2020-11-24 1151 瀏覽
今晚同朋友慶生佢想食烤肉我地就揀左呢度睇食評好似幾正宗咁我地訂左位所以可以直接入座我地先坐住等壽星女黎最後點左什錦烤肉(裡面有五花肉, 牛脷,  牛排骨, 豬頸肉)個拼盤黎到好震撼比想像中大份有STAFF過黎幫手燒唔駛擔心自己預唔到時間其實質素都還可以但五花肉唔知點解好似UN左DD豬頸肉就干左DD其他正常呀另外仲點左蟃魚(我地唔知D野咁大份)STAFF 推介呢個好好食所以都加左其實真心覺得呢個好唔錯比較特別不過都頗大份我地三個人食都叫略多壽星女話想食醬油蟹我地都點埋本人就第一次食呢個覺得鮮味既口感好特別不過試過就算呀未必會想再ENCORE
今晚同朋友慶生
所以可以直接入座

我地先坐住等壽星女黎
最後點左
什錦烤肉
(裡面有五花肉, 牛脷,  牛排骨, 豬頸肉)
個拼盤黎到好震撼
好似UN左DD
豬頸肉就干左DD
其他正常呀

另外仲點左蟃魚
(我地唔知D野咁大份)
STAFF 推介呢個好好食

覺得鮮味既
口感好特別
不過試過就算呀
未必會想再ENCORE
題外話/補充資料: STAFF會不斷推介有咩好食, 但D野真係幾大份, 會食唔晒, 我地就係咁
2020-10-23
2020-11-24 1347 瀏覽
一開始完全係為咗醬油蟹去食🦀 好多膏,好有味,係一啖都唔想淨幾好食🤩以前喺另一間連鎖韓燒食過超級鹹,真心似飲豉油,食完仲有少少肚疤,令到我本身仲驚驚地😦今次食完下次一定會再去!本家嘅姨姨會serve晒你所有嘢,嗌完嘢食之後,啲前菜多到不得了,每樣都好好味!嗰日serve我哋係一個韓國姨姨,佢好努力同我哋講廣東話,好得意😍 不過可能生意好忙所以所有肉都好快俾佢燒哂🤣燒完就擺喺一邊,食得唔夠快啲肉就會凍咗🙂食蟹嘅時候,佢將啲飯撈埋蟹膏擺落蟹蓋,食完呢個已經有啲濟,不過真係好好食~如果兩三個人去食,嗌一份醬油蟹,就可以唔使點嗌主食,另加一兩份肉就得🤍
2020-11-10
2020-11-22 773 瀏覽
Traditional Korean bbq restaurant with Korean owner and staff. Food is good. They have a number of authentic Korean dishes you don't usually find in most other Korean restaurants in HK, e.g. grilled eel (which was delicious), raw soy sauce marinated crabs (didn't try as we don't eat raw crabs). bbq meat and soup were just average only.. pThe highlight was their service which was shockingly poor. Now i already went with 0 expectation on their service as my frd warned me beforehand. they still man

The highlight was their service which was shockingly poor. Now i already went with 0 expectation on their service as my frd warned me beforehand. they still managed to surprise on the downside with their blunt request and crass service. highlight of the night include:

1) when we were more than half way thru our meal, they asked if we could move to the main dining room as they have a group of customer that just arrived and demanded to be sitted in a room. we were in the middle of our meal with 10+ dishes spread over the table and still had grilled meat on the stove.... it's extremely insensitive to ask your diners to change table at this point. the simple reason they gave was they had some miscommunication with that booking and the main dining room was more spacious for us (lame). I told them I was fine with my table and prefer staying put.

2) they subsequently turned the AC in the room on HIGH with wind blasting out on our food. both us and the table next to us noticed this immediately. they wanted to make the room so cold that we'd leave ASAP.

3) during the rest of the meal (about half an hour or so) they had different wait staff checking in on us EVERY 30SEC (no kidding), lurking around the room looking over our table with inquisitive eyes. they wanted to make sure we felt as uncomfortable as possible so we'd leave ASAP.

what I'd give them credit for is the eel which was yummy and not something you'd find everywhere.
despite the poor service, business was really good they were fully booked that night.

