2014-12-05 10899 瀏覽
以前重新裝修前成日黎過食幾次,都覺得唔錯,幾好食,款式多。空間間隔得唔錯,坐得好舒服。但今次黎真喺幾失望。一上到去見到同以前唔同曬裝修已經心知不妙,可能因為太耐無黎。不過都訂咗位,唯有照試。先講空間。以前每張枱都間隔得好好,好似每張枱都喺一間房咁。但依家裝修完之後,少咁咗啲板,好似開放咗啲咁。不過問題唔算大,還可接受。但嘢食方面真喺好失望。首先選擇少,燒嘅得番大概29樣選擇,而且已經包括魚,牛,雞等果啲大路嘢。每碟嘅份量又少又碎又薄。明顯無認真調味處理過。總括黎講,水準已經大不如前。食緊嘅時候見到好多都喺外國/講普通話嘅遊客。我同家人都認為佢因為裝修後主力做遊客生意,水準下降咗啲。

2014-12-05
2014-09-02 14412 瀏覽
好久都無成班朋友一齊出來啦,出得來當然想無拘無束咁傾計啦!但又怕太大聲會嘈到隔離枱……誰知比我搵到依間韓燒。我認我地成班講野係幾大聲,訴苦個時有時仲會講粗口……所以有時比隔離枱望望下。之不過依間唔同,如果你比較多人,又有預先訂位,佢比包箱你坐,私隱度極高!講野幾大聲,都真係唔怕比其他人望望下啦!講完環境,就講下食物方面,佢地點餐係要寫紙的,所以有時都唔會怕自己夾會夾得太多。味道都幾好,而且有汽水任飲!唯獨食物單一化,選擇性太少,如果多啲選擇會更好!
好久都無成班朋友一齊出來啦,
出得來當然想無拘無束咁傾計啦!
但又怕太大聲會嘈到隔離枱……
誰知比我搵到依間韓燒。

我認我地成班講野係幾大聲,
訴苦個時有時仲會講粗口……
所以有時比隔離枱望望下。
之不過依間唔同,
如果你比較多人,
又有預先訂位,
佢比包箱你坐,
私隱度極高!
講野幾大聲,
都真係唔怕比其他人望望下啦!

