2011-02-20 21 瀏覽
上星期情人節第一次黎木村食放題因為我bf事先bk左, 所以等到5點半就可以即刻入去我同bf係第一個入去, 見到好多卡位但個waiter一黎就話卡位已經俾人bk晒, 只可以坐d窄位但其實我地食左差唔多2個鐘都冇人坐d卡位囉><不過都冇所謂, 照點野食首先d刺身都ok, 我專攻三文魚, 我bf就甜蝦然後就係芒果天婦羅手卷, 都ok呢個係一口豚蝦天婦羅, 呢個唔多掂, 好多粉, 冇蝦味...仲點左4隻tim><""嘩, 我點蟹籽沙律, 等左好耐之後, 竟然係d生菜椰菜沙律...好彩有d蟹籽呢碟韓式蜆, 味道怪怪地-_-
上星期情人節第一次黎木村食放題
因為我bf事先bk左, 所以等到5點半就可以即刻入去
我同bf係第一個入去, 見到好多卡位
但其實我地食左差唔多2個鐘都冇人坐d卡位囉><

不過都冇所謂, 照點野食
首先d刺身都ok, 我專攻三文魚, 我bf就甜蝦
都還可以
然後就係芒果天婦羅手卷, 都ok
有芒果既我必點~哈
呢個係一口豚
ok啦
差, 好唔掂
cheap得佢-___-
呢碟韓式蜆, 味道怪怪地-_-
好麻麻地囉
2011-02-14
情人節
都還可以
ok啦
有芒果既我必點~哈
2011-01-23 11 瀏覽
睇左OPENRICE咁耐~~第1次寫食評~我本身好鐘意食日本野~所以成日4圍試~我見木村賣哂廣告,所以試下啦~果晚都10:00先去到~所以唔洗等位~每位可以送2樣食物~其實都算OK啦~唔太少食物選擇~其實仲有好多相架~~~~不過原來只可以UP 8張=.=總結黎講我覺得唔差~~
2011-01-20
$135 (宵夜)
呢個送既煲,出奇期好食喎,個湯底好正~~
呢個都係送既,一樣好好味喎~~
好新鮮
海鮮杯,細細個,唔錯~~
炆到好(林)
(非會員)
2011-01-19 8 瀏覽
行開旺角,見到木村d人派傳單 ,好似好吸引咁 ,於是就去左試下入到去差D full 哂, 再遲多小小入黎就冇位..好彩姐, 環境同.服務 都OK LA~~叫左佢另送特別限定食物, 每人2款, 一人叫左個炸海膽, 黑松露醬油壽司 , 同埋2件鵝肝多士 ~超正!!!特別係鵝肝多士 , D醬汁真係好正, 搞到掛住食唔記得影相>< 可惜只可以叫1次!!!! 之後食佢D 可以任食既野...D刺身都幾新鮮, 值得一講既係甜蝦都幾粗大, 三文魚都幾厚 ~ 其他食物都不過不失啦..同其他放題差不多.,..但韓式炒蜆 同鐵板牛柳粒 , 羊架都唔錯~ 最後食甜品, 普普通通啦~呢個價錢都算唔錯, 可以再黎食 ...不過我覺得個廁所唔知係之前D 人用得唔乾淨定點....可以好D LO~~同埋D 冷氣唔夠凍AR ><

超正!!!
個豉油好香!!我之後所有刺身都食佢~HAHA

好味!!
其他食物都不過不失啦..同其他放題差不多.,..
但韓式炒蜆 同鐵板牛柳粒 , 羊架都唔錯~
羊肉一D 都唔SO~
韓式炒蜆
最後食甜品, 普普通通啦~
呢個價錢都算唔錯, 可以再黎食 ...
同埋D 冷氣唔夠凍AR ><
2011-01-16
個豉油好香!!我之後所有刺身都食佢~HAHA
好味!!
韓式炒蜆
羊肉一D 都唔SO~
  • 炸海膽
  • 鵝肝多士
  • 韓式炒蜆 同鐵板牛柳粒
  • 羊架!!
經常漏單,我們結賬後等了好耐和簽左2次落單紙都無甜品,點知個經理以我們食剩野為由要收我們附加費後才有甜品,妳之前埋單時無講wor,好過份,食完一肚火!下次不會再去!

