2024-04-12
前排先睇完財閥家的小兒子 會長之家原來真係參考70年代嘅會長之家黎做裝修 係有啲feel 亦都好少見韓燒餐廳環境咁光猛同靚(通常都有啲烏煙瘴氣😂😂)所以好岩傾計聚會🤭🫕會長招牌2人套餐($498)韓式醬汁牛五花M6澳洲和牛小柳美國極佳牛頸脊西班牙黑毛豬肋條特級豬頸肉阿根廷珍寶紅蝦 兩隻套餐快靚正 有齊5種肉仲有蝦同飲品 賣點有500g肉 單點3碟應該都已經$500 所以兩個人都係叫2人餐食多幾款肉🤣🤣牛黎講最驚喜係牛小柳 切得比較厚 店員亦會好貼心咁教甚至幫手燒 牛小柳就唔可以燒太耐 所以只係燒一燒表面 食落似西餐嘅牛柳肉質 但因為即燒即食嘅緣故肉質更加嫩滑多汁🤤🤤豬黎講豬肋條都令我地幾深刻 可以話係韓燒食過數一數二好食嘅豬 通常韓燒都會食五花腩 但豬肋條口感彈牙之餘都好香 我地剪左一粒粒食 非常惹味😆🥤柑桔檸檬汁🍹葡萄梳打套餐仲包埋兩杯飲品 如圖所見都非常大杯 可以飲足全程 葡萄梳打比較甜 怕甜之人建議叫柑桔檸檬會好啲🤭🥜韓式小菜+生菜韓燒點少得生菜同韓式小菜總共有4款小菜 我最愛泡菜 芽菜 夠曬開胃 清曬😆食完2人餐已經好飽嘅關係食唔到餐廳招牌菜 原條燒鰻魚 餐廳表示燒鰻魚係每日新
🫕會長招牌2人套餐($498)
韓式醬汁牛五花
🥜韓式小菜+生菜
韓燒點少得生菜同韓式小菜
總共有4款小菜
我最愛泡菜 芽菜 夠曬開胃 清曬😆
食完2人餐已經好飽嘅關係食唔到餐廳招牌菜 原條燒鰻魚 餐廳表示燒鰻魚係每日新鮮運到 即日即劏即賣的 星期一至日4點前鰻魚仲會半價 只售$288🤤
(不過需要最少前一日訂座 而訂座人數要3人或以上)
當日平日夜晚食都幾full 呢排夜晚食飯都好少見到餐廳有咁多人 相信餐廳喺區內都建立左啲口碑🤭