講完環境,
就講下食物方面,
佢地點餐係要寫紙的,
所以有時都唔會怕自己夾會夾得太多。
味道都幾好,
而且有汽水任飲!
唯獨食物單一化,
選擇性太少,
如果多啲選擇會更好!
#milk
2014-08-28
2014-08-29 12069 瀏覽
呢晚特地來韓燒,係為左同2個老友慶祝生日,搵到呢間係因為之前係樓上打邊爐,不如下次去韓燒唔好又打邊爐喇,所以咪來呢到囉....未試過呢間嘛。是晚Book左 1915,任點任食每位 $179,限時2小時,我地上到去都仲有位唔使等,坐耐D已經開始有人等位,相信就算Book左位都未必會有位添,好彩呢晚我地早食啫。坐低就見到張點菜紙,原來真係"任點任食",一張紙仔搞惦,我地一人5人點左2輪都已經冇乜野好再點....睇落好似好多野食揀,其實真係唔太多,飲品要另外叫也需加一收費。我最鍾意食泡菜,可惜呢間韓燒冇乜,前菜係多,但唔夠韓國囉.....青瓜﹣微酸幾爽但唔夠凍。粉絲﹣唔係韓國粗身果款,係彈牙嘅,但比較油大豆芽及芽菜仔﹣雖然2款都冇乜味但好爽口,夠清新囉。泡辣蘿蔔﹣呢個最正喇!酸辣夠爽脆,可惜唔夠辣啫。椒鹽雞翼﹣雞翼好大隻,冇雪味冇腥味也唔鹹係有少少油,不過唔熱唔凍就麻麻咯。滷水雞腎﹣正!!食落爽口又夠稔,易嚼唔韌!!!八爪魚仔﹣都算大粒,冇雪味唔腥,食落彈牙幾好𡁻。炸咖哩角﹣薄脆少少油膩,好有咖哩味但唔知係乜野餡。炸春卷﹣唔脆比較油膩,可以唔理。石斑魚﹣真係一塊塊白雪雪,燒完之後乾身冇乜魚味
青瓜﹣微酸幾爽但唔夠凍。
粉絲﹣唔係韓國粗身果款,係彈牙嘅,但比較油
大豆芽及芽菜仔﹣雖然2款都冇乜味但好爽口,夠清新囉。
泡辣蘿蔔﹣呢個最正喇!酸辣夠爽脆,可惜唔夠辣啫。
滷水雞腎﹣正!!食落爽口又夠稔,易嚼唔韌!!!
八爪魚仔﹣都算大粒,冇雪味唔腥,食落彈牙幾好𡁻。
炸咖哩角﹣薄脆少少油膩,好有咖哩味但唔知係乜野餡。
炸春卷﹣唔脆比較油膩,可以唔理。
石斑魚﹣真係一塊塊白雪雪,燒完之後乾身冇乜魚味當然唔腥啦,仲有點似魚乾添 XD
青口﹣冇雪味較細隻,燒完食咯冇青口味添。
牛肋骨、豬排骨、牛肉豬肉﹣好原始的味道.......其實有冇調味過呢?
牛脷﹣薄身,大小剛好,燒完幾香,薄切唔韌有油香。
烤五花腩肉﹣燒完好香又唔油喎。
烤魷魚﹣好大舊,唔好燒咁耐,會過韌好難𡁻,味道OK啦。
粟米﹣職員特地走埋來問我地要唔要試,新鮮熱辣辣,真係香甜爽口。
腐竹糖水腐竹都算多,綿滑頗甜。
花奶涼粉﹣我走花奶,浸住涼粉的糖水超甜....救命!
其實以每位 $179來講,唔好話要超值喇,我係覺得質素同價錢唔成正比添,有得揀我寧願去漢和自己出去揀自己拎野食好過,不過我嘅朋友就鍾意"任點任食"唔使自己拎囉。
不過佢地都覺得呢間D肉款款都冇乜味嘅。
燒完哂,較好時間要係埋單前切埋蛋糕,職員幫我地執好哂枱清潔哂先遞上蛋糕,呢方面要讚讚職員,服務都幾好。
食埋蛋糕啱啱好2個鐘,埋單走人。
呢餐5人連加一服務費 Total食左 $985
2014-08-25
慶祝紀念
生日
2014-08-24 10765 瀏覽
I came here for dinner on a Wednesday night around 7PM and we were seated promptly and there were hardly any patrons there at this time. I have been here previously on a saturday night at 9PM and there was a long wait to be seated. Kim Mi is a decent Korean BBQ with many options. It's $158 per person and it includes unlimited food and drinks. They have very nice appetisers such as Kimchi, sweet and sour cucumbers and ginseng soup. I really liked the octopus and the grouper slices. Some of their
Kim Mi is a decent Korean BBQ with many options. It's $158 per person and it includes unlimited food and drinks. They have very nice appetisers such as Kimchi, sweet and sour cucumbers and ginseng soup. I really liked the octopus and the grouper slices. Some of their cuts of pork are a bit fatty, however, their lamb is leaner and very flavourful. They also have grilled corn and other cooked items. I didn't order any of the other cooked items, but I did order the grilled corn and it was fresh and delicious.
The waiters are not very friendly here and don't go out of their way to help you. Yet, they are efficient enough in bringing your order and taking away used plates.