2020-11-13 1584 瀏覽
同屋企人慶祝生日 去左食韓國嘢🇰🇷🍽間餐廳係由韓國人打理 而啲員工都係講韓文嘅三個人叫左8樣嘢 食左差唔多$1900😚食物係貴左啲 但啲味道係唔錯既😆.至於服務 好既係侍應會幫手燒 全程唔洗自己燒應該話冇得自己燒 一見到我哋燒就停我哋😂佢哋燒係好食啲既 但佢哋好快手 不斷燒嘢食 亦會不斷問我哋食完未 燒得下一樣嘢未...我哋諗住慢慢食 但佢就會叫我哋夾哂啲嘢先/將啲燒好嘅嘢放係隻碟到 等佢有位燒其他嘢..唔知咁係咪一貫做法 但我哋都講左想慢慢食但都冇理我哋🥴感覺唔係幾好👉🏼👈🏼覺得服務有待改善😚.✨醬油蟹 (💰480)係韓國食過一次 今次係第二次食 平時唔敢喺香港食呢啲 怕唔新鮮會肚痛😂但係聽親戚講 呢間醬油蟹幾好食 所以就試吓醬油蟹食落新鮮 唔腥 有去左韓國嘅feel✈️🇰🇷加上蟹膏撈紫菜飯食 唔錯啊🤤👍🏼✨ 生拌牛肉之前係香港某餐廳食完生牛肉 之後極肚痛😫本身有啲擔心 好彩食完呢個冇啫😂😂呢個食落冇腥味 新鮮 幾好啊😆😆✨韓式鰻魚 (💰400)呢個真係不得了🤤🤤💕💕睇住侍應好認真咁燒 果然食落係唔同啲👍🏼佢燒好後 會將紫蘇葉包住鰻魚+薑絲+秘製汁幫每人整好一份咁畀我哋食 教我哋咁食最
同屋企人慶祝生日 去左食韓國嘢🇰🇷🍽
間餐廳係由韓國人打理 而啲員工都係講韓文嘅
三個人叫左8樣嘢 食左差唔多$1900😚
食物係貴左啲 但啲味道係唔錯既😆
至於服務 好既係侍應會幫手燒 全程唔洗自己燒
應該話冇得自己燒 一見到我哋燒就停我哋😂
佢哋燒係好食啲既 但佢哋好快手 不斷燒嘢食
亦會不斷問我哋食完未 燒得下一樣嘢未...
我哋諗住慢慢食 但佢就會叫我哋夾哂啲嘢先
/將啲燒好嘅嘢放係隻碟到 等佢有位燒其他嘢..
唔知咁係咪一貫做法 但我哋都講左想慢慢食
但都冇理我哋🥴感覺唔係幾好👉🏼👈🏼覺得服務有待改善😚
✨醬油蟹 (💰480)
係韓國食過一次 今次係第二次食

✨ 生拌牛肉
之前係香港某餐廳食完生牛肉 之後極肚痛😫
本身有啲擔心 好彩食完呢個冇啫😂😂
呢個食落冇腥味 新鮮 幾好啊😆😆

✨韓式鰻魚 (💰400)
呢個真係不得了🤤🤤💕💕

食韓燒 冇生菜包住差咁啲😚套餐先有免費生菜
但係我哋係散叫 唔係食套餐 所以只好+$叫😂
✨生米酒 ✨清河燒酒
兩款酒飲落都好順口👍🏼
飲過唔同燒酒 呢款最好 冇其他咁重消毒味😂順口又好飲👍🏼韓燒配酒 正😋😋😋
  • 韓式鰻魚
2020-11-10 799 瀏覽
秋天係食蟹既季節🦀除咗大閘蟹 今日黎試試韓式醬油蟹😋———————————————.🔸醬油蟹 $480/2隻 (💡8.5/10)醬油蟹好肥美多膏🤤會連埋個麻油紫菜飯一齊上店員會幫你將蟹蓋嘅膏撈落飯度😬成個味道同韓國食既都有9成相似!蟹肉鮮味 真係超好送飯😋———————————————.🔸特大牛排骨 $280 (💡7.5/10)因為得地只叫一個肉所以冇得開爐 要由廚房燒埋🤷🏻‍♀️除左燒得熟左少少都冇咩問題肉質都好軟腍 而且肉醃得好入味🤪————————————各款韓式小菜😋總括而言餐廳氣氛都唔錯都好適合一班人聚餐👍🏻👍🏻
秋天係食蟹既季節🦀除咗大閘蟹 今日黎試試韓式醬油蟹😋
———————————————
🔸醬油蟹 $480/2隻 (💡8.5/10)

