可以mk呢間無tst 個d咁好..等我之前睇左食評咁想去......佢d 3文魚壽c就好靚..好食..但點解d刺生就咁難食...炸壕.....我平時係食壕架..但唔食生咁解..但我未食過咁難食...佢入面好酸...好苦..嘩....我真係差d嘔左...炸物一般....燒個d好多係焦焦焦.....黑哂..食唔到雪糕好食!!另外..柑桔飲品好飲!!!不會再去!

炸壕.....我平時係食壕架..但唔食生咁解..

但我未食過咁難食...佢入面好酸...好苦..嘩....

我真係差d嘔左...

炸物一般....燒個d好多係焦焦焦.....黑哂..食唔到

雪糕好食!!

另外..柑桔飲品好飲!!!

不會再去!
一般
好靚..但無味
一般
炸壕食到我嘔..
係紫色..但焦哂..我點食呀??
好食的
好食的
  • 甜蝦壽c.3文魚壽c.芝麻雞翼..
2009-10-02 15 瀏覽
今天晚上和屋企人 一起到這家吃飯點了所有魚生 只有三文魚還可以其他的不是有怪味就是太鞋口 令人失望燒物以蝦最好 其他都算普普一品料理 無啥驚喜氛圍還是尖沙嘴好 有日本小酒館的味道 老闆也很親切
今天晚上和屋企人 一起到這家吃飯
點了所有魚生 只有三文魚還可以
其他的不是有怪味就是太鞋口 令人失望

燒物以蝦最好 其他都算普普
一品料理 無啥驚喜
氛圍還是尖沙嘴好 有日本小酒館的味道 老闆也很親切
2009-10-02
2009-09-28 6 瀏覽
好食! 日式放題有這樣的水準非常不錯, 有驚喜! 刺身屬一般, 但爐端燒比想像中好, 貴價點的牛舌, 羊架也足料提供, 讚~ 環境ok的, 但toliet扣很多分服務週到, 是上菜慢了點, 沒有漏單情況刺身 - ok, 比一般放題好爐端燒 - 很不錯, kidney, 軟骨, 牛舌都很好食, 雞亦, 冬胡咸了點啤酒asahi任飲其他都屬ok

環境ok的, 但toliet扣很多分

服務週到, 是上菜慢了點, 沒有漏單情況

刺身 - ok, 比一般放題
啤酒asahi任飲
其他都屬ok
2009-09-19
(非會員)
炸蠔 - 很鮮味, 必食 燒蝦 - 很美味, 朋友食咗十隻燒雞軟骨, 雞腎, 多春魚, 翠玉瓜, 紫心番薯, 冬菇, 芝麻雞翼...幾乎所有燒物都好食魚生 - 我們只吃三文魚的, 頗新鮮, 厚切天婦羅 - 炸粉有點硬雪糕 - 綠茶, 芝麻, 紅豆, 菠蘿...可以一吃飲品 - 汔水, 日本啤酒 , 菊花蜜, 金桔檸檬蜜, 玫瑰茶, 薑茶...飲個夠!!!
炸蠔 - 很鮮味, 必食

燒蝦 - 很美味, 朋友食咗十隻

魚生 - 我們只吃三文魚的, 頗新鮮, 厚切

天婦羅 - 炸粉有點硬

雪糕 - 綠茶, 芝麻, 紅豆, 菠蘿...可以一吃

• 炸蠔
  • 燒蝦
  • 芝麻雞翼
2009-09-22 16 瀏覽
果日係星期五,同個fd二個去食日本野,間野簡直係性別歧視,我同我fd都係男人.明明我地到咗等位,但後來有二位女士來咗.無預約,但又早過我哋入先.果時門口只有我哋同個兩位女士,但又俾佢哋入先.好唔公平啊d魚生麻麻,唔太新鮮 羊扒都算ok,雞軟骨好難食雞翼ok,不過太多鹽服務態度唔多好,叫極到無反應€

服務態度唔多好,叫極到無反應€
2009-08-21
2009-09-12 20 瀏覽
松屋已經比我食到爛了...試過銅鑼灣..試過尖沙咀的..今次試旺角新開張的論裝修環境旺角這間是最好最靚的不過就好細...銅鑼灣的最大..不過而家銅鑼灣環境已經好唔乾淨了...成日成地下都係垃圾 食物同樣都係個3張紙..速度都上得算快.. 飲品就多左維他盒裝綠茶同埋好似有新出的汽水.. 最好味依然係我最愛的豬大腸串燒..他的豬大腸串特別好味呢..服務員同樣服務周到...換碟換得勁快..一見你個碟有垃圾就即刻同你換...值得一讚...最差是咁大間餐廳廁所得一格...要排隊等好耐呢..是晚星期六...全場坐滿..各位記得訂位了...