2014-08-13
2014-07-27 10323 瀏覽
名廚美食豬腳係薑醋版既,炆得非常軟稔可口,夠哂入味豬皮柔軟又夠清潔,膠質好重,充滿骨膠原既感覺不禁食了幾件,都唔會覺得油膩,甜醋不會太稠身,甜甜酸酸甚是開胃滷水雞腎食落算爽口,稔身易嚼不過韌係幾入味既,當小食食都好香口人蔘雞湯入面真係有dddddddd蔘碎條既但湯……飲落去真係唔覺有蔘味囉,不過一早預左所以唔係咩開心大發現雞湯底……說實話連雞味都唔覺有,再見//豆腐湯係清既,冇辣,又唔濃味豆腐同湯料都俾得多,但豆腐得個滑字而冇豆味……算啦//炸蕃薯炸得好脆,但外皮略嫌太油膩了蕃薯味道清甜,纖維絲不多,綿軟香甜泡菜肉餅餅底厚身,外脆內軟,味道微微酸辣甚是開胃沒有細看餅既結構,唔多覺有肉,但食落唔會好膩煎蔥餅餅皮厚身軟糯,外皮帶點焦香帶點脆度但……認真佢叫蔥餅唔係叫大餅?蔥……係邊?我搵得你好苦;^(炸咖哩角薄脆不膩,不過講真唔知佢係咩餡真心好薄,係薄到入面有咖哩味,但餡係冇存在感既椰汁糕有聞幾係野……至少我係吞得落既椰香就算數唔講啦,佢糕身係好易爛好易斷開唔實身既食落有點黏稠感覺,甜度剛好,唔會太濃太甜膩,正常既腐竹糖水都足料既,聽我講點呢個做sweet ending大概會好過椰汁糕……
名廚美食
豬腳
係薑醋版既,炆得非常軟稔可口,夠哂入味
豬皮柔軟又夠清潔,膠質好重,充滿骨膠原既感覺
滷水雞腎
食落算爽口,稔身易嚼不過韌
係幾入味既,當小食食都好香口
人蔘雞湯
入面真係有dddddddd蔘碎條既
雞湯底……說實話連雞味都唔覺有,再見//
豆腐湯
係清既,冇辣,又唔濃味
豆腐同湯料都俾得多,但豆腐得個滑字而冇豆味……算啦//
炸蕃薯
炸得好脆,但外皮略嫌太油膩了
蕃薯味道清甜,纖維絲不多,綿軟香甜
泡菜肉餅餅底厚身,外脆內軟,味道微微酸辣甚是開胃
沒有細看餅既結構,唔多覺有肉,但食落唔會好膩
煎蔥餅餅皮厚身軟糯,外皮帶點焦香帶點脆度
炸咖哩角薄脆不膩,不過講真唔知佢係咩餡
真心好薄,係薄到入面有咖哩味,但餡係冇存在感既
椰汁糕有聞幾係野……至少我係吞得落既
椰香就算數唔講啦,佢糕身係好易爛好易斷開唔實身既
食落有點黏稠感覺,甜度剛好,唔會太濃太甜膩,正常既
腐竹糖水
甜度不算高,食落清清地
腐竹量多,綿滑至入口即化既地步
不過佢蛋花就有待改善,佢係會落到一大團咁:^0
整體黎講真係……一般般
我就唔會話有幾想再去架啦
服務普普通通,真係一dd員工咁,仲要係唔同時段佢地態度唔同
漏單呀唔記得野真係常事,但又未去到會鬧人咁既
(睇番以前有人講係度俾職員鬧,但如果講到係鬧既話我真係唔會忍……
少少耐性都唔想俾佢,老子也不是省油的燈就是了)
2014-07-27 8471 瀏覽