醬油蟹好肥美多膏🤤
會連埋個麻油紫菜飯一齊上
店員會幫你將蟹蓋嘅膏撈落飯度😬
醬油蟹

成個味道同韓國食既都有9成相似!
蟹肉鮮味 真係超好送飯😋

———————————————
🔸特大牛排骨 $280 (💡7.5/10)

因為得地只叫一個肉
各款韓式小菜😋
總括而言餐廳氣氛都唔錯
都好適合一班人聚餐👍🏻👍🏻
2020-10-29 936 瀏覽
先講唔係好明人均100-200係點嚟因為呢餐食咗人均700朋友上周突然yo我一齊食燒肉,話有間幾正,睇完覺得可以去馬,於是四人聚會韓國料理點咗A6餐,寫住三至四人餐,然後再加鱔魚同埋醬油蟹,其實個餐份量真係好大,朋友打趣話係咪六人餐先嚟一杯生啤解渴,價錢都唔便宜,成70大洋,拍得住酒吧。跟住上咗唔少小菜,然後烤肉等,醬油蟹和鱔都好好食,我知貴唔係佢問題最後真係太飽太飽,今晚三男一女,真係六個人就啱啱好,或者五個男仔都可以
先講唔係好明人均100-200係點嚟
因為呢餐食咗人均700

先嚟一杯生啤解渴,價錢都唔便宜,成70大洋,拍得住酒吧。

生啤

生啤
2020-10-23 930 瀏覽
又係要發洩拆一餐勁嘅時候工作嘅無理要同D同路人一齊呻下約左三個同事聚餐,有個韓國同事話呢間最接近真正韓國嘢,所以黎試一試不過佢哋話之前食過其他食物都一般般唯獨燒烤牛係非常之值得推介果然唔錯,好新鮮嘅牛👍🏻而且係佢哋有侍應幫我哋燒👏🏻👏🏻佢哋仲有好新鮮嘅菜包住啲肉加埋啲韓國特色醬,一流👍🏻仲有啲前菜都好多款式因為之前有兩個同事已經食過所以正當我想嗌啲其他熟食嘅時候,佢哋唔建議話一般般,我又想食醬油蝦蟹,其他三位同事又唔食,所以冇緣一試🙈另外叫左個辣豆腐湯👍🏻不過可能一碗四個人分唔夠喉😆
又係要發洩拆一餐勁嘅時候
工作嘅無理要同D同路人一齊呻下
不過佢哋話之前食過其他食物都一般般
唯獨燒烤牛係非常之值得推介
果然唔錯,好新鮮嘅牛👍🏻
而且係佢哋有侍應幫我哋燒👏🏻👏🏻
佢哋仲有好新鮮嘅菜包住啲肉
加埋啲韓國特色醬,一流👍🏻
仲有啲前菜都好多款式
因為之前有兩個同事已經食過
所以正當我想嗌啲其他熟食嘅時候,佢哋唔建議話一般般,
我又想食醬油蝦蟹,其他三位同事又唔食,所以冇緣一試🙈
另外叫左個辣豆腐湯👍🏻
不過可能一碗四個人分唔夠喉😆
2020-10-22
2020-09-05 1653 瀏覽
很多年前朋友介紹來這韓國餐廳晚飯,覺得不錯,因為夠傳統和服務好。昨晚再次和好友重臨舊地,他們仍保持水準,食物質素很好,菜和肉類非常新鮮美味。我們點了鱔、肉眼和醬油蟹。服務員幫我們燒烤,十分細心有禮。我們享受到傳統韓式風味,真開心。一定會推介給朋友
我們享受到傳統韓式風味,真開心。
一定會推介給朋友
2020-07-19 1537 瀏覽
疫情下為朋友慶祝生日,朋友想食醬油蟹同蝦。好夠味又好味!另外烤豬腩肉亦值得推介。包生菜一齊食好好味。韓國梅酒同埋燒酒加青瓜都好飲好fresh。職員有禮好似大部分都係韓國人
醬油蝦
2020-07-06
醬油蝦
2020-05-01 2377 瀏覽
係香港好難都搵到一間韓國菜館有得燒鰻魚。 仲係侍應負責幫手燒 好專業呀 佢哋教埋我哋點樣食。 呢間菜館係韓國人開 ,所以好多都好正宗。侍應姐姐教我哋點樣去食鰻魚,點乜嘢醬 為之好食。佢哋配菜好好食 ,尤其是 泡菜 老闆加咗一碟自己泡嘅 ,泡菜畀我哋食好清甜。 叫咗一碟 海鮮薄餅, 好好味下次可以叫佢做煎燶啲就好啦。 豬骨煲 有少少鹹咗。 當然比起韓國食係兩回事 但係我好欣賞 豬骨煲好大煲好好食。😱 當然仲有韓牛啦 好正好正好正以及米酒 我從來未試過咁樣飲法 大開眼界🤗🤗🤗🎎。有機會我會再到。 值得推介。