不過而家銅鑼灣環境已經好唔乾淨了...成日成地下都係垃圾

食物同樣都係個3張紙..速度都上得算快..

飲品就多左維他盒裝綠茶同埋好似有新出的汽水..

最差是咁大間餐廳廁所得一格...要排隊等好耐呢..

是晚星期六...全場坐滿..各位記得訂位了...

我最愛的豬大腸串
炸豆腐
這間是日本生啤的啊
2009-09-05
我最愛的豬大腸串
炸豆腐
這間是日本生啤的啊
2009-09-11 18 瀏覽
em bb仔 雖說沒甚麼$$都和我去吃.因為我生日, 之前和bb吃過很hapi, 所以要再吃呢都餓了一會兒.一去到即點點點! bb仔狂畫吧.雞軟骨都是一向的美味, 前前後後個人包辦5串之多, 腍中又有爽, 爽中又有骨髓, 表面又有少量鹽, 更富滋味.雞腎則太un, 咬到牙都軟, 不要吃了.有樣叫牛頸脊, 但un得很, 不好很.羊扒都很美味, 因為不會淡然無味, 反之, 羶香撲鼻, 入口香濃.em兒也很喜歡, 吃得連錫紙包裝也掉了.蝦天婦羅, 雖稱炸物, 外粉不算太厚, 內裏的蝦, 鮮甜香滑.em豬兒最愛.魚生刺身少不免, 三文魚本人吃了不少.bb仔最愛劍魚腩, 但我不喜其un處, 難以下嚥馬刀貝倒挺爽口, 惟味道欠奉.吞拿魚亦非佳作.生日還有七折, 可說是相當划算.很開心的一餐.但提示各位不要在放題前喝珍珠奶茶, 否則像em兒一樣, 吃了一會便有點飽意
em bb仔 雖說沒甚麼$$都和我去吃.
因為我生日, 之前和bb吃過很hapi, 所以要再吃呢

都餓了一會兒.
一去到即點點點! bb仔狂畫吧.

雞腎則太un, 咬到牙都軟, 不要吃了.

有樣叫牛頸脊, 但un得很, 不好很.
em兒也很喜歡, 吃得連錫紙包裝也掉了.

em豬兒最愛.

魚生刺身少不免, 三文魚本人吃了不少.
bb仔最愛劍魚腩, 但我不喜其un處, 難以下嚥

馬刀貝倒挺爽口, 惟味道欠奉.
吞拿魚亦非佳作.

生日還有七折, 可說是相當划算.
很開心的一餐.

2009-09-10
2009-09-11 6 瀏覽
三文魚十分腥..剌身極度唔新鮮..豬大腸串燒有屎味..好似未洗乾淨咁..雞軟骨有gas味..十分差..明明叫一串點知不停咁樣黎..服務態度差..
三文魚十分腥..剌身極度唔新鮮..
豬大腸串燒有屎味..好似未洗乾淨咁..
雞軟骨有gas味..十分差..明明叫一串點知不停咁樣黎..
服務態度差..
2009-08-30
今晚老公同我慶祝生日,我揀去松屋~上次去過 TST 店,被 D 串燒吸引,成日講住要再去食!!串燒推介~~ 雞軟骨:只係落少少鹽,好香、有少少咬口,真係好正! 雞翼:"界"開先串黎燒,成隻都入味,燒到乾乾地,有少少脆口 車厘茄煙肉卷:煙肉夠香,車厘茄微熟岩岩爆開,咬開入面暖暖地個人認為麻麻地既~~ 蝦:其實真係好大隻,呢個 SIZE 真係好抵食,不過覺得有少少霉,同腥腥地 (天婦羅蝦就好好食!!!) 蒜頭:上檯真係好香,不過一咬覺得好辣,唔知係咪因為半生熟? 豬大腸:太.... 肥..... 好漏好漏... 好彩一串只係得 3 舊樣樣都試下,2 個人夾埋食左成 40 串啊~~另外好值得試下~~ 金菇牛肉卷:牛肉少金菇多,索埋 D 汁,非常美味! 推介!!! 蝦天婦羅:粉厚左少少,不過因為即炸,真係好香~ 蝦都幾大隻! 刺身:三文魚、馬刀貝最好食! 菠蘿雪糕:有 d 果肉幾 fresh! 紅豆就唔係好夠香~維他鮮綠茶任飲,可以消滯!! 嘻!!我唔係熟客,都覺得 D 侍應好好,隔離果檯唔知係咪好趕時間,點完咩都催一次,侍應無表現不耐煩,仲真係次次都會返轉頭覆返佢要等幾耐,好欣賞!!環境
今晚老公同我慶祝生日,我揀去松屋~

