台式飲品推介💛李圓圓🧋(՞•Ꙫ•՞) ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ李圓圓嘅黑糖珍珠奶茶不嬲都係好出名🥰之前都已經飲過 今次見到佢哋出咗新系列🤩係我好鍾意嘅紫薯啊🍠咁吸引點可以唔試下😚💜紫薯豆花鮮奶💲3️⃣3️⃣呢杯只有凍飲😳甜度同埋冰都係完美比例 所以冇得加減🤣平時嗌開少甜嘅我覺得飲落都係有少少甜🤏🏻杯底除咗有啲甜甜哋嘅紫薯粒粒之外仲有啲有豆花 口感好豐富😆飲完唔會好空虛 夠滿足的😂紫薯都好香 同唔會有好假嘅味道🍠💜紫薯薑奶💲2️⃣7️⃣呢杯紫薯薑奶只係得溫或者熱選擇 好啱冬天嘅時候飲☃️飲落有啲薑味唔會太過重 有小小好溫和嘅辣味 飲完會有一種令個人更暖笠笠嘅感覺☺️同頭先個杯同一樣紫薯味 都係幾香不過呢杯飲品都冇得揀甜度 自己就覺得會甜咗少少🤏🏻
台式飲品推介💛李圓圓🧋

飲落有啲薑味唔會太過重 有小小好溫和嘅辣味
飲完會有一種令個人更暖笠笠嘅感覺☺️
同頭先個杯同一樣紫薯味 都係幾香
不過呢杯飲品都冇得揀甜度 自己就覺得會甜咗少少🤏🏻
😚 依日約咗朋友見仲未夠鐘,去咗一轉最愛肥仔水嘅店舖——李圓圓,買咗杯聖誕紫薯系列!🎄[ 亂闖試飲 ]🧋 豆花紫薯鮮奶 (凍) 😋😋😋😋😋小編都鍾意食紫薯嘅,見到微微漸變紫色💜,好吸引!底層有紫薯蓉,中層係豆花溝鮮奶。飲之前攪幾攪,就會飲到兼食到三樣材料,凍凍地,唔會太甜,又易入口!😚下午茶 💵 約港幣$30/人💁🏻‍♀️ 小編2021年已經幫襯到做咗會員,有折之下,佢哋出嘅好多新品都試過!🤗 依家紫薯系列都仲推出緊,大家想試就要快啦!🏃🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

[ 亂闖試飲 ]
🧋 豆花紫薯鮮奶 (凍) 😋😋😋😋😋

下午茶 💵 約港幣$30/人

2023-01-14
10 分鐘 (外賣自取)
2023-01-14 79 瀏覽
去荔枝角行完街就見到對面馬路有李圓圓😍,好耐冇飲過台式飲品,忍唔住要買返杯🧋~黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0想健康啲,所以要咗無糖、常溫😂,因為黑糖珍珠已經有甜味,所以飲品要無糖都ok🤭。用黑糖煮過嘅珍珠,好煙韌、彈牙,啖啖紅茶茶葉香氣配上黑糖珍珠係冇得輸嘅配搭😉黑糖珍珠阿薩姆阿薩姆紅茶茶底好香濃,加咗黑糖珍珠嘅配搭都幾特別👍🏻,熱飲嘅紙杯印刷好精美😍同場加映:左一個杯係朋友每次都order嘅茉香綠茶加珍珠🍵

同場加映:左一個杯係朋友每次都order嘅茉香綠茶加珍珠🍵
外賣自取
黑糖珍珠阿薩姆
Tbh我不嬲都唔好珍珠奶茶呢樣野😳好耐以前減肥開始已經戒咗😗不過有時口痕嘅時候都會想飲呢啲邪惡野😌😈而我唯一會飲嘅黑糖珍珠鮮奶就係李圓圓!❤️永遠都是最好喝的🫶🏻🌟黑糖珍珠鮮奶 (熱) $30 (5/5)李圓圓嘅黑糖珍珠鮮奶,不嬲出名都係因為佢哋嘅黑糖、珍珠同鮮奶都係由台灣進口,而且比例都係特登調製過🥰佢哋嘅黑糖係由天然優質嘅甘蔗提煉,而且每日都係即煮,所以珍珠好新鮮同滾熱辣🥰但係我最鍾意飲佢哋嘅原因都係因為佢哋用日本明治奶😛❤️呢次第一次飲佢哋熱嘅版本,覺得正過凍🥹因為鮮奶加熱左之後奶味更加香濃🥹❤️而黑糖珍珠嘅甜味天然,即是冇得較甜度都唔覺得過甜,啲珍珠仲要好煙靭,充滿着黑糖味🧡成件事溝埋一齊勁rich好好飲🥹真係即時唔鍾意飲甜嘢嘅我都好鍾意🥹🌟黑糖珍珠鮮奶2.0 (凍) $33 (4/5)2.0系列唔同之處係佢嘅鮮奶比例比起原味多30%💛所以奶味會更加出同埋更加rich😈溫馨提示😗如果飲凍嘅話,記得唔好上下搖晃,因為會加快碎冰融化嘅速度,啲冰融左之後珍珠會因為低溫而變硬㗎~店員會建議飲之前用飲管攪拌5-6個圈,令黑糖蜜化開😉咁就可以keep到珍珠嘅溫度❤️‍🔥不過我都係覺得冰嘅存在係會令