2011-01-16
這真是一次很不錯的用餐經歷啊 - v -食物細細碟可以每個都吃到 不浪費食物 ~食物水準不俗 卷物剌身鵝肝多士最棒 - v -以這樣的價錢 光吃卷物剌身已經可以了 - v - ( 剌身也有好多可以選 - v -)因為這次去吃的時候 有吃點東西 ...好後悔 - .. - 還有好多想吃的 但沒嚐到 - .. -總的來說 這是一個很不俗的放題 - v -
清酒~
尤魚翼
牛柳
這真是一次很不錯的用餐經歷啊 - v -

食物細細碟

可以每個都吃到

不浪費食物 ~

食物水準不俗 卷物剌身鵝肝多士最棒 - v -

因為這次去吃的時候 有吃點東西 ...

好後悔 - .. -

還有好多想吃的 但沒嚐到 - .. -

總的來說

這是一個很不俗的放題 - v -

2010-12-31
牛柳
清酒~
  • 卷物(壽司)
  • 鵝肝多士
上星期五我跟爸到木村去吃放題~(註:木村在兆萬中心, 大家不要被大招牌點走了 真正的門口是一個有閃閃霓虹燈的兆萬中心入口-v -)先說一下環境 環境真的很不俗-v-雖然是窄了一點點 但 整個裝修都很日式 (連門口也 )有音樂 整個就是和諧- v -如果想和朋友一起 或是想兩個人靜靜的放個題就來吧! 服務方面 店員都很有禮貌的碟子很快就替我收好了~最 最 美妙的是 店員的服飾~~感覺真的很親切 - v -還有 , 記得我走的時候腳不小心踩到紙巾了 - .. -但店員先生有禮貌的跟我說了 還替我拿了下來 ~服務真的很好~~食物方面 卷物(壽司) 和刺身真是 ... 太美妙了 > 口< ( 我重點推薦 \ .. / )令一樣也屬於重點推薦的 就是那鵝肝多士 o _ o 啊...多士超脆 鵝肝入味 還有醬汁 ... 吃過就知味道 - v - ~~
卷物 ~ (薦)
鵝肝多士 ~ (薦)
刺身 ~ (薦)
上星期五
我跟爸到木村去吃放題~
(註:木村在兆萬中心, 大家不要被大招牌點走了
真正的門口是一個有閃閃霓虹燈的兆萬中心入口-v -)

先說一下環境 環境真的很不俗-v-

雖然是窄了一點點

但 整個裝修都很日式 (連門口也

有音樂 整個就是和諧- v -

如果想和朋友一起 或是想兩個人靜靜的放個題

就來吧!

服務方面

店員都很有禮貌的

碟子很快就替我收好了~

最 最 美妙的是

店員的服飾~~

感覺真的很親切 - v -

還有 ,

記得我走的時候

腳不小心踩到紙巾了 - .. -

但店員先生有禮貌的跟我說了 還替我拿了下來 ~

服務真的很好~~

食物方面

多士超脆 鵝肝入味 還有醬汁 ...

吃過就知味道 - v - ~~

2010-12-31
刺身 ~ (薦)
鵝肝多士 ~ (薦)
卷物 ~ (薦)
  • 卷物(壽司) 刺身 鵝肝多士
可能對食既質素唔係太高,所以我覺得木村係可以再戰之地首先,刺身卷物壽司炸物有水準,不過不失而每位都可以選擇飯前小食,D小食亦整得好味~~^^最抵讚之處,係捉透左所有喜愛食放題既客人既心態......抵食!要做到依點,就係令所有客人食曬一間放題店內既食物,而木村真係做到!但木村唔係選擇少,選擇係好多,佢做到係因為每碟食物份量少,可能一碟只係2-3人份量,每人食一口真係可以令你叫足曬餐廳內所有食物而唔會浪費食物最令人難忘既係串燒雞翼,好難食
可能對食既質素唔係太高,所以我覺得木村係可以再戰之地
首先,刺身卷物壽司炸物有水準,不過不失