係香港好難都搵到一間韓國菜館有得燒鰻魚

仲係侍應負責幫手燒
好專業呀

侍應姐姐教我哋點樣去食鰻魚,點乜嘢醬 為之好食。

佢哋配菜好好食 ,尤其是 泡菜
老闆加咗一碟自己泡嘅 ,泡菜畀我
哋食好清甜。 叫咗一碟 海鮮薄餅

, 好好味下次可以叫佢做煎燶啲就好啦。 豬骨煲

好正
好正

以及米酒 我從來未試過咁樣飲法

大開眼界🤗🤗🤗🎎。
有機會我會再到。 值得推介。
2020-03-23
10 分鐘 (堂食)
  • 鰻魚
2020-04-29 1569 瀏覽
有一次無意中發現這間店舖,先知道原來錯失左咁多年。一看餐牌就知道唔少野,有很多傳統的韓國菜式。質素份量也是大滿足。尖沙咀係韓國菜集中地,新派傳統的店也很多。必須推介大家要試吓這一間。前菜就先來一個生牛肉。是夜四個人吃了兩碟。有分美國牛及韓牛。我們叫了一份烤豬肉及雞肉。套餐跟生菜及飯。也有店員代為燒烤,十分傳統的服務。生菜盤也很豐富,附上青椒及蒜頭,麵豉醬點肉吃。最後還送上生泡菜,是新鮮撈的。有肉就當然要配酒啦,朋友叫了韓國的覆盤子酒。有飯又要配豆腐辣湯。最後以海鮮到刀切麵作結。海鮮湯很甜。

有肉就當然要配酒啦,朋友叫了韓國的覆盤子酒。

有飯又要配豆腐辣湯。

最後以海鮮到刀切麵作結。海鮮湯很甜。
讚1. 氣氛好傳統,格局老派,客人、夥計都好多韓國人,同埋極少見地全場爆滿,氣氛係少見既熱鬧2. 前菜多選擇,加起黎有七瓜款,同埋食食下會整多個鮮醃泡菜,入口係幾爽甜3. 好多地道菜!醃魔鬼魚、海鞘呢啲野都有,野食份量好好好大,點左二人套餐,牛肉好味,夥計會幫手炒埋一份,所以肉質控制得好,幾滑口;海鮮蔥餅都好多蔥下彈1. 豬肉唔得,醃得唔好,仲咬到舊軟骨2. 豆腐辣湯唔好味,大醬太太太咸3. 價係貴既,今時今日乜優惠都無既餐廳實在好少見4. 夥計好鬼快手,會不斷埋黎煮好啲肉,亦不斷問你食晒未,的確係有種被逼迫既感覺