🌟黑糖珍珠鮮奶 (熱) $30 (5/5)

🌟黑糖珍珠鮮奶2.0 (凍) $33 (4/5)
2.0系列唔同之處係佢嘅鮮奶比例比起原味多30%💛所以奶味會更加出同埋更加rich😈溫馨提示😗如果飲凍嘅話,記得唔好上下搖晃,因為會加快碎冰融化嘅速度,啲冰融左之後珍珠會因為低溫而變硬㗎~店員會建議飲之前用飲管攪拌5-6個圈,令黑糖蜜化開😉咁就可以keep到珍珠嘅溫度❤️‍🔥不過我都係覺得冰嘅存在係會令成件事淡咗~所以如果有得揀嘅話其實夏天都會揀常溫😛

不過啲肥仔水都係間唔中飲一次就夠🤣飲完勁飽即刻食唔落飯😝但要肥就要揀啱嚟肥~唔好哂quota mah😗李圓圓is da best!

加一服務費:❎

回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:李圓圓 (億利工業中心) (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖
2022-12-30
  • 黑糖珍珠鮮奶2.0
  • 黑糖珍珠鮮奶
2022-12-15 163 瀏覽
李圓圓嘅招牌黑糖珍珠都唔洗點介紹(っ´ω`)ノ 標榜以古法熬製兩小時 食落非常煙韌 亦充滿黑糖香氣 口感稱得上數一數二嘅好✨李圓圓主打鮮奶廢水(´∀`* )用上日本明治鮮奶 奶味濃郁香醇 入口非常順滑🥛而鮮奶𝟚.𝟘系列更加多𝟛𝟘%牛奶 格外香濃啊有別於一般廢水店淨係揀冰度~最貼心係有凍/暖/熱飲揀♡ 黑糖珍珠薑汁鮮奶𝟚.𝟘 ♡ 黑糖珍珠豆漿 薑汁味非常重 配上微熱嘅黑糖珍珠牛奶 飲完暖笠笠☃️豆漿同樣豆味香濃 黑糖香慢慢滲透 飲落口感較鮮奶輕盈🌥️適合唔想咁飽滯/素食朋友

有別於一般廢水店淨係揀冰度~最貼心係有凍/暖/熱飲揀

♡ 黑糖珍珠薑汁鮮奶𝟚.𝟘
♡ 黑糖珍珠豆漿
薑汁味非常重 配上微熱嘅黑糖珍珠牛奶 飲完暖笠笠☃️
~🍽: 李圓圓(荔枝角)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【黑糖珍珠奶昔🧋】 $33🐹:🌕🌕🌕🌕🌑🐼:🌕🌕🌕🌕🌑奶昔同黑糖珍珠嘅組合真係好少見🤩🤩第一啖飲落去係沙冰feel🍧奶昔嘅味道會比鮮奶甜啲🥰同埋奶味都濃厚啲~奶昔無平時買到個啲咁甜🫶🏻個人覺得幾好🤍🤍因為本身珍珠都有甜味🍬 依家啱啱好👍🏻唔會蓋過左黑糖嘅味道💖不過建議飲之前一定要攪勻晒啲上面啲cream🍦如果唔係飲到最後剩返啲冰同cream會有啲淡😂😂—————————【黑糖珍珠鮮奶2.0🧋】 $33🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑首先掛杯嚟講都算幾靚💛💛可惜飲落甜味偏低,黑糖味同奶味都唔算濃🥲🥲 唯一好處係飲完唔會話好口乾😂😂不過珍珠淋得來幾有咬口🧋🧋同埋食落甜甜地,唔錯唔錯💕💕整體嚟講就不過不失la~=========================😋味道:8/10🍽賣相:8.5/10🏞環境:8/10🤵🏻‍♂️服務:9/10🌟性價比:8/10💖回頭指數:8/10加1️⃣服務費:❌—————————👩🏻‍🍳餐廳 : 李圓圓(荔枝角)📍地址 : 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖

