2010-11-06 36 瀏覽
我有位中學朋友C同我係同一日生日嘅,本來啱啱過咗嘅哩個星期五約好咗同一班中學朋友一齊食晚飯,順便當係預祝我哋兩位嘅生日。可惜嘅係我嗰日公司有重要嘢做,所以我去唔到......無計啦,唯有同朋友Y講聲SORRY,我去唔到囉,叫佢哋食得開心啲啦!嗰日我成零晨12點先走得人,好彩無叫佢哋等我咋,如果唔係自己慶祝唔成仲掃埋人慶添......經過嗰一日,我成個人散晒,瞓極都好鬼倦........今日女友買咗個蛋糕同我慶祝,係東海堂新出嘅流心芒果蛋糕,真係好好味呀~ 多謝女友!!!!!!!!!

經過嗰一日,我成個人散晒,瞓極都好鬼倦........

好味道呀!

真係流心ga!!!~

多謝女友!!!!!!!!!
2009-06-28
外賣自取
其他
好味道呀!
真係流心ga!!!~
2010-03-07 54 瀏覽
由於昨天女友正日生日,大家都有事忙,未能為她慶祝,所今日就一早預備好蛋糕俾個surprise女友,同佢補祝返!一大早就去咗東海堂揀蛋糕,見到哩個blueberry cheese cake,覺得個賣相幾靚,而且應該幾好味,於是就揀咗哩個嘞!店員很有禮貌,仲主動幫我插埋個生日牌入去~哩個cheese cake,上層係提子味啫喱,很有彈性,增加了口感,跟住係一層滑滑的cream cheese,味道不會太濃,而且cream cheese夠細滑,一點先膩的感覺也沒有。然後最後一層就係藍莓同蛋糕,肉眼能看見蛋糕內有籃梅的果肉~一個蛋糕有齊三重不同口感,good good!!!!
由於昨天女友正日生日,大家都有事忙,未能為她慶祝

店員很有禮貌,仲主動幫我插埋個生日牌入去~

一個蛋糕有齊三重不同口感,good good!!!!

blueberry cheese cake~
2010-02-06
其他
生日
blueberry cheese cake~
2009-12-18 86 瀏覽
一個補記o既食評,不過依家好似無再出喇今年大佬o既生日蛋糕,就係東海堂o既北海道牛乳芝士蛋糕有恆生卡就一百零幾蚊一個上面係白朱古力,中間係芝士蛋糕,餅底係oreo 。總共幾個層次,食落好好好好香甜唔漏,真係有o的牛奶味,芝士應該較少唔搶味。好香滑好想再食!
一個補記o既食評,不過依家好似無再出喇
今年大佬o既生日蛋糕,就係東海堂o既北海道牛乳芝士蛋糕

有恆生卡就一百零幾蚊一個
2009-09-30
2009-09-08 17 瀏覽
友人買了東海堂既流心芒果蛋糕預祝本人生日.單從外觀上已經覺得好靚,好吸引 外層滿佈芒果肉塊,切開後裡面有層芒果味既慕絲, 而最內層是有芒果肉粒既流沙汁,整個蛋糕既芒果肉都好好味, 好香甜, 同好軟滑用恆生 enjoy card 8折
友人買了東海堂既
流心芒果蛋糕
預祝本人生日.

單從外觀上已經覺得好靚,好吸引

外層滿佈芒果肉塊,
整個蛋糕既芒果肉都好好味, 好香甜, 同好軟滑

用恆生 enjoy card 8折
2009-09-06
$118 (其他)