而每位都可以選擇飯前小食,D小食亦整得好味~~^^

真係可以令你叫足曬餐廳內所有食物而唔會浪費食物

最令人難忘既係串燒雞翼,好難食
飯前小食!仲有鵝肝焊包
正!
對於廣島燒餅,真係好味到要叫多幾次
  • 廣島燒
  • 刺身
先前同朋友去食放題..本來想去和味館..但係冇訂枱都要等8:30先入得去..唯有試下新野啦..於是誤打誤撞就入左黎呢間..好彩唔洗等位就可以入去d枱真係好細張,細到連野食都要疊上去..而且佢仲要送埋迷你火鍋..好大火..真係好危險lor仲要佔據左3分之1,擺埋佢就已經好迫,連人坐低都係一樣咁迫..扣晒分講到食野,一次漏單都冇,每次d野食都好快送上,good蟹子沙律竟然加幾條生的菜絲及1pat沙律醬,冇誠意炒雜菜又係太求其,炒完就算,炒蜆味道ok,但太多沙壽司寫1,佢就只比1件細件.有少少比人搵笨,,不過味道都仲可以接受,esp加州卷手卷唔錯,略嫌細件左d;牛柳粒正呀,一次叫左3碟;燒物太細件,雞翼太硬,好似未解凍甘洋蔥圈唔好食,1塊又細又幼,炸得不均勻,雞軟骨反而炸得不錯,入口美味jelly,雪糕都ok,不過得一種味,可惜最令我失望既係飲品,綠茶竟然係熱飲,仲要冇講明;價錢偏貴,6:30入去已經要148,再加一每人已經163,仲要係離開半個鐘就Last round order+pay錢,否則又要再貴d係野食types不多既情況下收咁貴,貴夾唔飽,下次未必會再黎
講到食野,一次漏單都冇,每次d野食都好快送上,good
蟹子沙律竟然加幾條生的菜絲及1pat沙律醬,冇誠意
炒雜菜又係太求其,炒完就算,炒蜆味道ok,但太多沙
jelly,雪糕都ok,不過得一種味,可惜
最令我失望既係飲品,綠茶竟然係熱飲,仲要冇講明;
2010-11-16 15 瀏覽
其實之前參考過其他朋友食評未諗過試食此店,但當日即興心情下,便以親自試試既心態去見証一次。論店面其實更比上兩層同類食肆都整潔,傳菜的年青店員都友善,但落單的員工不計算在內,上菜時間亦不耐。除了在截單前落的一張單外,要同一內容單要頃三次紙才有外 (1st錯、2nd漏、3th追)。魔女湯麵麵太淋、麵鼓湯不會過咸OK~、炸啤酒芝士很香口有趣、青介焗青口.....尤其天婦羅、燒物都OK!一般食物水準平均,個人認為除凍食甜品外.....
一般食物水準平均,個人認為除凍食甜品外.....
一口牛,美味有肉汁!
肉桂味炸蘋果一口批,正!
刺身新鮮~
芝士三文魚尤其推介,所有都美味除料略少外!
美觀、美味,香脆但略油!
芝士焗扇貝,正!
煎鵝肝,正!
燒羊肉,肉面燒得香、有肉汁,正!
2010-11-13
$148.5 (晚餐)
一口牛,美味有肉汁!
肉桂味炸蘋果一口批,正!
刺身新鮮~
芝士三文魚尤其推介,所有都美味除料略少外!
美觀、美味,香脆但略油!
芝士焗扇貝,正!
煎鵝肝,正!
燒羊肉,肉面燒得香、有肉汁,正!
  • 相片中的食物和炸啤酒芝士
2010-11-13
昨晚朋友生日, 一行7人到這間新開餐廳試下, 前一天已訂位, 8:00 - 10:30 時段, 座位非常迫, 食物質素一般,而且經常漏單, 食到10:30 有人黎埋單, 跟手我地叫叫待應(短髮女人)幫我地收野食蛋糕她取了蛋糕給我們, 說你地夠鐘要交了, 我地話食埋蛋糕就走啦, 如你地要食蛋糕就10;30前食埋, 跟住佢就去做其他野,沒有給我們叉及碟, 隔離和出面有好多吉係度, 但又沒有人等位, 亞姐你洗唔洗咁呀, 不近人情趕客走想再幫襯你就難啦

