式手搖飲品林香檸 主打100 %手打檸檬茶🍋🥤喺旺角豉油街昌記大廈地下✨🫣是關我每個星期有幾日都會喺油麻地出沒😂突然之間有一次個朋友話想飲依間嘢佢哋話好好飲 咁我咪試吓😂點知一試咗😂😂😂 差唔多一兩個星期就會飲一次初初就咁見到間舖面好似冇乜特別🫣同埋我第一次入去飲🥤係叫咗佢哋嘅「渣男手打檸檬茶」🤣 因為個名都幾特別 所以就帶咗一杯飲落去又真係幾好飲 ✨✨唔似得平時出邊飲紙包檸檬茶咁多糖係飲得出無添加🍃 嗰陣我仲加埋水晶幾有趙口 煙煙韌韌唔會太酸 都唔會太甜(可以選擇正常半甜少甜)不過就係太多冰🥹🥹 。。。 如果少番啲冰就更加Perfect池不過飲完係涼爽嘅🥴🩵之後做另外個friend話青瓜口味重正咁第二次去買又試吓「青瓜檸檬茶」🥒黐線佢裏面好多青瓜🥒🥤裏面有好似教咗少少薄荷葉青瓜檸檬個味道 又幾夾個喎✨成杯野勁清新🩵🍋之後我每次都係嗌「青瓜檸檬茶」😂不過每次都會間唔同嘅配搭水晶 寒天 椰果 ✨✨🩵 我每次都想試吓唔同嘅飲品但係就係每次都會嗌「青瓜檸檬茶」😂😂😂下次真係要試下其他味
最近有一間新開嘅台式手搖飲品

飲落去又真係幾好飲 ✨✨
唔似得平時出邊飲紙包檸檬茶咁多糖
係飲得出無添加🍃 嗰陣我仲加埋水晶
幾有趙口 煙煙韌韌
唔會太酸 都唔會太甜(可以選擇正常半甜少甜)
不過飲完係涼爽嘅🥴🩵

下次真係要試下其他味
青瓜一檸檬茶
青瓜一檸檬茶
2023-06-25 1420 瀏覽
近日內地茶飲陸續開設於香港,原來旺角新開100%手打香水檸檬茶林香檸都是在國內有超多分店,仲有自設香水檸檬果園~~店內設有打卡位,店外亦有少量座位呢度標榜每杯新鮮即叫即 100%純錘打製造!特選果味濃郁、香味獨特香水檸檬成份主要香水檸檬果肉、果汁、茶同冰,只能選甜度,不能走甜,最多只可三分甜,另外亦是不能去冰!鴨屎香檸檬茶 $32個人最喜愛這款,鴨屎香茶底香味獨特,配搭香水檸檬好清新好夾!青瓜檸檬茶 $32如喜歡飲蔬果茶,青瓜口味係最清新消暑!白桃檸檬茶 $29白桃同檸檬開頭以為會好奇怪,點知白桃香味突出,亦唔會蓋過香水檸檬,仲飲到淡淡茶味,都幾推介!

林香檸都是在國內有超多分店,仲有自設香水檸檬果園~~

店內設有打卡位,店外亦有少量座位

呢度標榜每杯新鮮即叫即 100%純錘打製造!
特選果味濃郁、香味獨特香水檸檬

鴨屎香檸檬茶

青瓜檸檬茶
如喜歡飲蔬果茶,青瓜口味係最清新消暑!

白桃檸檬茶
2023-06-23
  • 鴨屎香檸檬茶
2023-06-24 54 瀏覽
發現旺角最近開咗唔少新店,而呢間都唔例外!小店主打多款健康手打檸檬茶,搭配唔同口味混合而成,用上鮮果而且無添加,罪惡感大大減低!價錢十分親民化,20幾蚊就買到一杯飲品依家都好少見啦,可以一試😆同朋友一人一杯sharing,店員極度建議唔好去冰或走甜,就試試係咪真係好飲🤣 每杯檸檬茶都係新鮮製造,即叫即整,100%純錘打出嚟~ 三杯嘅茶同冰嘅份量呈現黃金比例,無想像中咁甜,果然無介紹錯🥺 檸檬茶用上特選香水檸檬,而檸檬果肉同果汁都係經過精細拉絲工藝「兩倒三拉」嘅茶混合而成~ 檸檬果味濃郁,酸度適中,黑金鴨屎香味道好鮮、虎虎生椰比較甜,同時散發著獨特嘅椰子香氣,青瓜飲落清新,適合熱天💕 本身見好多人要等一段時啦但估唔到整嘅速度都好快~

