2017-12-30
今日我同男朋友買左兩份魚蛋燒賣,個男老細自動將兩份裝成一碗。食完第一碗未夠飽,再買左兩份,佢同樣用一個碗裝兩份(20粒),我地就用翻個第一個碗分開裝成兩份方便分開食,結果分果陣發現魚蛋同燒賣都分別少左一粒! 我叫男朋友去問下,個男老細一開始點都唔理,然後係隔離個女的補翻兩粒俾我地,不過口中念念有詞:「應該拿到果陣就出聲,唔好行開又翻黎話少左,點知你地係米自己食左兩粒翻黎抵賴!」哩d話雖然令我聽到唔舒服,不過見去都俾翻就算啦。點知個男突然大聲爆粗,用左好不雅的用語!我突然火就上!我地都好聲好氣去問,我唔會貪兩粒魚蛋燒賣!都唔會有幾個人去貪哩d野!俾少左係事實!無啦啦仲要俾佢鬧,好難受!!佢仲要keep住一直鬧d好難聽既話!!!!唔好話唔懮做就咁既態度,就算間野做到全球連鎖我都唔會幫襯,而且,我覺得佢係突燈將d 情侶買「兩份」的合併埋一份,然後趁機俾少1-2粒,大家下次睇清楚!