想再幫襯你就難啦
2010-11-12
生日
星期六晚本來朋友過去食村上,但係去到要等一個鐘至有位,我地就去左兆萬幢大廈搵野食,青葉同五月花都係要等成個鐘之後我地就上左8樓,門口佢話即刻有位就入左去食我地一行3人入到去坐低已經覺得張枱比較細,服務算係咁,收野同黎野都算幾快至於食物,我地3個人,刺身你就算每款寫10舊,佢地都係黎6舊(預你1人食2舊?)同埋佢d單有印住4位以下每次最多3種野,我地試過寫4-5樣野落去,佢都係黎3款而果d串燒,天婦羅,你3條友佢就真係俾3串/件你不過我d朋友話無所謂,一路食一路寫,寫多幾張就ok食物味道大致上都不錯,牛柳粒,牛舌,鐵板牛肉,天婦羅,刺身,巴夫,朗尼..我地都覺得幾好食,炸一口芝士好似食緊芝心批但果個咖哩牛肉烏冬同蟹粥我d同事話好唔掂,佢地話個蟹粥食落似白粥,只係掉2舊蟹落去總括黎講除左份量少同座位細之外,其他野都算ok我地應該都會再去食下我地7點幾差唔多8點入場,可以食到10點,1位178,另加一

之後我地就上左8樓,門口佢話即刻有位就入左去食

而果d串燒,天婦羅,你3條友佢就真係俾3串/件你
不過我d朋友話無所謂,一路食一路寫,寫多幾張就ok

總括黎講除左份量少同座位細之外,其他野都算ok
我地應該都會再去食下

上面個鐵板牛肉不錯
刺身味道不錯,但份量少
炸魷魚圈&炸一口芝士
上面個鐵板牛肉不錯
牛舌不錯
巴夫,朱古力朗尼
牛柳粒不錯
昨晚10月1日一行5人去食8:00pm至10:30pm這黃金時段,每位$178(再另計加一)我地一開始梗係點刺身先,點30片三文魚和30條甜蝦,5個人食都只是每人6片和6條,都唔過份呀。但一來到,得十幾片三文魚和十幾條甜蝦,都算啦;食開放題都知間間都來不足數量,咁我地咪再點過囉。第2次點20片三文魚和20條甜蝦,一來到,得5片和5條。第3次再點20片三文魚和20條甜蝦,只來得5片三文魚,追問之下就話甜蝦沽清,嘩!最貴的黃金時段都可以咁,究竟間店想唔想做生意架! 之段點粟米、螺肉,又唔來,追問之下又話沽清,無咪同客講聲囉,要追才講。還有,其他客唔要的食物,又拿過來問你地要唔要,咁都得架!食日式放題食到一肚氣,這間店請我去食都唔食呀!

都唔過份呀。但一來到,得十幾片三文魚和十幾條甜蝦,都算啦;
食開放題都知間間都來不足數量,咁我地咪再點過囉。
第2次點20片三文魚和20條甜蝦,一來到,得5片和5條。
嘩!最貴的黃金時段都可以咁,究竟間店想唔想做生意架!

還有,其他客唔要的食物,又拿過來問你地要唔要,咁都得架!