睇完電影Chef之後突然好想食肉(對不起地球,是我的錯,我有罪反正黎到旺角,不如去食韓燒啦咁多間可以揀:^)係MTR出到黎,咦係喎咁耐都淨係去梗果幾間,東大門見有朋友食過但冇親身試過咁就呢間啦:^)早到既時間冇咩人,雖然有d預約左,但我地都仲係有……包廂?XDDD感覺多左私人空間:^)同埋可以邊望住崔秀英邊食肉(做咩姐你……各式前菜青瓜微稔,唔夠凍:^(但清清地,加左醋酸酸甜甜都幾開胃魚蛋條甜中帶點點鹹味感覺唔會太甜膩,爽口不油粉絲唔係韓國果種粗身彈牙既,佢係幼條不過煮得剛剛好唔會太稔爛,味道亦可以,不算很油大豆芽同芽菜仔都好爽口,食落清新唔會話太重調味,亦未見過油:^)泡辣蘿蔔酸辣爽脆,辣得黎唔會嗆,夠入味蘿蔔充滿水分,又冇白蘿蔔本身既青澀味:^)咸魚仔十分脆口,易咀嚼唔會過韌過硬鹹中帶甜,作為小食係幾惹味可惜係佢好多都係好零碎,真係夾得起既只有寥寥數條/__>青菜其實係菠菜,清新不油膩,邊食肉邊清味蕾也無不可薯仔綿密可口,鹹甜既味道互相配合,減低膩滯感只係如果中意爽口薯既話就未必啱啦:^0椒鹽雞翼香脆惹味,調味得宜唔會過鹹雞翼好大隻,煮得夠入味,冇雪味冇腥味但表面有點兒油膩
睇完電影Chef之後突然好想食肉
(對不起地球,是我的錯,我有罪
反正黎到旺角,不如去食韓燒啦咁多間可以揀:^)
咁就呢間啦:^)
各式前菜
青瓜
微稔,唔夠凍:^(
但清清地,加左醋酸酸甜甜都幾開胃
魚蛋條甜中帶點點鹹味
感覺唔會太甜膩,爽口不油
粉絲唔係韓國果種粗身彈牙既,佢係幼條
不過煮得剛剛好唔會太稔爛,味道亦可以,不算很油
大豆芽芽菜仔都好爽口,食落清新唔會話太重調味,亦未見過油:^)
泡辣蘿蔔酸辣爽脆,辣得黎唔會嗆,夠入味
蘿蔔充滿水分,又冇白蘿蔔本身既青澀味:^)
咸魚仔十分脆口,易咀嚼唔會過韌過硬
鹹中帶甜,作為小食係幾惹味
可惜係佢好多都係好零碎,真係夾得起既只有寥寥數條/__>
青菜其實係菠菜,清新不油膩,邊食肉邊清味蕾也無不可
薯仔綿密可口,鹹甜既味道互相配合,減低膩滯感
只係如果中意爽口薯既話就未必啱啦:^0
椒鹽雞翼香脆惹味,調味得宜唔會過鹹
雞翼好大隻,煮得夠入味,冇雪味冇腥味
但表面有點兒油膩,都係食一隻兩隻就夠了:^|
燒烤美食
講真我覺得呢度既肉食都ok架
至少佢唔會起勢咁醃,搞到淨係食到有甜味
我知韓國本地都係好興醃到d肉甜甜地咁食,但問題係香港好多搞到冇哂肉味
食左d咩肉係完全唔會知,因為同一個味-__>
呢度既肉係真係有番少少肉香,肉汁原味咁,食落都冇咁甜膩啦
不過覺得佢地好多都漏,唔知無心定有意啦,點左兩輪青口真係半隻都冇上過-__
牛肋骨要點XDDD佢近骨既肉比普通位置好食少少
感覺軟稔嫩身,肉味算是香濃,同埋唔多脂肪位唔覺肥膩
八爪魚仔都幾大粒,食落彈牙有嚼勁,冇雪味冇腥味:^)
石斑魚感覺雪到好硬身一條咁
燒完之後係乾身,肉質不可說是嫩滑,但食落好爽口又唔腥
牛脷薄身,大小適中,牛肉味幾香
其實唔使燒好耐,脆口帶點焦香就最好
食落爽得黎有少少咬口,但又唔會太韌去到咬唔開既地步
豬排骨就麻麻啦……佢切個骨位有d難咬有少少界口
中間豬肉位燒完韌身要食到肉就更加困難了/__