2023-06-22 81 瀏覽
發覺每一年流行嘅嘢都唔同,早幾年就係珍珠奶茶熱潮,今年開始變到係檸檬茶熱潮🫣旺角已經開咗好幾間,等我都湊下熱鬧試吓先🤣今次試呢間林香檸,去到好多人排隊😂😍招牌手打檸檬茶 $28🫶🏻去到店員真係會爆打啲檸檬🤣🤣呢度嘅甜度全部最低只可以揀3分糖,其實呢個價錢算係幾抵飲!手打檸檬茶同平時茶餐廳檸檬茶真係有分別,個茶底會再澀啲,檸檬味好香,自己好愛!😍青瓜檸檬茶 $32🫶🏻雖然係3分糖,但呢杯飲落去真係甜咗少少🫢不過有青瓜喺入面真係fresh好多!完全係另一層次,而且仲食到少少爽脆嘅青瓜,想清爽啲嘅可以揀呢杯😊😍原諒檸檬茶 $32🫶🏻呢杯係用咗泰國香料茶底,個人最愛呢杯!!泰國味道出晒嚟,自己覺得有少少糯米香,好特別好有記憶點,飲完會想返轉頭再飲😎

😍招牌手打檸檬茶 $28

😍青瓜檸檬茶 $32

😍原諒檸檬茶 $32

2023-06-22 44 瀏覽
🌳招牌手打檸檬茶$28行過已經聞到好香嘅檸檬味🍋 原來因為佢地自設香水檸檬果園,選用特選香水檸檬 ,難怪咁特別!100%手打香水檸檬茶,用咗紅茶底,檸檬果味濃郁、酸度適中,香水檸檬嘅獨特香味,一試就愛上🥰經過黃金比例調配而成,每杯都係新鮮製造,我煲入邊仲見到有檸檬嘅碎👍🏻🌳鴨屎香檸檬茶$32鴨屎香即係烏龍茶底,呢杯選咗少甜,檸檬味會突出啲,但個人比較中意正常嘅比例🤣見到包裝寫住[一口上癮 ,人間清醒]又真係形容得幾好,夏天飲完好消暑🥵🌳白桃檸檬茶$29呢款係帶白桃味嘅檸檬茶,檸檬依然係主調,多啲果香味,又唔算太甜,比例幾好🍑🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.8/5🌼懶住去指數:4.8/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

🌳招牌手打檸檬茶$28

🌳鴨屎香檸檬茶$32

🌳白桃檸檬茶$29

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.8/5
🌼懶住去指數:4.8/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
2023-06-21 60 瀏覽
近排手打檸檬茶開始興起,好似當初既奶茶舖咁愈來愈多間,係呢啲天氣有時覺得飲下茶真係好過飲奶茶🤣 Fresh 啲又冇咁肥🫣 最近旺角都新開左一間——林香檸,佢哋既飲品都幾特別又多口味就買左兩款Top既試下!-🥢招牌手打檸檬茶真係望住d職員人手打檸檬再沖茶落去,令到檸檬茶更加香又唔假,佢哋既檸檬係用青檸,飲落比較清新😋 甜度冰度都叫左正常,飲佢原汁原味啱啱好!都唔會太酸,呢d天氣飲翻杯,解暑又解渴😚🥢鴨屎香檸檬茶一開始仲淋鴨屎會唔會好奇怪😂 飲落反而係比招牌手打檸檬茶既茶底更加香,略帶少少香茅味道,男朋友係咁話真係似鴨屎🤣 但無奈地我只係覺得好香🫣可能未見過唔知鴨屎咩味-見佢哋有幾款果茶即將推出都有啲期待😝 等佢岀左都要去試下!