串燒推介~~
雞軟骨:只係落少少鹽,好香、有少少咬口,真係好正!
雞翼:"界"開先串黎燒,成隻都入味,燒到乾乾地,有少少脆口

車厘茄煙肉卷:煙肉夠香,車厘茄微熟岩岩爆開,咬開入面暖暖地

個人認為麻麻地既~~
蒜頭:上檯真係好香,不過一咬覺得好辣,唔知係咪因為半生熟?

樣樣都試下,2 個人夾埋食左成 40 串啊~~
另外好值得試下~~
金菇牛肉卷:牛肉少金菇多,索埋 D 汁,非常美味!
推介!!!
刺身:三文魚、馬刀貝最好食!
菠蘿雪糕:有 d 果肉幾 fresh! 紅豆就唔係好夠香~

維他鮮綠茶任飲,可以消滯!! 嘻!!

環境 OK,檯與檯之間迫左 D,太 close了,不過都明白在商言商,人家開門做生意都想入多 d 客、搵多 d 錢既~

Toilet 就真係比較差,好細好窄,地下又好濕,覺得好污糟!!
好多選擇,樣樣都好味
2009-09-10
好多選擇,樣樣都好味
  • 串燒
2009-09-08 3 瀏覽
最值一讚係員工服務態度好 "得" , 唔駛叫, 自動自覺幫你收碟斟茶, 證明經常留意住d 客, 有heart !! 個侍應亞頭見你點刺身, 仲好大方地主動建議 : " 不如嚟個刺身併盆先丫! " 好nice. 落單的食物每次上到足, 無話好似有d 店o甘係8 折上菜, d 食物味道亦甚 "得", 尢其係燒牛脷, 同炒野菜, d 牛脷燒到o岩o岩 好, 食落好juice, 又有口感, 炒野菜調味恰到好處, 冇話太咸或唔夠味, 份量亦好足. 另外, d 刺身唔會好似其他店o甘切到細細舊, 咬落口感十足. 特別推介一定要點只刺身,叫馬刀背, 因為比較少見, 唔係間間日本料理有得食. Happy hour 去價錢最抵食, 加埋一$160 有找.唯一要彈係冷氣過大, d 食物一上枱無耐就凍晒.

唯一要彈係冷氣過大, d 食物一上枱無耐就凍晒.
$151 (其他)
紀念日
  • 燒牛脷
  • 刺身併盆
記起我一家上次數星期前光顧,除了食物尤其是燒物如雞軟骨、燒雞腎和雪糕好味外,還有侍應服務態度良好,特別是男侍應SAM,印象深刻。我一家今晚再去,仍能保持食物水準,更抵讚又是侍應的服務,今晚另一位男侍應謝先生,他全程殷勤款待,有禮熱誠,跟單萬無一失,令我們享受了一頓難忘的自助晚餐,所以下次會再去。周
,還有侍應服務態度良好,特別是男侍應SAM

2009-09-05
生日
  • 雞軟骨、燒雞腎和雪糕
2009-09-03 17 瀏覽
其實想食松屋好耐好耐好耐.位置不算太闊,但尚可接受.主要分刺身,燒物,和食,甜品,飲品.刺身方面,鮑片最抵食,記著不用再點醬油喇~另外魷魚,還有一個什麼"刀背"之類的都特別新鮮.和食,金菇牛肉卷比一般日式店都好,除了因為肥牛厚度適中,金菇菜亦處理得很理想,不會一大堆完全咬不開.大蝦外殼很咸,所以咬開起來很麻煩,蝦肉一般,幸好至少不"梅".........想起,天婦羅的蝦,倒是很爽口彈牙,但粉就太厚了.炸蠔麻麻,又是太厚粉..........每人最多試1舊好了.芝士蝦卷倒是有很多其他的綠色配料,和想像的出入太大.海鮮卷,又是一味只有"炸",吃不到什麼出來.燒物來說,雞腎印象最深刻!而且每粒大小平均,記住要食!飲品款式還可以,由於冷氣頗凍,除了第一杯後,都叫了熱飲~甜品只有雪糕,可以不試,,試了波蘿及紅豆.總結來說,燒物(串燒)的火候做得不錯,必需加陪留意,刺身則集中選幾款,和食就隨意.普遍味道都不錯,但不要一下子order太多,因為確實是即叫即煮,不要浪費其新鮮及滾熱辣的苦心.
其實想食松屋好耐好耐好耐.