🍽: 李圓圓(荔枝角)

=========================

🌟性價比:8/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 李圓圓(荔枝角)
2022-12-03 169 瀏覽
有一段時間都沒有飲過手搖飲,所以偶爾都要放縱一下。這間手搖飲店食材由台灣接入口,包括黑糖、珍珠和鮮奶,經過各種比例調配,達至完美比例配方。主打黑糖珍珠鮮奶,喝之前一定要先搖個五六下再喝,喝起來很順滑,粒粒珍珠吸收黑糖的精華,每粒都非常煙韌Q彈,黑糖味道濃郁,但又不會太甜,口感一流。甜度和冰粒都是店裡面自調的。除了黑糖珍珠鮮奶,還有提供許多原茶跟鮮奶茶,選擇十分多元化,價格在20元到33元不等。黑糖珍珠鮮奶(左)黑糖珍珠鮮奶紅茶(右)
有一段時間都沒有飲過手搖飲,所以偶爾都要放縱一下。

黑糖珍珠鮮奶(左)
黑糖珍珠鮮奶紅茶(右)
2022-12-02 116 瀏覽
李圓圓主打古法熬製嘅純正黑糖珍珠,佢嘅黑糖珍珠奶茶係我珍珠奶茶嘅三甲位置之一 🤤 但同樣令人驚喜嘅,係佢嘅薑汁茶飲,呢排天氣開始涼涼地,飲佢嘅薑汁系列就最暖身啦 🫶🏻豆花薑汁豆漿暖·甜度固定呢杯可以揀豆漿或者鮮奶,今日就揀咗豆漿,一入口嗰下真係超滿足 😍 薑汁非常足料,暖暖嘅豆漿同薑汁加埋一齊,有一種辣口嘅感覺~ 好爽 🤤 而家嘅天氣飲真係一流 🥰 雖然甜度固定左,但其實佢一啲都唔甜,飲落仲有豆腐花咬下,真係飲得好過癮 👍🏻佢呢個豆品系列選用百福豆製品,豆味夠晒香濃 👍🏻 同系列仲有黑糖珍珠豆漿同埋豆花冬瓜豆漿添 😍 呢個冬天一定要 mark 住佢啊 🤩

豆花薑汁豆漿
暖·甜度固定

外賣自取
2022-11-29 100 瀏覽
自從第一次喺台灣飲完李圓圓嘅黑糖珍珠鮮奶之後就返唔到轉頭了😋 雖然相隔當年但至今仍然係心目中no.1嘅手搖店💗 依家香港有三間分店,嗰日經過D2 place見人少少就買咗嚟回味吓🧋黑糖珍珠鮮奶2.0係小店嘅招牌,比平時加多咗30%鮮奶🐮 入口香濃幼滑但唔會蓋過黑糖嘅甜味,珍珠暖暖地,Q彈有咬口而且完全唔粉,一試難忘,同當時台灣嘅味道一模一樣呀😋 另外原來溫度都可以自由控制,咁就一年四季都飲得啦~ 正

2022-11-19 153 瀏覽
💡台灣過江龍珍珠奶茶平時都有飲開珍珠奶茶,但要搵到珍珠又口味,茶底又香就真係唔係好多,而李圓圓就係我不二之選。🍽黑糖珍珠鮮奶呢個係排行人氣第二既招牌黑糖珍珠鮮奶,珍珠係現場即刻煮,黑糖味夠濃,溝埋啲奶啱啱好,珍珠細細粒比較軟身,幾煙韌容易咬。🍽黑糖珍珠四季春呢個係全新茶飲口味系列之一,四季春茶底配黑糖珍珠感覺比較清新,配上啱啱煮好嘅黑糖珍珠,飲落又好夾,本身茶底較淡,但黑糖珍珠就岩岩中和左,味道岩岩好,配上茶底又唔會覺得太邪惡。
💡台灣過江龍珍珠奶茶

🍽黑糖珍珠鮮奶

🍽黑糖珍珠四季春

• 黑糖珍珠鮮奶
📍 李圓圓 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2🍒點評時間眾所周知黑糖珍珠鮮奶是李圓圓招牌💯經常聽珍珠奶茶等於一碗飯🥺李圓圓的豆品茶飲系列應該可以增加𝗊𝗎𝗈𝗍𝖺🤭🧋黑糖珍珠豆漿採用百福豆漿感覺比鮮奶少了邪惡感軟糯的黑糖珍珠與豆漿又非常配搭留意甜度和冰度固定不過平日飲微甜的我也能接受👌🏻好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:/