2014-07-23 6794 瀏覽
訂左7點,去到佢話要等,照walk in 咁排隊。原來好多人都係訂左但等緊。之後,重點出現。有班人上到黎,九個人,話明無訂位。個知客安排佢地即時入座,而有訂位嘅繼續呆等。未食就一肚氣,同經理傾過,佢話今日忙喎,係咁喎,叫我再等下。唔使食都飽哂。 ,食左咁多年都照black list.
訂左7點,去到佢話要等,照walk in 咁排隊。
原來好多人都係訂左但等緊。

之後,重點出現。

有班人上到黎,九個人,話明無訂位。
個知客安排佢地即時入座,而有訂位嘅繼續呆等。

唔使食都飽哂。
,食左咁多年都照black list.
2014-07-20
30 分鐘 (堂食)
2014-07-06 7289 瀏覽
今日朋友拉大隊來左東大門,依到環境都算幾好,幾舒服既,不過抽風系統就好似一般喇,因為食完野成身都好大陣油煙味,不過都唔緊要喇先來前菜,有得揀兩款,我就揀粉絲,都算唔錯,不過唔夠乾身,午市自烤雙併餐,有好多款野揀,咁就揀兩款,我揀左依個牛肋骨同埋五花腩,食韓烤當然就要食牛肋骨,水準方面,當然無咩超過預期,當然價錢就唔貴喇,牛肋骨不算太肥,而牛脷既質感都一般唔算太正,肉味都唔會話太濃郁,不過味道都算唔錯,最後仲有得揀埋甜品,食完燒野當然要清清熱氣,就要左依個腐竹糖水,食落唔算太甜,幾好,但主要糖水為主,唔會太多料,不過都好,完整咁結束。
先來前菜,有得揀兩款,我就揀粉絲,都算唔錯,不過唔夠乾身,
2014-05-12 9613 瀏覽
响旺角行左一陣,突然好想食韓燒,就四圍睇下,搵到一間叫東大門既韓式燒烤,到步後等候時間都唔算耐,望一望餐紙選擇唔算多,不過唔緊要,最緊要好食,上菜時間都幾快,大概五分鐘內就有,不過食物質素就一般般,係雞肉同魷魚比較好D,最令我失望係韓式泡菜,好似食緊水加辣醬,環境方面都算OK,油煙味唔大(油煙會直接响爐底抽走),不過係廁所比較差,女廁得一格,男廁有異味,要等廁所就要忍一忍,總括黎講會半年先試一次。
2014-03-29 10505 瀏覽
本來訂左枱9點宵夜時段,咁岩星期四人唔多,我地早左去佢都俾我地坐低先。入到去每枱之間都有隔開,感覺幾好,有多d自己空間,唔似一般放題韓燒咁逼,私隱度高d侍應服務態度亦都冇之前既評論講得咁差喎 !可能客少佢地冇咁忙,仲好有耐性教我地點燒先好食野食選擇唔算多,不過基本野 如牛雞豬羊都有齊,味道都叫不過不失啦,每人都才不過$130左右,呢個價錢黎講都幾唔錯架啦!ps 個人推介 磨菇腸 : )雖然話有限時,不過冇客等緊 都冇趕我地走

ps 個人推介 磨菇腸 : )

雖然話有限時,不過冇客等緊 都冇趕我地走
2014-03-02 10170 瀏覽
詩班吃開年飯, 最後就拉大隊來到東大門. 其實東大門已經在這個位置好久了, 能夠在這裡多年, 看來也有不少支持者, 百幾個笑面也是不容易的成績. 這裡環境還算可以, 不過抽氣系統好像麻麻, 吃完時有幾大陣油煙味.先來前菜, 每人揀兩款. 有文迪最愛的粉絲, 我就揀些菜吃吧. 不過粉絲不夠乾身, 文迪是吃得不太滿足的呢.午市自烤雙併餐 $40: 6分, 我們可以在二十款選擇中揀選其中的兩款作其自烤, 我揀了牛肋骨以及五花腩, 文迪就揀了牛肋骨以及牛脷. 對, 吃韓烤還是吃牛肋骨最為正頭正路.水準方面, 都是預期之內, $40又怎會有很好的貨色, 牛肋骨不夠肥美, 而牛脷的質感亦不太合宜. 當然, 肉味也是不會太濃郁的.另外還附上例湯及白飯, 湯是偏鹹的, 不多喝了.最後還能夠揀選甜品, 我當然要清清熱, 就吃腐竹蛋花糖水吧, 不會太甜, 但就是水為主, 好像無乜料. 不過吃完韓烤有腐竹蛋花糖水吃也是幾貼心的.午市自烤雙併餐只需$40, 已經能夠吃到兩款烤肉, 還包括前菜, 例湯, 白飯以及甜品, 真是相當超值的價位. 但食物的水準就很一般, 且看大家是要就價錢還是看食物質素了. 不過最大
前菜
午市自烤雙併
另外還附上例湯及白飯, 湯是偏鹹的, 不多喝了.
例湯
腐竹蛋花糖水
午市自烤雙併餐只需$40, 已經能夠吃到兩款烤肉, 還包括前菜, 例湯, 白飯以及甜品, 真是相當超值的價位. 但食物的水準就很一般, 且看大家是要就價錢還是看食物質素了. 不過最大問題是店員的態度是相當差, 大家也在這餐飯受了不少氣, 是否因為店子太旺場之故?
不過東大門就實在是個傳奇!
2013-10-10 8528 瀏覽
一早訂左位同朋友去食~d職員態度勁度差,坐低後食為得90分鐘,即刻拎野食勁少選擇,不過唔緊要啦~好食就得啦唉~~~點知食第一舊牛勁咸,雞翼,豬頸豬肉等等都係咸到癲如果包住生菜會好d既~只得糖水係ok的﹏ 連西瓜都係難食到嘔盛為$166
一早訂左位同朋友去食~
d職員態度勁度差,坐低後食為得90分鐘,即刻拎野食