位置不算太闊,但尚可接受.
主要分刺身,燒物,和食,甜品,飲品.

芝士蝦卷倒是有很多其他的綠色配料,和想像的出入太大.
海鮮卷,又是一味只有"炸",吃不到什麼出來.

燒物來說,雞腎印象最深刻!而且每粒大小平均,記住要食!

飲品款式還可以,由於冷氣頗凍,除了第一杯後,都叫了熱飲~

甜品只有雪糕,可以不試,,試了波蘿及紅豆.

,不要浪費其新鮮及滾熱辣的苦心.
刺身和串燒大多重質不重量
大蝦幾難咬開,但尚算值得
推薦雞腎
其實不應一下子order咁多
天婦羅蝦幾厚粉,但所選之蝦質素其實不錯
2009-08-31
紀念日
刺身和串燒大多重質不重量
推薦雞腎
  • 串燒雞腎
(非會員)
2009-09-03
我同朋友去.今次係第一次係度食野款式其實唔係好多,得3張紙煙肉車厘茄.牛舌、雞翼也不俗雞軟骨腸,脆脆地,口感幾得意魚生但款式不太多,好像是四.五款三文魚刺身真係好新鮮肥美重有和食蝦天婦羅, 非常有水準, 食得出係鮮蝦芝麻雞翼超鬆化另外新加入的焗三文魚果然名不虛傳那簡直是完美無敵的美食代表想不到咁普通焗三文魚 點解可以超滑鮮味仲有飲品是免費選擇多個晚老闆比張VIP折咭話下次再來送正野呀這間我一定會再來的
我同朋友去.今次係第一次係度食野
款式其實唔係好多,得3張紙
煙肉車厘茄.牛舌、雞翼也不俗
雞軟骨腸,脆脆地,口感幾得意
魚生但款式不太多,好像是四.五款三文魚刺身真係好新鮮肥美
重有和食蝦天婦羅, 非常有水準, 食得出係鮮蝦
芝麻雞翼超鬆化
另外新加入的焗三文魚果然名不虛傳那簡直是完美無敵的美食代表
想不到咁普通焗三文魚 點解可以超滑鮮味
仲有飲品是免費選擇多
個晚老闆比張VIP折咭話下次再來送正野呀
這間我一定會再來的
2009-08-31
約咗舊同事食飯,去咗旺角松屋,因其中一個同事仔食過竹屋話好正,又成日聽人講尖沙咀松屋好味,於是見佢旺角開咗新店就試吓啦!去到先嚟包鮮綠茶,跟住就急不及待叫嘢食。佢哋有串燒、剌身、壽司、天婦羅同雪糕等,但款式就不太多,例如剌身只得六、七款,天婦羅得四、五款咁啦。剌身三文魚新鮮,壽司甜蝦唔得,唔新鮮仲有小小苦味、天婦羅蝦皮厚唔黏身無味,蕃薯都幾甜,芝麻雞翼好味,夠稔,如果多 d 芝麻香就更好,其他串燒如雞軟骨、雞翼、粟米等都ok。本人推介 ~~~ 燒羊架,一向對羊肉感覺一般,可以食可以不食,我見到隔離枱叫咗好似幾正,我就叫兩件食吓,果然幾得,燒到外面乾乾哋好香口,但咬落裡面充滿肉汁,唔會乾爭爭,羊肉亦唔羶,很少食到咁合我意既羊架,四個人我只叫了兩件,但其餘既同事仔都話唔食,於是我可以食晒兩件,yummy:)總括呢間選擇都算 ok,剌身同壽司不過不失,最掂就係羊架同串燒啦~~最後還有雪榚,只有三款,綠茶太淡,紅豆太甜又無乜經豆味,最好係芝麻味,好香又唔太甜。侍應大多後生仔,招呼一般啦……
去到先嚟包鮮綠茶,跟住就急不及待叫嘢食。
侍應大多後生仔,招呼一般啦……

2009-08-23 12 瀏覽
琴晚一行6人去松屋食宵夜buffet ( 9-12時段)入到去,已經見有好多人~就知道應該無選擇錯誤. 之後,我地立即order大家既心頭愛~service好好,收碟/落order都好快~而D野食都好好味. 真係好正. 我諗下次都會再去食過
2009-08-22
$169 (宵夜)
刺身比起燒物差小小.不過都好味
天婦羅真係好好味 :P