食日式放題食到一肚氣,這間店請我去食都唔食呀!
2010-10-01
2010-09-29 15 瀏覽
朋友生日, 一行6人食放題, 佢有訂位服務架, 所以唔洗好耐!! 我之前經過想想食, 但食評又話唔好, 咁無試囉! 但今次阿男話要偏向虎山行喎, 見佢唔貴, 我地6個壯士決定一試!結果, 有驚喜呀!! 我地成班朋友仔覺得幾好食, 服務又好, 偶有漏單, 但係D野食好多款, 野飲又任飲, 我班FRIEND最鍾意邊食邊飲啤酒!! 連啤酒都任飲, 佢地就真係抵到爛!
2010-09-26
5 分鐘 (堂食)
生日
炸蝦好味!
正, 好少放題有海膽架, 好開心呀!淨係食呢個都抵啦!
燒物好多款架!
炸野都好多選擇, 炸餃子炸蠔!
仲有羊架食, 唔太"SO"!!
刺身尚算新鮮!
  • 海膽手卷
  • 焗青口
  • 燒物
2010-09-21 15 瀏覽
這次是為了勒索朋友而去吃盡的說,本來是去青葉但看到這家的環境也不差便去了。座位很迫是那家最大的弱點、氣氛是滿好。今次是沒有漏單,但刺身方面就是比較耐。另外炸物不好吃因為很重粉漿而且是凍的。燒物是滿好的。天婦羅是最推薦因為那的確是即叫即煮很新鮮。刺身不覺得特別好吃,至少我吃的甘蝦與某便宜的壽司店沒差別——粉麵飯的話是不錯的但也沒理由到那家放題吃澱粉質吧?還有,那裡的點菜紙真的是「叫一件刺身就來一件刺身」而且桌子很小實在每樣叫一件光是碟子已經放不下。總括而言,價錢與質素(除炸物外)大概成正比,但不是好去的地方。加一後168便變成184,黃金時間A段,2小時。
座位很迫是那家最大的弱點、氣氛是滿好。
今次是沒有漏單,但刺身方面就是比較耐。
另外炸物不好吃因為很重粉漿而且是凍的。
燒物是滿好的。
天婦羅是最推薦因為那的確是即叫即煮很新鮮。
粉麵飯的話是不錯的但也沒理由到那家放題吃澱粉質吧?
還有,那裡的點菜紙真的是「叫一件刺身就來一件刺身
而且桌子很小實在每樣叫一件光是碟子已經放不下。

加一後168便變成184,黃金時間A段,2小時。
超小啊壽司們,多叫無妨。
讚。
一般吧,不是特別出色但沒怎味道。
叫一個才來一個的炸洋蔥圈——
仍然是超小的壽司們。
這是魔女拉麵——簡單點說是只有一塊牛肉的辣油拉麵。
冷鳥冬和冷蕎麥麵。
2010-09-20
超小啊壽司們,多叫無妨。
讚。
一般吧,不是特別出色但沒怎味道。
叫一個才來一個的炸洋蔥圈——
仍然是超小的壽司們。
這是魔女拉麵——簡單點說是只有一塊牛肉的辣油拉麵。
冷鳥冬和冷蕎麥麵。
  • 天婦羅
(非會員)
我第一次寫食評, 咁耐以利都未試過去到忍唔到手既地步!!服務方面:服務態度一般偏向差坐位好窄 枱面好細 兩個大男人打對面坐 好易郁下都頂腳明明有大少少既4人枱 寧願空左佢都唔比人轉枱 話有人留左但係食左個幾鐘都冇人坐過迫人地坐卡位食物方面:燒物 - 雞肉 凍既 , 雞腎-冇味 雞亦-冇味之餘仲有陣雪味!!手卷, 軟殼蟹手卷-紫菜好硬 蟹唔熱唔脆仲冇味!!壽司,味道可以接受 不過寫2來4 寫4來8 全部比多一倍 , 佢地話廚師做多左 刺身 , 燒羊架 , 蟹子沙律 就 叫4來2 叫8來4 , 佢地話做少左個炒雜菜先經典 , 單一種椰菜加兩三條紅羅白絲同兩條洋蔥就叫雜菜仲要白水煮 加少少油落鑊炒兩下, 成碟水咁 , 仲要肯定鹽都未落佢夠膽攞出利!!雖然我寫包單我絕對唔會再去 不過總會有唔知頭唔知路入左去唔該你地比0的心機做啦!!
我第一次寫食評, 咁耐以利都未試過去到忍唔到手既地步!!

服務方面:
寧願空左佢都唔比人轉枱 話有人留左
但係食左個幾鐘都冇人坐過
迫人地坐卡位

食物方面:

手卷, 軟殼蟹手卷-紫菜好硬 蟹唔熱唔脆仲冇味!!

雖然我寫包單我絕對唔會再去
不過總會有唔知頭唔知路入左去
唔該你地比0的心機做啦!!
2010-09-19
$165 (宵夜)
  • 沒有