📍 李圓圓

抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐
環境指數🧽:/

2022-10-31 199 瀏覽
行開D2 PLACE 想飲D野 難得有李圓圓既分店二話不說買黎飲下💥黑糖珍珠鮮奶紅茶2.0黑糖珍珠鮮奶系列係佢地既招牌 溫暖既黑糖珍珠 煙煙韌韌 口感一流鮮奶勁厚奶  配以紅茶飲落順滑 又唔會太膩😋覺得岩岩好3者融合 好夾 好有層次 😎💥豆花薑汁豆漿見佢出左百福豆品茶飲系列 都試下呢杯只可以揀溫 唔可以揀凍天氣涼左 飲呢杯真係倍添溫暖濃香既薑辣味 食左豆花之餘 仲飲到豆漿口感好豐富 正呀而家仲做緊優惠 買黑糖珍珠鮮奶系列 就可以半價加購全新茶飲系列勁抵AR!!
行開D2 PLACE 想飲D野 難得有李圓圓既分店

濃香既薑辣味 食左豆花之餘 仲飲到豆漿

口感好豐富 正呀

勁抵AR!!
2022-10-30 160 瀏覽
好耐冇飲過珍珠奶茶,經過見到呢一間好多次。試咗佢哋嘅招牌,黑糖珍珠奶2.0其實就係牛奶加佢哋嘅黑糖珍珠正常牛奶味,係跟住加咗啲黑糖,所以每一啖飲落去都有啲黑糖。黑糖唔算太甜,而且啲珍珠好qq👧🏻不錯不錯,難怪點解咁多人推介
好耐冇飲過珍珠奶茶,經過見到呢一間好多次。
試咗佢哋嘅招牌,黑糖珍珠奶2.0
其實就係牛奶加佢哋嘅黑糖珍珠
正常牛奶味,係跟住加咗啲黑糖,所以每一啖飲落去都有啲黑糖。
黑糖唔算太甜,而且啲珍珠好qq👧🏻
不錯不錯,難怪點解咁多人推介
黑糖珍珠鮮奶2.0
黑糖珍珠鮮奶2.0
2022-10-21 165 瀏覽
台灣過江龍嘅手搖老字號新推出咗全新茶飲口味系列😋例如黑糖珍珠阿薩姆,黑糖珍珠四季春,阿薩姆紅茶同手摘四季春🍵全部都夠晒清涼解渴啊😜現凡購買黑糖珍珠鮮奶系列就可以半價加購以上全新茶飲系列啊🤩⭐️⭐️新品-黑糖珍珠阿薩姆紅茶 HKD$25 ⭐️⭐️李圓圓嘅黑糖珍珠無得頂 口感Q彈煙韌😙 唔硬阿薩姆紅茶茶澀味濃烈 醇厚紮實😉珍珠以黑糖包裹著 令阿薩姆紅茶底都充滿黑糖香所以呢杯唔好半糖 咁樣啲甜味會出啲😆味道:🌕🌕🌕🌑🌑⭐️⭐️黑糖珍珠鮮奶 2.0 HKD$33⭐️⭐️招牌必試! 招牌必試! 招牌必試!😍基本上係每次嚟都會點一杯🤣鮮奶2.0即係厚奶 乳脂肪嘅增加令整體口感順滑不少😏暖暖地嘅黑糖珍珠混合冰凍嘅鮮奶 超夾啊😚甜度剛剛好 黑糖珍珠又夠煙韌彈牙大推!❤️味道:🌕🌕🌕🌕🌖

台灣過江龍嘅手搖老字號新推出咗全新茶飲口味系列😋

甜度剛剛好 黑糖珍珠又夠煙韌彈牙
大推!❤️

味道:🌕🌕🌕🌕🌖

2022-10-09 231 瀏覽
豆花薑汁豆漿, 薑汁味濃,好似飲緊豆腐花咁,甜味適中,又幾好味喎,突然間知道點解肥妹咁情迷👍肥妹揀咗黑糖珍珠奶昔,將鮮奶整到沙冰,而黑糖珍珠好彈牙好咬口喎,完全無好甜好糖漿嗰D feel,唔怪得肥妹補完習成日都買啦!比例剛剛好!連我呢個非珍奶愛好者都覺得值得一試!等緊果陣,客人仲可以一路睇住員工煮黑糖珍珠嘅過程,果然係慢煮出細貨.埋單時,員工會幫你吸印仔卡,儲滿9個就可以做會員,之後就有9折架喇! (店員姐姐好nice架!)

黑糖珍珠奶昔
豆花薑汁豆漿,
2022-05-24
10 分鐘 (外賣自取)
黑糖珍珠奶昔
豆花薑汁豆漿,