🥢招牌手打檸檬茶

🥢鴨屎香檸檬茶
見佢哋有幾款果茶即將推出都有啲期待😝 等佢岀左都要去試下!
  • 招牌手打檸檬茶
茶同檸檬好夾,檸檬味好香,少少澀味,但係好味嗰隻問題係佢真係極多冰成杯都係冰,細細啖咁飲兩啖已經冇咗1/3杯。而且佢冰度冇得調校,已經固定好招牌手打檸檬茶$28一杯細杯(500mL嘅杯左右),最少有350mL係冰 完全唔知自己買緊冰定買緊檸檬茶不過論味道佢係好味嘅另外就係 佢有一款叫做渣男檸檬茶,冇做任何解釋,我排隊嘅時候聽到好幾個人都問呢樣嘢係咩(包括我自己都問咗)但係我覺得咁樣真係好浪費時間 大熱天時已經要排隊 仲要每個人都問嘢 雖然都理解,但係唔太明白點解唔喺餐牌寫清楚
茶同檸檬好夾,檸檬味好香,少少澀味,但係好味嗰隻
不過論味道佢係好味嘅
2023-06-13 126 瀏覽
行過旺角 路經依間好搶眼既黃色飲品店。細睇下 原來係近期大熱既手打檸檬茶店🍋 手打檸檬茶係近排興起 打低流行左幾年既珍珠奶茶店🧋 佢特別既並非一般檸檬茶 而係以香水檸檬 用人手打出味道 唔係香精整成 感覺上係似健康啲既😋🤣🤣Menu上有唔少唔同口味既手作檸檬茶,名字也相當特別🍋 有「渣男手作檸檬茶」 、「原諒檸檬茶」等等,就咁睇依啲名真係唔知咩黎 依個時候真係識英文既重要性/非社恐人士既重要性 😂😂叫左「原諒檸檬茶」($32) (Thai Lemon Green Tea) 不得不提 泰式綠茶底都係最近大熱門。而我就第一次試 。 外表綠油油咁 有啲疑惑咁既樣係咪真係好飲😅 但飲落去 係勁清新既檸檬香 伴隨著有啲似…糯米香咁(?) 因為怕酸 所以就依左正常既甜度 事實證明係冇簡錯😋 因為依個甜度係岩岩好 但是冰度是無法少的 但因為現時天氣幾熱 所以正常冰量是ok的。 現時買飲品仲會有印仔卡 買夠一定數量仲會獲贈免費飲料

原諒檸檬茶

現時買飲品仲會有印仔卡 買夠一定數量仲會獲贈免費飲料
10 分鐘 (堂食)
原諒檸檬茶
2023-06-09 144 瀏覽
今日放工後,同朋友行街見到小紅書火紅推介嘅內地廣東打卡網紅必飲店——————林香檸💞 💕💕💕滿心期待試試網紅店,我特登叫咗1杯招牌手打檸檬茶🍋🥤,試一試招牌之手作,嘩嘩嘩嘩!飲咗一啖之後,心諗點解杯野咁甜嘅?!😰😰😰仲要係死甜嘅,茶底無黎味道,好似飲緊水咁!而且半杯都係冰,啲冰仲要唔識溶咁,嚇死人咩!🥶🥶🥶飲咗兩啖頂唔順,太甜了,放棄咗!一次貪新鮮試過就夠了,不會再回頭買多次了🥲🥲🥲👎🏻
2023-06-09
5 分鐘 (外賣自取)
2023-06-07 113 瀏覽
比起另一間呢間好飲好多!檸檬多,茶味夠濃。上星期買過兩次今日去買已經推出左吸印仔飲得多就送返杯比你!New promotion good job! I have chose half sugar and taste just right!
2023-06-07
3 分鐘 (外賣自取)
2023-06-05 157 瀏覽
叫咗杯渣男檸茶,半糖,青檸同茶都勁香!係真係好清新好好飲,不過轉個灣未行到百老匯戲院已經飲晒,大約飲咗三啖左右,個杯就淨返全滿嘅冰同檸檬……啲冰真係多得好誇,見到佢倒茶係落咗大約一個半至兩個shot glass咁上下份量嘅茶…..又聲稱因為手搖所以冇得少冰(間間珍奶都手搖架啦)….所以….正常嚟講就真係未必有下次….但係又想試下佢個陳皮檸檬茶,所以再能都會落搭多一次,但如果啲冰都係咁多就真係冇下次了