勁少選擇,不過唔緊要啦~好食就得啦
唉~~~點知

食第一舊牛勁咸,
雞翼,豬頸豬肉等等都係咸到癲

如果包住生菜會好d既~

只得糖水係ok的﹏ 連西瓜都係難食到嘔

盛為$166
2013-10-09
  • 糖水
2013-07-04 7964 瀏覽
朋友鍾意食燒肉唔係日式就係韓式我跟她於去年聖誕時節去過尖沙咀金馬倫道的韓陽苑都不錯至少有超大隻熟蝦  (約一包紙巾大小)讓我印像難忘不過今日呢度相比起來就麻麻了等位都等咗成20分鍾已經無乜mood 無法子可能係地鐵站上蓋人流特多 係等過程我0地己選好食物呢度d豬牛羊可選擇都不算多 !除了頭盤涼菜熟食都無乜幾款薑醋蛋.蘿蔔湯 ...唯一好係佢地會將食物送埋位唔使自己攞因為2個人只能吃 1.5小時真係好趕想慢慢食傾吓計都無乜時間不過佢地都好快送食物嚟服務己算不錯  !食物味道總括而言無乜調味也只有豉油供應所以不算好食再者供應都是質數一般的食材無乜吸引性另方面, 收費都成 $180 蚊雖然舖租貴但我想都應有 30-40%食材食本我覺得這裡的食材不值這個價錢真係唔會想再嚟 !
朋友鍾意食燒肉

可能係地鐵站上蓋
人流特多

係等過程
我0地己選好食物
呢度d豬牛羊可選擇都不算多 !
除了頭盤涼菜
熟食都無乜幾款
薑醋蛋.蘿蔔湯 ...
唯一好係佢地會將食物送埋位
唔使自己攞

因為2個人只能吃 1.5小時
真係好趕
想慢慢食傾吓計都無乜時間
不過佢地都好快送食物嚟
服務己算不錯  !

食物味道總括而言

另方面, 收費都成 $180 蚊
雖然舖租貴
但我想都應有 30-40%食材食本
我覺得這裡的食材不值這個價錢

真係唔會想再嚟 !
2013-06-23
20 分鐘 (堂食)
2013-02-13 5634 瀏覽
今天和家姐去 shopping,先來個 lunch 補充體力~ 其實東大門以韓燒來說,環境算比較舒適,因每檯都有屏風阻隔,燒得自在~這裡的 lunch 和 tea 時段,$38 便有 2 款任選的前菜、2 款任選的肉類、1大碗白飯、酸梅湯或甜品~ 性價比高~前菜尚算新鮮,麻香白菜最好吃~for 燒烤的肉類我首選牛肋骨,因為牛味甘香,醃得也惹味~豬扒帶點辣的~ 牛肉和雞亦等也不錯~喜歡海產的當然也可選魚柳 / 多春魚 / 八爪魚等~ 亦有東菇等蔬菜以供選擇~甜品可選腐竹蛋糖水或花奶涼粉,其實兩款都好吃的,但我通常會選腐竹蛋糖水,因為煲得很滑和.....很甜........

前菜尚算新鮮,麻香白菜最好吃~
for 燒烤的肉類我首選牛肋骨,因為牛味甘香,醃得也惹味~

豬扒帶點辣的~ 牛肉和雞亦等也不錯~

題外話/補充資料: 這裡的白飯軟綿綿,也蠻好吃的~
2012-11-26
  • 牛肋骨
2012-01-30 4282 瀏覽
呢間野已經可以black list!東大門惠顧不下數十次...由初初老闆會與你交談, 問食物質素如何,變成今日"比說話你聽". 教我如何再到 貴餐廳呢!!其實未到已有一肚火, 電梯小姐不按制,終於到了, 又要等滿人才可關門, 這是什麼理論到了門口, 原來登記處只是裝飾,只要你"唔知醜"自己入去坐低就有位.侍應也不太願意招呼客人, 望著沒有字的登記板, 說別人已經預約,而且很不幸地, 我聽到她"鬧客人"的微弱聲音喔!其實還有不平事, 但說太多也無謂, 唯一可以做的, 就是不再光顧...
呢間野已經可以black list!

東大門惠顧不下數十次...
由初初老闆會與你交談, 問食物質素如何,
變成今日"比說話你聽". 教我如何再到 貴餐廳呢!!

其實未到已有一肚火, 電梯小姐不按制,
終於到了, 又要等滿人才可關門, 這是什麼理論

到了門口, 原來登記處只是裝飾,
只要你"唔知醜"自己入去坐低就有位.

而且很不幸地, 我聽到她"鬧客人"的微弱聲音喔!

1916 瀏覽
2012-01-30