1. 豬肉唔得,醃得唔好,仲咬到舊軟骨
2. 豆腐辣湯唔好味,大醬太太太咸
3. 價係貴既,今時今日乜優惠都無既餐廳實在好少見
之前同幾個朋友誤打誤撞黎到本家食下韓燒,無意中發現小驚喜。所以今次決定再帶朋友黎試下究竟咪真係咁正, KEEP到個水準而唔係一次既好彩。當時偷方便既我一早已經又經open rice做左booking啦~✌🏻坐底無耐餐廳職員已經擺底左餐前7小碟比我地嘆啦,心心眼! 因為真係好好食,特別係薯仔同粉絲(p.s.本人平時係唔好粉絲呢樣食物),至於kimchi我就嫌佢有少少碎但味道的確都好OK既!😻😻😻今次我地係2個女仔既組合所以唔可以食得太多款式,燒肉方面我地決地主攻牛肉,而最後選左特大牛排骨同板鍵肉,另外由於天氣凍凍地暖身之選再點左個海鮮豆腐辣湯配白飯。🥩🥘 特大牛排骨: 林林地都幾好,阿豬媽會幫手連洋蔥一齊幫手燒。板鍵肉: 真心正,不論係個肉味定口感,個人黎講鍾意呢款多D。海鮮豆腐辣湯: 堅辣既,一份可以分出2碗,連埋飯食已經好飽。 埋單大約$600,有人幫手燒埋,味道質素又好,絕對可以番食!😎👍🏻

特大牛排骨: 林林地都幾好,阿豬媽會幫手連洋蔥一齊幫手燒。

2020-02-08 1136 瀏覽
之前聽都冇聽過呢到有間韓國餐廳🇰🇷不過今日係一行六日黎食生日飯侍應們好多都係韓國人 好似去左韓國🇰🇷🇰🇷客人Half half 香港人同韓國Menu有埋圖片都幾易叫小菜好正宗🇰🇷我地係超級鐘意食右上個小魚再order左一set小菜點知上菜時侍應先生話唔係每次都有魚仔佢地好有性格😂我幾鐘意佢地會比埋啲生菜🥬❤️Beef rib soup $1️⃣0️⃣0️⃣食韓國野必點❤️Korean eel 韓式鰻魚$4️⃣0️⃣0️⃣呢款都幾多人叫,佢地會幫埋你烤埋整好曬包菜食 勁正❤️Kimchi pancake $1️⃣1️⃣0️⃣❤️Beef spare Ribs $2️⃣8️⃣0️⃣
之前聽都冇聽過呢到有間韓國餐廳🇰🇷

佢地會比埋啲生菜🥬

❤️Beef rib soup $1️⃣0️⃣0️⃣
食韓國野必點

❤️Korean eel 韓式鰻魚$4️⃣0️⃣0️⃣
呢款都幾多人叫,佢地會幫埋你烤埋整好曬
包菜食 勁正

❤️Kimchi pancake $1️⃣1️⃣0️⃣

❤️Beef spare Ribs $2️⃣8️⃣0️⃣
2019-12-25
2020-01-19 1293 瀏覽
我家韓妹帶食好西 🥢今次去到尖咀食韓菜 🇰🇷首次嘗試食韓式土豆湯 🥘妹表示非常正宗又幾好食 😋但非瓜姐我所能理解嘅味道 🤔然後仲食咗一直驚怪味嘅米腸 🤭點知原來帶點煙韌又幾得意好味 😃最後就係我必點嘅食到上癮醬油蟹 🦀一開始連帶一大碗紫菜飯真係有啲驚 🍚點知撈完蟹膏之後三個分都嫌食得唔夠 🤤雖然今次偏離想像冇得食燒肉但都好滿足 🥰醬油蟹 $480土豆脊骨湯 $350米腸 $150本家韓國料理 Born Ga:尖沙咀金馬倫道22-24號東麗中心一樓
我家韓妹帶食好西 🥢

米腸 $150

本家韓國料理 Born Ga:
尖沙咀金馬倫道22-24號東麗中心一樓
醬油蟹
醬油蟹(蟹膏紫菜飯)
前菜
土豆脊骨湯
土豆脊骨湯
2020-01-16
醬油蟹
醬油蟹(蟹膏紫菜飯)
前菜